- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Ezt a hangfalat megéri javíttatni, vagy rakjam ki lomtalanításkor?
Még tán 2013-ban vettem, már akkor potméter hibás volt. Kicseréltettem a hibás potmétert, azóta használva sem volt. Most elővettem, szólt 3 percet 2 hangfal aztán süket az egész.Javítani jómagam szerintem nem tudom, bár felszerelésem még talán lenne is hozzá, érdekelne is a téma, de rohadtul nem értek hozzá. Fogalmam nincs mennyit érhet maga a hangfal, de gyanítom szervízben már ha ránéznek többe fog kerülni mintha vennék egy újat.
-
válasz
balazs98 #7297 üzenetére
Szia!
Úgy tűnik, hogy az a CC20 kondi zárlatos lett, elégett és vele együtt a vezetősáv is a másik oldalon.
Lehet, még más is sérült a környéken, pl dióda vagy a táprészben. A sérült kondit le kell venni, majd mérni a körben. Ha nagy az impedancia, akkor még jó lehet. A sérült nyáklapot meg lehet javítani.Mázli: a tápkörben van a cc20. Javításával valószínűleg más baj nem lesz.
-
balazs98
csendes tag
Sziasztok!
Már végig olvastam az egész fórumot és lehet elkerülte a figyelmem, de nekem ma következő problémám adódott. Genius Home theater 5.1 5005 típus. Amint áram alá helyeződik a készülék hangerő gomb automatikusan letekerődik és nem áll meg, még kikapcsolt állapotban sem. Ha beállítom valahova, akkor is visszatekeri és hallani hogy tekerné tovább. Bekapcsolni is néha engedi néha nem. Találkozott valaki ilyen hibával?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
hzsolee
őstag
válasz
bnorci71 #7295 üzenetére
Hát sok választásom nem volt. Neten nézegettem előtte, hogy kb milyen a felhozatal, meg az árak. Vidéki kisváros, szóval örültem, hogy egyáltalán kaptam.
Azért kicsit depi lettem volna ha nem tudom kipróbálni hamarosan. Annak viszont örülök, hogy tegnap délelőtt megrendeltem és ma reggel 8 után már hozta a futár. Békeidőben is gyors lett volna ez az egy napos szállítás, nemhogy így december 30.-án...
Csupa jót olvastam közben erről cuucról, már m@rha kíváncsi vagyok... -
bnorci71
addikt
No ez az 5.1 hogy érted?
Sony 4K tévére lesz kötve optikai -rca átalakítóval azt most vettem meg 8300ft volt.
Tehát ez az analóg jel átvitel jó lesz vagy másra gondolsz?Ha nincs egy dekóder a rendszerben csak a sztereó jelet fogja megkapni a forrástól legyen az bármi.
Optikának is van valami korlátja DTS-HD-t már nem tud, de ezt nem tudom pontosan. Na meg a DTS-HD hangsáv is kevés.
Valahogy így kellene összeraknod.
forrás>HDMI/optikai stb. kábel>dekóder>Genius 5.1ha megvan a Genius 3,5jack/Din-re hajazó kábel akkor azzal ha nincs akkor RCA/3,5jack kábel kel csinálni venni a dekóder-hangfal közé
Én anno egy ilyet használtam ma már használtan is nehéz levadászni.
-
Bondix
aktív tag
válasz
bnorci71 #7291 üzenetére
hzsolee: Köszi ez itt van 10km tőlem így ez a biztos ha véletlen nem tetszene.
bnorci71: 8-9 éves jbl rendszerem volt eddig és teljesen megfelelt.
Igaz pár napja hallotam egy 400ezres hangprojektor és Uhhh de...😂
De az nem az én keretem mostNo ez az 5.1 hogy érted?
Sony 4K tévére lesz kötve optikai -rca átalakítóval azt most vettem meg 8300ft volt.
Tehát ez az analóg jel átvitel jó lesz vagy másra gondolsz? -
Bondix
aktív tag
Tegnap elszállt a.kb 8-9 éves jbl 5.1 rendszerem először az aktív hangfal aztán az első jobb.
