Hirdetés
- Mi történik egy netes csalás után?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Hiányzik a gamer érzés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- LDNIO A6140C 140W GaN Super Fast Desktop Charger
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benex
senior tag
Sziasztok,
Ebbe a topic.ba még nem irtam , eddig az Ubuntu-s forumba irogattam , de ha már van saját foruma az elementarynak 2 hónapig használtam luna-t, nagyon nagyon szerettem a hibái ellenére is (sok ppa nem ment nki, meg csomagfrissitésnél irt ki internet hibát, meg a zenelejátszó néha úgy dönttt megnyilik néha meg nem) jelenleg (1 hete) ubuntu 14.04.1-en vagyok. Linuxot az elején android rom fejlesztésre kezdtem el használni és nekem dualboot win8.1 és linux, de amikor elementary volt fent , 99%ban azt az op-t használtam. A kérdésem most az lenne, mennyire mondható stabilnak a freya? VM-be már feltettem , de nem hiszem, hogy az mérvadó lenne. Szerintetek mehet win8.1 mellé már beta 1 is? És valaki tud arról valamit, hogy a frissitések milyen gyakran fognak jönni rá?
Más kérdés, hogy aki azt használja software centerből enged mindent telepiteni? Luna ha jól emlékszem a wine-t és a play on linuxot nekem nem engedte :/
Elöre köszönöm a segitségeteket
(Mellesleg sztem a legszebb és leggyorsabb os amit valaha használtam és láttam )
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
válasz ubyegon2 #183 üzenetére
Amikor megláttam ezt az os-t, egyből tettem fel, szóval nem vártam, és nem is tudtam róla hogy létezik.
Ha jól olvastam vannak akik már feltettek, és eddig nem írtak hibáról és egyéb külföldi oldalak se írták hibákat, csak annyit, hogy első indítás után rögtön lesz egy fc, de ezen kívül semmiAethelstone: igen volt update mindig. Zenelejatszo volt olyan sokszor hogy csak így beugrott egy másodpercre, de ezt ransom csinálta, 2 percre rá jó volt, fel óra múlva kB megint nem nyílt meg.
KB mennyi idő innentől számolva egy stable verzió? (tűkön ülök) vagy mehet már napi használatra?
Bőven elkapott az érzés 2 hónap Luna után[ Szerkesztve ]
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
válasz Aethelstone #187 üzenetére
Holnap délelőtt én is beszállok.... Dettó programozással foglalkozok
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
válasz ubyegon2 #190 üzenetére
Custom romot androidra kell hozzá:
-root jog
-custom recovery pl. cwm vagy twrpEzután már csak csatlakoztatni kell a telefont a géphez, sd-re felmásolni a rom.zip-et meg a gapps-ot és telepiteni recoveryből.
Adb megoldást nem szoktam használni custom rom feltételére, hosszabb és számomra bonyolultabb.
mtp problémára luna alatt ezt használtam hogy felismerje a telefont.
sudo apt-get update && sudo apt-get install mtpfsAmúgy nekem végülis mehet fel, hiszen nekem dualboot.ba lenne. Win8.1 és linux és van egy ntfs partició ahova a fontosabb adatokat mentem.
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
válasz ubyegon2 #192 üzenetére
MTP(Media Transfer Protocol): kimaradt a luna-ból, ez miatt nem ismeri fel a telefonodat ha csatlakoztatod. (3 napig szívtam mire használható dolgot találtam)
ADB: Android Debug Bridge parancsok segitségével végzed el dolgokat, bővebben ittÉn recoverynek cwm-et ajánlom, rom tesztelés céljából használtam kevés ideig twrp-t mert jelenleg azt támogatja csak a dual bootot androidon, de a cwm-be sosem csalódtam, twrp okoz gondokat.
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
válasz ubyegon2 #192 üzenetére
Mellesleg linuxban én is kezdőnek tartom magam, több mint fél éve probálgatom/használom őket (mint,fedora,debian,ubuntu és persze elementary) ez idő alatt tanultam dolgokat, de messze állok, hogy tudjam is jól használni. Windowson nőttem fel .... sajnos.
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
válasz gery2123 #199 üzenetére
Az a baj , hogy valamit szerintem rosszul csináltam , és most ha terminálba ha valami parancsot kiadok akár roottal akár anélkül permission denied-et kapok. Emiatt most mindenképp újra szeretném rakni a rendszert.
Annyi lenne nekem a lényeg , hogy ne induljon újra, ne fagyjon és ui-ben másabb legyen mint az ubuntu. Valamiért nagyon hajtok mindig arra, hogy amin "dolgozok" szép legyen, és ezt az operációs rendszerre értem. A sima ubinak a ui-je , nem igazán jön be, nekem nagyon nagyon mániám az osx-ben lévő alsó dock, amit eddig csak elementary os-nál láttam.(Tudom , hogy vannak alternatívák, de nem olyan megbízhatóak).Meg ott az ablak is sokkal szebb ... meg mondjuk mindenGnome-hoz van olyan extensions ami alsó dock-ot csinál? Meg sebességben van valami modosulás sima ubihoz képest?
Még nem tettem fel az elementary os-t, nem soká jön elv így most a béta 2, a nagyobb hibák gondolom abba már javitva lesznek. De aki probálta annyi kérdésem lenne, hogy fagy?reboot?fc? mert ha ezekkel nem találkozott senki akkor lehet leszek olyan merész és azt használom pendrive-ra már ki van irva a beta1
Előre köszönöm a válaszokat.
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
Virtuálisan használom, tudom nem tükrözi az igazi használatot. Ma volt egy nagyobb update ami után már restart-ot is kért, és jobb lett. Néha dobál hibát, főleg olyat, hogy egy csomag frissitése nem sikerült, update után nem jött már elő. Virtuálisan 2magos 1 giga ram és 15GB gépet csináltam neki és meglepően k*rva gyors virtuálisan is. (Ubuntu-hoz képest legalábbis nagyon).
Várom már nagyon, hogy tejesen használható legyen, nagyon szép és gyors.
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
Shell Script írásához tudnátok nekem linkelni egy oldalt ahol nagyon jól össze van szedve?
Nagyon köszönömS23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
Valaki amúgy tette fel dualbootba? Mert most arra gondoltam, hogy ismeredés céljából felteszem , aztán max küldöm befele én is a bug-okat amiket találok. Csak nem tudom , hogy igy ,hogy beta, telepitésnél dualbootba nem e okozna galibát.
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
válasz ubyegon2 #223 üzenetére
Köszönöm
Ma feltettem én is a freya-t win mellé, lekopogom eddig semmi nagyobb baja nem volt, mondjuk nem is sokat használtam, majd holnap meglátjuk mit bír. Eddigiek alapján azt tudom mondani, hogy ez is többet fog menni mint a win 8.1[ Szerkesztve ]
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
Sziasztok, akik hosszabb távon használják már a Freyat gondolom már sok update jött ki rá. Mennyire megbízható? 2 hétig használtam én is , de nekem votl 1-2 kisebb bajom vele.Már egy ideje arch linux van fent, de egyszerűen hiányzik az Elementary OS.Gondoltamn megkérdezem milyen már lehet vissza kerül
Előre köszönöm a válaszokatS23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
válasz Aethelstone #257 üzenetére
Én Ubi 14.04 lts-re tértem át , de hiányzik az elementary feeling. Lehet nekem is luna lesz majd belőle később 1-2 helyen a freya-n nagyon érződik , hogy még csak béta, de szépen alakul
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
Sziasztok
Vettem egy kis acer notebookot hw nem valami brutal, 2 magos intel celeron n2840,2gb ram es alap intel vga. Ezen a kis gepen is tudna gyors lenni az elementary? Eredeti win8.1 van rajta , de 2gb rammal nem windows a windows , linuxot meg ismerem, hogy eleg neki annyi is boven. Elore koszonom a segitseget.(Illetve meg annyi, hogy a sima ubuntu 14 32bit is jol menne e rajta?)
ui.: bocsi az ekezet hiany miatt , angol kiosztasu a billentyu a kicsiken
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
Igen az uefit gondoltam. Lenne még egy kérdésem amit informatikusként szégyellem, hogy nem tudom de a laptopon azért csak eredeti win8.1 van, ha hirens boot-tal és azon belül ghost-tal lementem a mostani rendszert, később ha netán bővítettem a laptopot rammal vagy valami és szeretném ezt vissza tenni, nem okoz gondot? Mmint ugyan úgy eredeti lesz miután "vissza ghostoltam"? Előre köszönöm.
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
Kérhetnék egy linket , hogy hol kell letölteni a legújabb eOS-t? köszönöm előre is
(Illetve még annyi, hogy acernél is elég csak /, /home és swap partició létrehozása? És persze még annyi, hogy 2gb esetén mennyi a swap mérete? a nagy laptopon 8GB ramnál sosem tettem swapot , de ezt a kis laptopot buszon , stb viszem magammal és sokat teszem majd sleep módba , és ha jól tudom akkor van értelme a swapnak, előre köszönöm erre is a választ.)
edit: és akkor 64bites kell ,s biosba át állítani legacyra?
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
válasz ubyegon2 #363 üzenetére
Köszönöm szépen
Esetleg olyat nem tud valaki, hogy chrome os-t lehet e tenni notebookra? Nagyon tetszik, chromebook vétel is volt tervezve , csak azokba annyira kevés volt a tárhely, de ha van abból is iso akkor fel lehet tenni, gondolom az is linux alapú , szóval driverekért nem fog sírni.
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
live modba probáltam ki , és telepítésnél is ugye nem tudtam volna bepipálni h letöltse a "3rd" féltől származó dolgokat és a frissitéseket. Amikor nagy laptopra tettem egyből látta a wifit , szóval szerintem telepítés után se oldodna meg és wifi nélkül nem szeretnék belevágni.:/ (így live módba annyira de annyira gyors volt pedig remélem valaki tud rá megoldást )
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
Gpartedbe hogy is kell megoldani, hogy úgy hozzon létre particiót , hogy pl amin most van a windows és abból "csipjen le a végéből "? Annó valahogy ezt megcsináltam nagy laptopon csak már nem tudom, hogy a resize-val kell-e , mert akkor dual bootba megcsinálom és úgy netán ha mégse müködne nincs baj.
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
Nagy laptopon dualboot van , a GRUB-ba tudok váltani, hogy win v. linuxot bootoljon be.(volt már fent 3 os is win,ubuntu és arch linux)
Most utánna néztem végre a dolgoknak angolul is és meg is találtam , hogy igen a resize-val kell "lecsipni".
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
Na meglett a probléma , additional drivers-nél bekellett kapcsolnom Viszont mikor particionáltam és inditottam volna a telepítést /boot-ra hiányt jelzett. Szóval most kell csinálnom /boot-ot is ? és ha igen annak mekkorának kell lennie a méretének?
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
válasz ubyegon2 #383 üzenetére
Na igen ez megvan nekem is , de ezt a hibaüzenetet kapom.(Bocsánat ha nagyon apró, így tudtam gyorsan fotózni)
És ott felül legalább látszik, hogy az előbb arra kérdeztem , hogy ott van rengeteg partició alapból, okés most létrehoztam ezt a 3at , de mégsem enged telepíteni.
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
Nem kell Windows livemodba is összehasonlíthatatlanul gyorsabb mint a win és amúgy is eléggé linux párti vagyok (nagy laptopon is többet megy az, csak játszani használnom a win-t) szóval először is próbáljam meg uefivel is telepíteni, aztán ha úgyse akkor töröljek minden partíciót és úgy próbáljam?
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
Köszönöm, amit haza értem próbálom is. ( dualbootot esküszöm könnyebb volt, 200gb partíciót extendre állítottam gparteddel, előre létrehoztam a 3 részt, majd telepítésnél kiválasztottam őket, majd a bootloadernel oda figyeltem hogy jó helyre menjen és ennyi volt, és még azt hittem az a nehezebb )
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
-
Benex
senior tag
percek kérdése és kiderül, annyi h kellet csinálnom a 3 alap partición kivül egy 35mb-s efi particiót , de ezt megtettem és simán engedte most tovább a telepítést.(én rontottam el a swap dolgot elfelejtettem, hogy nem /swap partició kell, hanem change után kell kiválasztanom még h swap area)
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
-
Benex
senior tag
Sziasztok
A kijelzo fenyerejet hol tudom allitani? mert az Fn+funkcio bill.je nem mukodik , illetve azt hogy ha lehajtom a laptopot akkor ne csinaljon semmit? Elore koszonom a segitseget
szerk: illetve meg van olyan problemam , hogy fentrol elktunt a network/ot jelzo ikon, igy a wifihez valo csatlakozas hosszabb, hogyan teheto vissza?
(angol kiosztasu bill, elnezest az ekezet hiany miatt)
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra | Sony A7 IV
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Cassics előfizetés szoftvercsomag (INTEL promóció)
- Grand theft auto 2 Pc ( Gta 2)
- Grand theft auto - San andreas ( + térkép)
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics 6 hónapos előfizetés egyben (promókód)
- Microsoft 365 Personal (QQ2-01744) - 1 éves előfizetés BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest