Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsinnyegtet
aktív tag
válasz Cece04 #42871 üzenetére
Mondjuk én is a lehető "legjobbkor" kezdek el ezen agyalni. Egyik bolt sincs nyitva ahol élőben meg tudnám nézni / fogdosni őket. Mindegy...most az a legfontosabb, hogy legyünk túl ezen a szörnyűségen. Vannak most sokkal fontosabb dolgok mint egy új óra.
[ Szerkesztve ]
A rock and roll az nem egy tánc...
-
parandroid
félisten
válasz Cece04 #43523 üzenetére
Csak így tovább! A rekortán tompít, csillapít, igen, ezt érezheted. Az edzésintenzitásod kicsit magas, a helyedben én ennél gyorsabban nem akarnék futni, inkább azt várd ki, hogy ugyanennél a tempónál elinduljon lefelé a pulzus. Persze néha, heti 1x, vagy 2 alkalommal egy rövidebb szakaszt nyugodtan megtolhatsz (mondjuk edzés végén az utolsó km-t), ennyi változatosság igazán kell.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Cece04 #43527 üzenetére
Hát ha csak nem vagy 20 éves, inkább vegyél vissza 150 alá. Idővel a mennyiségtől lejjebb megy a pulzus, de ahhoz sűrűn kell csinálni. Heti 3 a minimum, de érdemes a darabszámot feltolni a távot meg le az elején. Nyugodtan csinálhatsz pl 3x8k helyett most 6x4k-t, bár nem írtad, hogy milyen sűrűn futsz. Mondjuk a 6-ból egyet megküldhetsz 170-175 körül (nem muszáj meghalni, de legyen erős), a többi viszont legyen könnyű. Szerintem.
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Cece04 #43540 üzenetére
Pont ez a lenyege itt meg a kocogos km gyujtesnek a het legtobb edzesen = hogy kellemesen elfaradj, sebesseggel nem torodve felkeszited a testedet arra, h majd a kovetkezo fazisban tartosan elbirjon egy fokkal erosebb terhelest, es igy tovabb.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz Cece04 #52691 üzenetére
Offban válaszolok inkább, mert én itt csak megtűrt kocakocogó vagyok, de én spec. kimondottan szeretek éhgyomorra futni (és nem tudom, cél-e, de pl. állítólag fogyni is könnyebb úgy).
Ha esetleg ez irányba indulnál el, próbáld fokozatosan fel-felépíteni a távot/időtartamot és evés helyett igyál inkább sokat (tiszta vizet) az az étvágyat is csökkenti, a futáshoz is jól jön (annyit, hogy azért ne keljen 15 perc után már mosdót keresgélned) -
xy.zsolt
őstag
válasz Cece04 #52691 üzenetére
én ha 50-100km között tekerek akkor indulásnál és 45percenként betolok egy banánt....sok bringás eszik menetközben banánt....nálam is bevált. Futásnál még nem próbáltam mert 10k-nál nem futok hosszabbat....az meg éhgyomorral is megy reggel.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Cece04 #60451 üzenetére
Pedig elvileg az Ambit3 az egyik legpontosabb óra. Mondjuk nekem is úgy tűnik, hogy kezdi megadni benne magát a GPS és néha elég zavaros a grafikon, amit ad. [link]
Próbáld ki, hogy felteszel ide több GPX fájlt, és megnézed, hogy mennyire ugrál a sebesség nyersen simítás nélkül: [link] Nekem van, hogy alig valamit, van hogy nagyon sokat, és nyilván ez utóbbi pontatlanabb. A futópályák ha stadionban vannak, akkor könnyen beárnyékolja a lelátó acélja a műholdakat. Nálunk még acél kerítés is van körülötte az egyik helyen, és ott igazán pocsék a jel.
Ha márkát váltanál, akkor én a Polar Vantage vagy V800 vonalon mennék, az még elég pontosnak tűnik nekem. A Garmin már nem. A Corost még nem ismerem. A másik lehetőség a footpod. Nem is feltétlen kell Stryd szerintem, hanem elég fele annyiért valamelyik komolyabb gyártó podja. Legalábbis ez a benyomásom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
ígyvanferi
addikt
válasz Cece04 #60451 üzenetére
Azért egy rövid körpálya mérésébe könnyebben csúszik némi hiba az órák részéről, pláne, ha az a 400 m-es atlétikai pályánál is szűkebb, meg fák alatt vezet, stb. Egyébként van már pár Coros és Garmin óra, amiben van track run mód. Viszont ha jól tudom, csak szabványos 400 m-es pálya esetében működik.
130 ezerbe elég sok minden belefér már szerencsére. 70-80 között mennek azok, amiket érdemes megcélozni újonnan szerintem: Coros Pace 2, Garmin FR 245, Suunto 5. Utóbbi talán a legpontosabb GPS terén, viszont a pulzusmérése nem nyűgözött le (ez lehet csak az óra kialakítása és a vékony csuklóm szerencsétlen kombinációja miatti tapasztalat, és másnál jól mér).
Kicsit többért, de még beleférve a 130K-ba van Coros Apex két méretben, Garmin FR 745, Suunto 5 Peak és a WearOS-es Suunt 7.
A Polarokat nem ismerem, illetve ad hoc akcióban ki lehet még esetleg fogni egy kategóriával komolyabbakat is, de azzal nehéz számolni.Ha nem akarsz márkát váltani, akkor Suunto 5 (Peak). Előbbi, ha pontosabb GPS-t szeretnél, utóbbi, ha a dizájnosabb megjelenés és talán pontosabb csuklón pulzusmérés a fontosabb.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Cece04 #60814 üzenetére
6:15-os tempo hangzik ezek alapjan hozhatonak.Legfeljebb belehuzol a vegen,ha marad ero az utolso 4-5km-en
Zselet kozben szoktak betolni kb 8-10km-nel es 13-15km kornyeken (van aki egy zselet felez el) de ha rendesen reggeliztel,akkor akar ki is hagyhato. Ez nagyon egyenfuggo.
Inni viszont nem art par kortyot 5km-kent.4db biztositotut szoktak adni,azzal te magad rakod fel a bluzodra/polodra elore (ugy tedd fel h ne zavarjon a mozgasban,de ne is tudjon a szel belkapni).
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
archie17
tag
Az elsőnél leginkább az a fontos, hogy élvezd és jó élmény legyen Az időeredményhez ne ragaszkodj még. Motiváló lesz később javítani rajta.
Reggelinél ne nagyon térj el a megszokottól, bár ha eddig éhgyomorra futottál, akkor azért valami könnyed dolgot harapj előtte. Nekem zabkása a befutó, de banán, pirítós, hasonló nem túl zsíros, inkább szénhidrát alapú dolgok jöhetnek. Gél két óra körüli teljesítésnél szerintem 1 óránál és másfélnél 1-1 elég, ha közben probléma van, Vivicittán amúgy is sűrű a frissítőpont, nem fogsz nagyon szétesni. Pár korty iso frissítőpontokon mehet ezen felül.
6:00 -> 7:00 lassulás az sok, inkább kezdj alapból 6:30-on.Amikor legutóbb voltam, adtak kis biztostűt, pólóra fel lehet tűzni azzal.
HAJRÁ
-
parandroid
félisten
Ha reggelizel előtte, akkor jó korán, és mindenképpen menj el wc-re rajt előtt, mert ha kb egy órája ettél, a futás kirázza belőled a sz*rt is, és nem sok kellemetlenebb élmény van annál, mint összeszorított farpofákkal megpróbál ni bent tartani, amit lehetetlen. Ja, de: a kidörzsölt mellbimbók: legyen nálad két jó erős ragtapasz, vagy ragaszd le őket már előre.
inf3rno: Nekünk volt vagy 4-5 különböző, a minőségbiztosítás mellett élelmiszerbiztonság, munkavédelem, meg ki tudja, még mi. Egyik auditnak vége sem volt, már kezdődött a következő. Ha épp nem volt, akkor belső audit ment.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Studi
veterán
Frissítés teljesen egyéni, inkább a saját bevált metódusod érdemes folytatni. A 20km-en mit csináltál? Az jó alap lehet.
Amire baromira figyelj:
- a zselé önmagában semmire nem jó! Ahhoz az kell, hogy el is jusson a tápcsatorna megfelelő szakaszába, könnyen feldolgozható állapotban. Ehhez víz kell! Egyébként nem is biztos, hogy szükséges, ha amúgy anélkül is meg van a 2 óra futás gond nélkül.
- a szénhidrátot ne told túl a reggeliben, akkor már késő. inkább előtte lévő napon, napokon növeld picit a bevitelt, ha szükségesnek érzed. Lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasztva.Nekem FM-re amúgy elég ~30 percenként a sótabletta + víz, még akkor is, ha éhgyomorra indultam. A zselétől várják a csodát az emberek, de nem fogja hozni, hozzá kell szoktatni a szervezetet a gyors és hatékony hasznosításához. De ugyanígy hozzá lehet szoktatni a szervezetet ahhoz is, hogy egy félmaratont letolsz táplálék nélkül, csak frissítésből.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Cece04 #60826 üzenetére
A hőmérséklet rengeteget számít. A múltkori félmaratont frissítő nélkül toltam végig így télen, ráadásul direkt beöltözve, hogy izzadjak rendesen és szoktassam magam a nyári körülményekhez is. Nyáron meg volt, hogy folyamatosan ittam, de a 40 fokban még az is kevés volt a túlhevülés ellen, és teljesen kiizzadtam és kiszáradtam két frissítőpont között. Na ott majdnem a mentő vitt el.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest