Hirdetés
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
Egy 1000VA-s "SMART" UPS kell neked. Akár olyan is jó, ami elektronika hibás, de a trafója megvan (az sose romlik el bennük).
Ebben van olyan trafó, ami tartósan képes a feszültséget csökkenteni / növelni 10-15%-al.
Leágazásos trafója van, ezt akár kapcsolóval akár fixen kötheted 10% csökkentésre.
Esetleg egy ventilátor mellé, ha tartósan kell a 6A.Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz Sokimm #64009 üzenetére
A fel mentén lehetne zsaluzni egy kb. 30x30cm gerendát, (vagy ami egyenértékű az új koszorúval) ebbe lennének bekötve a födémgerendák.
A falon lyukakat vésnél 20-25cm mélyen és oda bevasalt nyúlványok lennének a gerendából, ezek terhelnének függőlegesen a teherhordó falra.[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz taky023 #65121 üzenetére
A habkitöltés ebben az esetben nem járható szerintem.
A dekort leszedni.
Ráragasztani bitumenes hangszigetelő lapot a teljes felületre., mint amivel a kocsit is csendesítik. Ez extra tömeg, hatékonyan csillapítja a rezgést, és bizonyítottan működik. Aztán ha tetszik az eredmény, akkor foglalkozni az esztétikával.Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz Essejó #65311 üzenetére
Az 56kbps maximális csatornakapacitás az arra az esetre vonatkozik, amikor a csatorna sávszélessége beszédhangra van limitálva: 3.2kHz (300Hz-3500Hz) és a jel/zaj viszony pedig 50dB.
A lassan 100 éves a Shannon-Hartley tétel alkalmazásával kiszámolható.A mi telefonvonalunkon az 56kbps se volt elérhető, csak 50kbps körül (3.5km-re volt a központ), végig földkábel. Ez akkor jónak számított.
A jel/zaj viszony nem javítható tetszőleges mértékben. A sávszélesség viszont növelhető, főleg akkor, ha nem túl hosszú az érpár. Az ADSL2 2.2MHz-t használ, a VDSL 12MHz-t.
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz HellGreg #65440 üzenetére
Maga a mosdó belül is bebüdösödhet, a túlfolyó és a lefolyó közti összekötésre gondolok, van egy jókora üreg. Érdemes bedugni a dugót,befogni a túlfolyót, teleengedni meleg szappanos vízzel, aztán kirántani, majd bedugni a dugót párszor, az le fog szedni némi lerakódást.
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz lemmy71 #65560 üzenetére
A hálózati nyomással gondolom nincs baj...
Ez társasházi probléma, 10 emelet magasságba megy fel egy szál colos cső, és abból ágaznak le a WC-k és fürdők. Gyárilag volt mindenkinek egy 1/2-es kiállása WC tartályhoz + egy másik 1/2 a fürdőnek, kicsi a WC a többség kidobálta a tartályt (mi is). Itt mindenkinek nyomóöblítős vagy 90 fokos csapos WC-je van. Mi is amikor öblítünk a WC-ben, akkor a konyhai csapból kb. fele annyi víz jön... Pedig az egy másik strang!
Zuhanyzásnál fincsi frissítő, az egy strangon van a WC-vel...Szóval a szűkület már a strangok előtt van valahol. Vagy az elosztóvezeték a pincében (rozsda vízkő, lerakódás), vagy az öreg elzáró szelepek.
Amikor felvetettem a problémát, akkor csak a kifogások jöttek.lakók véleménye:
1. nem zavar, nem érdekel, jól van az úgy
2. nem zavar annyira, hogy szétveressem a felújított fürdőt
3. innen ár csak halni készülök a negyedikre felmászni is egy szenvedés (nincs lift), kisebb gondom is nagyobb a nyomásesés kérdéskörénél.
4. az nem miattunk van, már az is biztos, mi csak leöntük néha a WC-t a vajlingos mosogatóvízzel. Amúgy se lakunk itt, csak télidőben, ha nincs mit csinálni a tanyán, akkor jövünk föl.[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz bucihost #65778 üzenetére
Kicsit belefúrsz egy olyan fúróval ami épp belefér. Aztán meg egy kisebbel, amibe a torx bit bele tud szorulni.
Ha van pontozó, ami belefér, azt körbetekered szigszalaggal, hogy kb. központos legyen.
Egyébként nem is kell annyira központosan fúrni, ha a torx bites megoldást használod. Akkor kell központosan fúrni, ha az egész csavar fúrod át hosszában, és a menetből a maradék úgy fok kiesni, mint egy spirálrugó...Bruhe
-
Bile Demon
őstag
Topikhű megoldások:
[link]Bruhe
-
Bile Demon
őstag
Nekem soká szokott tartani az agyalás, hol legyen. Mivel essen egy vonalba, mi jöhet még utána, aminek kellhet hely stb.
Irigylem azokat a laza csávókat, akik csak simán rá tudnak bökni, hogy OTT legyen.Megfizethetetlen volt a klímás arca, amikor ott volt a falon a maszkolószalag, rajta bejelölve a lyukak kívánt helye. (hossza optimalizálás eredményeként)
Szóval azt is lehet használni és azon előjelölni, hogy le látszódjon a sok segédvonal.
Légkondival sakkozni kellett, hogy:
-túloldalon a felsőszekrény fölött épp elmenjen a cseppvíz (plafonig be van építve és a legfelső szekrény háta mögött lett csövezve, tehát gyártottam 3cm-el kisebb mélységű szekrényt oda)
-plafontól a távolság és lejtés is meglegyen
-jó helyen legyen a szobában a beltériBruhe
-
Bile Demon
őstag
Szerintem ez páralecsapódás, ismerősnél láttam hasonlót. Ott az volt a gond, hogy kívülről hűlt a fal (szélfogós saroknál belül) és belül körbe volt barikádozva, nem volt légmozgás. A ház körbeszigetelésével megszűnt.
Nekem volt hiányzó/áthidalt vízszigetelés a falban. Na az nem így nézett ki, hanem jött le salétromosan a vakolat + festék is előtte. (át lett fűrészelve alászigetelve, újravakolva, és full jó lett).Légáram talán segít (átmelegíti a felületet és segíti a párolgást). Viszont ha nem elég a légáram és hideg a felület, akkor még több pára tud lecsapódni.
[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
Itt is a fürdőnél volt a legrondább:
Ez ugyanaz a sarok:Ez még csak a szerelőbeton, jött rá GV35 a sarkoknál felhajtva a vízszigetelésig + hungarocell + 6cm beton.
A belső válaszfalon (15cm vastag tömör nagyméretű tégla + 2-2cm vakolat) én csináltam. Ytong fűrésszel átvágtam a fugánál méterenként, nem volt nehéz, mert elég puha a habarcs (1940-ben épült).
A kinti falakon, és a belső főfalon ami duplasoros tömör tégla, kb. 30méter hosszban, ahhoz szakembert hívtam. Messziről jöttek (Szarvas), de még a benzinpénzzel együtt is jobb áron dolgoztak, mint a pestközeliek.
Ilyen kocsira szerelt láncfűrésszel csinálták és 4mm vastag polietilén lapot + műanyag ékeket tettek be. A sarkokhoz volt kézi láncfűrészük is. Utána telenyomattam falazóhabarccsal, bár ez a része nem lett olyan profi, mintha géppel nagyobb nyomással injektálják.Bruhe
-
Bile Demon
őstag
Nálunk a hűtő mögött bepenészedett a tapéta...
Panel 3. emelet és a fal lépcsőház felőli és nyáron vettem észre.No-frostos hűtő feltolva a falra. Oldalt 10-10cm elhagyva (oldalt adja le a meleget). Neki kell tolni a falnak különben labilis lesz...
De a hátuljára lecsapódik a pára, mert nem elég a szigetelése (és hidegre is van állítva).Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz tupacamaru #66685 üzenetére
Két lába van elöl és két kereke hátul, beállítottam. Ha nem ér a falhoz a háta, sokkal instabilabb az ajtó nyitásakor.
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz chopin42 #68074 üzenetére
Szerintem próbáld ki, kíváncsi vagyok az eredményre.
Tippre: lassan fog haladni, de azért menni fog, viszont keményebb kavicsnál megakad, elhúzza és nagyobb lesz a furat a kelleténél. Szóval csak akkor próbáld, ha nem gond, hogy újat kell majd fúrni mellé/helyette, mert nem áll meg benne a tipli.
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
Oromdeszkát mivel érdemes lefesteni ha a cél a tartós eredmény, vagy ez eleve felejtős?
Világosbarna lesz a fal, szóval valami bárnás vagy mahagóni színben gondolkodunk. (tehát nem fehérre festenénk, hiába lenne abból tartós jó festék)A vastaglazúr az szép, de ahogy elnézem másoknál, nem valami hosszú ideig...
Nekem is vastaglazúrral lett átfestve 2-3 éve. Ami a tető alatt van az csak csak bírja, de ami szemből is látszik éri nap, eső stb. az hamar kopik.
Most fel van állványozva a ház és érdemes lenne megcsinálni rendesen.Bruhe
-
Bile Demon
őstag
Én már régen is azt olvastam, hogy ilyen helyekre (nem mérettartó fa cuccok) nem jó a vastaglazúr, mert nem tudja lekövetni a fa mozgását és repedések jönnek létre. Beltérbe ajtó, ablakkeretre, és a tető alatti eső és napmentes helyre való a vastaglazúr.
És ahogy figyelem a környéken, amikor először lefestik a kerítést előtető fa részeit stb. akkor gyönyörű, de max 2 év és jön le... Nem biztos, hogy csak az anyagon múlik a festési hiba is lehet...
Ennek ellenére mégis vastaglazúrral lett utoljára átfestve kb. 2.5 éve, mert a mester szerint azzal kell... Én a Milesi XGT-t szerettem volna akkor is, de azzal nem volt tapasztalatuk.
Eddig kétszer volt átfestve a 11 év alatt, szóval min 3x2 réteg, de inkább több is van már, mert az elején "nagyon beszívta" az anyagot és többször át kellett menni rajta, gondolom, mert elfelejtették lealapozni...
Lehet egyáltalán vékonylazúrt használni ezek után?
És alapozni érdemes így utólag? Mivel?Mennyire kell lecsiszolni? Oromdeszkát teljes felületen fáig?
És ami az eresz alatt van hajópadló? (ezen több réteg van és áll rendesen, gondolom rohadt sokat kéne csiszolni, hogy a fáig eljussunk és akkor is ott vannak az illeszkedő részek)Bruhe
-
-
Bile Demon
őstag
válasz Stylewars_kp #69017 üzenetére
Én béreltem erre a célra állványos EPS vágót. (Olyan kell amin a vágási mélység lefixálható, van ütköző és/vagy rögzítő csavar és van rendes munkaasztala ami mellett csúsztatni lehet.) Simán megoldható vele. Kb. 20-30mp egy lap átvágása a 60cm szélességben.
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz SchumiBácsi #69518 üzenetére
CSB-ből is van többféle.
A HRL ami "High discharge rate" nagy kisütő áram és "Long-life". Adatlap szinten és a gyakorlatban is van különbség a sima akkuhoz képest.
Van "sima" CSB is, ami nem "Long life". Az inkább 3 évet tud, mint 5-öt.A 9Ah akku nem az élettartamra és kisütőáramra, hanem a kapacitásra van specifikálva.
A CSB HRL pedig az emelt élettartamra és emellett 34WH/cella/15min teljesítmény leadásra. Ha ezt kiszámolod, messze nincs meg az Ah kapacitás...
A 9Ah pedig 20 órás kisütés mellett értendő, a 9Ah 1/20-ad áramával (450mA-el)...
20A-el merítve, UPS-ben ez se tud többet leadni, mint a 7Ah-s HR-es akku.Javaslat:
-olcsó HR akku
-nagy akku, itt a nagy méretet értem, nem pedig a 7Ah méretbe zsúfolt 9Ah-t. Pl. a 12Ah is jó választás (fajlagosan kisebb terhelést kap), kevésbé lesz mély a kisütés mértéke, ez is számít az élettartamban.
-mindenképpen az UPS-en kívül, akkor is, ha gyári méret, az alacsonyabb akku hőmérséklet miatt. Ha az akku nincs is használva csak feltöltve van tartva, 25 fokon 5 év-et bír, 35 fok 2.5 év-et.[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz Trebron09 #69658 üzenetére
1. Nem lehet baj belőle. Ha neked így tetszik, használható így is. Annyi, hogy az egyik kapcsolón mindkét lámpa árama átfolyik, de ezt simán bírja.
2. Ha azt akarod, hogy egyik kapcsolja az UFO-t, másik a LED szalagot, akkor sem kell új kapcsoló. Fel kell cserélni két drótot, azt amelyik az UFO-t kapcsoló kapcsolóra megy azzal, ami most a közös pontra megy.
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
Kőművesék rossz helyen (vagy rossz módszerrel) csatlakoztatták le a hattyúnyakat és nem tudják mi baja van... Azt állították, hogy nem tudják visszadugni, mert szegecselni is kell... telik az idő, esik az eső stb.Annyit sikerült kiderítenem, hogy a lefolyó tölcséres résznek a csőcsonkja benne maradt a hattyúnyakban.
Van erre javítási ötlet? A probléma, hogy kb. 4.5m magasan van.
Jól gondolom, hogy ki kell cserélni a komplett végelemet? (1m-es ereszcsatorna darab lefolyócsonkkal és véggel). Úgy emlékszem forrasztották, amikor csinálták, bár én nem látom jól lentről.
[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz hzsolee #70189 üzenetére
Jó ötlet. Valami hasonló lehet rajta!
Alulról benézve valami rögtönzött lyukat láttam és bizonyos szögből körülötte fényt, nem is értettem...
Összeállt a kép. Szóval a helyszínen vágták ki a lyukat és alátettek egy ilyet.(#70186) lemmy71:
Nem áll távol tőlem a forrasztás, de ott fent nem próbálnám ki. Mondjuk ha le tudom szedni a betorkolló csonk maradványát, akkor lent már össze tudnám forrasztani a lejött csőcsonkkal... ha lenne bádogos pákám.Bruhe
-
Bile Demon
őstag
A villanyszerelő 300mA-es hibaáramú Fi reléket hozott a lakáselosztómba. Egyet a benti cuccoknak, és egy másikat a kinti lámpáknak, kertkpunak, egy harmadikat az éjszakai áramhoz. (családi ház, nincs semi spéci fogyasztó, csak a szokásos 2 szoba 4 sarkába konnektor felfűzve, külön áramkörön minden szobába légkondi előkészítés, konyhába 3 áramkör, 1-1 lámpa/helység. mosógép, kombinált tűzhely, + villanybojlernek éjszakai áram).
Én úgy tudom 30mA-es a szabvány, amivel embereket akarnak védeni lakásban. A 300mA inkább az installációkat védi ipari környezetben. Rosszul tudom?
a.) át akar verni valami akciós / beragadt készlettel, vagy valahol leszerelte, mert ott nem ment át a felülvizsgálaton és lett neki.
b.) a szerelőenk van igaza és jóvan az úgy, csak üldözési mániám van?Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz PROTRON #70620 üzenetére
OK. Köszönöm a megerősítést!
Szerintem ért hozzá, beszéltem vele az elején és képben van, ezért is inkább itt érdeklődtem, mielőtt határozottan követelőzök.
Szerintem az lehet:
c.) El van havazva és ezeket a használhatatlan anyagokat hagyta itt, nehogy más be tudja fejezni... (mivel kiszámlázta és előre és kifizettem neki)Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz Flowtation #71346 üzenetére
Nekem is volt hasonló gond (csempére rácsempézés miatt nem fogott a köröm), de az alatta lévő dobozra se lehetett kiemelőt tenni, mert ez ilyen 40 éves panel doboz csavarhely nélkül.
Én fogtam és begipszeltem egy gyűrűt, amit egy új dobozról vágtam le.
Azóta is minden OK.
Az ALU - RÉZ átmenet is hibátlan. (a WAGO nem bírta előtte).Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz Grave_444 #71364 üzenetére
Áramtalaniítasz kint, bent.
Kiírod, ne kapcsold fel a biztosítékot, stb.
Fázisceruzával ellenőrzöd a konnektort.
Leszeded az elejét (ált. egy csavar a közepén)
Ellenőrzöd a csavarokat ha látni.
Ha nem látni kicsavarod a két tartó köröm csavarját.
Kibuktatod előre.
Ellenőrzöd a csavarokat, kábelek befogatását.
Ha nincs látszólag szétégve, akkor utánhúzod.
Ha szét van égve, akkor megtisztogatod. Szükség esetén toldod stb. De először inkább csak mérd fel az állapotát.
Az is lehet, hogy maga az érintkező tágult ki / olvad ki a szerelvényben. Ilyenkor cseréled.[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz mrfire #71621 üzenetére
Nálam van egy 2cm-es szintkülönbség a két panel illesztésénél.
A lényeget szemlélteti, a valóság azért kicsit rosszabb (szét tart össze tart, a középső szoba fél méterrel hosszabb, mint a másik. tehát az előszoba 110-150cm széles sarkok 88/92 fok stb.
Fő fal van ott a két szoba között végig, ahol poblémát okoz az a előszoba / folyosó.
A korrekt megoldás az lett volna, hogy az előszoba alacsonyabb, 5m-es szakaszát megemelni 2cmel + hozzá a két félszobát is... Na ezt nem akartam. (a projekt az előszoba padló csere volt szőnyegről lamináltra, 1-2 nap alatt).
40 évig fel se tűnt a szintkülönbség, mert kb. 1m-en 2cm lejtéssel intézték el gyárilag. Az a sárga PVC volt rajta, illetve van most is. Arra tettem 4mm-es XPS-t és lamináltat. Úgy, hogy párhuzamosan futnak a "törésvonallal". Jut kb. 6db padló illesztés (14cm-enként) arra az 1m-re, így simán le tudja követni a padló.
2 éve raktam le és semmi baja azóta. Nem jött szét, nem recseg, nem huppog.Szobáknál a küszöböket felszedtem (az asszony akarta, engem nem zavartak). Az árkot a küszöb helyén X darab laminált darabbal +1-2-3 réteg alátét XPS-el szinteztem ki. Minden ajtóban egy szintben van a padló szintje. Ez inkább mázli, hogy a lejtős részen nincs nyílászáró, csak egy cipőtartó komód.
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz attesz56252 #71795 üzenetére
Aluból szokott lenni az olajat tartó "edény", azt nemigen tudod beforrasztani.
Egyébként létezik "ólommentes" forraszanyag, az nem annyira mérgező, mint az ólomötvözet + az olvadáspontja is magasabb.
Alu forrasztására is van többféle technológia. Konkrétan egyiket se ismerem, de pl.: [link]Bruhe
-
Bile Demon
őstag
-
Bile Demon
őstag
válasz darvinya #72229 üzenetére
A levegőt nem melegíti küzvetlenül, de a falat / padlót / tárgyakat (amire rávilágít/sugároz) azt melegíti, főleg a sötét felületeket, de pl az üvegen sem sugároz át és azt is melegíti, a tárgyak meg végülis a helység levegőjét melegítik. Nyilván nem 5 perccel fürdés előtt felkapcsolva, mert akkor erre nincs elég idő.
Az alattunk lakó volt hogy bekapcsolva felejtette a 2.25m2-es fürdőben és elment síszünetre. Nálunk is fasza meleg lett (padlófűtést csinált, padló volt vagy 30 fok és a levegő is vagy 28).
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz Sanyi.mTs #73382 üzenetére
"...a szaki egy tüskés hengerrel egyengette..."
A neve: Tüskés henger. pl.: [link]Jó tanács:
1. utána csináld meg magadnál
2. először segíts valaki másnál kitapasztalni.
3. pontosan mérd a keverővizet
4. alapozzál előtte
5. legyen aki keveri / hordja, vagy nagyon-nagyon jól készíts elő mindent, tisztavizes edények, áztatós edény az eszközöknek (amíg kevered, ne tapadjon rá, mert amíg lepucolod a szerszámot, a vödörben bekevert anyag ülepszik le stb.)Mi rékészültünk haverral, de nála rosszabb lett a panel az egyengetés után (csak magasabb lett a szint), de nem lett sík. Nálunk nem is egyengettem. Megvettem a 6mm-es XPS-t és 2 éve köszöni jól van rajta a laminált. Ahol nagyon tré volt (régi szekrényláb alatt, és felszakadt egy darab a szőnyeggel együtt, oda kevertem "univerzális felületkiegyenlítőt" és azzal egyengettem a krátert.
Bruhe
-
Bile Demon
őstag
válasz inf3rno #73895 üzenetére
Még egy kis mese:
Elég sok LiPo akkut láttam kb. 5-10 éve. (modell repcsihez használták)
Amint 100%-on tettek el és úgy tároltak, az mind hamarabb lett púpos és cellahibás, mint amit csak használat előtt töltöttek fel és 50%-on tettek el.Saját példa: Van egy HP Elitebookom, 10 éves, gyári akksijával. 50%-on tartom kivéve az akkuját. Utoljára, amikor feltöltöttem és teszteltem, akkor még 48000mAhs volt, 0% degradációval.
Kollégámnak is van ilyen gépe, ő benne tartja az akkut, 100%-on, és ő is hálózatról használja a gépet. Tavaly nullázta le az akkut és vett egy másikat, ami eleve nem olyan jó, mint a gyári, de nyilván működik. Azt már ő se tartja benne.ugyanígy teszek a Makita akkus fúrómmal is. Igaz megtehetem, mert évente kb. párszor használom.
A telóim is érdekes módon jobban bírják, ha csak 80%-ig töltöm fel. (előtte 100%-ig használtam, de 2-3 év után vagy olyan lett, hogy 30%-on lekapcsolódik magától, vagy lenyomta hátlapot úgy felpuffadt). A mostani (P20PRO) pl. 96%-os, pedig 2 éves. Ismerek olyat, aki ugyanilyen készüléket mindig 100%-ra tölti, de már cseréltetett akkut benne (gariban megtették) és olyat is ismerek, aki még nem, de már szimplán nyomja már a hátlapot az akku.Igen, vannak kivételek tudom. Olyat már láttam, ami 100%-on használva 4 évet is kibírt (kapacitás csökkenéssel, de használható maradt), pl. faterom telefonja. De ő nem naponta tölti, csak 4-5 naponta!
A Hibrid/villanyautók is nem véletlen menedzselik úgy a töltést, hogy 20-80, vagy 25-75% között maradjon a töltöttség, így bírják ki a 10 éves gari végéig.
Bruhe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Elite: Dangerous
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest