Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
-
Barret001
addikt
-
Top cat
addikt
válasz pvt.peter #84633 üzenetére
Ahogy a többiek mondják, nagyon veszélyes ez. Kis 125-ös még csak-csak, de ilyen naggyal meg sem próbálnám.
Egyébként mihez használtad volna?
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz pvt.peter #84629 üzenetére
Ha veszel hozzá ilyen korongot, akkor készítsd elő a központi sürgősségi ellátó telefonszámát is. Nekem volt ilyen vídiabetéttel. 2x állt a kezembe a vídia. Senkinek nem ajánlom. Körfűrész korong körfűrészre való, nem sarokcsiszolóra
Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
macilaci78
nagyúr
válasz pvt.peter #84629 üzenetére
Ki milyen favágó korongot javasol sarokcsiszolóba - a topik általános véleménye szerint amit az életbiztosításod megenged.
Komolyra fordítva a szót: senki nem ajánlja, nagyon veszélyes, a fa kiszámíthatatlan, a flex nagy fordulaton pörög, nagyon könnyen megvan a nagyon nagy baj is.AxBattler: lehet azért nagy flexet is használni, csak tudd, hogy a nagy erő nagy felelősséggel jár. A nagy flexszel ne fogj nagyobbat, mint a kicsivel, csak azt használd ki, hogy mélyebben ér az anyagba. Persze legyél tudatában, hogy a korong kerülete, felülete is nagyobb, tehát nagyobb a súrlódás is, illetve könnyebb beletörni a korongot.
Én pont a kicsivel (Dremel) vagyok bajban. Elfogytak a géppel adott korongok, ebay-esek törnek, mint a chips, a szárat is beleértve.
A 125-ös flexszel az asztalos szorítóval az asztal éléhez lefogatott burkolatváltó profilt vágtam méretre, majd kézbe véve sorjáztam le, de amúgy azt is két kézzel fogom.[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz pvt.peter #84857 üzenetére
Nem látszik rendesen, de az előző fürdőszobánkban elkövettünk egy hasonlót. Egy kb 500*1200 mm lapradiátor helyére ment fel egy 600*1800 mm-es törölközőszárítós.
Jobb oldalt függőlegesen a két cső a távfűtéstől, bal alsó és jobb felső bekötés az eredeti csonkoktól.
Nem szép, de legalább hasznos. A 600 mm széles radiátoron van értelmesen hely törölközőnek. A linkelt 300 mm-esen a vízszintes cső jó, ha 22 cm hosszú. Ha ennyire összehajtasz egy törölközőt, nem szárad ki rendesen abban a 6-8 hónapban, amikor nem fűtesz.
Ráadásul nálad a kiállítást is a falon belül kellene elvinni a bekötés vonalába, hogy elférj.Én lemondanék a türcsikről és tennék fel egy megfelelő méretű dupla, vagy akár tripla lapradiátort.
-
kcsa
veterán
válasz pvt.peter #84857 üzenetére
Nagyobbacska bontás nélkül kicsi eséllyel.
Ugyanilyen lakásban laktam/laktunk korábban, azonnal felismertem a béna elrendezést . A mi megoldásunk teljes fürdőszoba átrendezés volt, a mosdó helye "üresen" maradt, oda elfordítva befér törülközőszárítós cucc. Egyébként kicsi átmérőjű rézcsövek jöhettek volna szóba (probléma: kisebb áteresztés miatt alattad - feletted mindenki nyávog hogy hideg a fürdőszoba radiátor), vagy a wc ÉS a fürdőszoba oldalali csövek teljes bontása és átalakítása.Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
PROTRON
addikt
válasz pvt.peter #86443 üzenetére
Tehát lesz olyan hogy nem elegendő a 4Ah aksik cserélgetésével együtt sem a munkaidő és több ideig dolgoznál?
Vagy csak az aksi tömege zavar?
Mert inkább az olcsóbb szegmensben az szokott lenni a gond, hogy az aksis gépekből ki van spórolva a megmunkáló elemek és emiatt sokszor pontatlanok, drágább árkategóriában vannak pontosabb gépek.
Tehát nem csak az aksik drágítják, hanem maga az alapgép terén is drágábbat kell venni mint 230-asból vennél.Mert szerintem a legjobb ha már gányolás, hogy magad raksz össze adaptert.
Kell ugye facebookról 3D nyomtatott adapter ami utánozza az aksi formáját, meg a vezeték elejére egy pontosan olyan tápegység aminek a kimenete olyan feszértéket ad le ami Neked kell, de 230V-os.
És persze bírja azt az amper-t amit a géped kér, mert nem mindegyik dugasz táp tudja a 10-20 A-t amit egyes szerszámgépek kérnek.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz pvt.peter #86447 üzenetére
Ugye az aksisban a tápkörök teljesen máshogy vannak mint a vezetékesben, ezért gyakorlatilag a Te kérésedhez mindent duplázni kell, ez pedig további műszaki kérdéseket is felvet, ezért nem olcsóak az ilyen gépek, de persze jól körül kell nézni.
Pl nem mind1 hogy a géptestben eleve csak törpefesszel 24V alatti tartománnyal kell számolni, vagy belemegy a 230V...igaz hogy az ilyen gépek műanyag-gumis burkolata nem szabad semmit sem kiengedjen, de akkor is más besorolás alá esnek.Egy led lámpa esetén ez nem nagy dolog, az én lidl-ös 11k hufos reflektorom ezért megy 12V vagy 20V, vagy 230V-os bemenettel is.
De egy szerszámgépnél már más a helyzet, ott a gyárilag 230V-os gépbe más motort szerelnek mint a gyárilag 20V aksis gépbe.De körül kell nézni, biztos vannak nem túl drágák de elég pontosak is.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
macilaci78
nagyúr
válasz pvt.peter #86446 üzenetére
Ebben a topikban is van rá példa. Gyakorlatilag az akkupakkot kivették és külső tápról kapja a delejt a gép. Az akkupakk csak a tápcsati funkcióját látja el.
12V esetén egy combosabb ledtápegység már megoldás. Egy akkus kéziszerszám esélyesen elkér 20A-t is.
A laptokpápok hiába vannak meg akár 150 W-osak, a kijövő 20V mellett az csak 7,5 A, ami kevés egy akkus fúróhoz például.Veszel egy akkus dekopírt egy jó akkuval és valahonnan szerzel egy döglött akkut, amit kibelezel és rákötöd egy külső tápra.
-
PROTRON
addikt
válasz pvt.peter #87950 üzenetére
Aliexpressről ilyet nem rendelnék, hanem keresnék valami hazai facebook csoportot ahol van aki 3D nyomtat ilyet és ott megkérdezni, hogy másoknak bevált-e vagy okozott-e problémát az eltérő feszültség érték az ügyfelei közül.
Elméletben a ráírt érték csak névleges "marketing" érték, tehát hibahatáron belül kéne működjenek, de azért akkor is lehet akkora eltérés hogy gond legyen.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- BMW topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs