Hirdetés

2019. október 19., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Spirit


Spirit
(őstag)

Sziasztok!
Az egyik gépemben egy 80-as maxtor Pata vinyó van rendszervinyóként.Észrevettem,hogy fagyogat néha a gép,de érdekes módon csak nagyon speciális esetekben.Pl. 3dmark2k3 cpu test a Troll's lair-első 10mp-ben.Először a videókarira, meg a géptuningra gondoltam,de bármilyen más alkalmazás, akár több napi Cod-ozás után sem akad ki.Próbáltam 3dm2k5-öt, ott hibátlan órákon keresztül.Majd nézegettem a családi fotókat, és 1-2 képhez érve homokóra, teljes fagyás.reset után a bios nem látja a vinyót,csak a kikapcsolás segít. Most betettem egy 120-as samsungot, minden gond megoldódott.

Kérdésem az lenne,hogy mi lehet a baja a vinyónak, és lehet-e kezdeni ezzel valamit.Remélem csak bad sectoros, de akkor a bios miért nem találja meg néha a vinyót,mikor így ''elszáll''? Pl. partition magic-el ki lehet zárni a hibás részeket?érdemes még vele foglalkoznom, vagy kuka?

(#2) liksoft válasza Spirit (#1) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Szia!

Ments le róla mindent ami fontos, majd a gyári tesztprogrammal destruktiv tesztet küldj rá. Írásra olvasásra erősen meg kell nyaggatni. Lehet, hogy csak íráshiba miatt nem tud olvasni egyes területeket, de lehet, hogy felületi hiba. A tesztprogi elméletileg közelebb visz a megoldáshoz. De a mentés nélkülözhetetlen! Először gyorsan az új winyóra, majd lehetőleg 2 példányban írásellenőrzés bekapcsolása mellett lemezre célszerű pörkölni.

Ha valóban felületi hiba, és a SMART is ezt mondja, akkor maximum hurcolászós winyónak használd, hisz akkor valamelyik gépen megvan a rámásolt adat. Ha megdöglik, adatvesztés nincs, csak újra menni és másolni kell. Ez kellemetlen, de nem katasztrofa, viszont mégis hasznos eszköz még a haláláig a winyó. Természetesen a hibás terület kiiktatásával használható, ha a gyári teszt nem üti ki teljesen a használhatók sorából.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3) Spirit válasza liksoft (#2) üzenetére


Spirit
(őstag)

Cucc lementve, este mesélek mit sikerült.Milyen tesztprogit gondoltál ''gyárinak''?:)

(#4) L3zl13 válasza Spirit (#3) üzenetére


L3zl13
(nagyúr)

PowerMax [link]

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#5) Pompi válasza Spirit (#3) üzenetére


Pompi
(MODERÁTOR)

Maxtor oldalráról leszedhető egy PowerMax nevü cucc. Azzal lehet ilyet. [link] Vagy ugyanennek a boot CD iso verziója [link]

...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.