Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hito
nagyúr
Érdekes, hogy így érzed, mert a színek nagyon nincsenek rendben Mondhatnám úgy is, hogy sok köze nincs a valósághoz. Egyébként miért nem raw képeket teszel fel? Szerintem nagyon sokan kíváncsiak lennének rá, köztük én is!
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
Úgy ahogy HardRic mondja, nem kell érteni hozzá, csak a feltöltéséhez
Blyan: hogy nálad miért annyi azt nem tudom Nálam 15.9Mp. Egyébként raw-val és snap camera-val sem kell szórakozni. Snap-et egyszer beállítod (3 mozdulat) és utána úgy lövi a jpeg-eket, raw-t meg elmenti egyszerűen a jpeg mellé és amelyik képnél kell, ott használod. Ha raw-ban fotózol, automatikusan elmenti mellé a jpeg-et is.
Kasya (#42310): na ez az a szint, ami már csak ízlés dolga szerintem.
-
hito
nagyúr
Itt valami nekem nagyon nem stimmel Nem hiszem, hogy ennyit tudna raw-ban az S6, úgyhogy vélemény helyett inkább megvárom a házon belüli eredményeket fórumtársaktól (úgyhogy húzz bele! ). Eddig M9 és G4 is testhosszal jobb raw-ban és ez számomra elég hihetetlen, ezért sem vonnék le elhamarkodott következtetéseket.
-
hito
nagyúr
Hat ezzel semmit nem bizonyitottal ha az volt a cel (smiley-bol kiindulva), csak azt hogy ez a nagyon ugyes srac meg arra is keptelen volt, hogy 2x lefenykepezze ugyanazt a dolgot. Mas a kamera dolesszoge es horizontalos iranyba is odebbcsuszott. Igy a szin es a fenymeres is valtozik.
Egyebkent jok a kepei De azok a raw-k amiket linkeltel finoman szolva nem a legjobbak. Ezert is irtam, hogy nem hinnem hogy ennyit tud.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Reggel megint megnéztem (már gépen) ezeket az S6 raw képeket. Miért vannak ezek közel 50Mp-re felkonvertálva vajon? Hát ezért ilyen hulladékok belenagyítva. Mondtam én, hogy valami nem stimmel!
Tölts fel légyszi raw fájlokat. Nem kell semmit csinálni vele, csak feltöltöd és megosztod, mintha jpeg-et linkelnél. Sőt egyszerűbb, mert nem kell direkt link sem
-
-
rizso
addikt
Fej-fej mellett a kettő, de gondolom ez senkinek nem meglepő. Meg kicsit ízlés kérdése is. Nálam pl. a romos képnél is a G4 volt a nyerő. Aztán lassan jönnek fel a "kicsik" is képalkotás terén, nemrég kapcsolatba kerültem a Honor-ral is, és hát a Honor 7 elég ígéretesnek tűnik, talán hamarosan én is ki tudom próbálni, és akkor tolok majd fel vele tesztképeket
Note 4-gyel sajna már nem fotózok annyit, mint S4 Zoom-mal - mondjuk az is igaz, hogy időm is sokkal kevesebb van
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
hito
nagyúr
Ez koránt sem jelenti azt, hogy jobb. Sőt. Mára szerintem már mindenkinek (inkább azt mondom, hogy a nagy többségnek) egyértelművé vált, hogy a G4 jobb kamerában. Nekem most Note Edge-m van, de ha váltok akkor egyértelműen megint G4, méghozzá a kamera miatt.
PS.: gondolom ha G4 nyert volna, azt nem linkeled
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ezek még a jobbak
remélem jön még rá frissítésitt meg a sz@r
a virágon volt a fókusz elvileg
ez meg egy mélység élesítettZenfone2 551ML
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
hito
nagyúr
Köszi Nekem semmi gondom az isocell-lel, el lehet vele lenni Setétben meg még picivel jobb is, mint a Sony szenzoros, természetesen nem számottevően, sőt igazából alig láthatóan. Most a Note 4 isocell vs. Sony szenzorról beszélek. Egy S6 mellett a Note 4 nem nagyon rúg labdába rossz fényviszonyok között valószínűleg.
-
kmóricka
aktív tag
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
törölt tag
Hogyne lenne érdemes! Én is RAW-ban fotózom - igaz, Sony A6000-rel, nem mobillal. A hosszú záridő meg csak éjszakai, statikus témáknál (vagy fényfestésnél) segít. Ezt a koncertet például túlnyomórészt f2 fényerővel, 1/250 másodperces záridővel fotóztam végig, nemritkán 3200-as ISO-val. Ha nem így teszek, nincs értékelhető fényképem. Hasonló szituban három fő kérdés van:
- Betalál-e a fókusz a rossz fényviszonyok között mozgásban lévő zenészekre?
- Bírni fogja-e a szenzor a magasabb érzékenységet?
- Kellően éles lesz az optika rajza?Ilyen rövid záridőnél az is lényegtelen, van-e stabilizátor, vagy nincs. A fenti három számít.
-
törölt tag
Gyanítom, hogy egy mobilnál nem lehetnek olyan óriási tartalékok egy RAW file-ban... Az alapvető problémát az okozza, hogy túl sok képpontot tesznek egy pici szenzorra, így a magasabb érzékenységet villámgyorsan zajjal "hálálják meg". Manapság annyi megapixel van egy mobil apró érzékelőjén, mint egy APS-C méretű szenzoron... Érdemes megnézni ezt a képet és máris érthetőek lesznek az arányok.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest