Hirdetés

2024. április 21., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Fritz Teufel


Fritz Teufel
addikt

Nem bánnám, ha nem nagyon forszíroznák...

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#2) buherton


buherton
őstag

A csapból is azt hallom, hogy AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, AI, .... és AI.

És ki beszél arról, hogy milyen terméket akar építeni? Oké legyen benne AI, de az AI önmagában nem egy termék, hanem egy eszköz, amit egy terméken lehet használni.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#3) Cassi


Cassi
senior tag

Jön majd az Aiphone, az Aipad meg az Aimac :DDD

(#4) strogov válasza buherton (#2) üzenetére


strogov
senior tag

"És ki beszél arról, hogy milyen terméket akar építeni?"

Még a cikk címében is benne van, hogy majd Tim Cook beszél róla idén.

Mások meg már csinálják. MS építi a kódolás támogatóját, Adobe integrálta a PS-be a kép generátort. Mindenki IS terméket fejleszt abból amit most AI-nak akarnak eladni.
Fiam egyetemen már több beadandóját chatgpt-vel csináltatta, és csak "lektorálta", hogy nem hülyeséget ad be.

(#5) Chiller válasza strogov (#4) üzenetére


Chiller
őstag

"Fiam egyetemen már több beadandóját chatgpt-vel csináltatta, és csak "lektorálta", hogy nem hülyeséget ad be."

És ez azért jó, mert... miért is?

Úgy értem, ezzel az erővel fizethetett volna másnak is, hogy csinálja meg helyette.

[ Szerkesztve ]

(#6) buherton válasza strogov (#4) üzenetére


buherton
őstag

Még a cikk címében is benne van, hogy majd Tim Cook beszél róla idén.

Pontosan ez a bajom. Azt volt fontos bejelenteni, hogy AI, de azt nem, hogy egyébként milyen termék lesz belőle és mi a vízió

Adobe integrálta a PS-be a kép generátort

Kénytelen volt, mert az AI alapú termékek közvetlen konkurenciát jelentenek a PS-re.

Mindenki IS terméket fejleszt abból amit most AI-nak akarnak eladni.

Vagyis fordítva ülnek a lovon. :( Egy termék fejlesztés úgy néz ki, hogy jön a világ megváltó ötlet, amit letisztáznak, hogy pontosan hogyan kellene működnie magas szinten. Ezután megnézik, hogy egyébként hogyan lehet megvalósítani. Ezzel szemben most az megy, hogy tudjuk hogyan lehet megvalósítani és most keressük az ötletet, amibe bele lehet tenni. Lol.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#7) clon


clon
aktív tag

Az apple beállt a sorba mint cég (nem az AI miatt) mert semmit nem tud igazán felmutatni mint annak idején Steve Jobs korszakban. Annyi látszik, hogy már nem a trend meghatározója az apple mint régen mert Jobs utolsó "kidobott" elvetett jegyzetét is felhasználták és nincsen senki aki olyan irányt tudna meghatározni amivel megint elsőként jönnének ki.
Az AI is mutatja, hogy HA ez akkora dolog lenne akkor elsőként került volna az almába persze akkor HA lett volna valaki aki felfedezi ez lesz nemsokára mindenben...

(#8) nozs23 válasza buherton (#6) üzenetére


nozs23
addikt

Pontosan ez a bajom. Azt volt fontos bejelenteni, hogy AI, de azt nem, hogy egyébként milyen termék lesz belőle és mi a vízió

Most nem azért, de először olvasol az Apple-ről? Egy notóriusan titkolózó cégről van szó. Soha, semmit nem mondanak az érkező termékeikről. Ez sem egy hivatalos bejelentés, csak akkora volt már a befektetői nyomás, hogy kinyögtek valamit.

(#9) section9 válasza clon (#7) üzenetére


section9
őstag

Nem tudom honnan szeded ezeket az insider infokat, de az Apple mar legalabb 2017 ota hasznal "AI"-t. Azota kb minden dragabb Apple eszkozben van AI accelerator Neural Engine neven. :)

(#10) L3zl13


L3zl13
nagyúr

Mi az Apple nagy AI terve idénre? Szerintem az, hogy minden AI tipusú felhasználást Apple eszközökön a saját AI platformjára láncoljon valami módon.

Aki hülye, haljon meg!

(#11) Janika--1982


Janika--1982
aktív tag

Remélem kikapcsolható lesz,meg nem fizetős! :Y

Nagy János

(#12) kilua válasza L3zl13 (#10) üzenetére


kilua
senior tag

Nem csak az apple eszközön, ugyanez Xiaomin. Van "ai kamera" ami azt jelenti hogy MI modell állítja be a pro beállításokat a felhasználó helyett.

A google pixel telefonok kamera apjában ugyanez csak az jobb... volt

(#13) strogov válasza Chiller (#5) üzenetére


strogov
senior tag

"És ez azért jó, mert... miért is?"

Nem jó, de ez van. Lassan csak a műkörmös nem használ LLM-et. Nem baj ha egy egyetemista tudja használni az új eszközöket. Az egyetem meg ad egy rakás 1-2 kredites filler tantárgyat amit a kredit miatt muszáj megcsinálni. Nekem is volt olyan tárgyam amiből már arra se emlékszem miről szólt. Felnőtt ember. El tudja dönteni mi fontos neki és mi nem.
Legalább átolvasta, és javította amit a chatgpt kidobott.

"Úgy értem, ezzel az erővel fizethetett volna másnak is, hogy csinálja meg helyette."

Fizetett, mert előfizetése van.

(#14) totron válasza buherton (#6) üzenetére


totron
addikt

A hype a termék, csak ez most univerzálisabbra sikerült, univerzálisabbnak eladni akart, amiatt szokatlan.

hogy jön a világ megváltó ötlet, amit letisztáznak, hogy pontosan hogyan kellene működnie magas szinten
A 60-as évek űrprojektjeit vezérelte talán ilyen elv, a fogyasztóiság mindig is az és most keressük az ötletet, amibe bele lehet tenni elv mentén haladt. Az ne zavarjon meg, hogy alapvetően is identitászavaros a jelenség, tudományt és konzumer platformot egyszerre hivatott pörgetni.

(#7) clon, muszáj ezt az arányérzék nélküli istenkultuszt? Magad sem gondolod komolyan.

(#13) strogov, csak nehogy bajban legyen, ha egyszer a befektetői csoportok érdeke szerint szépen eltűnik a nép eszköztárából. Veszélyes mankókkal nevelkedni, fel sem tűnik, hogy szükség van arra a saját kreatív erőre ami mellett így elmegy a fiad is.

(#15) strogov válasza totron (#14) üzenetére


strogov
senior tag

"a egyszer a befektetői csoportok érdeke szerint szépen eltűnik a nép eszköztárából"

A szart nem lehet visszatolni a lóba. Ami kint van azt már nem lehet eltűntetni. Van open source generátor is. Legfeljebb majd cserélgetjük egymás közt a repokat.

" szükség van arra a saját kreatív erőre ami mellett így elmegy a fiad is"

Filler tárgyakhoz használja, nem féltem. Vizsgán, pláne szigorlaton esélytelen, hogy bármi segédeszközt használjon.
Sokan nem értik, hogy az egyébként "kreatív" szakmákban a munka 99%-a favágás. Ezt a favágást helyettesíti egy generátor. Értelmes ember eddig is használt valamit. pl. template-ek. Generátorral is tudnod kell minek kellene ott lennie ahová generál, csak nem kell megcsinálnod. Ha nem tudod akkor meg mindegy mit használsz, az eredmény hulladék lesz.
Attól, hogy pl. copilot megcsinálja a kódot, még ellenőrizni, javítani kell. Az elvi hibákat észre kell venni. Akkor van gond ha az amit csinált annyira rossz, hogy hosszabb ideig tart javítani mint megírni. Egy beadandót sem lehet úgy "átvenni" chatgpt-től, hogy ne tudnád ellenőrizni. Egy LLM mindig tud "meglepetést" okozni a baromságiaval.

(#16) Chiller válasza strogov (#13) üzenetére


Chiller
őstag

Nem akartalak megsérteni, ne haragudj, csak felvetés volt.

Abban igazad van, hogy biztos van olyan tárgy ami "töltelék" - de legalábbis a későbbiekben akár munka akár továbbtanulás szempontjából terv szerint legalábbis lényegtelen. És más hasznosabb/fontosabb dolgok elől veszi csak el az időt.

:R

(#17) totron válasza strogov (#15) üzenetére


totron
addikt

Jól megfogalmaztad, éppen ezért biztos vagyok benne, hogy azt is érted miért aggaszt a leírtak fonákja - még ha nem is feltétlenül pont a fiad esetében.

(#16) Chiller, És más hasznosabb/fontosabb dolgok elől veszi csak el az időt.
Merthogy az egó/diákelme az eredendően olyan, hogy jól méri fel magát, helyesen pozicionálja és egyből nagymester szintre ugrik, amit ki is érdemel. Ja nem. Valójában el is kell odáig jutni, falakat nem átugorva. Nem azt mondom, hogy mindenki végzetesen el van tévedve, de előbb-utóbb kibukik majd a dolog. Ciki-e bevásárláskor elővenni számológépet, mert az alapműveleti összeadás kifog rajtunk? Stb. Tudom, van elég pénz és bőség és egyébként sem állhat elő ilyen helyzet, mert annyira ultramodernek vagyunk - és tényleg, a nap végén a mankókkal élőknek lesz igaza. Az általános iskolai edukációt is nyugodtan kivehetjük a rendszerből, itt a GPT! Ez a hozzáállás az igazi rákfene, nem a élienek vagy gazdasági-természeti kár, az egónk az eleve beépített, legnagyobb káresemény.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.