Hirdetés
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- New Game Blitz - 2024
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Berci77
tag
Sziasztok!
Kinőttük a 45-ös mosogatógépünket, vennék egy 60 cm széleset. Megtapogatva a helyi Euronics szegényes kínálatát arra jutottam, hogy a korábban kinézett Bosh [link] nem annyira bejövős, mint a Whirlpool [link] . Ez utóbbinak jobban tetszik a belseje és nem olyan gagyi hatású a műanyag borítása a vezérlőlapnál. Ebben az árkategóriában az AEG nem tetszett, a kiállított Beko és Gorenje meg pláne nem, de azok alsó kategóriás cuccok voltak. Paraméterekben a Bosh és a Whirlpool eléggé hasonlóak. Általában vehető a linkelt Whirlpool, vagy van valami jobb tipp ennyiért? Köszönöm.
-
Berci77
tag
válasz gabor9991 #47647 üzenetére
Láttam. 3 vélemény. Más oldalakon meg más a vélemény. Igazából minden gépről vegyes szerintem ebben a kategóriában. Tartósságot meg úgysem tudjuk megbecsülni sem a mostani gépeknél. Inkább ezért kérdeztem titeket, hogy van-e bármi, ami ennyiért érezhetően jobb, vagy vannak-e konkrét buktatói a Whirlpoolnak, amit laikuskén nem látok, amire nem gondolok. A Bosh bele félig műanyag, kíváncsi lennék, hogy néz ki pár év múlva, nem beszélve arról, hogy mi rakódhat le a műanyag és a fém fal közé. Beko-t nem veszek. A megnézett AEG belseje sem tetszik, gondolom akkor egy Elux is hasonló lehet. Érdemi hozzászólás gyakorlati tapasztalattal valaki?
-
Berci77
tag
válasz Berci77 #47654 üzenetére
Tovább megyek: a családban napi használatban van egy régebbi Bosh alapgép. Tökéletes, kivéve, hogy nem lehet időzíteni. Egy Beko alapgép. annyiért elmegy, de nem praktikus. Egy NEFF, ami nem alap. Az meg semmivel nem szárít jobban, mint a Beko és érezhetően rosszabbul, mint a Bosh. Akkor NEFF-et sem szabad venni? Pedig nem alja tudtommal. Ugyanitt a Beko és a NEFF eladó. (A NEFF beépíthető, ami nekünk nem passzol, a Beko meg kicsi 45-ös, mielőtt kérdeznétek, miért)
-
Berci77
tag
Még az évjáratok között is van olyan eltérés márkán belül, hogy pl. a régi Boshnak praktikus, a tüskesorra rakható a kosara, míg az újabb - nem 3. tálcás - gépnek meg nem. Ez baromira bosszantó. Ezért lennék kíváncsi arra, hogy ki mennyire szereti használni a saját gépét, mennyire tartja praktikusnak, illetve mit nem szeret benne. Főleg, aki több márkát is kipróbált. Csodát nem várok ennyiért, gondolom csak ilyen apróságokban lehet eltérés, de pl kosarasból nem vennék Bosht, az tuti.
-
Berci77
tag
Az, hogy felteszek egy kérdést szerintem nem túllihegés, de ha gondolod...
pont azt kérdezem, hogy a tapasztalatotok szerint mi az előnye, hátránya ezeknek.Eddig a sorrend nálam a tapogatható anyagok alapján:
Whirlpool, Bosh, AEG, többi felejtős. Ettől még lehet olyan szempont, amit érdemes figyelembe venni. -
Berci77
tag
Ezt írtam én is. Nem számítok lényeges minőségi különbségre, de a mindennapi használat során lehetnek praktikus szempontok alapján apróságok, amik nincsenek a gépkönyvben, táblázatban, stb. Olyanra gondoltam, mint az említett evőeszköz kosaras “probléma”. Boschnál egy adott helyre kéne rakni, Whirlpoolnál oda rakod a tüskesorra, ahova akarod. Így Boschból kosarasat biztosan nem vennék, Whirlpoolból megfontolandó. A Bekonak pl. nagyon ritkás a tálcák rácsozata, minden kisebb dolog bepotyogna alá.
-
Berci77
tag
válasz peppe79 #47670 üzenetére
Tapasztalat, vagy csak a megszokás a kosár mellett és a fiók ellen? A Boschnál nekem a kosárral az inkább a bajom, hogy nem tudod rátenni a tüskesorra, csak ahol a helye van. A Whirlpool kosarában ki van hagyva a tüskesor helye, így azt oda rakod, ahova akarod. Eddig nekünk sem volt fiókos, nem tudom, menniyre életszerű, hogy 2 kés meg villa miatt nyitogatom a gépet. Eddig a mosogató mellett volt a gép kosara, azt szépen folyamatosan töltöttük fel, majd a gép indítása elött raktuk a gépbe. Bár ha nem jön be a fiók még mindig ki lehet szedni és vehetünk a Whirlpooltól kosarat. Kíváncsi lennék, mennyibe kerül.
Whirlpoolról van valakinek érdemi tapasztalata? PowerClean hasznos? Fiók mennyire macerás? Csőtoldást hogy viseli a gép? Ki lehet az ajtajt nyitni résnyire, hogy a gőz kijöjjön? -
Berci77
tag
Na miután nagyon minimális infót sikerült itt előzetesen gyűjtenem a mosogatógép vásárlása elött, megosztanám az eddigi tapasztalatomat, hátha legalább én segítségére lehetek valakinek a döntésben. A kiválasztott gép végül a Whirlpool WFC 3C23 PF [link] lett. Egyelőre még csak az ECO 50 szabvány programot futtattam le, a leírtak erre vonatkoznak.
- Csendes, nem csörög-zörög. Tapasztalatom szerint a legnagyobb zajforrás ezekben az edényekbe fröccsenő víz csobogása és a könnyebb, műanyag edények huppogása a vízsugarak miatt. Ebben ezek a hangok is sokkal halkabbak, mint a korábbi gépemben. Van még éjszakai szupercsendes programja is, ha még valakit ez is zavar.
- Az evőeszköz fiókot bár kicsit tovább tart bepakolni, mint mindent beleszórni egy kosárba, de kipakolni viszont gyorsabb. Szebben is mosogatja el őket, mint ha egy kosarat megtömök.
- A gép legnagyobb meglepetésemre a program végén automatikusan kinyitotta az ajtaját és kieresztette a gőzt . Erről semmit nem írt a manual és az eladók is azt mondták, hogy nincs nagyon jelenleg ilyen gép sem a Whirlpoolnál, sem a Boschnál. Ennek nagyon örülök, mert tapasztalatom szerint jobban száradnak az edények, ha kinyitom az ajtót résnyire. Így már nem feltétlenül kell megvárnom a program végét itthon/ébren, nyugodtan ott tudom hagyni a gépet, ami a program 3,5 órás időtartama miatt azért néha jól jön . Az ajtó bármilyen pozícióban megáll magától, nem kell kitámasztani.
- Némely véleménnyel ellentétben megfelelően szárította az edényeket.
- Mérsékelten-közepesen szennyezett, rászáradásoktól mentes edényeket eddig kifogástalanul elmosogatott, nem maradt mosogatószer-maradvány és nem lettek foltosak a poharak sem.
- Ha valakinek mégsem szimpi a 3. fiók, van hagyományos kosaras változata is. A kosár alján kialakították a 2 "vájatot" a tüskesor részére, így annak tetejére bárhová tehető, szemben a Bosch gépek kosarával!
Vettem rá +3 év "garanciát", most nyugodtan alszom. Eddig ennyi. Én ilyesmi infóknak örültem volna. -
Berci77
tag
sziasztok!
Feleségem lakásába szükség lenne egy villanytűzhelyre. Szabadonálló, NEM indukciós kerámialapos kivitelt gontoltunk. A lakást kiadjuk, tehát egy korrekt minőségű, alap készülékre lenne szükség, amit egy bérlő is tud használni, nem szükségesek az extra funkciók. Kérdések:
- inox, vagy fehér zománcozott az előnyösebb általában?
- van-e most a gari/szervíz szempontjából ajánlott márka? Beko, Amica, hasonlók nem preferáltak.
- időzítő/óra nem kéne, max esetleg egy légkeverés a sütőbe. Esetleg bármi más javasolt paraméter, amire érdemes figyelni?
- úgy néztük, 90-100 között már van kínálat, semmi értelmét nem látom, hogy a bérlő kedvéért feljebb menjünk.
Köszönöm a tanácsokat. -
Berci77
tag
válasz Teaway #55211 üzenetére
ööö. okés. buktam a sztorit az első lépésnél: fogalmam sincs. tippelek: akkora a mostani vasmagos, mint az itthoni, az meg 50-es.
peppe79: így van. majd levonjuk a kaucióból a végén, ha nagy a kár. szar tűzhely mellett nem lehet kiadni a lakást. valami kell. az meg használódik. Amúgy fehérre gondoltunk mi is.
[ Szerkesztve ]
-
Berci77
tag
válasz bigrob #55221 üzenetére
Én 2 LG hűtőt is vettem az elmúlt 3 évben. Amiért nekem nagyon tetszettek:
- nagyon csöndes, inverteres kompresszor
- total no frost: kisf@szom sem akar leolvasztgatni. Szinte tényleg semmi jegesedés, semmi vizesedés. E nélkül már nem vennénk.
- üveg szintén. Másik ajtópolc pont jó a mustárnak, majonéznek, a fölötte lévő meg az erős pistának, stb. A többi polccal lehet, hogy csak nekünk van szerencsénk, de a leggyakrabban használt edényeink is tökéletesen elférnek, nem kell semmit áttálalni hűtős dobozokba.
Ezzel szemben a cimborám ikeás, hasonló méretű - talán WP - hűtőjében egy nyomorult 1,5 literes palack nem fér el az ajtóban. Nem sorolom tovább. A mienkben mindig van hely, az övében semmit nem tudok elhelyezni.egyik sem variálható szinte semennyire, talán 1 polcot lehet 5 centivel feljebb pakolni. viszont minden tökéletesen van méretezve, szuperül passzolnak bele a dolgok, ha átrendezném csak rontanék rajta: palackok kb 2,25 l-ig vígan beférnek az ajtóba, nem borulnak kifelé. Tejes dobozok állítva pont elférnek az alsó polcon, alatta nagy fiókban befőttes -
Berci77
tag
válasz #16820480 #55237 üzenetére
Mi fél éve vettünk egy Dreame v9-et (xiaomi brand). Padlóra elő sem vesszük azóta a vezetékes Electroluxot. Szőnyegre sem nagyon, mert a turbokefe ellenére a v9 összeszed még utána egy tartályra való szöszt és szőrszálat, a kárpitból meg marékszám szedi ki a port, poratkát, bármit. Azóta naponta talarítunk 10 percet 2 gyerek után és nem 2 hetente egy napot. Lehet, hogy a Dyson többet tud 150-200-ért, de ez nem egészen 60 volt. Ami ettől lényegesen olcsóbb, az már paramétereiben is baromira gyenge. Felfelé nyilván határ a csillagos ég, de egy 45 nm-es lakásra egy ilyen tökéletesen elég szerintem. A mienk 80 nm + 2 gyerek.
-
Berci77
tag
válasz Berci77 #55240 üzenetére
Hopp, ez a szöveg összekuszálódott. helyesen:
Egyik polc, fiók sem variálható szinte semennyire, talán 1 polcot lehet 5 centivel feljebb pakolni. Viszont minden tökéletesen van méretezve, szuperül passzolnak bele a dolgok, ha átrendezném csak rontanék rajta: palackok kb 2,25 l-ig vígan beférnek az ajtóba, nem borulnak kifelé. Tejes dobozok állítva pont elférnek az alsó polcon, alatta nagy fiókban befőttes üveg szintén. Másik ajtópolc pont jó a mustárnak, majonéznek, a fölötte lévő meg az erős pistának, stb. A többi polccal lehet, hogy csak nekünk van szerencsénk, de a leggyakrabban használt edényeink is tökéletesen elférnek, nem kell semmit áttálalni hűtős dobozokba.
Ezzel szemben a cimborám ikeás, hasonló méretű - talán WP - hűtőjében egy nyomorult 1,5 literes palack nem fér el az ajtóban. Nem sorolom tovább. A mienkben mindig van hely, az övében semmit nem tudok elhelyezni. -
Berci77
tag
válasz bigrob #55251 üzenetére
Áhh, dehogy. Szerencsére semmi bajuk. Kompresszorra 10 év gari, vagy micsoda, bár nem hiszem, hogy pont az romlana el. Azért vettem egy másikat, mert a lakásunkba édesanyám költözött be és otthagytuk neki a miénket, mi meg vettünk egy dupla alsó fiókosat, A+++-t. Az övé Samsung volt, azt meg pár éve nem tűröm meg a lakásban semmiből. (A szervíz nem tudott rendesen megjavítani egy garis gépet, de legalább szervízdoksit hamisítottak. Az engem igazoló hangfelvételeket "nem találják", az esetet még jelenteni sem nagyon tudtam sehova. Ezzel szemben egy alsó kategóriás LG tv-t szavidő alatt, a jótállás lejártát követően példásan, házhozjövősen, udvariasan, hatékonyan, ingyen javított az LG szervízpartnere a központ közreműködésével. Azóta a pénzemmel inkább ide szavazok.)
-
Berci77
tag
válasz #16820480 #55256 üzenetére
Szerintem ugyan az, csak nem Dreame, hanem Xiaomi néven. Mondjuk a ciklonszűrője piros. Szerintem simán vehető ennyiért. Ami gyengébb, az azért már max kiegészítő gépnek jó csak szvsz, többet meg nem adnék ezekért. Amit ez nem visz ki, azt szerintem a Dyson sem szedi ki szignifikánsabb jobban. Főleg nem 2-3x jobban, mint amennyivel drágább. Ahhoz már takarítógép kell. Ezt megveszed, ha nem jön be 14 napon belül elállsz a vásárlástól. Nem nagy kockázat. Anyámnak kellene majd néznem egy olyan típust, ami nem "ravaszos", amit folyamatosan húzni kell, hanem bekapcsológombos, amit nem kell nyomni/húzni folyamatosan. Nekem nem gond, de neki már az izületei miatt igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik