Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
válasz Vicarious1 #37668 üzenetére
Nem vagyok egy szaktesztelő, de a Isotek Evo 3 Premier-t nagyon ajánlom. Nekem bevált. [link]
-
BBéci
legenda
válasz Vicarious1 #37841 üzenetére
Mi a csudáért akarod bedugózni? Totál értelmetlen és felesleges.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #37892 üzenetére
Helló!
Hát en fogtam es beüzemeltem es használom.... Ha jól rémlik, akkor lengyel meg angol nyelvű papír van hozzá.... Kifejtenéd, hogy mire gondolsz és hogy mire kell figyelnem? Koszi!!!
-
MasterMark
titán
válasz Vicarious1 #37894 üzenetére
Ezt mondjuk elég könnyű megfejteni egy fázisceruzával.
Switch Tax
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #37894 üzenetére
Helló!
Köszi, jó ezt tudni, nem figyeltem rá. Ha lesz időm akkor kimérem, hogy hogy helyes. Egyébként azt értem, hogy az elosztóba menő tápkábel fázis helyesen legyen benne, de a készülékek és az elosztó között is akkor annak kellene lennie, szóval akkor azt is érdemes lenne kimérni és gondolom ezt már nem tudja jelezni az elosztó...
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #37902 üzenetére
Helló!
Köszönöm a segítséget! Miért nem jó az erősítőt stb a szűrt ágba dugni? A direktbe ugye minden esetleges zavar benne van és ezzel együtt kapják meg a berendezések a be tápot. Én az erősítőt tvt médialejátszót stb-t a szűrtbe dugtam, hogy minél tisztább tápellátást kapjanak...
Köszi!
-
Gtaati
őstag
válasz Vicarious1 #37904 üzenetére
Helló!
Értem, köszönöm! Csak ellentmond a józan paraszti észnek, legalábbis ahogy én gondolkodom erről... De biztos megvan az oka amiért ezt írták és arra lennék én kíváncsi.. Egyébként Te tapasztaltál különbséget a szűrt és a direkt ághoz képest?
-
espi38
őstag
válasz Vicarious1 #38974 üzenetére
Köszönöm az infót, megnezem
-
csacsa01
tag
válasz Vicarious1 #38974 üzenetére
Ha az Elektowelt24.de-től rendelném meg az Onkyo HT-S5805-ös szettet, az az árlista alapján kb. 180.000 Ft lenne (50.000-el olcsóbb, mint itthon a legjobb ár !), ami azt gondolom, ár-érték arányban teljesen elfogadható.
Meg tudnád mondani, mennyi a szállítási költség Mo-ra, illetve terheli-e még valami adó?
+
A kint vásárolt termékre vonatkozik-e hazai garancia vagy meghibásodás esetén, kint kell rendezni?
Köszönöm. -
Stehe
aktív tag
válasz Vicarious1 #41758 üzenetére
Köszi a tippet!
599 EUR sajnos már több, mint a keretem, viszont találtam egy KEF Q 400b ládát 399EUR-ért, amit itthon 230.000-ért tudok legolcsóbban megvenni. Illetve van egy Canton Sub 10.2 370EUR-ért, ami itthon 220.000-nél kezdődik.
Fentiek elég jó vételnek hangzanak, mit gondoltok? Egy 30nm-es amerikait konyha+nappaliba menne, Yamaha RX-V685-ös erősítő és Monitor Audio Monitor 300 5.0 szett mellé, főleg házimozira és elektronikus zenére...
-
Dorian
félisten
válasz Vicarious1 #44431 üzenetére
Dehogyis. Nagyobb különbség lesz, ha 5 centivel odébb teszed a mikrofont.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Vicarious1 #44517 üzenetére
Egyik haveromnak akartunk Vector 77-et venni. Meghallgattuk, összehasonlítottuk egy ugyanannyiba kerülő Cantonnal, ami fényévekkel jobban szólt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
migabi24
nagyúr
válasz Vicarious1 #44514 üzenetére
A Vintage a Vector felett van tehát attól jobb
-
junior19
senior tag
válasz Vicarious1 #44628 üzenetére
Kábeltől függhet leginkább. Ha vastag a kábel szigetelése, s azt a második csavarral rögzíted, a csavarból ki fog annyi rész maradni, hogy ember legyen a talpán, aki a burkolatot rátekeri a dugóra. De esetleg azután leszedni sem lesz egyszerű.
Ha olyan vékony a kábel, hogy a szigetelést le lehet szorítani a második csavarral, s nem marad kinn a csavarból darab, akkor a másodikkal lehet a szigetelést rögzíteni. De én inkább mindkét csavarral a blankolt vezetőt rögzíteném.codec project
-
Quetz
őstag
válasz Vicarious1 #44831 üzenetére
A DEQ-ról annyit érdemes tudni, hogy nem csak a basszust, hanem a magas frekvenciákat is módosítja:
A logika azt diktálja, hogy ha az AVR multieq app kompatibilis, és lekorlátozod vele, hogy meddig nyúlhat bele a hangba, akkor tudsz csinálni DEQ-t ami csak a basszusra van hatással.
A roll-off leírása pedig a multiep pro dokumentációból:
Choose a Target Curve1 to be used in computing the MultEQ XT Filters
a. Flat – A Flat target curve should not be used
b. High Frequency Roll-off 1 (Default) – This curve introduces a slight roll-off at high frequencies that accounts for the balance between direct and reflected sound for small to medium size rooms (room volume less than 2500 cu. ft.)
c. High Frequency Roll-off 2 – This curve introduces a slightly greater roll-off at high frequencies that restores the balance between direct and reflected sound for medium to large size rooms (room volume between 2500 and 5000 cu. ft.)
d. SMPTE 202M – An international standard target curve is used for the high frequency roll-off applied in a typical 500-seat movie theater. It is appropriate for professional mixing spaces and dubbing stages that must be calibrated for film sound postproduction. It can also be used in extremely large playback spaces (room
volume greater than 5000 cu. ft.) -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Vicarious1 #45019 üzenetére
Ez nem nyaralás volt, de teny hogy bitang rég voltam itt.
1114 olvasatlan üzenet várt...
Nem olvastam vissza
Volt időközben minden, még lakás felújítás is, de a mozi alkotó elemek nem változtak[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Vicarious1 #45021 üzenetére
Ott a pont, ezt én is igy gondolom
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Vicarious1 #45023 üzenetére
Igen, igaz, nem tudom mi lehet vele...
Amikor beszéltünk, még minden rendben volt, valamikor tavaly karácsonykor"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
NFLfan
kezdő
válasz Vicarious1 #46118 üzenetére
Megtörtént a kalibrálás 8 ponton is
-
Dorian
félisten
válasz Vicarious1 #46120 üzenetére
Magyarázd meg légyszi, miért 60 centi? Ekkora szobában kb. 20 centinként is lehetnek (vannak) a mélyben 10-20 dB-es eltérések. Ha így átlagol a program, az csak szar lesz. 1 pontban kell mérni, a feje helyén.
Azon kívül nem-flat beállítást és din. EQ OFF-ot javaslok, hacsak nem nagyon halkan használja a cuccot.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
exception
aktív tag
válasz Vicarious1 #46122 üzenetére
Nekem minimum 5-t kér, az alá nem lehet menni.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
Dorian
félisten
válasz Vicarious1 #46122 üzenetére
Din eq-nak elméletileg így kéne működni, csak sajnos valójában mellékhatásként minden hangerőn szétcseszi kisebb-nagyobb mértékben a hangot.
-
Dorian
félisten
válasz Vicarious1 #46129 üzenetére
Igen, pont a nélykiemelés nem tetszik.
-
Gabesz87
veterán
válasz Vicarious1 #46146 üzenetére
Köszi szépen, bekapcsoltam. De sajna még így sem jó, a TV-ből jön a hang HBO GO-nál. TV hangbeállításait nézegettem, állítgattam másra is, de egyikkel sem volt jó. Ezek a lehetőségek:
-TV hangszóró
- Audio kimenet (Optikai/HDMI ARC): ehhez van egy ilyen megjegyzés: A HDMI (ARC)-on keresztül történő hanglejátszáshoz engedélyezni kell a SIMPLINK-et. Én erre tippeltem volna, de hiába állítottam erre, és kapcsoltam be a SIMPLINK-et, akkor sem szólt erősítőn keresztül.
- LG Sound Sync (Optikai)
- LG Sound Sync/Bluetooth
- Audio kimenet (Analóg) / Vezetékes Fejhallgatók
- TV hangszóró + Vezetékes Fejhallgatók
- TV hangszóró + Audio kimenet (Optikai) -
zsoika
addikt
válasz Vicarious1 #46322 üzenetére
Én tudtam de Morris nem hitte hogy ennyit számít 3 kategória.... már tudja.
Azóta bújja az aprót egy 838 al megegyező kategóriás AVR-t keresve ...akár x4000 .
Ha van v.mi használható mehet neki a link . -
törölt tag
válasz Vicarious1 #46513 üzenetére
Szerinten középfelső kategóriáig, digitális EQ-zott forrás esetén, mozizni nem kell több...
-
sixpak
nagyúr
válasz Vicarious1 #46878 üzenetére
Ha jól látom, ki van nyitva a kanapé ágy része, úgyhogy még kb. plusz 1 méter....de lehet rosszul látom.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
renatto
őstag
válasz Vicarious1 #46878 üzenetére
Igen jól, de csak ha játszok. Amúgy ahogy utánad írták is, ki van húzva a kanapé lábtartónak és úgy filmnézéskor - rendeltetésszerűen ülve - olyan 2,2-2,4 méterre esik a tévé.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
gab1ka
senior tag
válasz Vicarious1 #50179 üzenetére
@mpo @hakos1987 @Vicarious1 köszönöm szépen a válaszokat, ez elég biztató, azt hittem ilyen 10-20e Huf körül van egy külföldi posta, de ennek fényében nem is maszatolok tovább az itthoni használt hirdetésekkel,most hogy több pozitív tapasztalatról is tudok, így már bátran írok nekik és nem keresem tovább a buktatókat
-
galaxys80
veterán
válasz Vicarious1 #50699 üzenetére
Valóban rosszul mondtam. Ennek a kábelnek mindkét végén 2-2 dugó van.
Mindegyik végén a fekete dugót használom az AVR SUB kimenetébe és a SUB LFE bemenetébe.[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz Vicarious1 #50702 üzenetére
Értem. Bár fura, hogy közel 10 évig a régi Yamaha erősítővel és ezzel a kábellel tökéletesen bekapcsolt alacsony hangerő esetén is.
-
BBéci
legenda
válasz Vicarious1 #50699 üzenetére
Ácsi!
Ha van LFE bemenet a szubládán és abba csatlakoztat kábelt, akkor semmi esetre se dugjon másikba semmit!
Vagy LFE, vagy sztereó bemenet.(#50703) galaxys80
Tutira nem a kábel a hibás, hanem a beállítások. De közben erre magad is rájöttél. Ettől függetlenül erősen ajánlott valami jófajta szubkábel használata.(#50705) Jaded
Az erősítő kijelzőjén látható, hogy aktív az MCACC vagy nem.
Ha van lehetőség a Pro változatra, azzal mérj, sokkal jobb hangzás lesz az eredménye. Sokcsatornás filmekhez, koncertekhez is kell az MCACC![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Vicarious1 #50877 üzenetére
kicsit szubjektiv is de ez benne van.. nem is értem Dorian mérnökként mit nem ért ezen..[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Vicarious1 #50976 üzenetére
Nem fog segíteni sajnos. Az alap mért érték még mondjuk, hogy pontos, de az az állapot korrekció mentes. A korrigált grafikon pedig sosem a valóságot tükrözi, csupán egy becsült görbe.
Ha viszont REW-el mért grafikonra gondoltál, akkor abból lehet dolgozni.
-
BBéci
legenda
válasz Vicarious1 #50981 üzenetére
Ami grafikont látsz, az valóban becsült, mert egy mérés történik, annak alapján korrigál a szoftver, nincs ellenőrző mérés, amivel igazolni lehetne a beavatkozás mértékét.
Az SVS EQ-ja pontos mérőműszer nélkül csak félkarú óriás. Fülre lehetetlen beállítani a háromsávos, parametrikus EQ-t.(#50982) Real_Necro
Nálam a Soundcare SuperSpikes alkalmazása túlzás nélkül akkorát javított a centersugárzóm hangján, mintha egy kategóriával jobb minőségűre cseréltem volna. [link]
A felragasztható változatom van, amikor vettem, akcióban 6500 forint volt az ára, annyiért szinte ajándék.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Vicarious1 #50984 üzenetére
Nem hangnyomást akarsz állítani, hanem az Audyssey által korrigált frekvencia átmenetet megmérni és az alapján beavatkozni. A hangnyomás mérő maximum úgy jöhet a képbe, hogy vannak modellek, amik számítógéphez csatlakoztathatók és mérőmikrofonként használhatod.
-
BBéci
legenda
válasz Vicarious1 #50984 üzenetére
Félreérted.
Kizárólag az applikációval lehet kezelni, használni, működtetni az SVS szubládák EQ-ját, amihez kötelező a hangnyomásmérő műszer, mert fülre lehetetlen pontosan beállítani. Ezzel a művelettel kell kezdeni, utána jöhet az Audyssey.(#50985) embe
A semminél jobb, de a hatása közelében nincs a tüskékének.
Sajnos a szóban forgó, ferde állványra nincs értelme SuperSpikes-t tenni, mert az a működési elvéből fakadóan, vízszintes helyzetet követel. Ha megnézed a metszeti rajzát, érteni fogod, hogy miről mesélek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
addikt
-
arcitec
addikt
válasz Vicarious1 #57847 üzenetére
Azért a linket berakhattad volna, ha már írtad ...
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #73666 üzenetére
Mind DD+, esetleg DD+ Atmos, ha elérhető. A hang olyan kis részét teszi ki a teljes sávszélnek, hogy nem éri meg ezzel szórakozni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
WaterWave
veterán
válasz Vicarious1 #73738 üzenetére
Onkyo az köszönőviszonyban sincs a Malaccal és Denonnal... Teljesen más vonalat képvisel. Nem azt mondom, hogy rossz, csak azt hogy teljesen más és nem egy szint.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
I'am Dony
őstag
válasz Vicarious1 #73786 üzenetére
Pont az az olcsóbb. Az előzmény az AVR11
-
a347
aktív tag
válasz Vicarious1 #73837 üzenetére
Ahogy én láttam:
Bőven bele kellett nyúlkálni az “automata” beállításokba manuálisan. Azokat utána el lehet menteni, aztán feltölteni később, ha kell. Pl faktory reset után. -
I'am Dony
őstag
válasz Vicarious1 #73837 üzenetére
A mérések után fogsz kapni egy alap célgörbét ami egy enyhén jobbra lejtő egyenes vonal, ezzel nincs gond. Arra kell figyelni, hogy a célgörbéhez képest a beszakadásokat mennyire engded kezelni, adott esetben "túlhúzni". A függönyökkel tudod majd szabályozni, hogy honnan kezdődjön a korrekció és meddig terjedjen. Az alap célgörbe a hallgatási tapasztalatok szerint egyébként sem megfelelő a végleges használatra, mert nincs benne megfelelő mélytartomány, a magas pedig sok esetben bántó vele. Ezt kell majd módosítanod megfelelően, a dobozaid képességeihez és egyéni ízlésedhez igazodva. A képen egy módosított görbét láthatsz, ahol a szubtartomány emelve van, élethű marad a párbszéd és nem bánt a vége sem.
-
morfondőr
őstag
válasz Vicarious1 #74727 üzenetére
Nagyon kevés tv box támogatja a HD hangsávokat, meglepne, ha pont a Telekomos lenne az egyik!
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #74764 üzenetére
A subnak 10 dB-vel minden felett kell lennie, de mivel a mérőjelet (általában) ugyanennyivel halkabban adják ki, végeredményben az egyenlő szint hozza ezt a hatást. Természetesen csak akkor tudod 100% pontossággal belőni, ha a mérőjelet te adod ki, pl. REW + EQ APO kombóval a subra kötve egy azonos jelet, akkor kell a +10 dB, és garantáltan helyes lesz.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #74766 üzenetére
Hogy milyen szintre hozod, mindegy, csak egyenlő legyen. Amúgy hangerőhöz nem kell UMIK, bármilyen mikrofon megteszi, és a Cavern helyes hangerőket/késleltetéseket mond így is.
-
buci68
junior tag
válasz Vicarious1 #74981 üzenetére
Wao super info sokan fűznek a 7200wa ra van is 1 900 euro
De te halottad a Marantz 7013 kb 1 árba van és garis
Az avr 10 kb 2000 euro fejebb is irtam
De mivel van egy elég jó Dynaudio Focus 200XD [link]
Igy főképp mozira kell benne a zenei Bluray filmakre netan youtu.be koncert.... Megye a matek melyik...De szerencsére vannak jó tanácsok.... Perpill a 7200w spitzen van de 800km oda vissza... 😪
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Projektor topic
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest