Hirdetés
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
válasz Woodslave #170565 üzenetére
De pont erre írom, hogy ha nincs benne a témában, akkor nem tudja, hogy ezeket számolnia kellene, vagy milyen fontos szerepet játszanak és ezért is kér megerősítést.
Ezért javasolnám egy jó öszf írását, ahol ezeket leírnánk és akkor talán kevesebb ilyen kérdés jönne vagy lehetne hivatkozni az ott leírtakra.Amúgy az internet korával az a baj, hogy annyi sok információ van ott, hogy nem mindig könnyű kitalálni hogy mi hasznos és mi nem.
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
veterán
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Gondoltam megírom a sztorimat, hátha inspirál valakit vagy segít neki elindulni
Előre is elnézést a hosszú szövegért.Szóval kb 1 évvel ezelőtt kezdtem el az utamat, már nagyon rég eldöntöttem, hogy le kellene fogyni, sose voltam vékonyka, de aztán 1 éve jött egy olyan trigger, ami elindított a folyamatot.
Ennek apropóján ki is tűztem magamnak egy nagyobb célt (nagyjából egy éve a Visegrádi várhoz a Kálvária túraútvonalon felmenni kb 1 órába telt, többször meg kellett állni stb): felmenni ezen az úton megállás nélkül
A folyamat egyik legfontosabb része az volt, hogy nem csak egyszerűen fogyni akarok, hanem életmódváltást akartam/akarok, ami hosszú távon is fenntartható. (Ennek apropóján nem is mértem meg a kezdő súlyon, csak majd 2 hónappal később, de erről majd később.)
De több problémával is szembenéztem, pl hogy mit egyek? hogy lehet őket beszerezni? Sajnos mivel nem szeretek főzni, hogy hidaljam át ezt a problémát? Mi az egészséges? Mit mozogjak? stb.Így némi internetes keresgélés után rábukkantam egy blogra (sajnos a hölgy azóta leszedte az anyagok nagy részét), de kifejezetten sokat tanultam belőle. Pl, hogy mely ételek tartalmaznak rövid/lassú gyors felszívódású szénhidrátokat, mire kell figyelni a boltokban vásárolható termékek címkéjén stb.
Sőt voltak termék javaslatok is, így találtam rá például, hogy milyen kenyeret egyek(ma SPAR-os PurPurt).
A másik nagy kihívásom volt (legalábbis akkor még ezt gondoltam), hogy vizet igyak, egyszerűen nem szerettem sose a vizet, mivel nincs íze. Korábban naponta kb egy 1,5les Lipton Green teat ittam.
Mivel ugye az írásokban az is benne volt, hogy egyáltalán nem ajánlott semmilyen édesített folyadékot fogyasztani folyamatosan (még édesítőset sem), így végül átálltam vízre.
Ez amúgy jobban ment mint gondoltam, ma már kb ~3 liter ásványvizet szoktam inni (tehát jóval több folyadékot iszok általában mint korábban).
(Amúgy azért heti 2-3 alkalommal szoktam inni egy félliteres zéró kólát )De szómiszó, azt nem említettem, hogy a blog az IR 160 gramm szénhidrátja köré épült. Ez már egy nagyszerű támpont volt, leírta, hogy naponta hogy osszam meg a szénhidrátokat (mikor és mennyi lassú és gyorsat lehet enni). Ez ez nagyon egyszerű dolog, lényegében ha megvan a szénhidrát, a többi nem számít (akkor még nem tudtam azt, amit ma).
Lényeg ami a lényeg, hogy ezzel szépen elindultam, éreztem is magamon, hogy azért volt némi fogyás (nem csoda, hiszen szinte töredékére vágtam a kalória bevitelt).
Végül október végén egy léböjt kúra során mértem meg magam először, itt 136 kg-al mértek, itt már egyre jobban átalakult bennem, hogy nem csak életmódváltás és lassú fogyást akarok, hanem komolyan diétázni és elérni a 90 kg-os célt.
Mivel ekkora már kb 2 hónapja diétáztam, így próbáltam visszakövetkeztetni, hogy hány kiló lehettem augusztus közepén, végül úgy döntöttem, hogy ez legyen 140 kg (így onnantól ezt tekintettem kiinduló súlyomnak).
Amúgy a léböjt is nagyon hasznos volt, ott sokat tanultam étkezésről, rengeteget mozogtam stb.Amikor a léböjt véget ért, akkor ismét jött egy bizonytalanabb szakasz nálam, hiszen megint ott voltam, hogy ahogy addig ettem az nem jó és változtatni kellene, de nem tudtam, hogy merre.
Egy haverom már régóta mondta, hogy ő használta a Yaziot és abba vezette a kalóriákat és hogy az szerinte jó.
Végül felraktam a Myfitnesspalt (amúgy kipróbáltam a Yaziot is, de a Myfitnesspal jobban bejött.
Ebben ugye beállítottam, hogy mennyi a cél súlyom, aktuális súlyom, korom magasságom, mennyit szeretnék fogyni hetente stb (1 kg van beállítva amúgy) és szépen leírta, hogy 1720 kcalt kell naponta bevinnem (ami amúgy változik, ha adott napon van valami mozgás is).
Végül november elején ezzel bukkantam rá arra, hogy milyen fontos a szénhidrát, zsír és fehérje bevitel, ugye az app mindig írta, hogy most ebben sok a zsír vagy éppen, hogy túlléptem egy határt. Ekkora már hallottam mástól is, hogy ezzel a módszerrel nagyon "könnyen" és gyorsan lehet fogyni.
Mivel a célszámokat már tudtam, így az étkezést kellett igazítani.
Eleinte rendeltem ételeket és amúgy itt szeretnem megjegyezni, hogy ezekkel is lehetett fogyni
Persze elértem február elején egy pontot, ahol megakadtam és itt eldöntöttem, hogy valahogy meg kell oldani a házi kosztot (maradjunk annyiban, hogy családi segítséggel ez a kérdés megoldódott), így azóta így eszem és valóban megtette a hatását.
Az egyik haverom még korábban a személyi edzőjétől kapott étrended, amiből sokat felhasználtam, illetve ekkora már ide is betaláltam és itt is sok hasznos infót találtam.
Nem étkezem kifejezetten változatosan (ez főleg azért mert van egy-két hús amit nagyon nem szeretek ), de ettől még fogytam.
Jelenleg nagyjából 1 év után 95 kg vagyok (45 kg fogyás) (178 cm és 39 éves) és bár most kicsit többet engedtem meg magamnak nyáron, a célom továbbra is elérjem a 90 kgt, bár most eléggé belassult a fogyásAmi az egész időre vonatkozó mozgást illeti, csak röviden:
Eleinte csak sétáltam, de szinte mindennap nap (jártam a várost, kb napi 45 percet), később már tempósabban sétáltam stb.
Aztán egy idő után ez volt kb február március körül átálltam a futás-gyaloglás kombóra (vettem megfelelő cipőt stb).
Végül május óta járok személyi edzőhöz (heti 3x), ez főleg súlyzós edzés, némi kardióval, hasazós gyakorlatokkal stb.
Illetve még olyan dolgokon is változtattam, hogy ha a szüleimhez megyek, akkor nem liftezek, lépcsőhöz, vagy ha nincs olyan messze egy hely, akkor gyaloglok, többet kerékpározok stb.
Bár őszintén megmondom, hogy a kezdeti lendület most kicsit alábbhagyott és némileg belustultam, de igykeszem nem elhagyni a dolgokat és szeretném újraA lényeg, amit ebből az egészből le akartam vonni, hogy ha valaki rászánja magát, igen is sokat kell olvasni és képeznie kell magát a témában, de meg tudja csinálni.
Ami pedig a nagy célt érinti, kb májusban sikerült elérnem ezt és a Kálvárián megállás nélkül kb 20 perc alatt felértem (ez egy komoly személyes siker nekem).
Egy dolgot, amit nem hagytam el egyáltalán az egész diéta alatt: nagyjából 1,5 hetente szoktam enni két db Túri rudit (natúrt), erről nem voltam hajlandó lemondani
Köszi ha elolvastad!
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
veterán
Köszi srácok!
@Qtya123: így visszagondolva én se tudom, hogy volt az elég. Amúgy akkor tájt még ittam napi egy doboz energiaitalt is, erről is október végén mondtam le teljesen.
@Madwe: már eredetileg novemberben szerettem volna, csak akihez menni szerettem volna, ő tele volt, utána meg rá 2 hétre bezárták az egészet
Amúgy a gyakorlatok elsajátítsa mellett, nekem a másik fő indok a személyi edző mellett, hogy ott van és egyben némi kényszer nekem is, hogy csinálni kell és kész.
Ez lehet most még nem gond, mert motivált vagyok, de később ennek még nagyobb jelentősége lehet.Janaboy
-
Janaboy
veterán
Makró számítasmal ugye az étkezések eloszlasa nem számít? Vagy de?
Igazabol azért kérdezem, mert Madwe múltkor meglepodtel, hogy még a kenyér is belefer, de nekem a Purpur (3 szelet), nemi vaj, némi sajt és szellő sonka elég gyakori reggeli. Ez így 33 ch, 16 zsír és 25 gr protein.
Janaboy
-
Janaboy
veterán
Tessék a diéta újabb fontossága:
a Gut tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint például a növényalapú, jó minőségű étrendet fogyasztók
10 százalékkal kevesebb eséllyel kapják el a koronavírust, mint a rosszabb diétán élők, és 40 százalékkal kevesebb az esélye annak, hogy súlyos tüneteket produkáljanak.
[link]Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz headhunter #171100 üzenetére
Ennyit enni egy nap , bár gondolom ez is megszokás kérdése.
Janaboy
-
Janaboy
veterán
Kérdés: 150 gramm roston csirkemellben mennyi a fehérje?
Most ahány oldalt nézek, annyi verziót látok.
Én Myfitnesspalt követtem és ott 36 gramm körül ír.Janaboy
-
Janaboy
veterán
BB topikbol.
Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz Madwe #171437 üzenetére
IR 160 grammnál pl így javasolják
Reggeli: 30g lassú felszívódású szénhidrát
Tízórai: 20g szénhidrát, fele gyors, fele lassú felszívódású
Ebéd: 50g szénhidrát, ebből max. 20g lehet gyors felszívódású
Uzsonna: 20g gyors felszívódású szénhidrát + lassítás (lassítás: rost, fehérje, zsír/olaj)
Vacsora: 45g szénhidrát, ebből max. 10g lehet gyors felszívódásúHa utóvacsorázunk is, akkor vacsora 30g, utóvacsora 10g lassú felszívódású szénhidrát
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
veterán
Puregold oldalán van egy másik try now 2 csomag ami fele fehérje fele collagen.
A trynow2 kóddal 990 Ft és ingyen szállítás.
Plusz ajándék is választható.Janaboy
-
Janaboy
veterán
Puregoldon újra rendelhető 8as próba protein tasak + 1 ajándék Trynow8 kóddal.
Nem kell új fiók.Janaboy
-
Janaboy
veterán
Pure goldnal van újabb kód a try packra: trynow20
Még nem rendeltem, bár a második packnal se annyira változatos már.
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
veterán
Úgy tudom irigyelni azokat az embereket, akik esznek minden fityfütyöt és nem híznak.
Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz Speeedfire #173601 üzenetére
Nekem a doki anno azt mondta ne szedjek multi vitamint.
Csak C meg D vitamint.
Így kb ezt a kettőt szedem évek óta, meg amióta edzek szedek szerves magnéziumot.Így kicsit zavaros, h mi lenne a jó.
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz Speeedfire #173604 üzenetére
És mit kell nézetni pontosan nagy labornal?
Évente nézik, de sose mondták h szedjek ilyen vagy olyan vitamintJanaboy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest