Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Esik a hó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szplöttyy
senior tag
Úúrsiten ma hajnalba de jó volt! Hétfő óta vártuk a hóesést, 11óra fele már havaseső volt, fél1után beindult a rendes havazás. 5-6Autóval csapattuk keresztbe kasul jobra balra, keresztbe Jóvolt az első hó!
Smoke & Torque
-
titán
Ejszaka felenk is esett (nyugat dunantul), de nagy resze mar el is olvadt, maradt a latyakos trutyi, de legalabb tiszta az eg es szepen sut a nap.
-
föccer
nagyúr
válasz Winner_hun #6351 üzenetére
Cipeljem le a másodikról, át az egész központi udvaron, át 2 lépcsőház előterén, ki az utcára, majd el a kocsiig...
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
JetiRulez
őstag
Tegnap éjfél felé megjött a hózápor. Reggel 6 tájt 10 cm volt ránézésre. Hamar összeesett a felére. Olvad rendesen, de jeges szél is fúj. Ellapátoltam a ház elől, a telek elől, a garázs elől.
Utálom!"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
JetiRulez
őstag
Esőt is nyugodtan kimehetsz lapátolni, csak nincs sok értelme.
Mai első zanyálásom elég érdekesen jött ki. Vittem ki a szomszédnak hátra a kerítéshez egy pohár kávét. Megcsúsztam a terasz alsó lépcsőfokán és sikerült a pohár kávét magamralötykölnöm. Maradt a pohárban egy korty, azt odaadtam neki. Szerencsére melós ruha volt.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Kephamos
addikt
Miskolcon esett megint pár centi, azonban 1-2 órája sajna átcsapott esőzésbe.
-
D.Orion
veterán
Jelentem: Székesfehérváron 6:40 óta esik a hó!
Normál hóesés, szél nem hordja. Téli gumival járható.
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
Msikolcon szakad!
-
D.Orion
veterán
Most nézem a híradót. Ilyet szólnak, hogy déli megyékben és Bp-n esik az eső és délutánra már ónos eső jön. Szeretném közölni a tisztelt híradóval, hogy Fehérváron már 2 órája esik az ónos eső és a mellék utcákban 2cm vastagon áll a jég az utakon. A sok szerencsétlen autós meg 10km/h-val tötymörög. Reggel 8kor mikor még csak hó esett 30 percig tartott mire elértem kocsival a Köfémtől a Hadiárva utcáig(2km). Budain olyan dugó volt, hogy azt hittem összementek előttem vagy 10en. Azt semmi, csak balfaszok vannak az úton.
-
.:Kristian:.
addikt
Egerben is szakad a hó. Kis szemekben de nagyon sűrú...
-
Lengyi
aktív tag
Győrben is esik, nem is kicsit! Örülünk...
-
Lenry
félisten
szakad az eső. hülye mediterrán éghajlat
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
dragonfx
veterán
jaja
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
tupacamaru
veterán
Itt is esik Tiszaújvárosban, igaz vízszintesen.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
ABE
őstag
válasz D.Orion #6363 üzenetére
Reggel 7:15-kor értem a Rádió telephez, 7:50-kor szálltam ki az autóból a buszpályaudvarnál. No comment, mindenki tötyörgött a Balatoni úton, ami még tök korrekt volt. A Palotai és Budai út már elég fos volt akkor, én meg beszoptam a buszállomással szemközti lakótelepen, "nullával" kanyarodva totál elveszítette a tapadást a gumi (pedig friss, téli), és nekikocc a padkának. Szerencsére semmi baja nem lett. Ezután buszra szálltam (Káloz-Szfvár-Budapest járat), 7:30 helyett 8:05-kor indult, 8:45 körül ért Kisfaludra, és 10:05-kor volt a Petőfi-hídnál, az autópályán és Pesten gond nélkül tudott jönni szerencsére. Szarok voltak az utak Fehérvár környékén, na.
[ Szerkesztve ]
-
saguaro
tag
Dány-Isaszeg között valami marharépa azt hitte, ő a király, én mentem kb 40-50el a vízszintes hóesésbe, maxon volt az ablaktörlő, de így is alig láttam, ő meg kb 80-al elhúzott mellettem.
Kb 2km-el később látom vészvillogóval valami lóg ki az árokból a kisívű éles balkanyar előtt, ahol amúgy szar az út. Csak hogy ő az út bal oldalán lévő árokban volt.Ezúton is gratulálok az okos fejének...
Az, hogy egy fekete ódi kombi nem megy, nem azért van, mert nem akar, hanem mert nem tud.
De ő jól megmutatta, hogy a vw golf mekkora király.Út egyébként enyhén csúszott ahol, látni nem lehetett, autó egy szálse.
Az ember annyit ér, amennyit változtat a világon - Marlowe
-
D.Orion
veterán
Fehérváron mindig ez van. Minden évben az első komoly havazásnál a kotró kocsik alszanak a garázsban. A második havazás során tudják csak takarítani az utakat. A legtöbb Fehérvári sofőrre meg jellemző, hogy a környező falvakból jön be melózni vagy világ életében a városban lakott és soha nem járt fent Pesten vagy valahol messze vidéken. Itt ebből a szempontból katasztrofális a közlekedés, mert mindentől megijednek. Ha esik az eső akkor a 2x2 sávos úton már 40-el mennek. Ilyen hóban meg 10-el. Komolyan mondom ha meglenne még a Trabant, akkor azzal is gyorsabban tudtam volna haladni, mit ahogy a sok béna Béla a vadi új téli gumival tötyögött.
-
ABE
őstag
válasz D.Orion #6374 üzenetére
Igen, ilyen szempontból Pest jobb, hogy ott egy kis hóra nem áll meg egyből az élet, mint Fehérváron... Szentségeltem én is eleget, de azt el kell ismerni, hogy néhol alattomos volt az út. Buszok lámpánál induláskor nem egyenesen indultak meg először, hanem elkezdtek álló helyzetben driftelni, csak csúszott jobbra a seggük.
-
saguaro
tag
válasz tomcsi23 #6377 üzenetére
Jaaaaa, hogy az...
Hát neki valószínűleg hiányzott, bár ilyen balf#szoknak az se segít.
Nekem meg méginkább hiányzik, az utcánkba sose takarítják el a megfagyott havat, a sima havat, de még csak a latyakot se.
Izgi, mikor reggel állok ki a garázsból, a feljárót lesózóm, de ahogy kiérek az aszfaltra, indul meg a kocsi.Pedig Goodyear téligumók vannak rajta, újak, csak hát elöl kapar...
[ Szerkesztve ]
-
danih
veterán
Hú látom Fehérvárról megy az eszmecsere, most itt dolgozom, BP-n lakom, és ha a kollega nem visz haza, akkor bizony úgy tűnik szopóág van!
Tanácsot kérnék, ilyenkor érdemesebb lenne vonattal menni? -
saguaro
tag
válasz tomcsi23 #6379 üzenetére
Na ja, olyan is előfordul...
Pl most az egész utca olyan.
Azon csodálkozok, hogy szomszédom reggel mikor indul, kiáll garázsból C230 Kompressoros mercivel, kövér gáz, kerék pörög, és már itt sincs.
Milyen gumija lehet, hogy alig csúszik meg?
Ráadásul hátsókerékre rászabadul a 200 ló...[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Az autópályás buszok elég megbízhatóak, legalábbis az M7-esen nem szokott gond lenni, a kérdés az, hogy mennyit késik Fehérvárig. Vonat ugyanúgy kiszámíthatatlan, hogy mennyit késik...
Bling95
Láttam pár buszt, de 10-est konkrétan nem, vagyis nem emlékszem. A Vörösmartynál amúgy is elmentem a kertek alatt, hogy részben kikerüljem a Balatoni utat.
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
már csak olvad locspocs.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
D.Orion
veterán
válasz saguaro #6381 üzenetére
Ott nem csak a gumin múlik, hanem az adaptív kipörgésgátlón is. A két keréken külön vezérli a nyomatékot és a fékerőt a kocsi.
Fehérváron egyébként a fő utakkal nincs gond a 2x2 sávos utak járhatóak mindig cska latyakosak. Városon kívül hófúváskor általában lehetetlen bejutni Sukoró-Pákozd felől(7es főút). Csak M7-es.Egyébiránt pedig nálunk a köfém ltp-t se takarítja sose hókotró, mindig összetömörítik a kocsik a havat.
-
saguaro
tag
válasz tomcsi23 #6377 üzenetére
Az előbb voltam egy ügyfélnél, a város legmagasabb pontján lakik, 2 utcán lehet feljutni oda, az egyik le van zárva kb 2 hete, csőcsere miatt, a másik meg nagyon-nagyon meredek, gyönyörű időbe is erőlködik az autó.
Most lendületből adtam neki, kb 700m felfele. Olyan 120-ra gyorsítottam, minél feljebb tudjak menni, olyan 100m-t haladtam, majd kerekek kapartak.
Elhúzott mellettem egy X5. Na ott én akkor úgy nagyon rendesen #nyáztam....Az ember annyit ér, amennyit változtat a világon - Marlowe
-
saguaro
tag
válasz D.Orion #6387 üzenetére
De érted, kb jégen elindul úgy, hogy nagy gáz, épphogy kipörögnek a kerekek, és az autó kilő.
Mintha szöges gumija lenne, de nem, egy sima Pirelli van neki rajta.
Holnap ha itthon lesz, megkérdezem mi a titka.
Aggaszt, hogy én mindenhol elkaparok.Az ember annyit ér, amennyit változtat a világon - Marlowe
-
JetiRulez
őstag
válasz saguaro #6392 üzenetére
Délelőtt leesett valami 3 cm hó. Délután átváltott ónos esőbe és most estére elállt. Nincsenek minuszok, nem igazán fagyott le Kistarcsán, Csömörön a környék.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Dylen
senior tag
hát mára alig van nyoma a hónak itt a 9.kerben
pedig ma csoportos hóemberépítés volt kilátásban de így nem leszbagoly vagyok! ...de azért királylány is!! ;-)
-
.:Kristian:.
addikt
Egerben szakad a hó megint.
-
vazoka
csendes tag
Fehérváron megen esik... akarom mondani hull a hó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest