Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Kolombusz)
veterán
Prohardver találkozó augusztus végén: [link]
-
_seth_
veterán
Ui: kedves fórumtársunk nagy bánatára: [link]Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Borosz
őstag
Basszus ez most komoly? Úgy nézem az...
Nem fér a fejembe, hogy lehet valki ekkora marha - már bocsánat.
Egyébként azért nem alszom mert a szomszéd tini testvérpár bullert rendezett a házban és éjfélkor hallgatott el a düb-düb zene (A szegedi csikós... düb-düb változata - ez nem vicc). Node minek a hatására? Kihívtuk a rend őreit - tudom nyusziságnak tűnik, de egy háromgyerekes apuci nem igazán mer tök részeg tinik közé menni azzal a kéréssel, hogy ugyanmár halkuljatok. Nem szeretném sem kórházban sem pedig koporsóban végezni. Apa nélkül baromi nehéz felnőni.
Visszatérve a düb-düb-re... Tényleg így mulat a mai fiatalság??? 3+2-őt döngetnek a házibulikon? Szánalmas. Meg üvöltik, hogy ''...rendes ember én már nem leszek, minden éjjel zülleni megyek, várnak rám a züllött cimborák, festett nők a pezsgős vacsorák...''. Hát triplabasszus, hová tartanak ezek??? Apám danolta ezeket 20 évvel ezelőtt tök részegen otthon és mi lett az eredménye? Ha valaki kiváncsi leírhatom.
Nameg a rend őrei...Ehh. Párom beszélt velül - mert én ugye nyuszi vagyok (csak elbambultam az órát mert megbeszéltük, hogy 11-kor én hívom őket, de megelőzött ) - és azt javasolták, hogy mosolyogva menjünk át és kérjük meg őket - a féktelen részeg bandát - , hogy halkuljanak. Nagy nehezen beleegyeztek, hogy kijön egy járőrkocsi.
Kijöttek. Elmennek mit hallok a srácoktól odaát? ''...asszongya a fakabát: ilyen buliba még ős is szivesen elmenne...úgy látszik potyára jöttek ki Debrecenből.'' Quadrobaszuskulcs!!! Téptem a hajam.
Mindezt persze megelőzte az, hogy jött a füles vagy mobil vagy mittomén mi, hogy : ''jönnek a zsaruk!!!!''. Zene kikapcs, síri csend, járőr megáll a ház előtt és lát egy konszolidált társaságot szép csendben beszélgetni.
A zenét azóta egyszer még felnyomták, de ezzel vége. Én meg próbálom kiírni magamból a dühöt.
És még én érzem magamat rosszul, hogy miért nem vagyok annyira tökös legény, hogy átmegyek és szépen kérek. Ebben viszont érzek igazságot: nekem kell az ilyen helyzeteket rendezni éspedig a családom miatt mert felelős vagyok értük, hogy kipihenjék magukat és ne váljanak az ehhez hasonló szituk miatt ellenségeinké a szomszédaink. Az ügyelet meg regisztrál egy ''téves riasztást'' háklisak a ''szomszédok'' címmel.
Felelősség... vajon a szomszéd tinigruppen ismeri ezt a szót? -
xuldar
addikt
Az ingyen sörös témának háttere is van, nem csak úgy kitalálta a fickó. A manapság divatos ''népszavazási hullámra'' adta be a javaslatot fricskaként. Tisztában volt vele, hogy csuklóból el fogják utasítani.
A tuc-tuc dologban teljesen egyetértek. Különben is, legalább ne munkanap előtti éjszaka nyomnák, ha már annyira hiányzik nekik egy kis halláskárosodás...Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
bobace
addikt
Ismerős szitu... Nálunk is ez van, de itt a házban már sikerült rendet tenni, már csak a parkkal megy a háború, tegnap is amit levágtak, meg ugy átlag heti 3-4-szer... Ha egy bandát sikerül ''kiirtai'' jön egy másik, akik még ''keményebbek''...
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
bobace
addikt
Ez az életkorral változik, a kisebbekknél volt hogy a javítóintézet említése már megtette a hatását, de általában 14-15 alatt a rendőrség mint erős meggyőző tényező szokott működni. Aztán az öregebbeket ez már hidegen hagyja, hívjad-menj anyádba-mit akarsz stb bekiabálások kiséretében azért általában ők is odébbállnak, főleg ha vaj van a fülük mögött (pia,drog, stb).
Most ütöttük először nagyobb fába a fejszénk, mert ezeknek semmi nem használ, fogják maguk odajönnek már direkt 10 percre aztán el, később vissza. Ők általában akkor mennek el még ha már tényleg a 20. szomszéd is üvölt velük...Rafkós a mai ifjuság
De pozitivumként megemliteném: általában az első 2-3 kérés csndes és kúltúrált, aztán jön a haddelhadd, valamint a még normálisabb-kevésbé kicsapott,nem nevelt gyerekek sokszor felmérik ésszel és az első légyszíves is használ. De hát mint minden ez is a szülők hibája: volt itt egy srác aki egész nap itt bandázott, reggeltöl-estig, kicsit utánanézve kiderült a szülei isznak mint állat, nem is foglalkoznak vele, hát igen, meg hát hogy manapság a nevelés mint olyan nem létezik. Illetve tisztelet a kivételeknek, lásd TeNem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
Borosz
őstag
Mivel itt élek ezért csak erről tudok véleményt mondani. Másodsorban pedig nagyon is számít nekem, hogy merre halad a magyar nép mivel itt élek. Nekem sem mindegy mi vesz körül így a jövőben (is) megpróbálok hatással lenni a környezetemben lévő emberekre, hogy azok ne a rossz, az értelmetlen és hiábavaló dolgokat tartsák fontosnak, hanem alakuljon ki egészséges értékrend a z életükben. Tenni akarom mert mindig lesznek olyanok akikért érdemes csinálni. Mindenkiért érdemes csak nem mindenki tekinti értéknek azokat a dolgokat amelyek valóban azok.
-
Borosz
őstag
Persze, hogy lesznek. Nem állítom, hogy egyszer csak mindenki jó erkölcsű illemtudó és szeretetre méltó emberré válik. Azon viszont lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodnod, hogy 32 éves vagyok. Szerinted ez már ''papás'' gondolkodás. Ebben a korban...?
Ennyinél hajlamos vagy megállni, mint oly sokan. Én nem akarom/ akartam megérni azt a kort amikorra ilyenné válik a gondolkodásom: sokakhoz képest józanabb és érettebb (ezt sokan állítják a környezetemben). Talán ez visz előrébb az életemben és olyan értékeket tudok felmutatni, mint pl. megbecsülés, tisztelet, szeretet, őszinteség, szabadság, megértés, türelem, józanság stb. Én ezeket sokkal, de sokkal értékesebbnek tartom, mint egy jó bulit hangos zenével, haverokkal vagy pl. bármennyi pénzt. Bocs, hogy a gondolkodásom itt sokaktól esetleg fényévnyire van. Öööö, ez nem pökhendiség akar lenni, nehogy félreérts.
Én igy baromira jól érzem magam.
Ennyit rólam, hogy megismerjetek egy kicsit jobban.
Apropó...
Ez a kettő pl. nem értem, hogy jön össze...
''jó dolog a gerinc csak kevés embernek van----Te Zoli, elég sz@rul nézel ki,...iszol te rendesen'' -
-
Borosz
őstag
A kiemelést elszúrtam. Miközben formáztam a szót rád gondoltam, de nem azzal a célzattal, amire te gondolsz.
Nem arra akartam rávilágítani, hogy te is hajlamos vagy a fent leírtakra csak egyszerűen elszúrtam.
Láttam már másoktól és jó poénnak tartom az ilyen kis szójátékot, amit a nickeddel lehet mívelni. Nekem most nem jött össze.
Az aláírás általában nem az ember gondolatvilágát hivatott ábrázolni? Ha nem akkor megmagyarázná valaki, hogy jön össze a kettő? Lorcsi Zoli vagy nem? Gondolom neki mondták valamikor... vagy félreértettem...? -
lorcsi
veterán
fiatalok egy része mindig is bulizott dorbézolt, ez valahogy összefügg a fiatalsággal
nem mindenkivel de a nagyrészükben meg van ez a szükséglet. Talán még jobb, ha oylan fiatalon éli ki magát és nem családos apaként (vagy anyaként) dorbézol
később lehet sok fiatal is úgy fog gondolkodni ahogy te most...ezt nem tudhatod
Idő kell nekik hogy megérjenek
Én ezeket sokkal, de sokkal értékesebbnek tartom, mint egy jó bulit hangos zenével, haverokkal vagy pl. bármennyi pénzt.
Nincs is ezzel semi baj, felelőséggel tartozol a családodért
ők meg csak magukért felelnek...a maguk módján
a vízszintes vonalakkal akartam elválasztani a 2 mondatot, nem függenek össze
[Szerkesztve]eladó: vadi új soundcore motion+
-
Borosz
őstag
Nekem igazából azzal van bajom, hog a fiatalok jelentős hányada dorbézol és tölti értelmetlenül el az idejét.
Persze...inkább fiatalon, hogy később ne csinálja - mondják sokan. Szerintem ebben a témában is sokkal radikálisabb felfogásra lenne szükség a világban. Én azt mondom, hogy még akkor sem kellene. Más módon is el lehet ''ütni'' az időt egy baráti társaságban, mint ivással, bazmegeléssel - lányok ebben kiválóan tudnak elöl járni - apád f..ázással, meg anyád pi..jázással. Ez lenne a nagy barátság, hogy ilyet megengednek egymásnak? Soha nem szerettem az efféle borbaráti viszonyt. Borbarát és nem bajbarát. Az igazi barátság ritak madár errefelé.
Érni meg lehet így is meg úgy is. Én az érést sem tudom összeegyeztetni azzal a hozzállással és viselkedéssel, amit a fiatal generáció ma tanusít. Az nem érés hanem züllés.
Bocs, hyogy szófosásom van. Ömlik...
Furcsa... vajon ti mit gondoltok rólam ..ezen kezdtem el gondolkodni...
Konzervatív, begyepesedett, divatjamúlt őskövület vagyok ezzel a gondolkodásmóddal? -
Oly
őstag
vajon ti mit gondoltok rólam [...]
Konzervatív, begyepesedett, divatjamúlt őskövület vagyok ezzel a gondolkodásmóddal?
Csak nem ebben a sorrendben!
Komolyan pedig:
Nem biztos, hogy ez a jó, de tény, hogy jobb a jelenlegi állapottól!SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Peet210
őstag
Nem is a bulizással hanem a fiatalok hozzáállásával van baj (furcsa ezt így leírni mert hát még én is az vagyok ). Hátfő este a bárátaimmal betértünk egy szórakoz helyre. Nos öregnek érztem magam, mintha korosztolyáso buliba csöppentem volna (nem is maradtam sokáig). 14-16 évesek, de lehet volt ott egy még ennél is fiatalabb. Ha már ennyi idősen lóg a bagó a szájából és issza a szeszt (melleseg fogalmuk sincs, hogy mit jelent egy finom italt inni), akkor mit várhatunk. Nekem is volt egy korszakom, de nem ennyi idősen és nem ilyen. Nem ismerik a határokat.
Today's record, is tomorrow's motivation
-
Oly
őstag
CSak poénos akartam lenni... Azért is volt két smile!
Nem ezt gondolom rólad! Sokkal rosszabbat!
Amúgy meg mindenki más... és így jó!SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Csöves
őstag
[Szerkesztve]Aquila non captat muscas.
-
Csöves
őstag
Illetve szívott ott más is
Aquila non captat muscas.
-
Kogar
újonc
Vannak még itt is érdekességek [link]
-
Borosz
őstag
Hát ezek meg kik...?
[link] -
xuldar
addikt
Jobbszélen szemüvegben redsultan, jelenleg a ködös Albionban tanyázik. A leghosszabb hajú meg talán Phantom. az előző topikban utána lehetne nézni, de most lusta vagyok kikeresni
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
arpeen2
senior tag
Mostanában nemlesz tali ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest