Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Milyen mosógépet vegyek?
- MárkaLánc
- Megújult a Linkin Park
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz petya75 #9541 üzenetére
Ilyen vcore mellett most állj meg és etesd a VTT-t MCH-t. Ezen a feszen is van ott még pár FSB abban a prociban! A lap meg tök ok, örülök, hogy meglett. Majd ..majd hétfőn.
-Eddig úgy néz ki, hogy péntek du. Nyiregyen felveszünk egy csajt, visszük Újfehértóra. Utána meg megyünk sörözni Debibe. Persze, Józsára is mehetünk, ha van valami ami sokáig nyitva van.. Te mit terveztél?
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
size
tag
Sziasztok
Kellene egy kis segítség.
Adott egy p5b premium vista (kb.egy hónap és csere) és egy q9400.
Op rendszer Win 7 Home basic.
Szeretném tesztelni ill. később tuningolni kicsit a procit kb. 3.2Ghz már ok lenne.
Na most Orthost elindít és csak 2 magot terhel be 100% egyikből csipeget pár % a negyedik meg 0%. Indítottam még más teszt progit is super pi, prime95, de az eredmény ugyan az.
A win természetesen használja a magokat mert ha valamit indítok akkor szépen pakolja ide oda a terhelést a magok közt.
Mondjátok meg legyetek szívesek hogy teszteljem, hogy jó legyen.
Help!Megbizhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=size
-
petya75
tag
Majd próbálkozom, de kissebb vcore-nál lefagy és újra indul.
Hibát még nem jelzett a prájm, csak újra indult.Még nem tudom, elég sok most a meló, meg nem is vagyok sörös. Debibe hova mentek és kivel vagy/leszel
Az Élet könnyű!!!.........................................csak nincs rajta fogás!
-
size
tag
Úgy néz ki meg is van az első tuning eredmény egy kis fesz a procinak 1.3 v.
És még kellet egy kis fesz az alaplapi chipnek is és voálá 3.2GhzMegbizhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=size
-
lipi67
nagyúr
válasz petya75 #9556 üzenetére
Nem lehet, hogy ram?
Egy haverral (Ő vezet). Hogy hol..Hát szerintem "Teniszke", kikötő jöhet szóba, Igaz, nekem mind1
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
petya75
tag
Nem hiszem, hogy a ram, vissza van osztva 942-re 2.0v.
Mondjuk furcsa, mert kb. 1080-90 visz 1,8v memtest stabilan, de 1175-nél többet nem ment. Mondjuk ezt még a P35-ben próbáltam, lehet itt menne.?Majd küld el pü-ben a tel.számod és majd holnap megbeszéljük, nem tudom még hogy érek rá!
Az Élet könnyű!!!.........................................csak nincs rajta fogás!
-
lipi67
nagyúr
válasz petya75 #9559 üzenetére
nálam a team se szeret mindent, s sokszor a a kis MHz-ek fogják vissza. Pl. volt olyna is , hogy 1050-en PL 8-on -9-en se ment valamiért a rendszer 2,3V-on, de mikor szinkronból áttettem 2,4-re és 1260-on volt, rögtön beindult.
Próbálgatsd!
Megy pü!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
majsztro
tag
Hi! Van vkinek tapasztalata Gigabyte GA-EP45-UD3LR és Q9550 párosról? Jó megoldás lenne ebben a lapban a proci v. inkább felejtős?
-
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Nekem jelenleg a HD 5870-es karim alá egy Core 2 du E-6750-es procim van.Jelenleg 3.78GHZ en tolom 1.39V és 60C fok alatt.Alaplapom Gigabyte EP45-DS4.Teszteltem mennyire fogja meg a cpu-m a karimat de azt tapasztaltam,hogy a 2magos alkalmazások során plrysis ami úgytudom 2 magot használl 3.6GHZ fölött evvel a pocival már csak 1-2FPS változik vagyis ami nem használja a 4 magos alkalmazásokat szerintem ez is tökéletesen jó.Amúgy szeretnék mindenféleképpen venni egy Q9550es procit amit 3.8GHZ en járatnék amolyan GTA4 es alkalmazások miatt meg ami játék jön 4magos alkalmazásokra mert ahogy elnézem kezd egyre több érkezni.Azt szeretném kérdezni,hogy egy Core i 7 920as proci játékok alatt szinte ugyanazokat produkálja mint a q9550-es illetve ugyanojan jól lehet húzni a MHZ-eket?Szerintem semmi értelme nincs még Core i7 re váltani mert konvertálás szerkesztésen kívúl semmi gyorsulást nem hoz játékok alkalmazása során majd talán a Core i 9 ami már valamit feltud mutatni valamit, de az még a távoli jövő,azt akkor lesz sok választék alaplapokból illetve az árak is barátiabbak lesznek.A q9500 alá néztem egy MUNGEN 2 es hűtőt sztem ez a legjobb választás alá.Szerintetek igy mennyire lesz időt álló a rendszer mert felesleges úgyérzem Core i 7 re váltani mert akkor vennem kéne lapot,procit ,ddr3mast ami sajnos nem kevés pénz.Olcsón honnan tudnék vásárolni Q9550procit ahonnan érdemes mert az árak egy kicsit felmentek az utobbi hónapokban ami számomra érthetetlen,de nyilván van rá logikus magyarázat.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
lipi67
nagyúr
Jó Neked, hogy úgy megy az a proci! Nálam 3700-nál meghótt..A VGA-d alá így tök rendben is van.
Játékokat nem ismerem, de egy gta4 miatt nem cserélnék, igaz mindenkinél más a szempont. Beszélgettem pár sráccal akik q9550-ről váltottak i7-re..hát.... Volt akinek nagy csalódás volt, s ahogy írtad, konvertálásnál jön ki a különbség. Én q9550-ről i7-re sose fogok váltani az tuti.
Húzni lehet szépen azokat is, de ha akarod, akkor azért valóban jobb lap-ram-táp kell alá.
q9550/Mugen2 jó páros..(#9563) majsztro : Nincs mit!
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Mijen lapod van jelenleg?Sztem ha nem gyári hűtö van rajta többet is kilehetne hozni belőle.Sajnos az enyém már a 3.8GHZ et nem bírja de egykis trükel 3.6-on 3-8-on atomstabilan megy.A biosban én auton hagytam a vcore beállítást meg a procihoz kikapcsoltam pár + beállítást pl ht stb.
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Sziszifeca
őstag
Nekem is volt E6750-esem és így ment stabilan! [E6750@3.8Ghz]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
nagyúr
válasz Sziszifeca #9568 üzenetére
ma is megállná a helyét.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
atish15
aktív tag
Tudod nem ide tartozik de az LLC be vagy kikapcsolva jobb?
-
Fel
addikt
A Core 2 procik nem is ismerik a HyperThreading-et (ez az opció a P4-ek számára van benne a BIOS-ban), úgyhogy ez biztosan nem változtat semmit.
Az auto Vcore + tuning tényleg nem egészséges, az indokoltnál magasabb feszt ad a procinak (annál a ~3,8-nál tuti többet kap bőven, mint 1,3V), hosszú távon nem biztos, hogy egészséges. Inkább teszteld kicsit alacsonyabb, fix feszekkel.
atish15: Bekapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Sziszifeca #9568 üzenetére
1-es prio-val
-
policee
csendes tag
válasz Sziszifeca #9576 üzenetére
Sziasztok!
Nem tudom, hogy a megfelelő topikban sikerül-e megkérdeznem, de megteszem.
Van egy Dell YPS 420-as gépem, már másfél éve. Egy Intelles 4 magos prockón van egy hatalmas hűtőborda, és azon egy ventillátor ugye. Sajna minden burkolt, még nem szedtem szét. De a lényeg, hogy mostanában olyan hangja van a ventillátornak mikor megy, mintha egy Tu-154-es akarna felszállni a szobából. /szinte/ Előtte annyit sem lehetett hallani, hogy megy a gép. Aztán volt olyan periódus, amikor visszaállt a néma üzemmódra.
Nem nagyon tudom, hogy mi lehet a gond. Esetleg tudtok valami megoldást, vagy valami fordulatszám mérő progit?
Köszönöm előre is a válaszokat!oki
-
Dymeix
csendes tag
-
kasa85
őstag
Na a vcore auton 1.39V on megy.Kipróbáltam alam pl 1.38V on és ott fagyott a win 7 asztal betöltésekkor.Amúgy elnézve a procit sztem nem rosz érték ez a fesz mert sok helyen 1.48V ot adnak 3.8GHZ en.Nemis csoda mert ez még ha jól tudom 65nanos.Ezért trüköztem vele mert 3.78GHZ en még 1.39V on bőven elmegy Teszteltem az auto vcore voltage-t Bios al ,illetve everest el,Biosba bevan állítva a túlfesz túlmelegedés védelem,és win alatt is Easy Tune6 megy 65C fokos riasztással,bios 70C fok a maximum érték utána resetel a gép.Ha jóltudom zalman 7000 em van rézötvözetből ami így is 52-58C fok maximum hőmérsékleten tartja a E6750-es procimat 22-25C fok szoba hőmérséklet mellet.Februárig csak kibírja azt beizasztom a EP45DS4-es lapomat egy Q9550-es re Mungen 2-es csodával,azt lehet gta 4,meg ha a fejlesztőkis betartják a szavukat Mafia 2-őzni,hd5870-el
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Fel
addikt
Tényleg, ha már szóba került.. Ki milyen prioritással futtatja a prime95 Blend tesztjét?
-
DigitXT
nagyúr
Sziasztok!
Beléptem a klubba egy Q9650-nel. Ill. "átjöttem" a Kentsfield topikból.
Ez a 3,9 GHz szimpatikus, ha jól láttam P35-ben jónak is számít.
Prime-ot még nem néztem, de DiRT-tel már volt "tesztelve".
Igazából csak a fesz lenne kérdés, hogy mennyit szabad neki adni.
VID 1,2625, ezen pl. a 3,6 GHz még simának is tűnt, de gondoltam,
megyek feljebb kicsit. Most idle 1,328-at kap a CPU-Z szerint, ha jól
olvastam 1,3-1,35 körül érdemes "megállni": belefér ez még?Üdv,
DigitXTUi: most ráindítottam a Prime-ot, így a CPU-Z 1,28V-ot mutat.
Maghőmérsékletek 60 fok körül. (TRUE+Noctua P12 a hűtés.)https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
rup1u5
nagyúr
válasz SlaveDealer #9583 üzenetére
De miért 7.5 a szorzó?
küldjed neki 8.5-en.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Laraxior
titán
válasz DigitXT #9582 üzenetére
Ez a 3,9 GHz szimpatikus, ha jól láttam P35-ben jónak is számít
aha..Q9550el itt egy féllel magasabb szorzód van"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Chaser
legenda
Magyarázat az, hogy szépen lassan kivonják őket, aminek természetes velejárója az áremelkedés. Már egy Q8xxx-szel is szembetűnő az eredmény olyan alkalmazásnál, ami használ 4 magot. Drága k_vadot sztem ne vegyél.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
pcguru14
tag
Nekem van egy [komplett gép] Részekben is elvihető
Üdv: °Pc Guru° / Ha már egyszer írok egy üzleted miatt méltass a válaszadásra!!!!!!!! /
-
Fel
addikt
Hali!
A hétvége folyamán fogok szórakozni egy P5Q-E lappal, ugyan biztosan vannak különbségek a ddr3 ramok miatt (valamint minden rendszer más és más), de majd megosztom veled a tapasztalataimat.
Mivel a processzorod alapfesze kellemesen alacsony, ezért valószínű, hogy annak nem kell majd sok plusz fesz. Ellenben a FSB Term. Volt. és a CPU GTL Ref megfelelő beállításainak megtalálásáoz tuti el kell majd szöszölnöd, de ezekhez megpróbálok, majd valami támpontot adni.akoska07: a Professzor nevében is Sajna a feszek további csökkentésével nem jártam sikerrel. Ez tűnik a legjobb beállításnak.
[ Szerkesztve ]
-
nTom
aktív tag
sziasztok
Van valami konkrét FPO a Q9550-nél, aminél alacsony feszen lehet tuningolni? -
toldy
őstag
Helo,
Felmerült bennem hogy lecserélem q8200 valami erősebbre szeintetek mit lenne érdemes helyette? Sajna max 35k tudnék rászánni, így a használt q9300 felé hajlok. Mi a véleményetek?[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest