Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiédetis
senior tag
válasz Shadowbull #3929 üzenetére
Mi az, hogy 90 helyett?????? Tisztában vagy a KRESZ szabályaival? Mert szerintem nem.
Maximális sebesség az és nem a kötelező. Vannak forgalmi sávok, amiben előírják a legkisebb haladási sebességet, de tudjuk, hogy miért és általábann hol vannak ilyenek.
[link]
Én pedig azt tartom bunkónak, aki a hátsó lökhárítómban van, aki úgy halad el egy kerékpáros mellett, hogy nincs közöttük 20cm távolság sem, mert éppen jön szemből egy másik jármű, és nehogy már lassítani kelljen.. Ráadásul a szembejövőnek kell az ilyen bunkók miatt fékezni, hogy beférjen.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
válasz Shadowbull #3938 üzenetére
Tegnap történt: nem főút, de még elviselhető minőségben. Vannak kanyarok, melyek nem beláthatóak és forgalmas is az út.
Ment előttem kettő autó, az első olyan 75-el kb. Jöttek szembe, ha második vagyok, megtudom előzni, de kettő már necces, meg minek. Jött mögöttünk egy negyedik. Nem nagy szám, valami hófehér merci, amiből éppen ma volt egy autós műsorban egy teszt. Nem állítom, hogy pont ugyanolyan, de alapból az osztály az volt. Szóval egy AMG merci volt, valami szar V8-as, 2,9-es 100-as gyorsulással, 96 millás áron. Neki nem lett volna gond a három autó megelőzése. Nem tette. Elment az előttem lévő, majd én. Aztán nem jött semmi és ment a merci is mellettem. 95/90-el mentem, elment kb. 7-800m-t és beállt a 90 környéki tempóra. Ismerem. Mit akarok ebből kihozni? Biztos rohadt ideges volt, hogy rajta spóroltak... Ezt nevezik türelemnek, vezetési kultúrának.
Ha nem tetszik, hogy mennek nálad lassabban, vegyél helikoptert és járj azzal. Mindenki jobban jár.
Tudod néha fáradt vagyok és nem akarok gyorsan menni. Nem akarok másokat veszélyeztetni és pont letojom, ki mit gondol. Legfeljebb én is felmutatom a középső ujjamat neki
Szóval a bunkóságról kicsit más elképzelése van sok embernek.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
válasz Shadowbull #3945 üzenetére
Aki idegbajt kap a közelekedéstől, annak max gyalogos közlekedésre alkalmas papírt adnék. De csak max. 3km/h haladási sebességgel
Még szerencse hogy a waze már mutatja ha valahol torlódás van, így kikerülöd azt a szakaszt egy másik útvonalon, ahol csak neked tartanak fenn 6 sávos utat
Bár nagyon rágen, amikor még az IFA nevű szerelvénnyel közlekedtünk, 60-al (ennyit bírt ) és jöttek dudálós idegbetegek, a sofőr csak ennyit mondott: szabad mellettünk az egész szántó, miért nem előz ott?[ Szerkesztve ]
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
válasz Shadowbull #3949 üzenetére
Tudod Te mit jelent az, hogy "feltartani"? Vannak problémák úgy látom
De az nem a szembejövő forgalom miatt van az egyirányú utcában
Az idegbajosról meg általánoságban írtam...Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
Tudod erre azt tudom mondani, hogy én már megéltem majdnem azt a kort, amikor az ilyen nagytudású emberkék, elvennék a jogosítványt. De az ilyen emberkék is egyszer, ha szerencséjük lesz, eljutnak ebbe a korba, vagy még tovább. Akkor viszont a mostani elképzelésük szerint, jogsi lead, és elővesz busz és vonat. Mert hát a bicikli sem jár már abban a korban, hiszen az csak kettő kerék és hát instabil.Nem beszélve arról, hogy jönnek mögötte gyorsabban közlekedő kerékpárosok, akiket nem kéne feltartani, sőt, akadályozni, csak azért mert spórolnak az energiájukkal és emiatt lassabban haladnak. Igazából ki sem kellene mozdulniuk saját kis szobájukból.
Továbbra sem konkrét személyre, személyekről szólt a véleményem, csak úgy általánosságban.Egyébként meg mi vagyun a hülyék, mert az aláírásomban ott a használati utasítás, amit megint nem vettem/vettünk figyelembe...
-
Tiédetis
senior tag
Nem hallottad, hogy októberre minden kifizetést leállítottak kormányzati szinten? Pl, nem lehet venni szappant, fertőtlenítőt, akkor miből gondolod, hogy majd éppen közlönyt tudnak nyomtatni, vagy elektronikus formában feltölteni, amikor lejárt az adatkeretjük is
[ Szerkesztve ]
-
Tiédetis
senior tag
válasz wassermann #4341 üzenetére
Miért felét?
Hozzák ki mindet, aztán viszlát.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
válasz KaqXar19 #4360 üzenetére
Bemegyünk shop, pisi, kv, jégkrém (utóbbi már menetközben). Milyen kempingezés?
---------------
Semin: én néztem azokat is, de csak ha helyben használod. Toyota Corolla hibrid 5,4-5,5 eszik. (öntöltő)
pláginek nem olcsók, menetközben tölteni ...
1.5dci Lagunám 5.4 körül eszik.
Ha eltörlik a sapkát, azért visszajön az ev előnye.
Igazából kerékpár.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
válasz KaqXar19 #4362 üzenetére
50kw-on, chademo, én még nem töltöttem ezen 50 felett. 60-70kwh akksi Majd egybe kötök kettőt
Kb teszek rá mennyi 150-es töltő van.
Szóval nem kell sírni. 170-et elmegyek ezzel. Bp. oda-vissza 200km. 40km-t kell töltenem hogy hazaérjek és még pici maradjon is.
Akinek nagyobb van - 60/70- az meg haza is ér. Nem kell rohanni. 80% fölé csak akkor töltök oszlopon, ha kevés lenne, mert ott már elé szépen esik a sebesség. Inkább +1 töltés.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
Valamikor pár 10 évvel ezelőtt, mikor még jártam az országot ügynökösködve - jaj most már területi managernek nevezik - eléggé kiadkadtam, mert a termék jó, az ára az adott régióhoz igazítva és jó volt, de mindenki jött azzal, hogy mások 30-40%-os akciókat adnak. Én akció nélkül is olcsóbb voltam. (alma-alma kategória) Oké, rátettem 40%-ot elengedtem 25-öt, ha alkudozott még 5%-ot és annyi megrendelésem volt, ha abban a hónapban nem megyek, akkor is bőven megvan a bevétel. Ilyen a magyar. Nem szeretem az ilyet, de ha ez kell a kedves vevőnek..
-
-
Tiédetis
senior tag
Tegnap hazafelé, Kmét Auchan és OMW kúton akkora sor volt, hogy majdnem kicsi volt az árúház úthálózata hozzá. Hazaértem, gondoltam hiányzik még 10-15 liter disel a másik kocsiból, elkanyarodtam a mol partner kútra (már vagy 15 éve az) és mit látok? Semmit. Szó szerint, se disel, se benya.
-
Tiédetis
senior tag
válasz stickrs #5023 üzenetére
Kméten ritkán töltök, mert 30km-re vagok tőle, még a kicsi 27kWh-os Soul sem kéri. De ha kell, átlag az izsáki úti MOL kutat szoktam használni. Auchan és Dechatlon töltőit a percdíjas mivolta miatt hanyagolni szoktam. Sajna a Chademo töltők eléggé elszórtan vannak, és nem is nagyon telepítik már őket. Bács-Kiskun eléggé fehér foltos, a közepe főleg. Egy töltő Kiskunhalason, de az is percdíjas. Nem tudom mi lesz a jövő, de másikra most tuti nem jut, ezzel kell főzni. Hátha egyszer valaki tud átalakítót csinálni hozzájuk. Vagy CCS töltőt pluszba. Bár kétséges, hogy megéri kategória lenne.
-
Tiédetis
senior tag
Intézményünknél van 8 kültéri kamera. Ezek mindegyike lát és rögzít is mindent is. 7 napig tárolja a szerver, aztán törlődik. Ezt tudják a rendőrök is, és amikor pl. autós piroson ment át, majdnem elütve a gyalogost, kikérték a felvételt és fel is használták.
Szabályzat van, nyilvánosan a honlapon. Minden kamera alatt ott a figyelmeztetés, hogy felvétel készül.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Van itt bárkinek akkupakk bővítése, vagy olyan ismerőse, akinek csináltak ilyet?
-
Tiédetis
senior tag
Az egész ott kezdődött pár éve, hogy 1-3 év és vége az akkuknak. Aztán lett 5-7 év, most 8-10-12 évnél járunk?
-
Tiédetis
senior tag
válasz Shadowbull #1709 üzenetére
Kitekintés a nem túl régi múltra
"Lexus IS 250: 66dB
Model 3 LR: 68,9dB
Utobbi durvan 40%-kal magasabb hangerot jelent."Ez 4% az én olvasatomban, de hát így lehet lejáratni valamit,
-
-
Tiédetis
senior tag
válasz joghurt #5229 üzenetére
Nekem van egy kb. 5 éves, kínából rendelt ELM327 (nem tudom melyik verziós már) amire azt mondták nem lesz jó, de jó. Vettem egy Konwei KW902-t, ez is jó hozzá. OBD LINK LX: én túl drágnak éreztem.
-
Tiédetis
senior tag
válasz wassermann #5296 üzenetére
Ezek a plusz szigetelések egyébként súlytalanok? Mert akkor nyilván nem növeli az autó önnön súlyát, ellenben ha van neki súlya, akkor növeli az önnön súlyát is, ami ugye elvileg okozhat már többletfogyasztást is. Vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
Tiédetis
senior tag
válasz wassermann #5298 üzenetére
Nyilván, de azért az plusz súly, valljuk be.
-
Tiédetis
senior tag
Nyilván nem sokakat érdekel. De a másik fele is igaz lehez, kit érdekel, hogy amikor leállok mondjuk 3-4-5 órára, 10 perc vagy 30 után hűl ki a kabin teljesen? Azt is tudom, hogy vannak akik pont nem releváns, hogy 20 vagy 22kWh a fogyasztása emiatt mondjuk.
Mondjuk érdekes volt hétvégén mentünk egy X1 25e-vel. Kerestem a hátsó ülésnél a fűtést, de nem találtam, bár tény, hogy nem sokat kutattam. Így viszont a bőr hideg volt. Volt az ajtókban egy kék led csík, nekem nem jött be, de ízlések és pofonok.
Nem éreztem tágasabbnak a kis Soulnál.
Igaz, hogy kölcsön kocsi volt, és ájfonos csatlakozás volt rajta, de az S22-t felismerte, de AA-t nem tudtuk hirtelen megtalálni, hogyan lehetne csatlakoztatni, biztos lehet. Kia-ban elég egyszerű és gyorsan megtalálható volt.
Vezetési élményt nem tudom, nem én vezettem.
Prémium? Ha annak mondják magukat, akkor biztos...
Bevallom, a 1x éves Laguna III nekem kényelmesebb, és legalább olyan prémium érzetet ad
Kellene? Egyértelműen nem. Sőt, nejemnek sem.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
Derültek már ki furcsaságok erről a "független és objetív" szervezetről. Ez kb. olyan, mint egy kormányzati irányítás alatt műküdő statisztikai hivatal.
-
Tiédetis
senior tag
válasz Shadowbull #5317 üzenetére
"Valóban voltak megkérdőjelezhető dolgaik, de ez nem befolyásolja alapvetően a méréseik megbízhatóságát."
Nem befolyásolja alapvetően? Hát szerintem meg legalábbis megkérdőjelezi a hitelességét minden mérésének. De legalább elismerted, hogy az ADAC-t hiteles forrásnak tekinteni, olyan, mint elhinni, hogy a hóember +10 fokban sem olvad.
Hinni pedig tudjuk hol lehet, kell.
Ettől még lehet prémium a sör is.
-
Tiédetis
senior tag
válasz Bandit21 #5334 üzenetére
Itt mindenkinek is van köze az eautóhoz
Még a napelemeknek is, hogy milyen szögben áll a nullához képest15kwh a nyári fogyasztásom, most nem tudok csak ritkán 19 alá menni. Igaz és fűtök is és megy az ülésfűtés is ha nem helyben megyek vele.
Lehet ha levenném a fűtést ezen a 3-500m-s távon, sokkal kevesebbet enne, majd megnézemSzellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
válasz Bandit21 #5334 üzenetére
Nekem egyébként volt egy Lanosom. Még az első szériákból, 1.6 16válvés Erős volt, mint a bivaly, prémium cucc volt
Anno sokakat meglephettem vele lámpás gyorsulásnál, pláne ha prémium autóba, prémium benyát csorgattam
Kényelmes is volt, nem is evett sokat annyira, bár rakattam bele LPG-t.
Amikor vettem a szalonban a toyota prémium corollara akartak rábeszélni, éppen a prémiumos ajtócsukódást hozták fel a toyota mellett. De hát erre jutott
Soha nem bántam meg. Igazi PREMIUM volt. Még egy lájtos premiuos kék-fehéret is vontattam vele. Mondjuk a kötél, az nem volt premium.[ Szerkesztve ]
-
Tiédetis
senior tag
Kinek milyen autó volt az első és mikor? Nem, nem elektromosra gondolok.
Ezért OFF
Nekem egy Trabi 601Spec. 80-as évek végeSzellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
tyű az sem volt semmi
kollégának az volt, az a bowdenes indítás
szellőzetés: motortér ajtó kinyit
család skodás volt, 1000MB 100L, majd120L (utóbbinak a jobb hátsó kereke megelőzött minket menet közben )Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
84 óta
Trabant
Zsiguli 1200 (nem Lada)
Dacia 1310 (egyik nagy tévedés)
Lada 1600
Peugeot 305 1.9D rózsafa kormánykerék, elektromos tolótető (imádtuk)
Citroen BX D (másik nagy tévedés)
Toyota Carina II 1.6
Daewoo Lanos 1.6
Renault Laguna II 1.9dci
Renault Laguna III 1.5Dci (most is)
Kia Soul 27kwhSzellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest