Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
addikt
Üdv urak! Kósza látogató vagyok itt néha-néha.
Ilyen kis kézi vágó/csiszoló szerszámot keresek, pc modding, otthoni gányolgatás miatt.
Legelterjedtebb változata a dremel névre hallgat.
Azonban gyakran nézegetem az aliexpresst, és kíváncsiságból rákerestem eme eszközre.
Tokkal, vonóval, lengyelből megáll 10k alatt ez a "csoda": Hilda (23 eurós kiadás)
Kérdéseim: megölhetem-e könnyedén magam az alis szerszámokkal (indirekt módon, pl felrobban, kigyullad, agyonüt az áram, stb)?
Ha nem, van-e itthonról jobb ajánlat 10k-ig?
Tudom, hogy a dremel 3000 kezdő 16k+szállítás, de elvileg csak a saját cuccaival kompatibilis, ami feltételezhetően tovább növeli az árát, ami az én kis gányolásomhoz már lehet túl sok lenne...(venti farigcsálás, gépház acéllemez, drótháló, vékonyabb lécek, csavarok, ilyesmi).
Múltkor már volt róla szó, de azóta átgondoltam, és kell egy ilyen cucc.
Köszönöm előre is a hozzáértő, tapasztalt gányolók tanácsát
Ja, érdekelne az is, hogy a lidl-ös forrasztócuccot megéri-e megvenni, vagy van jobb cucc ennyiért?[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz chopin42 #70283 üzenetére
Végül berendeltem a másodikat, remélem beválik, és az edigi sem szívat meg
Kösz a tippeket![ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Üdv!
Következzen az első gányom, amit itt megosztok (és létrehoztam)!
Egy 40 négyzetméteres 10. emeleti panel előterében lévő szoci beépített szekrény az "áldozat". Eredetileg be volt polcolva és elfekvőben lévő, nem használt cuccokkal volt tele (vállalhatatlanul, arról nem is csináltam képet). A gány része az, hogy egy meglévő szekrény vállfatartó rúdját kellett beszabni, ami már nem kellett másra (egy Fieldmann FDMB 200171-E volt az eszköz, itt kaptam ajánlást, bevált!). A gond az, hogy valami ótvaros barom módon rosszul mértem le (nem is értem) és vagy 2(!) centivel rövidebb lett !
Így kellett valami, amivel kitoldom oldalra, hogy ne essen ki a tartókból. Az egyik oldalra volt egy darab hulladék bútorlap a szekrényben, de a másik oldalra alig találtam valamit, míg a konyhapulton megláttam egy üdítős kupakot Szóval a bal oldalt azzal ékeltem ki, csavarok be, és készen is állt a tökéletes gány (némi takarítás után)
Következzenek a képek a beszerelt rúddal, és bepakolva:
Takarítás előtt:
Takartítás után:
-
chopin42
addikt
válasz cinemazealot #71722 üzenetére
Sajna nem ,de így legalább kellett gondolkodni is egy kicsit, meg jöhetett ide
-
chopin42
addikt
Üdv urak (hölgyek? )!
Adott egy vadi új ilyen gépház. Ebben a lemezek így vannak rögzítve, belülről ilyen. Ez szegecselés, ha minden igaz. Az az elmebeteg ötletem támadt, hogy cserélem ezeket csavarra. Kérdés adott: hogyan álljak neki, hogy ne roncsoljam szét az új kuckót? Simán kifúrom a szegecset, kiesik, megy a helyére a csavar? Ha igen, milyen?
Igazából azért született az ötlet, mert zavar, hogy nem lehet levenni a tetejét. Ebből költözik a gép, ezt ripityára szedhetem, ez a tulajdonsága már most hiányzik, pedig még nem is szedtem ki a cuccot.
Ehhez kapcsolódik: plexit mivel lehet kicsit kipofozni, polírozni az apróbb karcokat? Vigyáztam rá, de a plexije a fújástól is karcolódott, szóval nem hibátlan (és egyéb helyen is van karc a műanyagokon). Ez (fel)javítható?
Köszönöm az értékes tanácsokatSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest