Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugesz77
őstag
válasz paganmantis #20935 üzenetére
Üdv mindenkinek. Házi mozi rendszeremet szeretném kiegészíteni egy aktív mély ládával. Építeni szeretném , mert a renoválás végén a régiből maradt 2 darab 672 Braunom. Van egy üres nettó 47 literes mély láda amit szeretnék felhasználni erre a célra. A gond talán az,hogy a 47 liter zárthoz nagy reflexnek kicsit kicsi. Arra gondoltam,hogy isobarikusan építeném be tehát két hangszóró egymással szemben és ellen ütembe dolgozna. Winisdvel szép grafikonokat rajzol viszont inkább az érdekelne valaki hallott,készített már hasonló elrendezésben mély ládát? Érdemes belekezdeni?
-
dugesz77
őstag
válasz SsPL711 #20937 üzenetére
Kicsit elszomorít,hogy nem sikerült/nem tetszett neked a végén.Tudom,hogy nem egyszerű feladat. Bár a hangszórókat annak idején párba válogatva kértem,kaptam azzal talán nem lenne gond. Jobban belegondolva a láda mivel adott nem nagy munka a reflex dobozt isobar elrendezésűre alakítani,mert abban a hangszóró most úgyis lefele sugároz tehát egy közgyűrűvel megoldható lenne a csatolás. Kapna persze láb magasítást. A reflex csövet kellene még lejjebb hangolni de az is megoldható. Lehet egy kőrt azért futok vele én is. Túl szép az a grafikon amit a winISD kirak(27 Hz -3dB). Köszönöm.
-
dugesz77
őstag
fero02:
Köszi de a két braun majd 10 éves és a mai napig hibátlanok. Eddig is be voltak építve két reflex ládába. Szeretem a hangjukat.A hallható 30 Hz nekem elég subnak.
Én annak idején a Klinger könyvben megjelent Peerless Profi1 hatszögletű,4 utas ládát építettem utána. Sajnos akkoriban az eredeti Peerless alsó 30-as mély darabja 50k fölött lett volna. De az alsó rész mondhatni a braunoknak lett kitalálva(nettó 63 liter). Mondhatni a gombhoz kabátot tipikus esete volt a braun. Igaz nem négyutas lett belőle csak 3+1 sub út külön erősítve 7.2-es felállásban.
Ebit:
Persze, maximális egyet értünk abban,hogy a programok maximum iránymutatást adhatnak. Éppen ezért arra voltam inkább kíváncsi,hogy épített /foglalkozott vele már valaki? És mik a tapasztalatai vele. -
dugesz77
őstag
válasz flaci_76 #20945 üzenetére
20 m2 Körül van a szoba. Mivel az eddigi sub erősítő is továbbkerült tőlem még az sem eldöntött,hogy egy monoblokk legyen egyhez vagy sztereó legyen a kétláda/isobar elrendezéshez. A frontokat (polk audio tsx330t) kéne egy kicsit megtámogatni. Bár zenéhez untig elég a mély,filmek alatt kicsit elfogy. Így első körben összerakom akkor reflexnek egy hangszóróval a 47l-ben. Köszönöm a tanácsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Kupon kunyeráló
- Napelem
- Robotporszívók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.