Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Aktív témák
-
micsi
csendes tag
Képzeljétek reggel 7:20-kor vizsgázom a legnagyobb forgalomban!!! Szerintetek ez jó hír vagy rossz??? Jaj,úgy izgulok!
-
Hequila
őstag
Attól függ. Ha akkora a hiba, hogy íppen túléltétek, akkor nem bízz az oktató javaslatában. Ha kisebb hiba (mondjuk stop-nál nem állsz meg teljesen, lelépett a gyalogos a zebrára fékúton (egy kicsit) kívül), akkor meg sem fogja említeni. Ha viszont az oktatónak valamilyen szempontból nem vagy szimpi, akkor mehetsz, mint az álom, de úgyis talál majd valami kifogásolnivalót a vezetéseden a vb. (pl. ha nem 50-el mész csak 49-cel, akkor a dorgalom túlzott akadályoztatása miatt, meg hasonló hülyeségek).
Amikor én vizsgáztam, akkor minden ment simán, csak amikior visszatértünk a kiindulási helyre, akkor a vb. rákezdte a lebaszást. Annyira ks nevetséges dolgokat hozott fel, ami ő mondjuk nem is láthatott pontosan (pl. hogy oldalratekintésnél nem az ablakon néztem ki, hanem a tetőre néztem). Kb. egy fél órája nyomta a lebaszást, amikor mondta : a vizsgája sikerült, gratulálok. Na mondom (gondolom): A qrva anyád! -
DAni198
csendes tag
Én forgalmi vizsgán országúti vezetést húztam. Vizsga közben mikor éppen 80-nal (akkor még annyi volt a megengedett lakott ter.en kívül) szuttyogunk egyszercsak eltűnt a lábam alól a gázpedál, hát látom hogy az oktató nyomja padlóig, 110-nél már hajlandó volt fölengedni. Főton való megfordulás után szolidan gyorsítok, amikor megint parkettázik az oktató, szépen le is forgatta szegény 2-es Golfot. Azt mondta hogy a v.biztos szereti ha valaki dinamikusan közlekedik, de hogy ennyire!!
Üdv Mindenkinek -
Papa-Georgo
senior tag
Oktató:
Talán már említettem, hogy az oktatóm, a haverom faterjának unokatestvére volt, szal gond az nem volt veleEgész oktatás poén volt.Már az első alkalommal, úgy kezdte (nem a pályán) hogy tudok e vezetni? Mondom láttam már auztót belüről, kertek alatt már vezettem párszro, akkor üljek be és menjünk, első órán, mondom kössz.Forgalomban.Ezek után általában ez ment.9órát kellett volna rutinpályán tölteni, nos én ha jó 3órát töltöötem ott, minden alkalommal bementünk 10 percre, oszt mondta akkor menjünk forgalomba inkább ez megy úgyis. Végig poénkotta az egészet, minden jó nőnél lekellett lassítani, és általában megjegyezte, hogy el ne üssem, mert mondjuk, épp a vacsoráját viszi
, haláli volt. Legnagyobb forgalomba parázva vezetek, erre elkezdi mesélni, hogy vizsgálták meg a prosztatáját.....
Állati jó fej volt, és soha nem baszakodott velünk! Ha volt vmi türelmesen megálltunk és elmagyarázta hogy ez miért van és miért így stb.
Komolyan mondon állati jól jártam vele, persze hálából beszerveztem neki pár emberkét és a honlapját is megcsináltam, hogy neten is hirdethessen. Jah, és nem elhanyagolható, hogy elég olcsó, talán ő a legolcsóbb, itt ezen a környéken.
Poén volt az is sztem, minden busszmegállónál szólt, hogy lassítsak, 1. nem értettem miért, majd elmagyarázta! Reklám.... meg megkellett nézni a jó csajokat!
Könnyesre röhögtem magam nála, állati jó fej
Egy kis Skoda favorit on tanultam, még a régi, vmi gáz volt, kuplung kicsit későn fogott, kiáltunk út szélére, motorhát fel és állít rajta...késsz.... -
Yaye
őstag
Első alkalommal, bár minden rendben lévőnek tűnt, mégis gondoltam, nem árt megtámogatni az ügyet némi érvekkel
, oktatóval megbeszéltük, intézkedett ahogy kell. Vizsga előtt külön rákérdezett, hogy rokonom-e a közlekedési felügyelet egyik fő-fő fejese, mert tök ugyanaz a vezetéknevünk, mondtam ''á, sajnos nem''. Talán rosszul válaszoltam, vagy a válasz nem volt kompatibilis a szponzorálással, nem tudom, de a vizsgán a vb kifejezetten szemétkedett, és félúton úgy megbuktam mint a sicc. Így a szponzoráció végül pár pótórára lett költve, amin nem történt semmi érdemleges fejlődés, mégis a második alkalommal, mikor már csakazért sem akartam adni senkinek semmit, gyakorlatilag vonal nélkül átmentem. Iszonyat sokat számít az is hogy mennyire vagy ideges, talán többet mint hogy mennyire tudsz szabályosan vezetni.
Ha nem a borítékmeghajtású megoldást választod, akkor egy tuti receptem van: menj lassan, de tökéletesen.Akkor legalább nyugodt szívvel anyázhatod a vb-t ha mégis megbuktál. Az útvonalak úgy vannak kitalálva, hogy mindig legyen bennük valami szokatlan kis fejtörő, amin könnyen el lehet hasalni ha nem figyelsz. Igazából ha a vb el akar húzni akkor mindig talál rá kifogást, ha át akar engedni, akkor meg csak egy halálos kimenetel gátolhatja meg ebben.
OFF
Micsi, olvastad a vörösfülű topicodat?
ON -
sai
aktív tag
én mind a 2vizsgán reggel és elsöként vizsgáztam, a rutin vizsgán nem volt semmi extra (mondjuk ha nagyon akart volna akkor a műszakin +huzhatott volna de nem azért mert nem tudtam csak hát ''fógaval'' kellet kihuzni belőlem)
forgalm vizsgán is elsöre átmentem.. mondjuk volt hibám.. 50órát vezettem és 1szer sem fuladtam le.. persze forgalmi vizsgán sikerült..ja + nem tom hogy direkt csináltak e valamit a kocsival de vizsgán eszméletlen ratyi volt a kocsi.. nem vette be az 1est parkolásnál mikor lükibe raktam szarrá recsegte magát a váltó pedig mind a 2szer padlóig nyomtam kuplungot.
egyébként + én nem fizettem boritékkal.de + 20órát rám vetettet az oktató pedig mikor anyám felhivta hogy miért is kell olyan rosszúl vezetnék?!akkor azt mondta az oktató hogy nem nagyon jól vezetek.. szóval szerintem nekem az a +20óra volt a boriték..ja mert szerintem + huzhatott volna simán vb sáv váltásnál nem indexeltem.(igaz hogy ez már vissza fele volt a vizsga végén)
-
Ez bizony szomorú.
Szerencsére nem csak ilyen oktatók vannak.
Az én oktatóm pl. eleve nem is engedett el a rutin vizsgára, csak akkor amikor 5X egymás után hibátlanul megcsináltam az egészet.
Vizsga alatt jobban izgult mint én, látszott rajta hogy aznap volt-e bukta a többieknél vagy jól mentek a dolgok. szal lelkiismeretesen végezte a munkáját, és próbált minél többet tanítani.
Forgalmi vizsgánál meg az is sokat számít hogy milyen útvonalon, hol mész.
Ő mesélte hogy BP-en a belvárosban volt már olyan hogy úgy ért véget a vizsga, hogy a tanulóautót megtolta hátulról egy IFA. -
Panther
HÁZIGAZDA
Én annyit tudok segíteni, hogy reggel a vizsga előtt nézd meg nem festettek-e fel új záróvonalat a városban
Én ugyanis először egy ilyen kétméteres záróvonaldarabka miatt buktam meg
-
gLes
őstag
Egy történet az ánti-világból: apámat már nagyon régen egyszer úgy húzták meg, hogy asszonták neki, hogy ''Álljon meg kérem, ott...'' és ő látta hogy ott tilos, de hát ha a vb. mondja akkor biztos...meg is állt szépen...de azért meghúzták, mert tilos volt ott megállni...kedvesek
A másik extrém történet, meg hogy a vb. kidob vmit a kocsiból (mondjuk egy zsebkendőt) a híd közepén...ha csontból megállsz akkor bukdacs...
Én csak ilyet tudok...még csak most megyek vezetni és vmi jó nevű suliba, csak nem fognak pénzért könyörögni
-
Hequila
őstag
Azt el is felejtettem, hogy tényleg az oktatótól függ, hogy sikerül-e a vizsgád. Persze nem azért, hogy mennyire tanít meg vezetni, hanem azért, mert ő mondja meg a vb.-nek, hogy átengedjen-e. Ez így van. Egyik rokonom is oktató volt régebben, és ő is ezt mondta. Tehát vagy nyald be magad az okatatónál, vagy tényleg fizess.
-
Szuri
tag
Nem tudom mostanában hogy szokás, de amikor én vizsgáztam (már 10 éve
) akkor aki nem adott kenőpénzt azt szivatták. Én nem adtam és kétszer húztak. A kenőpénzen az oktatók és vizsgabiztosok osztoznak.
Indok:
1. HÉV sínen fehér jelzésnél áthaladásnál vb. szerint nem néztem megfelelően körül. A vicc hogy forgattam direkt a fejem, csak vb. szerint nem eléggé...
2. Havazásban, hóval borított úton áthaladtam egy záróvonalon . KRESZ szerint, ha nem látható a záróvonal, akkor olyan mintha nem lenne, de ezt a vb.-nak hiába próbáltam elmagyarázni... (Legszívesebben lecsaptam volna)
Harmadszorra oktatót váltottam, az autósiskola vezetőjével készültünk a vizsgára, aki normális, korrekt volt velem, és végre ''véletlenül'' nem egy rohadt pénzéhes vizsgabiztost kaptam...
Javaslom:
Ha az oktatóban nem bízol próbáld lecserélni. Íntő jel, ha panaszkodik hogy milyen nehéz az élete. Tegyél vizsgán egy diktafont a zsebedbe...
Vagy fizess... -
_az
senior tag
Szasztok.
Nos, hadd ne mondjam el, hogyan lett jogsim...
Úgy mentem el az autós suliba, hogy gondoltam majd ott megtanulok vezetni. Értitek a poént...
Két bukás után az oktatóm szerényen tudatta velem, hogy:
1. fizetek nekik 15 rongyot zsebre, lesz jogsim és megtanulok vezetni otthon a kertek alatt
2. okoskodok, megbuktatnak még 3-4 szer, majd miután 50 rongyot ott hagytam pótórákra, lehet, hogy sikerül a vizsgám...
Na erről ennyit. Ja, utána hozzátette, hogy ha már van jogsim, nyugodtan mehetek még hozzá, mert akkor megtanít KÖZLEKEDNI is. Kurva jó.
Tudom gusztustalanul hangzik, sőt én is elvetem az ilyesmit, de csak annyit mond6ok:
Tanulj meg magadtól vezetni, a vizsgáztató görényt meg fizesd le... manapság ez a divat.
Ja és mivel egy szóval sem mondtam, hogy fizettem-e, vagy sem, nem kell rohanni a hatóságokhoz... -
zsoltee10
addikt
nem tudom, hogy nálatok a behajtani tilos táblákat hogyan jelzi az oktató. nálunk meg volt beszélve, hogy amikor majd jobbra kell menni, és az első helyen nem lehet, akkor azt mondja, hogy ''A következő alkalmas helyen jobbra'' így tudtuk, hogy az első nem lesz alkalmas, mert pl. egyirányú utca másik vége, vagy valami. szépen megyünk, erre az oktató mondja, hogy jobbra. index ki, szépen fordulunk, s mikor már félig befordultam, akkor láttam meg a fa lombjának takarásában a behajtani tilos táblát...
másodszorra ua vizsgabiztos, ua útvonal. megismert. mondja, hogy csak egy kört menjünk, parkolni, kézifékes elindulás nem kell, mert nagyon jól vezetek, csak figyeljek a behajtani tilos táblára...a többit szerintem elmondták előttem.
-
Hequila
őstag
válasz
rATdrAgOn #18 üzenetére
Zarovonallal lezart savban, ha valami suttyo all szabalytalanul (esetleg ilyen utvonalat fogsz ki) _NE_ keruld ki, mert egybol buko (ugyi, zarovanalat _NEM_ szabad atlepni).
Tévedés! Csak forgalomban részt vevő járművet nem szabad záróvonalon keresztül megelőzni! Tehát ha parkolnak az út szélén, (megjegyzem szabálytalanul) de nem férsz el mellettük anélkül, hogy átlépd a záróvonalat, nyugodtan átlépheted! Gondolj csak bele! Elindulsz vizsgánál, egyből olyan útra kerülsz, aminél záróvonal a felező, és 100 méter után parkol valaki, aki mellett nem tudsz elmenni csak úgy, hogy átléped a záróvonalat. Ilyenkor megállsz, és várod a vizsga végét? Nem hiszem!
Hogy mire kell odafigyelni? Ez minden vizsgabiztosnál más és más. Pl. Itt Szolnokmegyében van olyan, akinél akár gyalogost is gázolhatsz, csak mindig nézelődjél mindenfele. Van olyan, aki direkt a gyalogosokra feigyel. Ezt majd aznap, amikor a vizsga lesz, és az oktatód megtudja, hogy ki lesz a vizsgabiztos, biztos meg fogja mondani, hogy annál a cenzúrabácsinál mire kell odafigyelni.
Egyébként a korrupcióról:
Megtörtént eset: Vizsga lezajlott, közlekedési felügyelethez vissza, és a vizsgabiztos kéri a vizsgázó személyijét. A vizsgázó oda is adja a személyit, amiben volt egy kis boríték, de benne nem pénz volt, hanem a vizsgázó fényképe, ami ilyenkor kell (vagy még megmaradt neki az egész tanfolyam elejéről). Tehát személyi a vizsgabiztosnak, vizsgabiztos kinyitja, meglátja a borítékot, és visszaadja, és azt mondja: Ezt nem kérem!
Ezután jön a magyarázkodás, hogy csak fénykép volt benne, meg a sok mosolygás, hasonlók.
Az már más kérdés, hogy a vizsgabiztos látta-e, hogy csak fénykép van benne, és azért nem fogadta el. -
jerry311
nagyúr
az autók benzinnel a rendőrök pénzzel mennek
na meg a vizsgáztatók is -
BeBe
csendes tag
Én a vizsgán meg aszittem, egyirányú úton haladok
(minkét oldalon orral előre parkoltak), aztán balra kanyarodásnál lehúzódtam a bal oldali padka mellé, ahogy azt kell, a bibi csak az volt, hogy egy koma meg épp onnan akart jobbra kanyarodni... Meg is húztak szépen
Tanulság: mindig nézd meg, milyen utcára lépsz be!
[Szerkesztve] -
Chapell
aktív tag
3 legfontosabb: elsőbbségadás, jobbkézszabály, előzési tilalmak felismerése (tábla által, záróvonal). Ezek miatt szoktak a legtöbben megbukni.
-
Veron
addikt
Nekem is csak masodszorra sikerult, bar mindkét alkalommal megdicsértek hogy milyen dinamikusan vezetek (nem csoda, mar fogyott el a sav en meg hogy beferjek a masikba 2-esbe mentem 45 ig es ugy valtottam savot, nem is volt jo hangja a suzukinak, de ekkor nem huztak meg
) , de elsőre egy hulye kiegészitő zöld miatt huztak meg, ugyhogy arra figyelj oda....
[Szerkesztve] -
Matr x
aktív tag
KÖRFORGALOM!!!!
Előszörre itt volt bukta. Nem láttam megy egy suzukit. Egyszerre ketten. Márcsak a vizsgakp-ba kellett volna visszamenni.
Meg a padka. Másodszor a parkoláskor padkát fogtam.
A végén a vib azt monda ''Aki ilyen jól tud vezetni, az miért nem tud parkolni?''
Parkolni azóta már tudok, a papírt meg megkaptam, átmentem. De egy párat vonalazott... -
hungeek
senior tag
válasz
Papa-Georgo #23 üzenetére
hát igen... bár szerintem 2 féle lefizethető vizsgáztató van:
akinél azért fizetsz hogy átmennyé
és akinél azé hogy ne bukj meg
nem mind1...
jah nekem még nincsen meg, még kreszt sem kezdtem el pedig má el kéne, de most nyelvvizsga kell... -
hungeek
senior tag
nekem két haverom úgy csinálta hogy odaállított 10 Mátyás királlyal, aztán csont nélkül átengedték őket
-
-
rATdrAgOn
senior tag
A lenyeg: figyelj oda, es nyugi!
Elindulasnal fekproba!!!! (nagyon fontos!!!!)
Ami a lenyeg - vezess dinamikusan, de veletlenul se huzasd tulsagosan
Indexet hasznalni!
Puhatestuekre figyelni!
Tablakra sem art figyelni, azt is nezik
Zarovonallal lezart savban, ha valami suttyo all szabalytalanul (esetleg ilyen utvonalat fogsz ki) _NE_ keruld ki, mert egybol buko (ugyi, zarovanalat _NEM_ szabad atlepni).
Egyiranyu utcaban arra huzodunk kanyarodaskor amerre kell... stbstbstb...
Na, soxerencset! -
Papa-Georgo
senior tag
Hehheee
Legjobb nekem volt mert DUPLA vizsgabiztost kaptam, elsőre!
Étitek....ott szétestem, de azért mindent frankón megcsináltam végig jó, volt már közölték, hogy akkor talán menjünk vissza a pályára, mire énFogtam magam és megelőztem az elöttem tötymörgő tanulóvezetőt......
Ez nem lett volna gáz, ha közben nincs az a jobb kezes, és nem érek be a kereszteződésbe.....
Másodszorra, uan azt kaptam aki ott volt, emlékezett rám és miután frankón mindent megcsináltam, megdicsért és kezembeadta a sikeres vizsgámat!!!!
Azóta már volt motoros és róka is..... de mindegyik elémugrott!!!!
Még annyit hogy a vizsgámon, kinézett az okattó egy jó, helyet hogy oda áljak be, de mire visszaértünk leszűkült a hely.....de bemaszíroztam magam!!! Mikor berángattam a kéziféket, az oktató és a biztos is fellélegzett, mert azt hitték sose lesz vége.... poénos volt, szakadtak a röhögéstől, mondta a biztos, hogy már elsőre jó lett volna....
Amúgy JOBB kézre figyelj és tükröket nézegess! -
Agyzuzo
addikt
Engem először azért húztak meg, mert 50-el döngettem át vasúti sorompón. Úgyhogy erre figyelj.
Amúgy no para.
-
MUŁĐER
addikt
Nekem mondjuk mákom volt a forgalmi vizsgán,mivel a nővérem volt oktatója,mellékesen a család barátja volt a vizsgabiztos!
Naná hogy hibátlan lett a vizsgám! -
toeri
aktív tag
1, Mármint milyen alakzatban történt? Párhuzamos parkolásnál annyira, hogy egyik oldalon táncterem, másikon meg nem lehetett kiszállni? Mert csak akkor hihető, egyébként nem igazán.
2, Ha nagyon úgy érzi az ember: igaza van, akkor küzdjön meg az igazáért. Más nem fog...
Más. Velem végig ordított mindenért az oktatóm anno. Mivel kicsit felnőttebb korban tanultam, ezért ez meglehetősen irritált. Felmerült, hogy lecserélem, de inkább levizsgáztam a minimális óraszámnál és így mindketten jól jártunk.Ellenem a vizsgán csak azt tudták felhozni (úgy látszik valamit mindenképpen kellett találni), hogy nem forgattam a fejem a vasúti átjárónál látványosan. (Mintha már az is baj lenne, ha az embernek jó a periférikus látása ezért elég egy minimális fejmozdulat.)
-
Sick Boy
őstag
Hát én is most fogok vizsgázni nemsokára.
Mesélte az oktatóm, hogy most vizsgáztatott nemrég, valamikor karácsony előtt. A tanuló tök jól, szinte hibátlanul végigcsinálta, már visszamentek a tanpályára, be kellett parkolnia két másik kocsi közé, és egy kicsit közelebb állt be az egyikhez, mint a másikhoz, tehát nem középre. Megbukott. Ennyi. Megszopatták. -
MUŁĐER
addikt
Csak a szokásos:
Figyelj oda.Tudom hogy izgul az ember,de ha odafigyelsz,simán megvan.
Bővebben:
-ne felejtsd el az index-et!Persze csak amikor kell,(kanyarodás stb...tudod),ha elmarad,azonnal bukta.
-ne félj hogyha lefullasztod,az nem olyan nagy hiba,de azért ne csináld gyakran.
-figyelj a gyalogosátkelőknél,inkább engedd el,de ne csinálj ''gyalogoscsalogatást'' se.
Gondolom az oktatód már ezeket elmondta,szóval sok újat nem tudok mondani.
Sok kalappal! -
micsi
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan vizsgázom autóvezetésből, és szeretnék olyan tanácsokat kérni,hogy mire kell nagyon odafigyelni!? Milyen kis hülyeségeken képes az ember ''elcsúszni''!?És esetek, történetek leírásának is örülnék( siker- vagy kudarc élmények)!
Előre is köszi!
Aktív témák
- Könyvajánló
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nők, nőügyek (18+)
- Videószerkesztés
- sziku69: Szólánc.
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Honor Magic V2 - origami