Elkezdtem nézelődni max 25 ezer-ig használtan mi lehet vagy érdemes e.
philips lx3600d amit találtam de itt a DVD lejátszó a erősítő nem hiszem hogy nagyon erős lehet a hangja.
Aztán egy genius sw-hf 5.1 5005 lenne még. Elég jókat írnak róla.
Tudom nem mai cucc de egy hangprojektorra nincs keret most.
Netflix HBO miatt kéne, térhangzás azért legyen, és PS4 játék miatt fontos még.
Valaki valami jobb tanács?Az eladó azt mondta nincs baja a potmeternek, rá kérdeztem mert olvastam az típushiba.
Annyi, hogy állítólag a hangerő felétől kezd jobban hallható lenni a basszus és hasonlók akkor jön ki 5.1 jobban.
Kb ezzel a beállítással: -
Danecay
addikt
válasz
hzsolee #7286 üzenetére
Nekem nincs ilyenem, cssk régebben venni akartam, aztán végül vettem egy Logitech Z906-ot, ami alapból tud optikát fogadni, a Genius-om pedig ment a számítógéphez, a a hangkártyához analóg módon csatlakoztatva. Szóval ha mégsem úgy működik mint ahogy várnád vagy kellene, akkor ne engem szídj!
-
hzsolee
őstag
válasz
Danecay #7284 üzenetére
Hát azért még nem az igazi, legalábbis nekem nem tetszik a dolog. A történet kb így néz ki. Kaptunk egy tv-t rettenetes doboz hanggal. Volt egy cd/rádió/stb 2 hangfallal. Na mondom frankón rákötöm bluetoothon keresztül egy ilyen vacakkal.
Hát nem... nagyon halk volt. Akkor kell a rádió része, az erősítő miatt. Az meg valami miatt kinyiffant... Ekkor jött képbe ez a Genius cucc. Viszont a tvn csak ilyen kimenet van
Tehát csak a fejhallgató, vagy az optikai játszik ha a bt-tnem akarom. Az pedig annyira nem, mert kipróbáltam azzal a vacakkal, de néha megszakadt a kapcsolat. Meg van valami cicergés is. Lehet veszek olyan cuccot amit linkeltél, aztán optikával lesz megoldva.... -
Danecay
addikt
válasz
hzsolee #7283 üzenetére
Lehetőség szerint a szoba sarkaiba, egymástól minél távolabb. A Center az tiszta, a kisebb hanfalak közül a nagyobbak mennek előre, arra a falra amire a TV is rá van tolva, vagy akasztva, a kisebbek pedig hátra. Optikai csati ugye nincs, így csak RCA csatlakozóval, vagy a TV fülhallgató kimenetével lehet csatlakoztatni, esetleg egy ilyen, vagy ehhez hasonló digitális > analóg konverterrel.
-
balinton
csendes tag
Sziasztok!Genius 5.1 6000 hangfalhoz hol kaphatok távirányítót (szerviz nem tud segíteni) vagy valami tanitható is jó lenne.Köszönöm
-
Kisbre
tag
Sziasztok,
Van egy Genius 5001-m, sajnos a kutya szétrágta a távirányítóját.
Honnan tudok esetleg újat beszerezni?
Vagy van esetleg univerzális ami jó hozzá?Köszönöm szépen.
-
Üdv,
Megmérted azt a két lábat, hogy micsoda? Gyanítom, hogy valami visszajelző a poti állásáról, itt most nem kell, le kell csípni.
Ellenőrizted, hogy az eredeti poti lábkiosztása egyezik a vett potméter lábkiosztásával? (csatornák)
A nyáklapot módosítottad a potméterhez, amennyiben eltér? Ha valami lábszámra ugyan olyan, az még nem azt jelenti, hogy a lábkiosztás is ugyan az
Valószínűleg ezt még meg kell tenned a nyáklapoddal: [link] -
Tibcsi83
újonc
válasz
Hujikolp #7274 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a választ.
Közben kiderítettem, hogy valószínűleg mégiscsak a fő potméter lesz a ludas.Ha a vezérlőpanelről a végfokra menő ágon felcserélem a jobb első és bal első jeleket, akkor a kimenő hang is felcserélődik, vagyis a jobb első szól jól és a bal első rosszul.
Ha a jobb első és a bal első jelet közösítettem és csak a jobb első bemenő jelet adtam rá a vezérlőpanelről, akkor mindkettő rosszul szólt, ha csak a bal első jelet adtam rá, akkor mindkettő jól.
Ezzel arra az eredményre jutottam, hogy a végfok működik rendesen.A vezérlőegység két panelből áll. Az egyiken van a PT2249A IC, a másikon a motoros poti.
Azt akartam kiszűrni, hogy melyik lehet akkor a hibás.
A service manualban lehetséges megoldásnak a PT2249A IC cseréjét javasolják, amire power amplifier IC-ként hivatkoznak, valójában egy remote controller IC.Mivel a bemenő jel az IC-s panelre megy és onnan tovább a potis panelre, így elég volt a két panel között felcserélnem a bal első és jobb első jeleket, hogy kiszűrjem, melyik alkatrész lehet a felelős.
A lényeg az, hogy a felcserélés után is a jobb első hangszóró szólt rosszul, tehát függetlenül attól, hogy milyen jelet kap a fő potméter, utána romlik el a jel.
Ha így is felcserélődött volna, hogy melyik hangfalon szól rosszul a hang, akkor a potméter előtt kellene keresnem a hibát.Tehát arra jutottam, hogy nekem is potmétert kell cserélnem, sajnos.
-
válasz
Tibcsi83 #7271 üzenetére
Szia!
Én a végfokra tippelnék, ha nem a csatlakozóval van a probléma
Amennyiben visszaköveted a jobb első hangfal kimenetét, az valamelyik meghajtó végfokra megy. Annak adatlap segítségével, ha tudod, fordítsd meg a vezérlést (jobb-bal input.) Input láb kiforraszt, felemel, majd vezetékkel kereszte kötöd. Így ha valóban a végfok a hibás, akkor a hibát át kell, hogy vigye a bal csatornára és a jobb szólni fog.Ha van egy kis "hordozható hangszóród", akkor azzal is rá tudsz nézni a végfog bemenetén lévő jelre + GND.
Ott még tápot is tudsz mérni, de azt gyanítom, hogy az rendben lesz, mert a másik szól.
-
Tibcsi83
újonc
Sziasztok!
Másokhoz hasonlóan nekem is egy SW-HF 5000-el van gondom.
A jobb első hangszóró halkan szól csak.Amiket eddig tapasztaltam:
- Az összes többi kimenet jól szól
- Bármelyik hangfalat csatlakoztatom a jobb első csatornára, halkan szól
- Több bemeneti jellel is próbálkoztam, mindegyiknek ugyanez az eredménye
- A hangerő-szabályozó jól működik kézzel és távirányítóval is
- A jobb első csatorna letekert hangerőnél is szól egy kicsit, viszont valamennyire lehet hangosítaniAmiket eddig csináltam:
- Kontaktspray-vel befújtam a motoros potméterbe (nincsenek az oldalán lyukak, csak elől a négy sarkában)
- újraforrasztottam a lábakatA kérdésem az lenne, hogy ezeknek a tükrében a potmétert kellene kicserélnem, ahogy már sok helyen olvastam, vagy van még valami ötletetek, mit lehetne megmérni, leellenőrizni, stb... ?
-
Gdi
senior tag
Üdv!
Került hozzám egy Genius SW 5.1 Home Theater.
Fogyasztásmérővel megnéztem mennyit eszik konnektor felől.
Csak a sub, hátsó kapcsolóval bekapcsolva, készenlétiben 10W. Távirányítóval is bekapcsolva 21W.
Ez normális? Nekem ez piszok soknak tűnik egy csöndben pihenő erősítőnek. -
lacko0123
tag
Sziasztok.
Van egy ilyen 5.1-em. Genius SW-HF 5000 fekete.
Sajnos csak a sub és a Center szól.
Pótméter hibátlan. Valószínű trafó hibás.
Típusa: CTP-10311U-2
Hol tudok ilyet beszerezni?
Van esetleg valakinek eladó?Köszönöm előre is.
-
Danecay
addikt
-
N. Gabi
csendes tag
Üdv !
Sikerült hozzá jutnom egy genius 5000-eshez és vannak kisebb problémái amire megoldást keresek :
Például fő potméter tekerésénél magasabb hangerőn bizonyos fokozatba be kattog valami a vonalba
Illetve ha fele hangerőig annyira nem hangosodnak a magas hangszórók csak a sub nagyrészt de utána hirtelen nagyon elkezd hangosodni a magas azt nem tudom hogy ez típus hiba vagy valamelyik kondi lenne
És itt is hallom sajnos az alap zúgást már olvasgattam fórumokat de nem nagyon volt rá jó megoldás hogy hogy lehetne megoldani
Válaszokat előre is köszönöm ! -
TubiOne
csendes tag
Kedves forumtársak!
Adott lenne egy https://www.samsung.com/hu/support/model/UE49NU7102KXXH/ televízió.
Illetve egy Genius sw-hf 5.1-4500 hangtechnika.
A kérdésem pedig az lenne hogy mivel tudnam rávenni őket hogy együtt tudjanak működni és netflixet végre 5.1 ben tudjam hallgatni. A segítséget előre is köszönöm szépen. -
Benedek75
újonc
A poti pontos típusa Alps RK168 - 732T 50KAX6
https://www.ebay.com/itm/223054389544 -
válasz
gyuri00 #7252 üzenetére
Húzd le a működő hangszórókat és csak a rossz maradjon rajta. Tekerd fel teljes hangerőre a potmétert, az op. rendszerben pedig le. Adj lassan rá hangot.
A tápegység panelon mérd meg a tápfeszültségeket, hogy meg van-e minden. Ha nincs, akkor táp IC csere, de a trafót is meg kell mérni, hogy jön-e onnan feszültség. (trafóban is van biztosíték, lásd korábbi hozzászólásomat kereső segítségével)
Ha full hangerőkön sem jön elő a hang, akkor én inkább a kimeneti félvezetőre gyanakodnék, zárlatos / szakadt. (nálam ez is volt)
Ha jön hang, akkor kikopott azon a részen a potméter. Cserélhető, kis átalakítással (nem vészes). -
gyuri00
aktív tag
Van egy ilyen hangfalszettem, mostanában sokat recsegett nem is szólt minden hangszóró, a topikba többen írtatok hogy a potit fújjam be, köszönöm ez a recsegést és egyik hangfal problémáját meg is oldotta, de a két front még most sem működik Jackel vagy csatlakoztatva a Pchez,
Jack csatlakozókat megcseréltem, hangfal kábeleket de úgy sem oldódott meg
A hangfalak jók, mert ha a másik Jack dugaljba használom a mélynyomónál, akkor úgy működnek de persze akkor a másik kettő nem működikLehet tönkre meg a front csatlakozó része? vagy mit lehet még megpróbálni?
-
Danecay
addikt
válasz
Hujikolp #7250 üzenetére
Nem hiszem, hogy az lenne a gond, én továbbra is azt gondolom, hogy beállításbeli problémáról beszélünk. Én a saját GENIUS SW-HF 5.1 3600 home theater rendszeremet minimum 15 éve működtetem, a fene sem tudja már hanyadik PC konfigurációval, eddig még sikeresen. A 6000-es széria sem igényel többet üzemeltetés területen mint az én 3600-asom, így ha nálam működni tud a 3600-as egy 1éve vásárolt új alaplappal, akkor a kollégának is kellene, hogy működjön megfelelő beállítások mellett.
-
-
Danecay
addikt
válasz
pripjaty #7246 üzenetére
Szia!
Pedig valamilyen beállítással valahogy ki kellene csiholni belőle az analóg 5.1-es kimenetet, tudja az alaplapod. Ez csak beállításbéli dolog.
-
pripjaty
csendes tag
Sziasztok!
5év pihi után összedugtam a Genius sw-hf 5.1 6000 egy msi x570 gaming edge wifi alaplappal. Win8.1 és 10 is érzékeli, de csak SPDIF kimeneten hajlandó jelet kivezérelni, márpedig én klasszikus RCA-n kötöttem be. Tudnátok valami elegáns megoldásban segíteni? Segédprogram esetleg? Még hardveres megoldásban is gondolkodtam, de 2.1-re lebutítani nem sok értelne lenne. Köszönöm a tippeket előre is.
-
G@ben
addikt
Lekopogom, de használtam a kontakttisztítót és azóta jónak tűnik a hangfal! Nem halkul el random módon, hasonló hangerőn szólnak az egyes hangfalak, szóval olyan, mint régen!
Nem volt a poti oldalán a 3 lyuk, inkább a hátulján, de jól befújtam 2 alkalommal is, vártam, hogy teljesen ki tudjon száradni és azóta boldogan használom!
Köszönöm Danecay! -
almapeter
újonc
válasz
Tokics1988 #7242 üzenetére
Nálam se szólt (már pihenőben van) chrome böngészőnél, viszont firefoxban szólt az összes. Én beleuntam annyi macera van ezzel a házimozival, meguntam lecseréltem, azóta pihen, el kellene adnom csak azóta is halogatom
-
VIPowER
őstag
válasz
Tokics1988 #7239 üzenetére
Foobarnal pl : [link]
-
Danecay
addikt
válasz
Tokics1988 #7236 üzenetére
És ha csak egyszerűen beállítod a Win-ben 5.1.re?
-
válasz
Tokics1988 #7236 üzenetére
Üdv,
Valószínűleg csak driver probléma. A win nem igazán szereti az 5.1-et. Nálam az segített, hogy a Realtec driverét letöröltem, és a win sajátját hagytam meg. Ekkor a hang beállításoknál, az eszközön már be lehetett pipálni a mélyhang kezelést, és mennyi csatorna van.
Bass management-et keress, a hangfal tulajdonságainál. https://www.thewindowsclub.com/disable-or-enable-loudness-equalization-in-windows-10
Realtec -
Tokics1988
újonc
Üdv mindenkinek.
Szereztem egy 5.1 3600-at, x-fi xtreme gamer a hangkártya.
Mit kell beállítani hogy sztereo anyagnál ne csak a 2 front szóljon? Mély se szól.
5.1 filmnél hibátlan.
Volt régen ilyenem egy sb live kártyával, és nem rémlik hogy ilyen gondom lett volna.
Most meg szembesülök vele hogy a z5500-hoz képest mennyire buta cucc, viszont alig használt és nagyon jó áron volt, meg erre emlékeztem volna ha anno is így szólt volna.
Hátha csak valami beállítás probléma, a hangkártyánál végigpróbáltam a 3 lehetőséget (entertainment, game mode, meg a 3.), de nem hozott megoldást.
A 3 jack-es kábellel van csatlakoztatva, egyesével tesztelve minden hangszóró szól és onnan ahonnan kell. -
Foo
tag
Mindkettőtöknek köszönöm! Megrendeltem a kontaktsprayt és jövő héten megműtöm a kicsikét. Utána beszámolok az eredményekről. Nagyon bízom ebben a megoldásban, nem akarom kidobni a cuccot és berhelni sem szeretném.
-
Danecay
addikt
Szerintem tökéletes. Az enyémnek a flakonján még egy CRT monitorról készült kép van
és ráadásul még csak nem is ken, csak tisztít. Azért írtam ,hogy kenjen is lehetőség szerint mert általában inkább azokat szokták javasolni, ami végül is érthető is. Igen azon a 3 lyukon és elvileg a másik oldalt is van hasonlóan 3 lyuk. Befújsz egy keveset, nem kell agyonlocsolni, de inkább jusson rá mint sem, elég illékony anyagról van szó, így a fölösleg hamar elpárolog.
-
Danecay
addikt
Nézd, azt, hogy én a mai napig hibamentesen használom egy kis fújkálás segítségével, amire az őszélettartama alatt max. 3x került sor és 16 éve használom, én ezt már közel végleges megoldásnak tekintem. Ez azért már olyan idős rendszer, hogy lehet, hogy a paticserét követően más baja lesz, de ha neked nem ér meg ennyit, egy próbát akkor Te tudod. Mellesleg, az, hogy elkoszolódott esetleg a poti, nem jelenti azt, hogy rossz is. Ennyi erővel ruhából is vehetnénk fel mindig újat ahelyett, hogy kimosnánk, nem?
-
Danecay
addikt
A kontóakttisztítót már próbáltad? Ha nem, én ezzel indítanék és csak azt tudom neked is írni mint Foo-nak. Én a saját példányomat újonnan vásároltam olyan 2005 környékén és az óta is napi használatban van. Nálam is többször elkezdett már recsegni és/vagy elhalkult egy-egy csatorna, sokszor jól megszívatva magam szétállítottam mindent is ami a hangrendszerrel kapcsolatos, hogy megtaláljam, hogy miért nincs pl. közép, vagy mély, aztán kiderült, hogy elég lett volna a potin fordítani pár mm-t, hogy megjelenjen a hang
Eddig nekem kontóakttisztítóval sikerült elhárítanom ezeket a dolgokat szerencsére. Persze nem állítom, hogy ez nálad is biztosan megold minden problémát, de amennyiben még nem próbáltad, egy kipróbálást mindenképpen megér, 5 perc az egész.
-
G@ben
addikt
Lehet még kapni bele potmétert, akár olyat, aminek nem egyezik a lábkiosztása? Kezd idegesítően gyakran elhalkulni és úgy gondoltam, megcsináltatom végre.
-
Danecay
addikt
Én inkább valami mást használnék rá! Tudom, hogy rá van írva, hogy kontakt tisztító, vagy javító, és ha valóban nincs lehetőség más fajta beszerzésére akkor ez is jobb a semminél, de ahogy írod hajlandó lennél Budapesten és környékére elszállítani a cuccot javításra, arra vállalkozó személyhez, vagy szervizbe, így gondolom egy normális kontakt spry beszerzése sem okoz gondot, akkor már ne ezen spórolj
1000 Ft nagyságrendű összegről van szó. Van olyan fajtája is ami nem csak tisztít hanem kenést is biztosít, ilyet próbálj elsősorban vásárolni. Jó az ha van a háztartásban, soha nem tudni mikor jön jól, és aki nem úgy fújkálja mint az autó és motorszerelők a féktisztítót, annak évekig elég lehet egy flakonnal. Máskülönben ha nagyon nem lenne más szerintem még a féktisztító is jó lenne
-
Danecay
addikt
Próbáld meg befújni kontakt spray-el! Nekem szokott segíteni. Írtak itt korábban, hogy nincs nyilás ahol be lehetne fújni, de én a legutóbbi alkalomkor lefényképeztem az én potimat, annál van erre alkalmas nyílás. Már nálam is recsegett, volt, hogy elemt a fél oldal vagy a center, de egy kis kontakt spray kapásból megoldotta. Itt a kép:
-
gabka913
csendes tag
Sziasztok,
Genius SW 5.1 Home Theater -hez keresek potmétert. Sajnos én is a szériahibával küzdök.
Érdekel külön a potméter is, egész panel, vagy akár komplett donor rendszer is.
A szereléssel, forrasztással megküzdök :)Köszönöm
-
Foo
tag
Sziasztok!
Van egy Genius SW 5.1 Home Theater-öm, a tipikus szériahibával. A jobb oldali front nem szól, a poti tekergetésére recseg. Nagyon szeretem, egyébként jó állapotban van.
Végigpörgetve a topikot, 0 tapasztalattal, arra jutottam, hogy inkább nem állnék neki magam forrasztgatni, meg gányolni.
Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e itt a fórumozók között olyan kedves vállalkozó szellemű, a típussal kapcsolatban tapasztalt tag, aki megjavítaná? Természetesen nem ingyen.
Pls, ha vállalkozol a javításra, írj pm-et. Hajlandó vagyok szállítani is Budapest környékére. Esetleg az is segítene, ha tudnátok ajánlani valakit, szervizt, bárkit, aki ismeri a típust és hajlandó megjavítani. Kösz! -
VIPowER
őstag
válasz
Laprasi991 #7215 üzenetére
Lehet nem érintkezik jól a választókapcsoló az elején, AC3, stb...
Vagy befújod WD40-el pl, vagy ki kell pucolni, persze ezekhez szét kell szedni. -
Danecay
addikt
válasz
Laprasi991 #7213 üzenetére
A potikat tekergetve nem jön vissza az elnémult oldal?
-
Laprasi991
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Remélem nem ütközik a fórum szabályaiba, de mivel egy elég marginális témáról van szó, feleslegesnek láttam volna apróhirdetésként feladni. Van egy 3600-as rendszerem 2007-ben vásároltam, fekete, távirányítóval, kábelekkel (9 pines is), meglehetősen szép állapotban. Évek óta alig használtam, csak foglalja a helyet meg gyűjti a port, sajnos egy 10m2 szobában, vékony falakkal nem túl ideális
Egy olyan hibája van, hogy olykor csak az egyik oldal szól, ami pár ki-be kapcsolás után megoldódik. Először azt hittem kábelhiba, de nem. Akit esetleg érdekel, meg tudná javítani, fel tudná használni, stb. az írjon rám és megegyezés után elviheti.
-
Beldar
tag
Sziasztok! A Genius SW-HF 5000 5.1 potija sajnos kezd veszteni régi erejéből, a tipikus hiba: nálam is recseg, elnémul a front jobb. A Conrad-nál kapható ALPS RK16816MG 10KDX6 poti teljesen egyezik ezzel, vagyis láb-kiosztást nem kell átmókolni? Köszi!
-
almapeter
újonc
Köszönöm szépen a válaszokat, lehet meghirdetem, csak képeket kell majd csinálnom
-
almapeter
újonc
Sziasztok!
Mennyiért tudnám most eladni az sw-hf 3600-as házimozit?
Korához képest jó állapotban, egy két felületi horzsolás, távvezérlő jó, minden hangfal szól, az összes kábele megvan, doboza sajnos nincs és a tipikus potméteres hiba, de távvezérlővel is működik rendesen a hangerőszabályozás. Köszönöm szépen! -
válasz
Winchester95 #7205 üzenetére
Szia!
Melyiket hangosítod? Az erősítőt vagy az aux forrást?
Ha a forrás hangosításával fordul elő a recsgés, akkor az rendben van. Nem a forráson kell hangot emelni, hanem az erősítőn. Az ok a recsegésre a túlvezérlés: a bemenő jel amplitúdója magasabb, mint a maximális ráadható jel. A fölösleg le lesz vágva, így torzul a jel.Ha az erősítő hangosításánál recseg, akkor vagy potméter kopott ki ott és annak van rossz átviteli karakterisztikája. Vagy a tápegység kezd kicsit kókadni és a nagyobb terhélésre bebillen a feszültség.
Ezt igazándiból átviteli karakterisztikával lehetne megnézni, hogy a kimenő jel amplitúdója mennyire "szép", van-e esetleg benne vágás.(szinusz jel 20-20khz)Amit még lehet tenni: átnézni a hangszóróhoz menő kábelek kapcsolatait. Nálam volt már, hogy megigazgatva eltűnt a recsegés. (hátlapon a bemeneti csatik átmozgatása, kimenő kábelek megmozgatása, hangszórónál a kábel átnézése)
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Adott egy genius 5200 5.1.Telefonra auxal kapcsolódva (hangszínszabályzó normál a telefonon).
50-es hangerőn elkezd recsegni az egész. (64 a max )
Tv-re kötve auxal (füles bemenet) 30-re felhangosítva. Master volume 41-en már recseg.
Ez szerintetek normális? -
bnorci71
addikt
azt hittem itt már nincs is élet csak én használom még mindig a jó öreget
mostanában kicsit oda volt dörgölve nekiés az egyik front elkezdett recsegős lenni, gondolom a hangszórót kellene benne cserélni. Szétszedtem de nem sok mindennel lettem okosabb azon kívül hogy 10cm 8Ohm hangszórót kellene keresnek a kérdés ez mélyközép vagy középsugárzó?
-
Beldar
tag
Sziasztok! A Genius SW-HF 5000 5.1 potija sajnos kezd veszteni régi erejéből, a tipikus hiba: nálam is recseg, elnémul a front jobb. A Conrad-nál kapható ALPS RK16816MG 10KDX6 poti teljesen egyezik ezzel, vagyis láb-kiosztást nem kell átmókolni? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia