Hirdetés

2023. február 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) himpike


himpike
tag

Ahogy nézem a híreket az USA területén 11 dollárra emelik majd a reklámmentes szolgáltatás árát decemberben..
[link]

(#2) Duree


Duree
veterán

Szerintem nálunk is emelnek majd az áron, gondolom olyan Netflix szintre hozzák.

duree54

(#3) maputo


maputo
tag

Akkor hát megérte mindenkinek saját streaming platformot csinálnia.

(#4) Zolik


Zolik
senior tag

Csak maguknak köszönhetik, azzal hogy hazavágták a Marvel univerzumot (M-She-U) és a Lucasfilmet (SW)

'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

(#5) gregory91


gregory91
senior tag

A streaming-szolgáltatók lenyomják a lineáris-televíziózást.
Ahogy móricka elképzeli...

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#6) Narxis válasza Zolik (#4) üzenetére


Narxis
nagyúr

Itt van az Andor, ennél woke mentesebb SW sorozatot nem fogunk kapni, mégse hallani arról, hogy rekord nézettséget hozott volna. A kreativitás teljesen eltűnt Hollywood-ból.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#7) nemlehet válasza Narxis (#6) üzenetére


nemlehet
őstag

Szerintem itt már inkább az a baj, hogy elveszett a bizalom. Én vártam a Marvel-SW sorozatokat, mégha a Phase 4 filmeket csak kritizálni tudom is, gondoltam, nah majd a streamingen egy picit merészebbek lesznek, de az is hatalmas pofára esés volt.
A Mandalorian tetszett, bár voltak hibái, aztán a Book of Boba Fett és az Obi Wan megölte a lelkesedést.
Le is mondtam az egészet, nem is érdekel már egyik új sorozat sem, nem fogom megnézni, max ha ultramód dícsérik olyanok akiknek adok a véleményére.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#8) Zolik válasza Narxis (#6) üzenetére


Zolik
senior tag

Az Andor élő példája annak, hogy hiába jó egy sorozat ha előtte olyan szintén szarták telibe a nézőket/fanokat/loret, hogy a nézők messziről elkerülnek mindent ami Star wars. Egyszerűen úgy vannak vele sokan, hogy tesznek rá magasról, hogy jó, mert már annyit csalódtak és nem nézik meg "csakazértsem". Nem a kreativitás tűnt el, hanem elmentek egy olyan irányba ami nem szól másról mint a PCség, wokeság meg a "diversity".

'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

(#9) janeszgol


janeszgol
nagyúr

"a visszatérését pedig Steve Jobs egykori visszatérésével állították párhuzamba."

Ú gyerekek, itt mindenki Jobs akar lenni? Az a nőci is annak gondolta magát, akire most szabtak ki 11 évet. Jobs egyszeri volt és megismételhetetlen. Ennyire nem kell nagyképűnek lenni. Pláne amiatt sem, hogy az öreg majd kirúg ezt-azt, meg lefarag innen-onnan. Ezt bárki meg tudja csinálni. Semmi köze ahhoz, amit Jobs csinált anno.

(#10) Dilikutya válasza Zolik (#8) üzenetére


Dilikutya
félisten

Engem pl. nem visz rá a lélek, hogy belekezdjek az Andorba. A Mandalorian, Boba Fett és Obi-Wan sorozatokat még megnéztem, el is ment a kedvem. De így vagyok a Marvel sorozatokkal is, azokból már egyet se láttam, ami MCU, sőt a mozifilmeket se mind az utóbbi pár évben a Végjáték óta. És amit meg igen, Thor 4, Pókember 3, az is szar volt. Pedig én a 90-es évek eleje óta csípem a Marvel hősöket és a Star Wars-t, és sokáig hiányoltam a moziból, de mostanra olyan szinten elszállt a mennyiség, miközben egyszerűen nem jók.

Viszont a Disney+ szerintem a legjobb jelenleg az itthon elérhető streaming szolgáltatók közül, legalábbis számomra. Annyimindent felvásárolt a Disney, hogy most van rajta Kommandó, Conan a barbár, Alien... :) Netflixet kimondottan kerülöm, n+1 krimisorozat, totál középszerű saját gyártású cuccok, a drága mozifilm kaliberű filmjeik se jók. HBO Max szintén nem rossz, bár annak is a Warner backlog a fő vonzereje. Már ami fent van, és nem spórolják le a klasszikus szinkront, mint a Pusztító esetében. Nem a felirat zavar, egy új filmnél rendben van, de egy klasszikust nem fogok a klasszikus szinkron helyett mással nézni. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#11) strogov válasza Zolik (#8) üzenetére


strogov
senior tag

Én is úgy látom, hogy az emberek belefásultak. Az Andor lehet, hogy nem rossz, de annyira érdektelen karakter, hogy a kutyát se érdekli akkor se ha jó. Annyira meg nem jó, hogy saját jogán nézzék.
Moon Knight se rossz, de önmagában kevés, a Marvel cimke meg lassan inkább hátrány lesz mint előny.

(#12) Alex91


Alex91
félisten

Az Andor tortenet szempontjabol jo, de a megvalositas...

Ez nem egy Star Wars tortenet. En sporolosnak erzem bizonyos szempontbol. Keves az idegen leny, nem erzem a Star Wars vilagot. Ott a borton: csak embereket tartanak fogva? Minden utott, kopott, de a borton mintha korhaz lenne...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#13) cintula187 válasza Alex91 (#12) üzenetére


cintula187
addikt

Andornál annyira jó lett pláne az évad második felében a felépítés, hogy az idegen lényeg egyáltalán nem hiányoznak. Lehet direkt nyirbálták le a költségvetését, hogy ne szolgálja ki a tömegeket. MI az ütött kopott a börtönben? MInden tér steril volt.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#14) Narxis válasza Alex91 (#12) üzenetére


Narxis
nagyúr

A borton azert nem utott kopott mert az osszeszerelt alkatreszeknek steril kornyezet kellett.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#15) kpbendeguz


kpbendeguz
addikt

"Mivel a Disney az előfizetők elcsábítása érdekében rengeteget költ tartalomra, ezért az üzleti eredményei nem a legjobbak, ez hozzájárult a befektetők felhergeléséhez és a piaci érték 40 százalékos idei csökkenéséhez."

Klasszikus példája, hogy miért nem szabad egy cégnek az aktuális befektetői hangulattal foglalkoznia.
Elméletileg ugye egy befektető azért tolja a pénzét egy vállalatba, mert bízik a cég hosszú távú növekedésében. Azaz nem azt nézi, hogy ma hogyan áll a cég, hanem hogy milyenek a jövőbeni kilátásai. Tehát ha a Disney aktuális eredményei a tartalomgyártás felpörgetése miatt romlanak, annak éppen, hogy vonzania kellene a befektetőket, mivel a most elköltött pénz később többszörösen fog megtérülni.
Ehhez képest ma már minden szerencsejátékos, aki a rövid távú árfolyam ingadozásokon próbál nyerészkedni befektetőnek hívja magát és a cégtől is elvárja, hogy mindent a következő negyedéves eredményeknek rendeljen alá. Ha a cégvezetés meghajol az ilyen nyomás alatt, akkor pont a valódi befektetőket ijeszti el magától és ezzel fenntarthatatlan pályára tolja a céget.
Innen nézve Iger kinevezése - főleg ilyen rövid távra - komoly károkat okozhat a Disney-nek, de legalább a következő két évben a szerencsejátékosok örülhetnek árfolyam nyereségnek, a menedzsment pedig a bónuszoknak.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#16) janeszgol válasza Alex91 (#12) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Ez egy felnőttesebb sorozat volt. Nem a szokásos bugyutaság.

(#17) Alex91 válasza janeszgol (#16) üzenetére


Alex91
félisten

Nem a tortenettel van a gondom…

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#18) miqlas válasza Dilikutya (#10) üzenetére


miqlas
senior tag

90%-ban osztom a véleményedet! Azoban az én ízlésemnek inkább az Amazon Prime felel meg. :R
Például: Jack Ryan, The Boys, Reacher, Night Sky, The Expanse, The Peripheral, Wheel of Time, de ez utóbbin már szintén ott van a „píszíség” nyoma, ahogyan a Gyûrûk Ura sorozatot is agyonvágták ...

42

(#19) Ringman válasza janeszgol (#16) üzenetére


Ringman
nagyúr

az andor az utóbbi 10-20 év legjobb antifasiszta kiáltványa, az aktuálpolitikát (orosz területfoglaló háború és népirtás, fasizálódás gyak. az egész világon) figyelembe véve meg különösen üt.

úgy is jó sorozat, hogy abszolút nem érdekel a sw-galaxis, max a 2×3 alapfilmet láttam, de a második trilógiában nem is vagyok biztos, hogy mindent.

eladó biciklis cuccok: új Luck Osiris 42-es spd-s cipő 30k; aliexpress matt full karbon nyereg: 6,3k; time atac hybrid pedál+stopli: 12k; time xc2 pedál+stopli: 8k; alig használt DXC edzőgörgő (Deca In'ride 100) 20k, gyak. kipróbált schwalbe edző külső 700x35c - 7k

(#20) Dilikutya válasza miqlas (#18) üzenetére


Dilikutya
félisten

Van Prime, az ingyen játék miatt megtartottam 899 Ft-ért, de nem nagyon nézzük. The Boys-t se láttam még a 3. évadot, Samaritan ment még le, semmi más. Az élőszereplős The Tick-et kezdtem el még, de ott jobb az eredeti rajzfilmes formátum. A Prime-ot amúgyis be kell szántani az Amerikába jöttem 2-ért, az megbocsáthatatlan.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#21) Zolik válasza cintula187 (#13) üzenetére


Zolik
senior tag

Pontosan így látom én is. Megnézve az utolsó részt ez csak tovább erősödött bennem. Ami szembetűnő nekem, hogy él a világ, tele van nyüzsgéssel és élettel. Ott vannak azok az idegen lények csak észre kell venni őket. Nem úgy mint pl a fostos Obiwan ahol alig van pár tucat ember és bugyuta gyerekes megvalósítás az egész, ostobának beállítva az egész birodalmat. De beszélhetnénk még a Rings of power sorozatról is. Az Andor utolsó részében több szereplő volt mint az összes RoP részben együttvéve.
Tudom nem szép de valahol örültem neki hogy végre megtanultak a birodalmi rohamosztagosok célozni és nem gyépésként lövöldöztek össze vissza.

'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

(#22) Balika911 válasza Zolik (#8) üzenetére


Balika911
félisten

Épp ugyanezt írtam kollégának reggel. Kérdeztem, mi az az Andor (ő nézi), mondta, hogy kurvajó felnőtt SW sorozat. Számomra viszont annyira elinflálták ezt a brandet is, hogy felé se néztem már. Mandaloriant mondjuk még néztem, az tetszett is.

***
Engem a hír nem lepett meg, friss szolgáltatóknál egy jellemző stratégia, hogy veszteségeket is vállalva szereznek részesedést. Aztán elkezdik azt csinálni, amit az összes többi. Gyakorlatilag biztosra veszem, hogy pl. reklámmal támogatott tier is lesz.

[ Szerkesztve ]

(#23) Egon válasza Ringman (#19) üzenetére


Egon
nagyúr
LOGOUT blog

Jah, a "különösen üt" jó kifejezés, csak mondjuk más értelemben használnám. Baromira uncsi, ha a szórakoztatás vékony (és egyre vékonyabb) mázán átüt bármilyen politikai üzenet: filmet azért szoktam nézni, hogy szórakozzak, ha bármilyen politikai "kiáltványra" vágyom, akkor ilyen témájú kiáltványokat olvasok... :U
Nem véletlen, hogy már az első női Sherlock Holmes filmhez bekommentelték sokan az egyik népszerű torrent portálon (több tucat lájkkal ellátva), hogy lassan ideje lenne egy "politikai film" kategóriát létrehozni a letöltéseken belül - nyilván személy szerint messziről kerülném. Ebből a szempontból tök mindegy, hogy fasiszta vagy antifasiszta: még egyszer, szórakozni, kikapcsolódni akarok (akár a háború borzalmait 1-2 órára elfelejtendő), nem szájbarágós módon politikai üzeneteket látni-hallani... :U

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#24) Slack válasza Ringman (#19) üzenetére


Slack
tag

"az andor az utóbbi 10-20 év legjobb antifasiszta kiáltványa, az aktuálpolitikát (orosz területfoglaló háború és népirtás, fasizálódás gyak. az egész világon) figyelembe véve meg különösen üt."
Nem pont azért néz az ember sorozatot, hogy ettől a szartól kicsit elszakadjon?
Neked nem elég, hogy a csapból is ez folyik? TV, rádió, az utcán plakátok, közösségi média, stb.
Te még igényled, hogy a sorozatok is erről szóljanak?

(#25) Ringman válasza Slack (#24) üzenetére


Ringman
nagyúr

én nem igénylem, de ettől még a sorozat üzenete az, ami.

#23 Egon
akkor mást kell nézni

eladó biciklis cuccok: új Luck Osiris 42-es spd-s cipő 30k; aliexpress matt full karbon nyereg: 6,3k; time atac hybrid pedál+stopli: 12k; time xc2 pedál+stopli: 8k; alig használt DXC edzőgörgő (Deca In'ride 100) 20k, gyak. kipróbált schwalbe edző külső 700x35c - 7k

(#26) Narxis


Narxis
nagyúr

Szerintem mindenki azt lát bele amit akar, én nem láttam benne aktuálpolitikát viszont általános érvényű dolgokat igen az elnyomó rendszerekről illetve levették a keresztvizet a lázadókról is akik nem voltak rest szemet hunyni bizonyos morális kérdések felett, de az, hogy erről a sorozatról ilyen vita születhet megmutatja , hogy nem egy szimpla fan service volt és, hogy ne legyen teljesen off szerintem a Disney-nek ezen a vonalon kellene tovább mennie. A mandalori is jó volt, maradjon az is de az Andor egy új arcát mutatta a Star Wars-nak.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#27) Egon válasza Ringman (#25) üzenetére


Egon
nagyúr
LOGOUT blog

Félreértés ne essék: egyáltalán nem nézek sorozatokat, nem az én műfajom, általánosságban írtam, nem a konkrét produktum kapcsán.
Egyébként meg jah, most már megnézem a kommenteket is, mielőtt egy film elé leülök, és bár így is belefutok időnként 1-1 olyan produktumba, ami nem tetszik, de annál drágább az időm, mintsem hogy woke/feminista/fasiszta/kommunista/akármilyen propagandát nézzek. És ahogy nézem, nem vagyok egyedül ezzel.
Sebaj, előbb-utóbb egyre többeknek csordul túl a pohár, és a nézettségben ez látványosan meg fog mutatkozni. Ahogy a női Ghostbusters meg Ocean's film is akkora rettenetes nagy siker lett ugyebár... ;] :C

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#28) janeszgol válasza Egon (#27) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Nagyon sok termekben (film, sorozat, konyv) visszakoszon a fasizmus, nacizmus, meg a tarsai. Peldaul, csakhogy a legnagyobb es orok kedvenc tortenetem irjam, a Harry Potter is.

En sem vagyok nagy SW fan. A harom trilogia elmegy, a Mandalorian nem rossz (de nem is jo tulsagosan, bar a harmadik evad trailere felcsigazott), a Kenobi ugy szar, ahogy van. Ami nagyon tetszett az az Andor es a Zsivany egyes.

Megjegyzem konyvekben tobb nekem tetszo tortenet van az SW vilagabol. Ott vannak nagyon jok is.

(#29) Necroman_Mk2


Necroman_Mk2
senior tag

Figyelembe véve, hogy milyen sok pénzt emészt fel egy-egy Marvel meg Star Wars sorozat, pláne az speciális effektek miatt, nem csodálom a veszteséget. Ha viszont ennek a költségcsökkentésnek az lesz az eredménye, hogy kevesebb sorozat érkezik (azaz: nem fut párhuzamosan a két nagy franchise), de azok minőségileg összeszedettebbek lesznek, akkor az egy jó út lehet a Disney számára.
Amit viszont nem akarok, az az elérhető katalógus megnyirbálása a kevéssé nézett filmklasszikusok kiszedésével. Amit most a WBD csinál az HBO Maxszal...

#10 Dilikutya A Marvel sorozatokból én egyelőre csak a WandaVisiont néztem meg, de az tetszett. Pedig nem rajongom a sitcomokért, bár idővel stílust is vált. Sőt, egész estés mozifilmben ez nem működött volna!
A második bekezdéssel viszont nagyon is egyetértek, a D+ fő vonzereje a saját katalógus, amibe a klasszikus rövid Mickey Egér, Donald Kacsa, Plútó stb. mesék is bekerültek, sőt, még Silly Symphonies rövidek is. Az HBO Maxnál ezt hiányolom (nincsen fenn egy klasszikus Looney Toones vagy Tom & Jerry sem, de a Hannah-Barbera katalógus is hiányzik!), a legfőbb vonzerő ott inkább a friss mozifilm kínálat a Sony-Coumbia és egyelőre Paramount meg Universal filmekkel is.

#15 kpbendeguz "Ehhez képest ma már minden szerencsejátékos, aki a rövid távú árfolyam ingadozásokon próbál nyerészkedni befektetőnek hívja magát"
Ez korábban se volt másként, lásd dot.com lufi.

#26 Narxis Ha ennyi jót írtok róla, akkor a jövőben lehet adok az Andornak egy esélyt. A SW sorozatokból csak az Obi-Want láttuk, de az nekünk nagy csalódás volt.

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

(#30) otapi


otapi
tag

A SW 8-9 és az Obi Wan után nem volt már kedvem belenézni az Andorba. Meg aztán az nem egy előzményfilm előzmény-sorozata?

(#31) janeszgol válasza otapi (#30) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Az Andor a Zsivany egyes elozmenye. A masodik evad addig viszi el a tortenetet.

(#32) otapi válasza janeszgol (#31) üzenetére


otapi
tag

Már eleve a Zsivány egyes is az SW 4 közvetlen előtörténete volt. A SW-nak több ezer évet átívelő legendáriuma volt (még mielőtt a Disney átvette), miért csak ebből a 80 évből kell történeteket nézni?

(#33) janeszgol válasza otapi (#32) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Tök jó a kérdés.

(#34) Shadowbull válasza otapi (#32) üzenetére


Shadowbull
őstag

"A SW-nak több ezer évet átívelő legendáriuma volt"

De az csak erősen kiegészítő tartalom volt a Skywalker családi sztori mellé. Tetszik vagy nem: a Star Wars lényege a Birodalom és a küzdelem ellene. Hogy mi volt előtte és mi volt utána az mellékszál.

Ezért is nagyon jó a Rouge One, talán a legjobb SW film. És ezért jó az Andor is.

(#35) Tanisz


Tanisz
senior tag

Nem teljesen értem az SW sorozatokkal a problémát, amit a korábbi hozzászólásokban olvasom.

Az Obi-Wan sorozat kifejezetten jó volt.
Sikerült még egy jó összecsapást is belerakni, többet nem mondok, nem spoilerezek.
Az számomra iszonyat tetszett, meg az egész történetfelépítés is, mindig is érdekelt, hogy mi lett a szereplőkkel a Sithek bosszúja után.

Az Andor is nagyon jó, várom a 2. évadot. (Amúgy az utolsó rész stáblistája utáni kis snittet látta mindenki? :D )
The Mandalorian is kegyetlen jó volt, bár Grogu is jó volt, bár a bugyutaságai kicsit idegesítőek voltak, de szemet lehet hunyni felette, az nézőcsalogatás miatt került bele, hogy aki szereti a bugyuta cukiságokat azt is odacsalják a képernyő elé.

Lehet azért is tetszenek ezek a sorozatok, mert a Rouge One számomra iszonyatosan bejött és hasonló miliőt hoznak.

Sőt még szívesen látnék pl a Régi köztársasági időkből is filmeket, sorozatokat (KOTOR 1-2 játékok alapja is az volt és nagy siker lett, minden viszontaksága ellenére). Akár Jedi menteset is :)

Valahogy én úgy vagyok vele, hogy jók ezek a jedi nélküli, vagy kevésbé fénykardozós, erő vonulalatot nélkülőző filmek / sorozatok, szívesen látnék többet is ezekből.

Az idegen lényes dolog, hogy kevés van, hát lehet, de annyira nem hiányzik, meg lássuk be, nem is reális, hogy minden bolygón, területen egy csomó idegen lény legyen. Mint ahogy nem minden országban van a való életben is színes / erősen eltérő etnikumú népesség, valahol több, valahol kevesebb, szerintem ez reális.
Persze itt több mint valószínű, hogy a költségek nyirbálása is közrejátszott, de nem volt hiányérzetem. Nem vett el semmit az élményből.

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#36) Dilikutya válasza Tanisz (#35) üzenetére


Dilikutya
félisten

Azért azzal vitatkoznék, jók-e. :)
A Mandalorian hozott egy unalmas főhőst, meg 90-es évek végét idéző akció rpg videójátékokat idéző sztorit (minden részben elmész a küldetését, aztán elmész oda, elhozod azt, visszaviszed neki, kapsz jutalmat).
A Boba Fett rosszabb, mert szerintem a főhős ugyanolyan unalmas, csak itt már rendes sztori sincs.
Obi-Wan meg nem bírja ki, hogy ne legyen benne Luke és Leia, ráadásul az az összecsapás olyan fölösleges és erőltetett. Jó, nem írja felül az EP4 történéseit talán, mert az sosem derült ki, mikor találkozott Obi-Wan és Vader utoljára, de értelme akkor se volt sok.
És ezekután kéne elkezdenem nézni az Andort az SW filmek legunalmasabb hősével, akinek nincs badass pár perce a régi trilógiában, és a Rogue One se tőle jó. Elhiszem, hogy jó széria, de egész egyszerűen elment a kedvem az új SW tartalmaktól. Persze lehet az unalmas előélet után még írni neki valódi karaktert, csak mostanság nem úgy tűnik, hogy van ilyesmire törekvés.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#37) Tanisz válasza Dilikutya (#36) üzenetére


Tanisz
senior tag

Hát nem tudom, nekem ezzel nem volt gond, bár lehet azért mert szerettem a 90-es években akció rpg játékokat. :D

Boba Fett-et még nem néztem meg, arról nem tudok nyilatkozni.

Obi-Wan sorozatban meg hogy ne lenne Luke és Leia, hisz ugye azt a feladatot kapta, hogy "vigyázzon" Luke-ra és azért gondolom emellett figyelemmel kíséri Leia sorsát is.
[SPOILER]
A küzdelem meg szerintem azért is volt jó benne, mert ugye kb a sorozat feléig
egy elgyengült Obi-Wan-t lát az ember, aki teljesen enerválttá vált a "számüzetésében", nem gyakorol, nem él a Jedi-k útja szerint, de a sorozatban szépen felismeri hogy nem teheti meg ezt, lassanként visszatér az erő útjára. Attól hogy ő megpróbálja elfelejteni vagy tudomást sem akar venni a problémákról attól azok léteznek és gyerekek is veszélyben vannak amiatt, mert ő létezik. Nem túl nagyívű a történet, de láttunk már rosszabbat is.
A harcuk meg szerintem látványos és abban megállja a helyét, hogy kellhet, mert ott van a végső pont amikor visszanyeri a teljes erejét. Magába és erőbe vetett hitét.
Lehet csak szerintem de Obi-Wan mindig is erősebb volt Anakinnál, hisz legyőzte már 1x és most is, így jobb Darth Vadernél is (ugye már maga Vader is két külön személyként beszél magáról, aki volt és ami most, számára is meghalt Anakin)

Bár ez lehet csak a saját magam belemagyárázása, de nálam így csengett le. Ezért is élveztem.
[/SPOILER]

Ez az SW vonulat amit az Obi-Wan-ban és az Andorban nyomnak, nekem sokkal vállalhatóbb, mint az utolsó 3 rész a Skywalker saga-ból.

Szerintem ne nézd meg az Andort, mert tuti nem tetszene, ezek után amit leírtál a Mandalorianről és Obi-Wan-ról.

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#38) arnyekxxx válasza Dilikutya (#36) üzenetére


arnyekxxx
veterán

ó, nem írja felül az EP4 történéseit talán, mert az sosem derült ki, mikor találkozott Obi-Wan és Vader utoljára

A sorozatban én nem éreztem tanítvány-mester viszonyt az utolsó találkozáskor, márpedig Vader elég konkrétan ezt mondta az ep4-ben

(#39) kpbendeguz válasza Dilikutya (#36) üzenetére


kpbendeguz
addikt

Úgy tűnik minél kevesebb Star Wars film tetszik valakinek, annál nagyobb SW fan-nak tartja magát. :DDD
Én 7 évesen láttam a New Hope-ot, azzal a feelinggel nem ér fel semmi, ezt el kell fogadni, onnantól nem várok mást a szériától, mint hogy egy rövid ideig visszavigyen abba a világba.
Ezt eddig mindegyik SW film vagy sorozat hozta valamennyire, legkevésbé talán a Lucas féle 1-2-3 epizód.
Ha a Mandalorian nem tetszett, akkor szerintem engedd el, mert irreálisak az elvárásaid.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#40) Dilikutya válasza kpbendeguz (#39) üzenetére


Dilikutya
félisten

Szerintem egy épkézláb sztori nem irreális elvárás néhány értékelhető karakterrel. :) Az újkoriakból a Zsivány Egyes tetszett, és így utólag az előzménytrilógia sem olyan vészes. A klónok támadása 2. felétől beindul, A Sith-ek bosszúja pedig teljesen jó. Ezzel szemben ott a folytatás trilógia, szinte az összes új karakter kuka, akármilyen nemű vagy bőrszínű vagy genderű, azoknál még Jar Jar is jobb volt. Egyetlen karaktert írtak meg, Kylo Ren jó lehetett volna, ahogy a hisztis, komplexusos, megfelelési kényszeres tini Sith-ből egy kiszámíthatatlan, kegyetlen nagyúrrá válik. Ehelyett megpróbálják megmenteni, feloldozást adni neki, azokután, hogy a létező egyik legnagyobb bűnt (szülőgyilkosság) elköveti. Látszik, hogy sokan csinálták, nem volt végig kigondolt víziója senkinek. Az elején Lucasnak se, de ő nem is trilógiában gondolkodott az EP4 forgatásakor, viszont végig benne volt a filmekben. Na, az EP7-9 esetében nincs ilyen ember.
Jó, Lucas se mindig volt a topon, Anakin átpártolása elég sután lett bemutatva.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#41) kpbendeguz válasza Dilikutya (#40) üzenetére


kpbendeguz
addikt

Innentől ízlésbeli dolgokról beszélgetünk, tehát csak a saját verziómat tudom elmondani:

Komolyan a Star Wars-ban mikor találkoztál valaha is épkézláb sztorival és értékelhető karakterekkel?
Sztori szinten már az EP4 is bevallottan koppintás halmaz volt, tele fantasy és western sztereotípiákkal, csak Lucas az egészet átrakta - az akkor még ZS kategóriának számító - sci-fi zsánerbe és addig nem látott minőségben élményszerűvé tette, emiatt lett hatalmas siker.
(A 2001 Űrodüszeiát most direkt nem keverném ide, mert blockbuster műfajról van szó és nem filmművészetről.)
A Star Wars-ban pont az a lényeg, hogy az embernek nem kell a drámára fókuszálnia, hanem elmerülhet az élményben, hogy a film idejére egy másik világba kerülhet.
Ezt az élményszerűséget pedig sajna a 7-8-9 és az új sorozatok - minden hülyeségükkel együtt - sokkal jobban hozzák, mint az 1-2-3 műanyag világa, ami "Disney-sebb", mint amit most a Disney csinál.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#42) arnyekxxx válasza kpbendeguz (#39) üzenetére


arnyekxxx
veterán

Nekem se tetszett a Mandalorian, egy percig nem éreztem, hogy legalább rövid ideig visszavitt volna abba a világba. Mondjuk a két birodalmi motoros meg a bébijoda jelenete legalább megnevettetett. Az R1 az visszavitt, abban ott van a vegytiszta SW.

(#43) arnyekxxx válasza kpbendeguz (#41) üzenetére


arnyekxxx
veterán

Az EP 7-9 legnagyobb érdeme, hogy az előzménytrilógiát átértékeltette az emberrel. Tulajdonképpen sokkal jobb az 1-3 mint amilyennek akkor tűnt amikor premierként néztem őket.

[ Szerkesztve ]

(#44) kpbendeguz válasza arnyekxxx (#43) üzenetére


kpbendeguz
addikt

Hát ha Neked ez a "jobb":

akkor oké.

De mint mondtam ez ízlés kérdése, én a magam részéről megpróbálok mindent élvezni, ami Star Wars, másnak csak azt tudom javasolni, hogy ha nem megy, akkor ne erőltesse.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#45) dabadab válasza kpbendeguz (#41) üzenetére


dabadab
titán

A 2001 Űrodüszeiát most direkt nem keverném ide, mert blockbuster műfajról van szó és nem filmművészetről.

Azért 1968-ban ez nem vált így szét, a 2001 amellett, hogy mint műalkotás is értékelhető, még az év legnagyobb bevételét produkáló filmje is volt.

Amúgy meg ja.

DRM is theft

(#46) Dilikutya válasza kpbendeguz (#41) üzenetére


Dilikutya
félisten

Persze, koppintás az EP4, klasszikus lovagos fantasy történet űrhajókkal. Ellenben a régi trilógiában voltak igazi karakterek, Han Solo, Darth Vader, Lando, Yoda (Luke és Leia pont kevésbé izgalmas). Még dráma is volt régen is, Luke és Vader kapcsolata, nem véletlen, hogy az EP5-öt tartja mindenki a legjobbnak. Volt olyan cselekmény, hogy vitte a klisés sztorit.
Ez nem volt meg az új trilógiában, az EP8 végén csak pislogtam a moziban, hogy ez mi volt, meg hogy nem történt semmi se, nem haladt sehova a történet, és már vége is. Az EP7-ben behoztak egy titokzatos, erősnek tűnő karaktert, akit aztán itt simán kinyírnak, nem kezdenek vele semmit, és a film fele elmegy egy teljesen lényegtelen szálon. Innen még javíthatott volna az EP9, de nem tette. Se élmény, se hangulat. A sorozatok annyival jobbak csak, hogy kínos marhaság helyett csak semmilyenek.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#47) Tanisz válasza arnyekxxx (#38) üzenetére


Tanisz
senior tag

Lehet azért nem élezték ki arra, mert DV megintcsak leszerepelt a mesterével szemben a sorozatban. Az EP4-ig meg talán eltelt már annyi idő, hogy valóban a padawanból már mester lett a korábbi mesterével szemben a sötét nagyúr, tévesen ugyebár, mert akkor sem tudta legyőzni a korábbi mesterét, idősen sem.
Az öreg jól megleckézteti korábbi tanítványát :D

Vagy csak egy ordas nagy baki, hogy nem illesztették jobban rá a tanítvany - mester szálat. Bár ezt nem hiszem, hisz a mozifilmekben végig ez volt a viszony kettejük között.

Amúgy megnéznék egy sorozatot, estés filmet arról, hogy Darth Vader - Palpatin ( Uralkodó) birodalmi uralkodása időszakában milyen próbálkozasok voltak DV részéről a mester-tanítvány viszony felülírására :)

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#48) arnyekxxx válasza kpbendeguz (#44) üzenetére


arnyekxxx
veterán

ez csak béna, de egy lovasroham egy csillagrombolón...

megpróbálok mindent élvezni, ami Star Wars,

Ez is egy hozzáállás, én inkább azt szeretem élvezni ami jó.

[ Szerkesztve ]

(#49) arnyekxxx válasza Tanisz (#47) üzenetére


arnyekxxx
veterán

Én az ordasnagy bakira szavazok, illetve nem baki, direkt szartak bele hiszen ha nem teszik akkor nem lehetett volna abban a sorozatban is megfénykardoztatni Vadert

(#50) kpbendeguz válasza arnyekxxx (#48) üzenetére


kpbendeguz
addikt

"Ez is egy hozzáállás, én inkább azt szeretem élvezni ami jó. "

Ez lehet az alapvető különbség közöttünk, mert nálam az számít jónak, amit élvezek.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.