Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
válasz Jegyzőkrém #25477 üzenetére
Igen, a 35 napellenzője miatt tök felesleges. Ronthat, természetesen, hiszen plusz optikai elem. Persze ha sivatagba mennél, akkor erősen ajánlott!
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Igen, igazad van neked is. Meg lehet karcolni egy frontlencsét, mert Murphy sosem alszik. Nagylátóknál a szirom ellenző nem annyira véd, telére en sem szoktam vinni a napellenzőt. A konkrét kérdés viszont a 35-os volt, ami navyon igényli a napellenzőt a gyenge ellenfény-kezelése miatt (ami Mazsi kedvence). Na azt a frontlencsét nehéz megkarcolni a mögött az ellenző mögött.
Amúgy mondok neked olyan szitut ami alkalmas a protector tesztelésére: egyszer templomban fotóztam, ugye alapból kevés a fény. Nyitott ajtó messze, viszonylag pontszerű (de lehetnének spotlámpák, reflektorok, stb.). Gyönyörűen egy rakás reflexió jelent meg a képen... Igaz, hogy nem egy top szűrő volt rajta.
Megoldások: nem fotózni ilyet , vagy csúcsjó szűrő.
De tény, 99.9%-ban nem okozhat minőségromlást egy jó szűrő.
Szóval kolléga csak vegye meg!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Jobban belegondolva az IBIS-ben rejlik még egy lehetőség, a nagy felbontású képek készítése szenzormozgatással. Korlátozott erősen a felhasználási területe, de akkor is, esetenként jó lenne az! Kíváncsi vagyok mikor dobják be...
-
gorgo
őstag
válasz #16820480 #25690 üzenetére
Jobban belegondolva azért nem lesz, mert valamelyest alátennének vele a GFX-nek. Egyébként hiba lenne kihagyni ha már a technológia megengedi.
Más kérdés hogy a 100mpix (erről nem is hallottam, nem mintha számítana) garantáltan nem egy árban van egy apsc rendszerrel.
Szóval nem teljesen ördögtől való ötlet."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
-
gorgo
őstag
válasz centrino #26092 üzenetére
Ja, azt én is baromira komálnám ha ilyen képek esnének ki a vazból... Igazából nekem új filmszimációk hiányoznak legjobban,, bár azért az a 33-as nem kicsit kíváncsivá tesz.
Azt sem tudom mikor vettem utoljára XF-et vagy vázat..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz szilu7 #26143 üzenetére
Ez némiképp megnyugtató, mert a 450k totálisan elmebeteg ár. Ennyire nem gurulhat el a gyógyszerük!
Már vagy 2-3 (nem is tudom hány) éve nem költöttem Fujira. Most hétvégén fotóztam, és hát nagyon elviselnék egy új vázat. XT2 nekem túl sok (tudásban) már-már zavaróan sok direkt kontroll funkció van rajta (sose gondoltam volna hogy ilyet mondok. Persze lehet hamar megszoknám). XE3-at nem tapiztam még, de sztem kihúzom az idén nélküle. Majd jövőre, akkorra remélem csepegtetnek 1-2 úf film módot kaizen keretében..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz lugosi #26172 üzenetére
Egy nagy lényeg van. Nem szabad pixelkukkolni Fujin, ez ziher, mert az garantáltan frusztráló.
Valamiért mégis itt kötöttem ki. Oly színei eleinte tetszettek, később ellenkezőleg, nagyon nem.
Vadiúj panákra kíváncsi lennék, de nem váltanék vissza..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz hegyimorc #26292 üzenetére
Nekem is pont ez volt. Szép lassan fogyasztottam le az m43 obikat, és rég elhagytam volna a rendszert csak a 12-40 meg a sami hal visszatartott. Azokat mi napig visszasírom, hiába vannak k*** jó Fuji fixek.
-
gorgo
őstag
Ööö, mikor is lesz 33/f1.0? Ki kell huzzam a biliből a kezem...
-
-
gorgo
őstag
válasz madgie #26510 üzenetére
Ja.
és Xtrans III ? Az meg mintha javult volna ezen a téren, azaz ez most a szent grál.
Megyek és veszek xe3-at xf33/1.0 obival! (kár hogy előbb lakást kéne venni, meg autót cserélni, ami asszem nem fog megtörténni egyhamar )."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz lugosi #26536 üzenetére
Csak nyugi, csipkelődnek kicsit, ebben a k* nagy kánikulával fűzerezett uborkaszezonban. Merci végre fellélegzik, hogy nem őt oljták!
Amúgy meg vegyél egy gépet és használd! Kb. bő másfél éve alig fotóztam, erre az elmúlt hónapban többet, mint azelőtt. És tökre feldob! Élvezem. Bár így maradna..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
affene rossz topik
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz DonRazzino #26942 üzenetére
Horror szemei vannak
-
gorgo
őstag
Eszembe jutnak a Leica-ra gyártott 1-es fényerejű üvegek, hát azért ott sikerült kisebbre megcsinálni, pedig nagyobb formátumra képez le...
Oké azok meg még sokkal drágábbak.
Kivancsi leszek a képére nagyon![ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Nagyon jó kis összefoglaló születik, már rég hiányzott!
Egyszer majd ha valakinek lesz sok ideje, 3rd.party obik is lehetnének, elég a gyakoribb natív X-bajonettes.
(én most asszem eladom a halszemet. De jó lenne egy AF-es, nagylátó vhol 9-12 mm környékén. Fényerő nem érdekel F4 elég volna. Kicsi/közepes, nem drágán. Anno m43 rendszerből is ez hiányzott...)Pl. megtudtam, hogy a T3 már 4.gen!
Jövőre beszerzek végre én is egy E3-at. Rég böjtölök[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz taranis #27750 üzenetére
Én meg nem is értem mi van velem, ez az ősz sok jó, új dolgot hozott, és nyugton vagyok a seggemen. Majd jövőre, mindig mondom. Én meg egy 10-24-en töröm a fejem, tavasszal egy E3 kíséretében. Vagy 9mm legyen inkább? Majd kedves fórumtársaktól kölcsönkérem kiprószálásra. Ja meg egy kicsit a Mitakony 35-ös is elgondolkodtat...
-
gorgo
őstag
válasz DonRazzino #27812 üzenetére
Vágytam rá.
Elengedtem."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz lugosi #27918 üzenetére
Nekem az jött ki, hogy annyit ér ez a teszt ,mint a pápa mellbimbója.
Idióta csinálta. Egy parkban kellett volna töményen növényzetet fotózni, hogy azzal mit kezd egyik/másik. Mivel az egyiket már tudom, nagyon kíváncsi lettem volna a másikra...
Azér' elgondolkodom néha, hogy természetfotózásra nem jobb-e egy bayer szűrős cucc. Persze fuji lebutított szart ad el azon a címen, nehogy belerakjanak már új filmmódokat, mert az csak a keleti óccójánosok veszik, azok nem kaphatnak csak butított vackokat..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Ez a jelenség inkább akkor fordul elő, ha nagylátót használ az ember. Anno m43 alatt valami ősrégi Silkypix-et használva elérhető volt az a rész is amit levágott a kamera.
De a helyedben kipróbálnám a raw therapy-t, jó eséllyel meglesz az a levágott rész - már ha egyáltalán vágott valamit (obifüggő a dolog). Mivel te portrézol, sztem engedd el ezt a témát, kevés esélyt adok .[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Bakker, most esett le, hogy nem egyről beszélünk. És ami még érdekesebb, nekem is csinált már ilyet, csak nekem a Camera Raw. Az is rég volt, és nem 130 pixellnyit, hanem sokkal többet. Helyesebben nekem asszem 16:9-re kroppolva nyitotta meg a rawokat! Emlékszem, halálra idegelt...
-
gorgo
őstag
Azt a leborult szivarvégit! Na, ez elég látványos. Benne van minden ellenszenvem ami a Fuji felé van. Igazából imádnivaló kezelés, hardver, üvegek, színek, minden, de ha zöld növényzetet fotózol, akkor egy kalap szar az X-trans. Nagy kár, hogy csak a középformátumú vázban van Bayer szűrő, és minden filmmód, és nem lebutítva! (khm, pénzt és méretet/tömeget nem számítva )
-
gorgo
őstag
válasz madgie #27988 üzenetére
Így legyen ötösöm a lottón (akkor veszek egy KF Fujit Bayer szűrővel )! Tudtam, hogy a köv. post a tiéd lesz, és a tartalmára is tettem volna egy obi árát! Remélem azért nem húztad fel magad
Igazad van, az esetek nagy részében hót tök mindegy. De nem mindig. Valami beteg vonzalmam van a növényvilághoz, ezért szívesen fényképezem, és sok esetben egy szétkent taknyolt maszat reprodukciót ad. Illetve az |AP| átlal linkelt teszt nagyon nagyon használható, de valós élet körülményei között is elég sokszor van az hogy gyengébb fényviszonyok között igen komiszul elbánik már iso800 környékén a finom textúrákkal az x-trans. És sokszor még pixelkukkolni sem kell hozzá.
De ettől még Fujim van, és marad is.
A mondandóm lényege az lett volna, hogy sajnos elég fájó kompromisszumot kell(ene) kötnie annak aki kivételesen bayer szűrős fujut akar(na), és már megszokta még csak a középszintet (E széria). Hát ez van..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Azta! Parci SOK pénzért vett fényképezőgépet!
-
gorgo
őstag
válasz excalibur36 #28142 üzenetére
Ha nem használod, poros lesz!
Sztem egy jól összerakott darab, nem jellemző..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Porosodás: alagúteffektus? Amúgy baromira túllihegitek ezt. Az igaz h 1-2 hisztis vevő lovagol majd ezen, legfejebb nem annak kell eladni. A képalkotásba kötve hiszem hogy beleszól...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Call of Duty: Black Ops 6