Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vottokar
senior tag
Sziasztok! Van egy Dell7559-es gépem Gyári WIN10 Home-val. Miként lehetne erre szerezni egy gyári win telepítő lemezt, mert szeretném SSD-re költöztetni a rendszert és a Samsung klónozó programja mindent átpakol (rejtett telepítő partíciókat is). Bár az első SSD-m, de úgy hallottam, hogyha ez meghal, akkor úgyis minden menthetetlen róla, ezért ezekre ott semmi szükség. Valamint a partíció eltolás mértéke nem volt jó, miután átköltöztettem a rendszert (Samsung Data Migration)
Ezeket megelőzendő gondoltam egy "szűz" SSD win10 telepítésre, de a dell oldaláról letölthető cca. 2G win image-nek szüksége van a rejtett partíción levő adatokra. (Legalább is nekem azt írta.).
(Most már tudom, hogy inkább oprendszer nélkül kellett volna vennem a gépet és külön a megvenni az oprendszert, de már késő... )"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
válasz adika4444 #52890 üzenetére
Szia. Köszönöm. Megpróbálok egyet leszedni valami megbízható forrásból. Amúgy Win10 Home 64bit Angol verzió van rajt alapból. A gépen semmiféle Win matrica nincs, remélhetőleg valahol biosban tárolja a kulcsot.
Ha rámegy a magyar verzió, akkor lehet, hogy maradnék annál, mert zavaró sokszor a félig magyar félig angol nyelv akár menükön belül.Saint_ : Neked is köszönöm...
[ Szerkesztve ]
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
válasz Magnum_ #52894 üzenetére
Lehet, de ebbe a típusba pár csavar tartja az akksit a helyén a hátlap alatt, és egy hetes gépen nem álltam neki csavarozgatni.
somasz: Köszönöm majd megnézem. Épp most állok neki leszedni a win10-et az MS oldaláról.
[ Szerkesztve ]
-
vottokar
senior tag
-
vottokar
senior tag
válasz Kobak 27 #53124 üzenetére
Nem örülök ennek. Anno az is vitt a Dell felé, hogy mivel egy ideje kint van a piacon a 7559, nincs típushibára panaszkodás a neten róla.
Erre az enyémet több mint két hete vissza kellett vinni a boltba, ahol vették. Úgy néz ki, hogy valami bibije van az SSHD-jének. Mivel bolt intézi az ügyet (céges vásárlás) ezért azóta semmi hírem róla...."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
Sziasztok! Tudom, hogy nem pontosan ide illik. de a táskás topik gyakorlatilag halott. Szeretnék a DELL 7559-esemhez egy hátizsákot is beszerez(tet)ni, mert a most használt Caselogic hátizsákoba a gép a Dell F1-es sleevel kombinálva elég szűkösen fér be és nem is tartom elég robosztusnak. (naponta bringán is kell közlekednem vele).
Körülnéztem a dell angliai oldalán a Dell Tek 15,6-os modelljét ajánlják hozzá, míg az amerikain a ugyanezen modell 17-es verzióját.
[link]
[link]
Elírás lehet valamelyik, vagy mindkettő jó.
Szeretnék bele rendesen pakolni. Noti, töltő, lemezek, külső DVD meghajtó, kábelek, keményfedeles dosszié és napi cuccok és kaja. Nincs kedvem melóba jövet menet több táskával kínlódni. Természetesen más alternatívát is szívesen hallgatok a nem csillagászati árú kategóriából."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
válasz LendvaiFeri1 #53285 üzenetére
Szia Nemrég én is megkérdeztem ezt itt, mert a Case logic Jaunt táskába épp hogy bele lehetett tuszkolni a 7559-est. Érdeklődésemre nem kaptam nekem címzett választ, ezért kicsit leskelődtem. A dell oldalán a Dell Tek hátizsákot ajánlják hozzá. Ami érdekes angol dellnél 15,6-os méretben, az amerikain a 17-esben. Bár angolom egész hiányos körül nézegettem és találtam olyan kritikus videót, hogy a dell15.6-os hátitatyóba nem fér el a dell noti. (a videón pont egy 7559-es, ha jól láttam). Ezért nem reckíroztam, és egy 17-es Tek hátizsákot szereztem be a masinámhoz. Elég jól párnázott, és az olcsó F1-es sleevevel együtt is kényelmesen elfér így. Elég sok hely marad még a tatyóban, úgyhogy elfér benn még jópár dolog. (töltő, egér, mobil DVD, mobil vinyó, füzetek, apróságok, telefonok, pénztárca, kaja stb...) És a szerintem régebbi "sárga cippzáras" modellen is van külön szemüvegrekesz párnázva a tetején...)
Ha valami szép vállra akasztható vagy kézbe vihető klasszikustáskára gondoltál, akkor semmire se mentél az irományommal. De remélem, hogy valakin akkor is segít...."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
válasz fcbarca #54583 üzenetére
Van rendesen, de ez általános ennél a típusnál, ahogy olvastam. Amúgy üzem közben engem nem igazán zavar.
A Win10 autoupdate miatti gondok inkább. (eltűnt hálózati meghajtó és nyomtató ez aztán megjavult, de pl a mobilnetes ZTE stickem nem működik már vagy 2 hete... )[ Szerkesztve ]
-
vottokar
senior tag
Tisztelt kollégák. Úgy néz ki, hogy meg kell váljak szeretett Dell inspiron 7559-esemtől. . Kellene valami helyette, és mivel a járt utat járatlanért nem hagynák el, egy G5 5500-est néztem I510300H-al 1650ti-vel. A 7559-es kb. mindenben elég volt eddig i56300H-val és a gtx960m-el. ( Max Witcher 3 volt a legdurvább játék rajt, és nekem elég volt amit, amit ott tudott a kis 7559.)
Pro kontra mindent meghallgatok. Amire használom, általános dolgok (netezés, levelezés, tervezés és programozás (elektro és villanyászat) minden cuccom tárolása, esetlegesen koca játék. Mivel asztali gépem nincs önálló használattal, és amúgy is jövök, megyek minden nap, ezért kell ez a kompromisszum . (eddig működött megfelelően.) Annyi kérdésem lenne, esetleg ha valaki tudná, hogy a G5 két M2 foglalata ismeri-e a sata átvitelt is, mert akkor be tudnám kattintani a második helyre a meglévő 500gigás ssd-met.
Esetlegesen, hol érdemes ma dellt beszerezni jó áron, megbízható forrásból. (Épp házfelújításban vagyunk, úgyhogy a pénz sajnos számít.)"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
válasz Tsebacsi #69269 üzenetére
Köszi neked is ezt a számomra "zavaros" leírást én is megtaláltam. Ahogy nézem és silabizálgatok, kicsi akksival elérhető a 2,5 es hdd hely plusz az elsődleges M2-es hely. nagy akksival meg a két M2-es foglalat (mivel a hdd "helyén van" a második M2 és a nagyobb akksi is oda lóg be). Viszont rendelni kell delléktől vinyó beszereléshez plusz ketyeréket. De lehet, hogy ez csak a "régebbi" verziójú G5-öshöz igaz, mert ahogy nézem itt is volt valami ráncfelvarrás a 9. és 10. generáció (proci) között. De lehet, hogy rosszul következtetek. Sok mindenbe elég tré a delles oldal. Egy tömbbe fel van sorolva az összes verzió, felszereltség, de hogy kiderítsem, hogy mi is van az aktuális kinézett modelben? Furcsa mód egy alaplapnál le van írva egyszerűen, hogy pl 1. M2 csak NVMe a második meg NVMe+SATA. Na itt olyat nem találtam...
Mindegy. A jövő héten kiderül, hogy netán mégis megmarad a 7559, és akkor megúszom az egész macerát, ha nem meg választok egy boltot és ott is érdeklődöm.."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
válasz vottokar #69270 üzenetére
Ahogy olvasgatok a dell oldalán, nagyon úgy néz ki, hogy csak NVMe-t ismer mindkét foglalat, és a másodikhoz még a hűtőlemezt is meg kellene valahol venni, mert nem tartozék...
Azt hiszem, hogy a holnap kezdődő délutános hetemben meglesz a kutatni, böngészni valóm...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest