Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Milyen mosógépet vegyek?
- MárkaLánc
- Megújult a Linkin Park
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimi02
őstag
válasz gabesz0007 #8652 üzenetére
Bios : 1.14375v , igy Load : 1.120
Persze LLC Enabled , igy ennyit droppol a lap
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz tom_tol #8659 üzenetére
Én türelmetlen? Miből következtettél erre?
Nekem időm van, ezért is válaszoltam azt, hogy a postán, s nem rajtunk múlik. Tegnap vettem neki új házikót, a héten küldenek MX3-as pasztát, tegnap kaptam MX2-est és van még egy kevés Thermaltake is. Én ülök a seggemen és nyugodtan felkészülök!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
SirKero
őstag
Hali.
Q9300-as procitz szeretnék venni és az lenne a kérdésem,hogy melyiket érdemes? A Q6600-nál ha jól emlékszem a G0 volt a favorit. Itt is több félét láttam és az áruk is eltérő.
1. - VID: 1,2375 --- fpo:L817A672 - 29990Ft -
2. - VID: 1,2250 --- fpo:L810A909 - 33000Ft -
3. - VID: 1,1750 --- fpo:L820A348 - 36000Ft -
4. - VID: 1,1125 --- fpo:L810A951 - 42000Ft -
TEHÁT SZERINTETEK MELYIK A LEGJOBB VAGY MINDEGY?Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
lipi67
nagyúr
tom_tol q9550-es prociját ami 1,136-on tudja a 4GHz-et! (régebben kulerr procija volt).
(#8661) SirKero: A legalacsonyabb VID-es brutal lehet (ne), de az ár irreális a többihez viszonyítva. Hiába a kis VID, kicsi a szorzó..Én a legolcsóbbat venném, ha csak 3GHz lenne ésszerű feszen benne (nem annyi lesz) akkor is kvra jó annyi pénzért.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
HartgeH3-2.8
addikt
Mester:
Everestben mint (VID) 1.1000át látok viszont a Real Temp ben 1.3000 melyiknek lehet hinni?? Gondolom egy stabil biztonságos értékre beállított fesz az sose hátrány ugye?
Köszönöm válaszát Mester
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
lipi67
nagyúr
válasz MPowerPH #8664 üzenetére
Köszi! Alig várom már, hogy itt ketyegjen nekem
(#8665) HartgeH3-2.8 :"mester" ??? esetleg MEK mester
Hol olvastad az everestben? Real-core temp-nek lehet hinni. 1,3 lesz az.
Egy fix feszérték..sose hátrány.
(esetleg még: Everest/ számítógép/ túlhajtás/ cpu VID -ez lehet reális)[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz tom_tol #8667 üzenetére
Nem értem! Kinek, s hova címezted?
(#8668) atish15 : Én most már sírok...
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
pillanatnyilag újra élesztenek, ha sikerül majd jövök..
-
lipi67
nagyúr
válasz MPowerPH #8672 üzenetére
vagy csak direkt szívat, mert tudja, olyan vok mint egy kisgyerek s várom mint a karácsonyt...
-
lipi67
nagyúr
Ózd az akoska, én nem. Örülök, hogy jól szórakoztok .
Valószínüleg az időeltolódás nagyobb mint gondoltam, hisz ott április 1 van, itt meg...EGY FRISS HALOTT!!!!
-még, hogy tom_tol..Hókuszpók bakker, Hókuszpók![ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
ja, alátámasztom. Én próbálkoztam GTA4-gyel E8400-zal, Q9300-zal és Q9550-nel. Az E8400 ugye alapból 3 GHz és 2x3 MB L2, a Q9300 2,5 GHz és 2x3 MB L2, a Q9550 2,83 GHz és 2x6 MB L2.
Ezekhez a procikhoz 4 giga memória társult és egy 1 gigás 4870.
Eme kép alapján a beállítások a következők voltak:
1680x1050
Texture, Water, Reflection, Render: legmagasabb értékek.
Shadow: 1-gyel a legmagasabb előtt (asszem High).
View és Detail Distance: egyaránt 40.
Vehicle Density: 40 (tehát nem sok).
Shadow Density: 8, mert nem láttam sok különbséget a 16-hoz képest.
Definition: On
V-Sync: On.Ugyebár a játék sebessége nagyrészt attól függ egy tisztességes gépen, hogy a Vehicle Density mire van állítva. Tehát komolytalan embernek tartom azt, aki nagy bőszen elmondja, milyen jól megy neki a gta4, minden high-on van. Ja, csak amikor elkérem tőle a screenshotot, szembesülök az alacsony View/Detail Distance-ekkel meg Vehicle Densityvel. Ebben a játékban a videokártyából nem élünk meg.
Bár a játék önmaga valami nagyra állította a Vehicle Density-t alapból, és tényleg jó volt látni a sok kocsit a városban, de le kellett csökkentenem, mert nem volt pélvezhető sebességű a játák. Tehát a fenti beállításokkal volt viszonylag jó sebességű a játék E8400-zal. Hozzá kell tennem, az az E8400 ment 4,5 GHz körül is GTA4 alatt, de nem hozta a jó sebességet, persze nőtt a sebesség, de nem eléggé.
Q9300 a 4 mag miatt lett kipróbálva. Meg is szívtam, mert még tuningolni sem tudtam, ez pont antituning példány volt a Q9300-aknak, abból egyébként elég sok antituning példány van. A szerencsések 3,4 GHz-ig vihetik, nálam 100 MHz emelés sem ment. De azért is szívtam, mert összességében a játék lassabb volt valamivel, mint az E8400-zal. Gondolom itt számít a cache méret is, nem csak az órajel, mert az E8400-nál 2 mag volt 6 megára, itt meg 4 mag 6 megára. Ilyen néhány megás L2 különbségnél azért számít 10-20%-ot a cache-méretbeli különbség.
Aztán jött a Q9550, direkt jó tuningosat vettem PH!-ról. Mivel ott ismét annyi L2 cache van magokra osztva*, mint az E8400-nál, de dupla annyi mag van és ebből profitál a GTA4, a siker borítékolva volt az alig alacsonyabb alap órajel ellenére is. Sokkal jobb volt a játék sebessége, és a fenti beállításokkal, de már 70-es Vehicle Density-vel is stabil sebessége volt a játéknak.*jó persze tudom, hogy itt nincs magonként megszabva, mennyit használhat max, használhat többet is, mint 3 MB egy mag ...
Tehát ahhoz, hogy a GTA4 jól menjen jó beállításokkal egy gépen, összességében a következőket kellenek:
- 1.1-es és 1.2-es patch feltelepítve (az 1.3-as nálam néha átlagosan 5 fps-re lassította a játékot a víz közelében, ilyen 1.2-vel nem volt!), 1.2-vel érezhetően jobb a játék, mint 1.0-val, tehát mindenképp kell!
- egy jó videokártya, ami nem feltétlenül a felsőkategóriát jelenti, de legyen 512 MB VRAM rajta, lehetőleg DDR3 és felette természetesen...
- egy irgalmatlanul gyors kétmagos proci, de enthusiatstoknak egy gyors 4 magos.
- igen-igen, E7200-zal is lehet játszani a játékot, de akkor ott tényleg kompromisszumokat kell kötni a beállítások terén. -
lipi67
nagyúr
(#8679) rup1u5 és "társai-cinkosai"
ha-ha..
Ezért a prociért eddig:
Eladtam a P45DQ6-ot, és a q9400-et (ami bitang jó kis proci volt), most adom el a fél éves Thermaltake házamat. Pilisvörösvásárról krammerkától hoztam MX2-t, átpasztáztam a kis ügyes UD3R-es lapomat, lekocsikáztam (oda-vissza) 600KM-t slett27-hez egy chieftec nagytoronyért, hogy majd abba tegyem a cuccot. Shteer vett nekem MX3-at a jövevény alá, most poztázta. Gorni barátom meg most mutogatja képeken, hogy fúrjam fel a Chaser-től szermányolt 2db 120x38-as turbinát, hogy semmi akadálya ne legyen már egy normáli tuningnak. Erre "Hókuszpóknak" jó kedve van reggel és engem meg a sírba tesz egy hsz-szal..Erre..ennem kell valamit!
[ Szerkesztve ]
-
atish15
aktív tag
Pörögnek itt az események Lipi nyugi van tudod türelem tuningos quadot terem
-
CSiMi_
tag
Már írtam, de nem válaszolt senki. :S
LÉGYSZIVES !!!!! HELP !!!
Vennék egy procit, az alaplapom Gigab. EP45 DS3
Most E8400-as van benne és Q9550 lenne most szerintem a tuti, csak valakit aki igazán ért hozzá meg szeretném kérdezni, hogy nagyjából ebben az árfekvésben, ez a legfrankóbb, vagy nem ??? Mert a "Milyen procit vegyek" topicból átirányítottak ide. Ott nekem q9400 ast javasoltak, de nem sokkal olcsóbb, viszont nincs 12MB L2!Ja, amúgy többet is láttam több félét valami stepp volt a külömbség, de az a baj, hogy az nem tudom, hogy mi??? PL.: C1, C0, D0, E0... stb. Melyik mit tud, vagy ha hosszú lenne elmagyarázni, akkor csak annyit segítsetek, milyet vegyek.
PLS!!! HELP !!!
Előre is köszönöm
EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
lipi67
nagyúr
Hát..Olyat droppol az a lap még egy 3200-es cerka alatt is( és úgy ingadozik a fesz), én nem tennék quadod bele..
-
CSiMi_
tag
lipi67 : Nem tudom, biztos igazad van, én nem értek nagyon hozzá.
De amugy láttam már konfigot EP45-tel + q9550-el
De ha már veszek akkor milyet?? ezek a steppek, is mik???EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
rup1u5
nagyúr
Most akkor igaz a hír és nem kamu?
Azt hittem tom_tol csak az agyadat húzza és nem igaz.
Óriási logikai készségemmel összeraktam, hogy ezek szerint tom_tol svédországban él.
Miért ilyen közelről veszel procit?
Szóltál volna nekem és szereztem volna egyett a tengeren túlról!
Minek így elaprózni?(#8688) CSiMi_: Ne rágódj ezen. Ha 9550-et veszel és boltban akkor már csak E0-ásat kaphatsz. És ennek örülni kell.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
lipi67
nagyúr
Én 2 napja néztem krammerka ds3-as lapját és.. a kis celeron alatt droppolt olyat mint az állat, a fesz meg folyamatosan ingadozott. Ha ezt veszem alapul, quadod nem érdemes beletenni.. Ha már másik procit akarsz, akkor keress itt a ph-n egy jófajta "kis" E0-s 8400-et olcsón. -ez persze magánvélemény.-
-
lipi67
nagyúr
Azért új hsz mert soronként válaszolnék "Sherlok"
A hír : kamu, jön az a proci!!!
Igen, az "agyamat" -ok, legyünk nagyképüek és nevezzük annak- húzta .
Engem is meglepett ez a nem mindennapi bámulatos logika!
Azért mert az a proci..az valóban proci, s belehalnék ha nem tesztelhetném. Nem volt még olyan procim ami 1,2v alatt tudta volna a 4GHz-et, pláne nem quad. (ok, "sok" tudja, de 1,136V-on...neeem! )
Igazad van, s nagyon röstellem a dolgot! Kényelem és lustaság, ez az ok.
Szólnom kellett volna, s tudom, Te Etiópiából szereztél volna. S ha a procijuk hasonlít a lakosságra..0,1v-on meg is van a 4GHz...
Elaprózni? Hát ..remélem nem aprózom el, s 1 darabban érkezik majd megAmúgy..hogy haladsz?
-
CSiMi_
tag
Ja, meg ha már veszek PL.: Q9550-t akkot milyen hűtőt dobjak rá???
Tudom ez a Noctua NH-C12P- egy nagyon jó testek alapján, DE kib@aszottul ocsmányul néz ki. Nekem valami szép kék ledes kellene. Így nézegettem, és pár darabról kellene a véleményetek
- ThermalTake SpinQ
- Asus Silent Knight II
- Zalman cnps 9900Szerintem az zalman lesz a legjobb teljesítményű!
De nem vagyok meggyőződve!EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
CSiMi_
tag
Nekem cpu-z szerint E8400 E0 van és 1.0 a feszültség csak ha terhelem, csak akkor ingadozik
De még mindíg nem tudom, mi az az E0, és társai :S
EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
rup1u5
nagyúr
várom az eredményeidet az új procival!Egyelőre megálltam 3700-on. Annyira tetszik hogy stabil és ilyen kevés fesszel, hogy most kicsit kiélvezem, aztán egy ráérősebb hétvégi napon majd elkezdem tolni tovább. A minap akartam daemon tools-t telepíteni a friss w7 64-re de teljesen összeomlott tőle a win. Akkor megijedtem, hogy talán mégsem stabil a proci de utánnaolvastam és irták többen is, hogy w7-et kinyírta náluk a daemon és teljesen újra kellett húzniuk. Nálam szerencsére ez nem következett be. Remélem relatív alacsony feszen meglesz a 450*8,5.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
martin66
senior tag
Jah azt nem figyeltem, hogy Q9450-es. De de megy az 3GB-ot tuning nélkül, hádde rup1u5 veled oldottuk meg a bajt múltkor és csak a szórzót tettem 8-asról 8.5-re és 3.05 GHZ-et megy mást nem állítottam át sehol programmal se és a Biosba se.
Hmm össze omlott rrup1u5 nekem is Win 7 64 Bit de semmi baja se lett a Win 7-emnek
jah és alapon 333 FSB 2GHZ de primevel 363 FSB 3.05 GHZ.
Az jó a GTA IV-ben 55 FPS az átlag?[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
(#8695) Jorus linkelte itt elolvashatod. "ha terhelem, csak akkor ingadozik" -Hát..gondolom, hogy nem netezni kell q9550-es.. .
Lényeg: Kitesztelsz x FSB-n y feszt és quad alatt olyat esik neked terhelés közben, hogy kifagysz, eldob stb..Ezért alapból rá kell majd hagynod egy kis plusz feszt. Amit más lapban 1,2v-on tudna, az neked bios min. 1.325v, de szerintem keveset mondtam. Amit írtál, h 1.0 feszültség..ez mi? Fogalmazz légyszi majd pontosabban, nem szeretnélek félreérteni.(#8694) rup1u5 : Hidd el "öreg barátom" én is várom már nagyon. Most gyorsan átpakoltam a chieftec nagytoronyba a cumót, holnap felpucolom a Thermaltake házat és megy majd új gazdihoz(remélem). Szuper, hogy örülsz a cuccnak! Daemon alatt szar a Win7? Nálam is az van fent, egész pontosan a DAEMON Tools Lite 4.30.4.0027-es, eddig nem volt gondom vele. Az, hogy kiírja bootnál, hogy nem éppen erre találták ki..a nero 6614 is kiírja mindenütt, de az vált be, nem váltok, hibázni meg nem hibázott még
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz atish15 #8696 üzenetére
"Tényleg megszívattak Lipi? Na ez jó hír" - Ez kedves!
-Azé' mert ott volt ez a proci-(#8697) martin66 Még mindíg az ET6 gyári beállításait használod, s nem a biost és az agyadat! Menj be bátran és nézz körül a biosodban. Akard már kicsit kiismerni azt a deszkát, s tudni, hogy mit és miért Légyszi...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 9 3950X 16/32 105W processzor és egy AMD Ryzen 7 3700X processzor hűtővel
- AMD FX-6300 6 magos AM3+ processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 3600X 6-Core 3800MHz AM4 CPU processzor + új gyári hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest