Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cece04
tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. A covid miatt kiesett az uszoda meg a konditerem, így a futas maradt egyedül, szeretnék beállni heti 3-4 alkalomra, régi tervem egyébként is egy félmaraton :) van egy polar rs300x-em, de az már nem tűnik újra hadrafoghatónak mindket oldalan leazakadt már a gumi szíj, meg egyébként is 7-8 éves mar, lehet hogy nem csak az elem merült le benne.
Szeretnék helyette valamit pulzusmérésre, 50e ftig, pánt nem zavar, sőt, ha meg lehet oldani csak pánt+telefon kombóval az sem rossz, mert zene/podcast miatt úgyis nálam van a telefon mindig meg nem is zavar. Van ötletetek? Most runkeepert használok, de nem ragaszkodom hozzá :) köszönöm
A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
-
Cece04
tag
válasz zsinnyegtet #42870 üzenetére
Igen, köszi a választ, láttam a hszedet és a válaszokat rá, valóban elég hasonló a két eset, de azert van egy két különbség az igenyekben, ezért bátorkodtam feltenni a kérdést,hátha lesznek új ötletek :) de lehet, hogy a neked ajánlottak közül lesz valami a befutó.
[ Szerkesztve ]
-
Cece04
tag
Sziasztok,
egyrészt köszi a tippeket, szerencsére volt még a suunto AMBIT3 VERTICAL-ból akciósan az akciós pánttal, nagyon tetszik, ennyiért bőven megérte.
másrészt pedig edzés témában most keresgélem a megfelelő felállást.3 fajta edzést mentem eddig:
- van egy nagy köröm, ami kb 8.5km, a középső 4km emelkedő (130mről a végére 290), ezen a legutolsó 7:07 áltag volt 160as átlagpulzussal (186 max a legnagyobb emelkedőnél)
- helyi futópályán változó km, legutolsó 7.5km volt 6:20 áltag idővel, 166-os átlagpulzus
- helyi futópályán lazább tempóban figyelve, hogy 140-150 fölé ne menjen a pulzus,
vagy a fentiekhez hasonló pulzussal kevesebb idő, kb fél óraAz az érdekes, hogy télen futottam futópadon és akkor meg tudtam csinálni a 10kmet 1 óra alatt, most sokkal jobb erőben érzem magam, mégsem sikerült, igaz kicsit béna a futópálya mert kb 400 méter, de van benne egy 150 méter ami csak picit,de emelkedik..szóval olyan az altitude grafikon, mint egy rossz ekg fel-le,fel-le
Az a kérdés, hogy vegyek vissza inkább és a 3ik opciót nyomva kezdjek el építkezni vagy nyomjam ami a csövön kifér és nyomjam le az időt? a végső cél egy félmaraton lenne, de nem tudom, hogy megfelelőek e ezek a viszonyok. Futópályát annyira nem szeretem, unalmas körözni, utcán viszont nem tudok (egyelőre nem is bírok) sokkal gyorsabban menni, mert figyelnem kell, hogy ne essek hasra, meg ne lökjek fel embereketKöszi
[ Szerkesztve ]
-
Cece04
tag
válasz bajnokpityu #43164 üzenetére
Én is pegasus shieldre pályáztam, nézegettem is őket, a 30%os akció előtt volt pár fajta 80-90eur között learazva, de amióta ez a százalekos akció van,azóta eltűntek :(
-
Cece04
tag
Sziasztok,
rövid beszámoló következik
amióta elkezdtem a futást kb 2 hónapja, azóta két opció szerint megyek: vagy a helyi parkban futok a kialakított rekortán pályán vagy elmegyek egy nagyobb körre az utcán. Mostanában viszont úgy érzem, hogy a rekortánon való futás nehezbben megy, lehet, hogy a puhasága miatt van ez, nehezebb elrugaszkodni? közben beszereztem egy pega 36-ot a nagyobb nike kedvezmény alatt még, az is sokat tompít.
illetve amióta elkezdtem, most először éreztem úgy tegnap, hogy nagyobb szenvedés nélkül le tudom nyomni a 8km-es két nagyobb emelkedőt (kb 1,5 + 1 km) tartalmazó körömet, a sebességem 7 felett volt egy hónappal ezelőtt (sík pályán 6:40) , most 6:33, a pulzus is mászott valamit lefelé (átlag 157), de az nagyjából hasonló, mégis érzetre sokkal könnyedebbnek éreztem. A temptót tudtam volna növelni még , de most élveztem, hogy így kellemes, mert általában vagy izomzatilag érzem magam kevésnek vagy erőnlétre, de most egyikkel sem volt gond. Nem tudom, hogy ez most az áprilisban futott total 100km hatása e, vagy az új cipő kezd bejáratódni vagy a tészta ebéd + datolya vagy a kellemes hűvöskés időjárás okozta e... vagy esetleg minden egyszerre, de remélem egyre többször lesz ilyen
A suunto app mindig 5.0-ra értékeli az edzéseim PTE-jét, ami alapján "nagyon megerőltetem magam, nem kéne túl sűrűn ilyen edzést csinálnom", ezt mennyire érdemes követni? érdemesebb lenne kicsit visszavenni és alulról építkezni türelmesebben?A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
-
Cece04
tag
válasz inf3rno #43537 üzenetére
igen, sajnos pont tízzel több vagyok már minden másnap próbálok egyet edzeni, szóval a heti 3 vagy 4 megvan. Köszi a tippet, meg fogom próbálni a sűrűbb, de rövidebb edzést és átlagban 150 alatt tartani. Próbáltam egyébként egyszer egy könnyebb "átmozgató" edzést tartani, de itt a környéken valahogy nem ment, mert nagyon kevés a sík terület, még a futópálya is olyan a parkban, hogy az egyik fele végig kis emelkedő így meg a tempbóból visszavéve lassú kocogás lesz belőle, amire valahogy nem tudok kényelmesen ráállni, olyan érzésem van, hogy ugyanúgy elfáradok, csak nem haladok de dolgozok rajta, köszi mégegyszer!
-
Cece04
tag
Sziasztok,
szeretném a tanácsotokat kérni:
Úgy alakult az élet, hogy a hétközi 1-2 futás csak reggel
5-6 között fér bele, amivel csak az a baj, hogy reggeli után kene várni egy órát minimum és ébredés után is kell egy negyed óra reggeli előtt, szóval kb 3/4 4-kor kellene kelni ami nem túl ideálismarad az éhgyomorra futás, de az eddig akárhányszor próbáltam nem jött be. Mit érdemes ilyenkor enni?
banán gondolom nem jó, felnyomja a cukrotköszi szépen
[ Szerkesztve ]
-
Cece04
tag
Köszi a tippeket, akkor inkább megpróbálom éhgyomorra, mert a banán erre szerintem sem alkalmas
-
Cece04
tag
Sziasztok,
suunto ambit 3 verticalt használok két éve, meg is vagyok vele elégedve úgy általánosságban, de lassan upgradelnék. Ami gondom van vele az az, hogy csal 10%-ot, (lemértem futópályán és ennyivel kevesebbet mér),ami nem olyan tragédia de azért zavaró, pláne hogy a telefon meg jól méri.
illetve hogy nincsenek benne edzés programok így ilyen öszvér megoldással egy másik appban, a Nike Run club-al csinálok most egy félmaraton felkészítő programot. Ami valószínűleg hülyeség volt mert biztos van más ami kompatibilis, de ezt most már végigcsinálom utána pedig váltanék egy újra 130e körül aminél egy helyen van minden, és ahova tudom vinni tovább az eddigi adatokat,mit ajanlanatok? Ilyen klasszik okosóra funkciók ,hogy Spotify meg értesítések nem érdekelnek különösebben mert mindig van nálam telefon, egyébként meg 90%ban futásra használnám néha pedig úszás és bringa. A csuklós pulzusmérés az kerülendő még mindig, mert ahogy látom már csak az van szinte.köszi szépen
-
Cece04
tag
válasz Zozo0525 #60452 üzenetére
Nem tudom amúgy, nekem is gyanús volt, de ki van mérve a futópálya és 11 kört kell fussak ahhoz, hogy 10 környi távolság összejöjjön, telefonon a Nike app meg 10 kőrnél már 10-nyi távolságot mutat.
Ezt is a suunto oldaláról vettem, gari miatt lehet gond, hogy már nem lesznek HU?inf3rno: köszi, ezt megpróbálom. Ez egy park egyébként sok fával, fene sem tudja..Márkát sem feltétlen váltanék amúgy, szimpi a suunto egyébként
-
Cece04
tag
válasz ígyvanferi #60481 üzenetére
köszi szépen, suunto 7 most van refurbished verzió 95k-ért, az is szimpi, meg az ötös verzió is, akár még az alap változat is jó lehet, mert elvileg az kommunikál a mellkaspántommal, így a gyengébb csulkós pulzusmérés nem okozna gondot.
-
Cece04
tag
a sima suunto5-re gondoltam (a "nem peak" verzióra) nem a suunto7-re ,mert arra írta a kolléga, hogy nem olyan jó a pulzusmérés rajta
-
Cece04
tag
Sziasztok,
neveztem a két hét múlva esedékes vivicittara, ez lesz az első félmaratonom.
[ezzel] az edzéstervvel készültemolvastam róla itt-ott, hogy mire érdemes figyelni (a versenyen) és igazából két dologgal kapcsolatban nem vagyok komfortos:
gél: mikor nyomjam be, hányszor, milyet? jelenleg kb éhgyomorra nyomom kora reggel, mert nem fér bele sajnos az időbe, hogy előtte még bereggelizzek és várjak egy órát, szóval fogalmam sincs erről a részről, mert ilyen 1 órás edzéseknél nem érzem , hogy elfogyna az üzemanyag. Mivel ez a verseny 9-kor kezdődik, így itt nem marad majd ki a reggeli értelemszerűen
sebesség: nem nagyon tudom belőni, hogy milyen célra kéne rámenni.
Az előző héten volt egy 20km-es táv a programban, azt takkra 6:30-ra csináltam meg,
de úgy, hogy az első 10km átlaga 6:00 volt, a második pedig értelemszerűen gyengébb, részben tudatosan is vettem vissza részben pedig nem biztos, hogy 6:00-val bírtam volna végig, szóval kicsit tanácstalan vagyok. mit javasoltok?ja és még 1:
kell rajtszámtartót vegyek vagy rámtűzik,ha nincs ilyenem?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Cece04
tag
Köszi mindkettőtöknek! lesz még jövőhéten egy 12km-es nap, majd ott 8km körül benyomok egy fél zselét, hogy megnézzem, hogy mi történik tőle
zabkása a standard reggeli nálam is, magokkal meg néha gyümölcsökkel, úgyhogy az szerencsére passzol ehhez a tevékenységhez vizet érdemes verseny előtt valami másra cserélni?
Persze, az időeredmény másodlagos, a versenyen indulás is "csak" egy motiváló tényező volt a mindennapokra.
igen, erre gondoltam köszi, szerencsére ez ütemezetten működik[ Szerkesztve ]
-
Cece04
tag
érdekes egyébként, én is meglepődtem rajta, de a 20km alatt egyszer sem éreztem olyan komolyabb szomjúságot, szerintem a frissítőpontokon lévő (ha jól láttam 3 km-enként van)
elég lehet. Igaz ez azért függ az időjárástól is biztos, mert most ennél a 20kmnél pont szállíngózott végig a hó, ha mondjuk március végén épp pont 20 fok lesz az megint más lehet
igen, a hozzászoktatás biztos, hogy nagyon benne van. Egy évvel ezelőtt pl el sem tudtam volna képzelni, hogy éhgyomorra fussak reggel, aztán itt ajánlotta egyikőtök, hogy próbáljam meg egy marék bármilyen maggal. Azóta már a mag sem igazán kell, anélkül is simán el tudok indulni
#60820 inf3rno koffeint nem nagyon fogyasztok, az egyik édesítőszer viszont eléggé meghajt, azt kerülömA valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
-
Cece04
tag
Sziasztok,
tegnap teljesítettem az első FM-emet a vivicittan, a hivatalos időeredmény: 2 óra 9 perc,
szóval 6:07-es átlagot sikerült elérni, 6:15 volt a cél, örülök, hogy kicsit le tudtam nyomi, de ez volt a max, kifutottam magam teljesen.
Úgy éreztem, hogy jól sikerült a felkészülés is, meg a ráhangolódás is, evés-ivás, bemelegítés, öltözet megválasztása, egyedül azt csesztem el, hogy a balost picit szorosra kötöttem, de ki lehetett bírni. Meg talán egy picit több folyadékot ittam előtte, így az első pár km után úgy éreztem ,hogy el tudnék menni könnyíteni egyet, de ez szépen lassan elmúlt, nem volt zavaró, cserébe mondjuk szomjas egyáltalán nem voltam.
Az első 7-8 km-et nagyon könnyednek éreztem, egyedül az volt picit zavaró, hogy ahol beszűkült a rakparton a mezőny ott elég sokan lettünk hirtelen és gyakran kerülgetni kellett az embereket, meg ugye 7 km körül bejöttek a váltósok is akik más tempóban voltak, de ez nyilván hozzá tartozik. Aztán 8 km körül kezdtem érezni, hogy kicsit nehezebben megy, de egy fél zselé visszalökött a könnyed állapoba, ami ki is tarott olyan 13-14 km-ig ahonnan érezhetően nehezebb volt fenntartani már ezt a 6:00 körüli tempót, itt már kezdett a hőmérséklet is melegedni, addig ahányszor ránéztem az órára 171 körül volt a pulzusom, onnantól elkezdett szépen felfelé kúszni, aztán beállt 180-ra. Aztán 17kmnél a rakpartról felfordító emelkedő megdobta 188-ra, ott éreztem, hogy kicsit most vissza kell venni, az utolsó 3-4 km már nagyon szenvedős volt, de megérteez az ambit 3 mérése, picivel hosszabbat mért mint ami a valós volt
Jó tapasztalat volt, örülök, hogy neveztem, köszi a tippeket
-
Cece04
tag
[itt] már fent vannak az új garmin órák, hátha más is várta rajtam kívül..
(érdekes amúgy itt azt írja, hogy készleten, a garmin.com-on pedig 3-5 hetet ír a shippingre)
úgy látom az ár kb ua. megnyomva a magyar extra VAT-al[ Szerkesztve ]
-
Cece04
tag
Sziasztok,
félmaraton felkészülésben vagyok kb féltávon picivel túl, heti 4 edzéssel és mostanában elkezdett fájni az egyik combom.
Nem húzódás az biztos, mert azt a 20 éves labdajáték előéletemből felismerem inkább izomfáradtságra tippelnék, mert lokalizálni sem nagyon tudom a fájdalom helyét, mert az egész négyfejű combizom faj. Mivel érdemes próbálkozni? Henger nem segített sajnos
-
Cece04
tag
sziasztok,
tudnátok ajánlani androidra olyan app-ot ami magyarul beszél és van benne félmaratonra felkészítő edzésterv? Nike+-ost használtam, nekem az bejött, valami hasonló kellene csak magyar nyelven, mert a célszemély nem beszéli a nyelvet.
köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs