Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  foobar2000

Hozzászólások

(#4001) TRob1


TRob1
veterán

(#4002) 용 Bob


용 Bob
senior tag

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy KORG DS DAC 100m és egy Beyer 770 pro füles. A foobar amilyen egyszerűnek tűnik kívülről, nekem olyan bonyolult beállítani. Amit eddig sikerült összehozni: natív DSF, DSD fájlokat letudom játszani ASIO : foo_dsd_asio kiemeneti beállítással). És az alábbi convertálás eljárással. Itt nem tudom, hogy kellene még állítani valamit, vagy jó így. Az alacsonyabb miőségű zenéket, pl FLAC, MP3 így pont olyan sample rate-al játsza, amit a fájl tud (gondolom nincsen felkonvertálva):

A fő problémám a beállításon felül még az, hogy az .MKA tömörített fájlokat változó bitratel játsza a program és nem fixen az elérhető legjobb minőségben. Ki kell-e tömörítenem az MKA fájlokat, vagy esetleg van olyan codec a foobarhoz ami fixen a legjobb minőségben tudja lejátszani a számokat?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m

(#4003) Fandango válasza 용 Bob (#4002) üzenetére


Fandango
veterán

Nem lehet, hogy az MKA-ba csomagolt audio fájl az VBR (Variable bitrate) és ezért változik állandóan a bitrate, viszont a lejátszási listában a legmagasabb értéket írja ki.

(#4004) 용 Bob válasza Fandango (#4003) üzenetére


용 Bob
senior tag

Ezt a röviditést már láttam valahol. A kérdés csak az, hogy az állandó magas bitratehez ki kell csomagolnom (modnjuk egy file viewer plus-al a számokat), vagy lejátszom becsomagoltan VBR-el. Minőségben gondolom lehet hallani a különbséget.

MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m

(#4005) Fandango válasza 용 Bob (#4004) üzenetére


Fandango
veterán

Ezt olvasd el és megérted.

Nem kell kicsomagolni semmit, mert az mka (matroska audio) csak egy konténer fájl, annak nincs bitrátája, az a lényege, hogy egy fájlba több audio fájlt lehet tárolni. Szerintem az esetedben is azért van .mka formátumban a zene, mert a dts mellett van egy másik formátumban is tárolva a zene. Ha valaki nem tud dts lejátszani, de a másik formátumot igen akkor is tudja hallgatni a zenét. (van hogy flac formátumban van még tárolva a konténerben a zene, a dts/dca mellett, így nem gond a hallgatása)
Nézz bele, hogy mi van még benne az mka fájlba.

[ Szerkesztve ]

(#4006) Jorus


Jorus
nagyúr

Azt mi okozhatja, hogy .iso-ban levő SACD anyagok lejátszásakor erős fehér zaj hallatszik bizonyos felvételek esetén. A DAC-om nem tud natív DSD-t, ezért PCM konverzió van beállítva, rendben működik is, azok a felvételek, amiket én készítettem saját SACD anyagokból, azok hibátlanok, de letöltöttem pár virágbolti anyagot is próbaképpen (mielőtt megvásárlom őket), de ott 10-ből 8 felvételen az említett erős fehér zaj hallatszik. 10-ből 2 okés itt is. A hiba a letöltött anyagban van, vagy nálam a Foobar beállításaiban (vagy ezek kombinációjában)?
A Foobarhoz telepítve van az SACD és DSD plugin, lejátszás ASIO módban.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#4007) ozzy711 válasza Jorus (#4006) üzenetére


ozzy711
őstag

Úgy emlékszem csak a régebbi sacd pluginnal működik jól, ( talán a 0.6...es verzió ). Később pontosan megnézem, ha nem találod.

Közben megnéztem: 0.7.8-as még jól működik.

[ Szerkesztve ]

(#4008) Jorus válasza ozzy711 (#4007) üzenetére


Jorus
nagyúr

Szuper, köszi szépen, ezzel működik rendben mindegyik! :R

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#4009) Kékes525


Kékes525
félisten

Az új 1.6.7 bétában bevezették az "Built-in WASAPI exclusive output" módot. Ez tudja a régi WASAPI módot? Így törölhető a "foo_out_wasapi"? Ez miben más (esetleg jobb) mint a régi WASAPI?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4010) Kékes525 válasza Kékes525 (#4009) üzenetére


Kékes525
félisten

A Multi-chanelt (Downmix channels to stereo pluginnal) foo_out_wasapi nélkül nem játssza le exkluzív módban. Összeomlik a foobar2000 ilyenkor. Az 1.6.7-et nem érdemes még használni, vannak még bajok vele. Mások is írnak le problémákat az új móddal.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4011) borges7


borges7
aktív tag

Ha CD-t rippelek veszteséges formátumba(vagy FLAC-ból alakítom át), hogy a telefonra másoljam, melyik formátum adja a legjobb minőség/legkisebb méret kombinációt? Eddig VBR-es mp3-mal csináltam, de most felmerült bennem, hogy az ogg(vagy valamelyik másik) talán jobb lenne.

(#4012) Patice válasza borges7 (#4011) üzenetére


Patice
nagyúr

Szerintem a veszteséges tömörítéseknél már nem lesz akkora fájlméretbeli különbség, mint amennyit szüttyögnél a konvertálással.
Amúgy az a cél, hogy adott méretű tárhelyre minél több zene férjen?
Nagyobb SD kártya nem jöhet szóba?

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#4013) Fandango válasza borges7 (#4011) üzenetére


Fandango
veterán

Én az AAC formátumot javaslom.

(#4014) borges7 válasza Patice (#4012) üzenetére


borges7
aktív tag

Amúgy az a cél, hogy adott méretű tárhelyre minél több zene férjen? Igen, van egy 128 GB-os kártya a telóban, de lassan ez is megtelik :) Ebbe a telóba ez a maximum méret. Mondjuk eleinte elég sokat tettem rá flac-ban is, ami fölösleges volt, mivel nincs olyan cuccom hozzá.

Az ogg talán valamivel jobb minőségű, mint az mp3, viszont kevesebb helyet foglal, mint a flac. Az az egy baj vele, hogy a Windows nem szereti, sokszor vacakol az ilyen fájlokkal/mappákkal. De telón nincs vele semmi gond.

(#4015) djlolo


djlolo
tag

Sziasztok!
Hasznalja valaki a foobar UPNP-t? Beallitasok erdekelne .

(#4016) wolfman


wolfman
veterán

Sziasztok!
Egy vállalkozóbb kedvű kollégát megkérhetek, hogy privátban tartson egy kis fejtágítást nekem foobar kinézet beállításokból? minden egyes alkalommal mikor feltelepítem megszenvedek vele, hogy úgy nézzen ki ahogy én akarom. Nekem ez halál, ahogy ezt megalkották. :(

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#4017) TRob1 válasza wolfman (#4016) üzenetére


TRob1
veterán

Olyan gyakran telepítesz foobart nulláról? :) (Mióta win10 létezik, még azt sem tettem újra a fő gépemen. :)) )
Amúgy mentsd el a foobarnak a users mappában lévő mappáját (asszem users/neved/AppData/Roaming-ban van), majd telepítés után írd felül ezzel az újat és pont ugyanolyan lesz mint volt (illetve most nem emlékszem, de lehet hogy kell a program files mappából is...).

¤ R'n'R ¤

(#4018) flash-


flash-
veterán

a foobarba hogyan tudnék beletárolni, lementeni vagy hogy is fogalmazzak, úgy lementeni bele egy lejátszási listát-albumot, hogy ha közben máskor elinditok egy zenefájlt akkor megmaradjon a már lementett lista? meg ne kelljen már keresgélni a kedvenc albumokat, lehet olyat hogy gyorselérésben kedvenc lejátszási listákat lementeni amit egy klikkel elő tudok hozni?(akár valami foobar kiegészítővel, bárhogy?)

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#4019) TRob1 válasza flash- (#4018) üzenetére


TRob1
veterán

Ctrl+S - sel lemented a listát, aztán vagy visszatöltöd mikor kell, vagy duplakatt a mentett fájlon és indul foobar a listával.

¤ R'n'R ¤

(#4020) Fandango válasza flash- (#4018) üzenetére


Fandango
veterán

Amit TRob1 írt a megoldás, és akár a lejátszási lista tetejére mint a böngészőben füleken meg tudod nyitni a listákat, és ott tudsz váltogatni köztük.

(#4021) djlolo


djlolo
tag

Sziasztok!
Használja valaki a foobar UPNP-t? Beallitások erdekelne .

[ Szerkesztve ]

(#4022) joco954


joco954
csendes tag

Tudnátok e segiteni abba,hogy a lemezszámokba beintegrált jpg formátumú borítókat--nem csak a front--hogyan lehet láthatóvá tenni. Köszönöm a segítséget

(#4023) borges7 válasza joco954 (#4022) üzenetére


borges7
aktív tag

Szia, kijelölöd a lejátszóban a számokat, amikhez hozzá akarod rendelni a borítót, aztán jobb klikk - Tagging - Attach pictures.

(#4024) Fandango válasza borges7 (#4023) üzenetére


Fandango
veterán

Szerintem ő nem erre gondolt.

(#4025) Tibe


Tibe
aktív tag

Sziasztok!

Régóta nem frissítettem a foobarom, de most a legújabb frissítéssel eltűntette a skinemet, nem lehet használni a régi skinekkel? ColumnsUI nekem a default interface.

(#4026) Tibe válasza Tibe (#4025) üzenetére


Tibe
aktív tag

Így kéne kinéznie :

És így néz ki :(

(#4027) Fandango válasza Tibe (#4025) üzenetére


Fandango
veterán

Skined nem kompatibilis az új foobar verzióval. Ha tudod hogy honnan töltötted le, nézd meg hogy milyen verzióig kompatibilis, vagy hogy van e újabb belőle.

(#4028) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Sziasztok.

Valaki próbálkozott már a wake on lan funkcióval telóról?

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#4029) atoszmester


atoszmester
tag

Sziasztok,

Van közületek olyan, aki foobar-ral konvertál mp3-at?
Több flac fájlt szeretnék konvertálni mp3-ba, kiválasztom a lame.exe-t, beállítom hogy 320 kbit legyen, át is konvertálja, de Joint Stereo-ba. Hol tudom átállítani, hogy "sima" sztereót kapjak?

(#4030) liszi70 válasza atoszmester (#4029) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ha jól tudom, a foobar csak joint stereo-t tud. De az nem baj, állítólag azonos méret mellett jobb minőséget ad. Régen, még más konvertáló progi használatakor én is ragaszkodtam a sima stereóhoz, aztán elmagyarázták, hogy a joint a jobb. Már nem emlékszem az okokra, de biztos rá lehet keresni.

(#4031) atoszmester válasza liszi70 (#4030) üzenetére


atoszmester
tag

Köszi a választ, de időközben rájöttem, hogy tud stereoba is konvertálni.
Az MP3 Lame-nél rámész hogy Edit, a legördülő listából kiválasztod hogy Custom és ott a parancssorba kell beírni azt hogy -m s

Amúgy nem tudtam, hogy a Joint Stereo jobb minőségű, ennek utánaolvasok.

(#4032) liszi70 válasza atoszmester (#4031) üzenetére


liszi70
nagyúr

"a parancssorba kell beírni azt hogy -m s"

Hoppá. A menüben nincs benne, a fene se gondolta, hogy irkálni kell hozzá, hogy jöttél rá? :) Itt a Parameters-be kell írni annyit, hogy -m s?

A joint valami monósítást csinál bizonyos frekvenciák fölött, és képez egy különbség hangsávot, vagy valami ilyesmi, ezáltal azonos méret mellett több infó marad benne. Annak idején utánaolvastam, de már kiszivárgott agytekervényeim egyre szivacsosabb állományából. :D

[ Szerkesztve ]

(#4033) atoszmester válasza liszi70 (#4032) üzenetére


atoszmester
tag

Igen, oda írd be a többi mellé valahová középre (%d maradjon az utolsó) és ennyi.
Az -m s parancssort tudtam már régebben, csak nem találtam, hogy hová kell beírni.
Aztán egyszer csak meglett :)

Utána olvastam én is a különbségnek, maradok a stereo-nál :))

[ Szerkesztve ]

(#4034) liszi70 válasza atoszmester (#4033) üzenetére


liszi70
nagyúr

Jó helyre és jól írtam be a -m s szöveget? [kép]
Ha igen, akkor valami nem stimmel. Próbából átkonvertáltam egy fájlt az alap joint stereo-ra, meg a beírással stereo-ba is. Itt láthatók a két fájl mediainfo adatai: [kép] Az egyiknél írja a joint-ot, a másiknál nem, tehát látszólag rendben van. Viszont a két fájl bitre pontosan megegyező méretű. Bitre pontosan! Szerintem az lehetetlen, hogy két eltérő tömörítési algoritmus bitre pontosan megegyező fájlt hozzon össze. Nem lehetséges, hogy ez a -m s beírás csak a metaadatokat változtatja, tehát kiveszi a "joint" szót belőle, de lényegében a fájl változatlanul joint marad? :F

[ Szerkesztve ]

(#4035) atoszmester válasza liszi70 (#4034) üzenetére


atoszmester
tag

Jól írtad be.

A lame.exe parancsok között így van megadva (j a joint, az s pedig a stereo), de azt nem tudom hogy miért pont ugyanakkora a 2 fájl.

[ Szerkesztve ]

(#4036) makinen


makinen
csendes tag

Sziasztok!
Foobart használok hosszú évek óta de csak láma felhasználó módban, nem skinezek, nem ASIO-zok, semmi hókusz-pókusz, csak hallgatom a PC-n levő zenét. Mivel a PC csak alaplapi hangkártyás, most vettem egy DAC-os fejhallgató erősítőt (Ifi Zen Dac).
A PC felismerte, konfigurálta, mint USB eszközt, viszont a Foobarral nem szól, teljesen néma. Netes zenével (pl. YouTube) működik a DAC.
Valamit át kell hozzá állítani a Foobarban, vagy az ASIO kell hozzá?

[ Szerkesztve ]

(#4037) Patice válasza makinen (#4036) üzenetére


Patice
nagyúr

A kimenetet.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#4038) csergyuri válasza makinen (#4036) üzenetére


csergyuri
tag

file/preferences/ azon belül:

(#4039) Poplacsek


Poplacsek
senior tag

Imádom a VU meter-t, de sajnos lassítja a rendszerem és míg a VU meter mutatója teljesen reszponzív, addig a spektrum analizátor kb 3-4 fps-el döcög... Total Commander-ben böngészés szintén akadozik amíg VU meterrel Foobar-ozok, de amint kikapcsolom a felületen a VU metert egyből száguld minden.. ;]
Feltételezem, hogy a GPU hardveres gyorsítás okozza a problémát, tud erre valaki megoldást, hogy hogyan lehetne a hardveres gyorsítást kikapcsolni a VU meter alól?? :F :W

(#4040) Poplacsek válasza Poplacsek (#4039) üzenetére


Poplacsek
senior tag

Ezt sikerült megoldani a "Fast pseudo-transparent mode" kikapcsolásával... Újra villámgyors és reszponzív a foobarom! :C

[ Szerkesztve ]

(#4041) Fandango válasza Poplacsek (#4040) üzenetére


Fandango
veterán

Köszi, hogy megosztottad a megoldást. Lehet nem sok embert érint, de bármikor jól jöhet. :R

(#4042) makinen


makinen
csendes tag

Sziasztok!
Nemrég jöttem rá, hogy a mobilra telepített Foobar is látja (a PC-re telepített Serviio program révén) a PC-n levő zenéket, viszont időnként olyat csinál, hogy az éppen játszott szám végefelé elakad, aztán elkezdi a számot az elejétől. És újra és újra, amíg nem lépek a következő trackre. Ja és beletekerni sem lehet ebben a lejátszási módban. Mi lehet a baj?

(#4043) MasterMark


MasterMark
titán

Van már mód arra hogy több sávos MKA fájlban lehessen hangsávot váltani? (DTS meg mellette FLAC van, de ha fent van a DTS decoder akkor nem tudom a FLAC-ot elérni.)

Switch Tax

(#4044) MasterMark válasza MasterMark (#4043) üzenetére


MasterMark
titán

Megtaláltam:

Jobb gomb - Utilities - Select stream

Switch Tax

(#4045) Tomacko válasza MasterMark (#4044) üzenetére


Tomacko
senior tag

Üdv.

Jó hogy meg találktad és ezt meg írtad mia a megoldás.

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#4046) Kékes525


Kékes525
félisten

Hol lehet a 2.0 verzióhoz componenseket letölteni? Sajnos egyik régebbi componensem sem jó a 2.0-ás verzióhoz. PL. SACD (iso, DFF), VU meter, Lyrics, Biography.

Itt egy csomó link van ahol találni lehet hozzá [Where to find 64-bit components for 2.0? : foobar2000]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4047) Fandango válasza Kékes525 (#4046) üzenetére


Fandango
veterán

Miért nem jó a 32 bites foobar, és működne minden komponens.
Először én is 64 bitest raktam fel, és amikor láttam, hogy alig van olyan plugin aminek van új 64 bites verziója is, akkor hagytam a fenébe.

(#4048) ozzy711 válasza Fandango (#4047) üzenetére


ozzy711
őstag

Dettó, aztán én is rájöttem elég a 32 bites is. Gondolom a vakteszten úgy is belebuknék a placebóba. :D

(#4049) Kékes525 válasza Fandango (#4047) üzenetére


Kékes525
félisten

Nincs sötét téma ahhoz a felülethez amit használok. A 2-es alapból követi a rendszer témáját, ami nálam sötét. Amúgy az 1-es is megvan.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#4050) liszi70 válasza ozzy711 (#4048) üzenetére


liszi70
nagyúr

:D
Egyébként nyilván nem a hang miatt csináltak belőle 64 bites változatot, hanem gondolom a gördülékenyebb rendszer-kompatibilitás, esetleg sebesség miatt. (Persze nincs kétségem afelől, hogy vannak akik simán "hallják" a különbséget a 32 és a 64 bites foobar hangja között....... A vaktesztig biztosan..... :DDD)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  foobar2000
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.