Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:50:13

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) rbalint88 válasza bmatek (#1000) üzenetére


rbalint88
addikt

A kettő közül Z10. Szerintem a Z30 nem éri meg a felárát.

(#1002) bmatek válasza rbalint88 (#1001) üzenetére


bmatek
csendes tag

Köszönöm a válaszod! Esetleg a Google-ös alkalmazásokról tudsz mondani valamit?

(#1003) rbalint88 válasza bmatek (#1002) üzenetére


rbalint88
addikt

nekem 3 gmail címem van a telefonhoz hozzáadva, tökéletesen szinkronizál. annyi az egyetlen bibi, hogy ha törlöd a telefonról és utána ránézel gépen, akkor onnan még nem törölte. portolt google maps működik, más appról nem tudok hogy lenne.

(#1004) bmatek válasza rbalint88 (#1003) üzenetére


bmatek
csendes tag

Rendben köszönöm szépen! Még két utolsó kérdésem lenne: az egyik, hogy a push működik itt is gondolom!? A másik az lenne, hogy android apk telepítésről mik a tapasztalatok? Érdemes vele próbálkozni vagy jól hangzik de felejtős?

(#1005) rbalint88 válasza bmatek (#1004) üzenetére


rbalint88
addikt

Push működik. Apk teleptés meg kicsit olyan, mint a mesében. Hol megy, hol nem megy, appja válogatja.

(#1006) bmatek válasza rbalint88 (#1005) üzenetére


bmatek
csendes tag

Értem! :)
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! :R
Remélhetőleg hamarosan csatlakozom a Z10 tulajdonosok közösségéhez! :C

(#1007) zorromoto válasza bmatek (#1006) üzenetére


zorromoto
senior tag

Szia .
Én a z30-asok táborát gyarapítom.Ha van rá pénzed akkor vedd meg a z30-at mert nagyon szép és jó minőségű telefon a berry jelenlegi csúcsa.
Mivel én is adnroidról jöttem nekem is fontos volt a google támogatottság.Ami jó működik az a naptár és a gmail , és kontatkt szinkron . A többi felejtős.Ez nekem is nagy fájó pont azóta is.Vannak napok amikor úgy gondolom ,hogy elég ebből a fél megoldásokból és eladom, viszont amit tud azt nagyon jól és stabilan.Az enyém lehet eladó lesz különben.

(#1008) bmatek válasza zorromoto (#1007) üzenetére


bmatek
csendes tag

Szia!
Köszönöm a válasz! Bár az utolsó mondat kicsit elbizonytalanít... :)
Ezek szerint egy Hangouts esélytelen, hogy működjön?

(#1009) zorromoto válasza bmatek (#1008) üzenetére


zorromoto
senior tag

arról nem akarok hülyeséget nyilatkozni mert nem próbáltam, de azt boritékolom hogy 50-50% -al kezeld az ilyen jellű programokat,(android)és sajnos van rossz tapasztalatom BBW-ös programmal is ami mellett ráadásúl ott figyel a BB védjegy és egy fos.Megvettem a legdrágábbat ,legtöbb csillag stb azt egy fostalicskát sem ér.A pénzemet sem kaptam vissza.Most nem eltántorítani szeretnélek csak elmondom a frankót ,mert itt pár ember ezt úgyse fogja megtenni .

Röviden azt mondanám ,hogy az oprendszer a jelenlegi állapotában 10/8.5 a programok(pár kivételével ) és hozzá tartozó BBW 10/6 számomra.Mondom ezt úgy hogy androidoztam ,volt ipad-em és itthon van egy window-os lumia is ,tehát van összehasonlítási alap.

[ Szerkesztve ]

(#1010) lugosi válasza zorromoto (#1009) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nekem volt idáig bajom natív OS 10 progival egyszer, egyik rendszerfrissítés után nem akart működni. Volt valami gomb a world-ben, hogy írjunk a fejlesztőnek, na mondom írjunk. Valami elképesztő rövid időn belül jött rá érdemi válasz, ami mellesleg a problémát is megoldotta.
Szóval nem hibátlanok a programok. De ilyen supporttal még más rendszeren nem találkoztam. Mondjuk az is lehet (sőt valószínű) hogy erősen fejlesztőfüggő. De nagyon tetszik, hogy könnyen kapcsolatba tudtam lépni a fejlesztővel.

(#1011) bmatek válasza lugosi (#1010) üzenetére


bmatek
csendes tag

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

(#1012) #97246720 válasza bmatek (#1000) üzenetére


#97246720
törölt tag

ha ezek fontosak akkor javaslok árában egy samsungot vagy htc válasszál, mert jelenleg még a google szolgáltatás rendszert nem támogatja 10.2.1-es hivatalos rendszer, gmail-el szinkronizálható viszont az email, címtár és a naptár, de a hangouts nem fog menni rajta, vannak androidos appok amik jól mennek, van ami viszont sajnos nem :( hála istennek pl. az időkép most már megy :) amúgy az anyagi nem akadály akkor Z30 :) ha szűkösebb akkor Z10

[ Szerkesztve ]

(#1013) California1 válasza bmatek (#1004) üzenetére


California1
őstag

Ha Z10 lesz a befutó stl100-2 vagy 3!!

(#1014) Polarstar válasza California1 (#1013) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Itt nálam ép van egy eladó Z10, 100-3. :D

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#1015) margithid


margithid
veterán

Youtube videókat nézve egyre jobban tetszik a Z3, szeritnem lemondok az androidról és ezt választom.
Kint konkrétan mennyi függetlenül? Mármint Indonéziában és ahol már lehet kapni..
Én nem tudom már mit higyek ár tekintetében. Itthon még ha drágább is lesz, de expansyson csak nem szállnak el az árak annyira.
Állítólag árban ott lesz ahol nokia 630, az pedig itthon 2 év gyári garanciával 50k. Ha tényleg ennyi lesz, akkor ezt kajálni fogják a népek!

(#1016) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Navfree app:

Megörültem neki, hogy no lám, itt van egy frí navi app, múltkor mikor ajánlottátok, le is töltöttem. Ma éppen úgy hozta a helyzet, hogy oda voltam messzebb, na mondom próbaképp izzítsuk be hazafelé jövet ezt a navfree-t.

Hát még jó hogy a kocsiban is van gyári navi és nem ez alapján kell tájékozódni, mert (és most direkt visszafogom magam, és nem írok trágár jelzőket a programra) --- maradjunk annyiban, hogy ez nálam konkrétan nem működött. Azaz úgy csinált, mintha működne, de olyan kb 8-10 perc (!) késéssel mutatta a pozíciómat, és volt egy olyan heppje, hogy időnként szerinte hátrafelé haladtam az úton. Nem, hogy valós időben nem működött, de annyi idő alatt gyalog kiértem volna a városból szóbeli kérdezősködés alapján, amennyi idő alatt frissítette a pozíciómat.
Kb 20 perc múlva, már fenn az autópályán kilőttem a progit. Mikor megfogtam a telefont, majdnem el is ejtettem olyan forró volt a telefon hátulja. Szóval nálam totál leszerepelt.

Ha egy gyors visszaemlékezést tartok, használtam már összesen 10 féle navigációs progit, összesen 7 féle platformon, ha a régi jó öreg win CE és windows mobile külön platformnak számít és platformnak számítjuk a kocsi beépített naviját. Ilyen bénán még egy se működött, pedig a felsorolásban a kiadás után azonnal kipróbált Apple térkép is benne van, ami tudjuk milyen volt ;]

Még egyszer rápróbálok majd a vicc kedvéért, de ennyire értékelhetetlen még egy se volt. A Sygic androidon megközelítette ugyan ("kissé" félrehordott minket útvonaltervezéssel, így Ausztriában a hegy szélén valami kecskeösvényen találtuk magunkat, valahogy nem vette azt az opciót hogy földutakat köszike, de ne), de ez konkrétan nem működött, aminél minden jobb.

Ja, a címkeresője talán ennek a leggyengébb. Házszámot annyira vagy vesz, vagy nem, hogy akár el is lehet felejteni és kb-ra menni vele. Még a BB gyári térkép/"navi" megoldásánál is rosszabb, pedig az se piskóta!
Szóval számomra ha navigációban létezik a nulla kelvin fok, akkor ezzel ha nem is biztos hogy megtaláltam (a progi elindult), de közel járok hozzá. :((

(#1017) Polarstar válasza margithid (#1015) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Nem tudjuk mikor jön a Z3.... Sajnos.

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#1018) Gzolo válasza lugosi (#1016) üzenetére


Gzolo
senior tag

Az Openstreet mapok nem ismerik a házszámokat, de ha a keresésnél Googlera böksz, máris lesznek.

Én is mentem vele a héten, és a pozíciót végig követte, újratervezés kb. 3 mp volt neki, én elégedett voltam vele, az említett hibákkal nem találkoztam.

(#1019) lugosi válasza Gzolo (#1018) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A mai napon a családi kiránduláson gondoltam, próbáljuk meg még egyszer egy a Navfree-t, hátha egyedi hiba volt.
Azóta telefon-újraindítás is volt, tehát elvileg frissen felállt rendszer, minden adott volt, hogy szépen működjön.

De nem működött.

Az első kereszteződésig úgy tűnt, menni fog. Ez az indulástól számítva kb. 600m volt. Az első kereszteződésben (voltaképpen körforgalom, de ezt ő "felbontotta" kereszteződésekre, vagyis behajtáskor mondta, hogy forduljak jobbra, utána mutatta, hogy forduljak balra - mondani már nem mondta) megállt. Mikor ki kellett volna fordulni, onnantól hang nem jött ki belőle, és a pozícióm is ugyanott maradt, ahogy az utolsó hangot kiadta. Kb 2km után kiléptem a programból (szerinte még mindig a körforgalom bejáratánál voltam).
Hazaérve töröltem a programot, ennek így semmi értelme. Elkönyveltem, hogy van akinél működik, és van akinél nem (a world értékelései szerint is így van).

(#1020) warchef


warchef
tag

Üdv!

BBM-üzenetek mentésére van lehetőség Z10-en?

"Maga olyan nagy állat, hogy vadászni kellene" by Rejtő

(#1021) lugosi válasza warchef (#1020) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A jobb oldali ... menüben van olyan, hogy beszélgetés másolása, vagy küldés emailben. Így el tudod menteni szerintem, ha így megfelel.

(#1022) warchef válasza lugosi (#1021) üzenetére


warchef
tag

Találtam egyet: a bbm beállításai közt van egy olyan, hogy csevegési előzmények mentése opció. Remélem elmenti így, de a biztonság kedvéért emailben is elküldöm magamnak.

"Maga olyan nagy állat, hogy vadászni kellene" by Rejtő

(#1023) sasa134 válasza lugosi (#1019) üzenetére


sasa134
addikt

Nem tudom, nálad mi okozta a gondokat, már több száz km-t navigáltam vele, hibátlan, gyors - ez lett az eső számú navim a Z10-en.

[ Szerkesztve ]

Avanti Roma

(#1024) rbalint88 válasza sasa134 (#1023) üzenetére


rbalint88
addikt

hát az adatforgalmi roamingdíjak eltörléséig nekem is. meg a sygic asszony szifonján :)

(#1025) lugosi válasza sasa134 (#1023) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Sajnos én se jöttem rá mi okozza a gondot. Lehet hogy ha majd egyszer jobban ráérek nekifutok még egyszer és kiderítem.

(#1026) MLmot válasza sasa134 (#1023) üzenetére


MLmot
tag

Itthon borzalmasan tervez, semmilyen gyorsforgalmit nem használ vagy elkerülőt. (menűben jól van beállítva, csak a fizetőst kerülje el).
Pl Budapest-cegléd. Lefele végig a régi 4-en vinne végig.
A hungáriánál simán megfordítana egy 2*3 + villamos kereszdeződésnél ahhol nem lehet.
Ill nagyn nagyok a térkép fájlok mo. valami 100 mega. Semmi sem indukolja egy Topmapos igo térkép valahol 15-20 mega között van.

Esetleg vész esetén ha valahol eltévedsz, de fő navinak nagyon gyenge.

[ Szerkesztve ]

(#1027) sasa134 válasza MLmot (#1026) üzenetére


sasa134
addikt

Értem, hát akkor a magyar map finoman szólva is, khmm, nem egészen jó. Reméljük reszelnek rajta (pedig 2014 Januári ha jól rémlik), a német pl. tökéletes.

Avanti Roma

(#1028) lugosi válasza sasa134 (#1027) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nálam a map abszolút másodlagos, konkrétan a program nem működik. Azaz, csak az első kereszteződésig működik :DDD

(#1029) rbalint88 válasza lugosi (#1028) üzenetére


rbalint88
addikt

Jött hozzá ma frissítés, próbálkozz vele meg megint, hátha.

(#1030) sasa134 válasza lugosi (#1028) üzenetére


sasa134
addikt

azt meg végképp nem értem, mert nekem teljesen gördülékeny, gyors, smooth. Próbáld újra szvsz, tegnap jött egy frissítés amúgy, lehet megoldja neked is.

Avanti Roma

(#1031) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Letöröltem mérgemben, majd újra felteszem a hétvégén és kipróbálom.

(#1032) MLmot


MLmot
tag

A hivatalos androidos TomTom-mal van vkinek tapasztalata?
Most nagyon jó áron van.
Működik?

(#1033) turbulencia8 válasza MLmot (#1032) üzenetére


turbulencia8
őstag

A Mireo is TomTom terkepeket hasznal, az szamomra teljesen megfelelo, gondolom a progi is biztos jol mukodik.

(#1034) rbalint88 válasza lugosi (#1031) üzenetére


rbalint88
addikt

Na most kipróbáltam én is, a a navigáció jó, de a keresés... meg a zene közben nem eléggé hangosan mondja az itinert.

(#1035) MLmot válasza turbulencia8 (#1033) üzenetére


MLmot
tag

Ez oké, de!
Honnan lehet tudni, hogy a Mireo meddig fogja frissíteni a térképeket és milyen gyakran?
A másik, ha most megvenném a TomTom-ot, akkor később ki tudja, hogy nem leszek e még androidos (kicsi rá az esély) de akkor tudom azon is használni.
A harmadik igaz ezért itt meggyilkolnak (számok ellenére is) ki tudja meddig lesz még BB és meddig fognak rá még ennél kevesebb programot is írni.
Most mind a kettő azonos áron van, így úgy gondolom sokkal reálisabb lenne azt megvenni.

Külföldi fórumokon utánanéztem közben, és a 1-1 vélemény volt eddig, az eredeti nem megy, a crackkelt megy.

(#1036) MLmot válasza MLmot (#1035) üzenetére


MLmot
tag

Ajánlok is egy jó app-ot.

Aki szeret podcasteket hallgatni, annak figyelmébe ajánlom a bPod-ot.

-nativ
-a gpodder-ről szedi le az infókat, ha valamit véletlen nem ismerne, akkor az rss-t is meg lehet neki adni kézzel.
-nagyon sok beállítási lehetőség

Lejátszás egy kicsit hülyén van megoldva, de azt még átnézem, mert mindig listát akar létrehozni. Ez az egy hibája van.

(#1037) MLmot


MLmot
tag

Az androidos Telekom alkalmazás méri a BIS adatforgalmat!

(#1038) turbulencia8


turbulencia8
őstag

Tegnap délután Solymáron kirándultunk barátnőmmel, és elég rendesen eltévedtünk. Az erdei jelzések igen hiányosak, néhol pedig kaotikusak. Hogy többet ez ne forduljon elő, felraktam a g:hu-t, amit minden amatőr túrázónak csak ajánlani tudok.
g:hu leírás itt.
A progi fent van 1mobile-on is, de ezeket az online boltokat én kerülöm. Az 1.5-ös tesztverziót töltöttem le a fejlesztői fórumról.
Offline térképet (mapsforge .map formátum) is leszedtem, kiválóan működik és tényleg rajta vannak a magyarországi turistautak. A "smink-et" is érdemes g:hu-ra állítani, eredmény: bárhol használható turistatérkép, amivel még akkor sem tévedsz el, ha nincsenek felfestve a jelek rendesen.

Egyéb tapasztalat: erdőben a z10 jóval jobb képeket készített, mint a Sony DSC-W220 kompakt gépem, a BB-n a fókusz zárolása ismét nagyon jól működött.

(#1039) Polarstar válasza turbulencia8 (#1038) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Jónak hangzik! Ránézünk.

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#1040) turbulencia8 válasza Polarstar (#1039) üzenetére


turbulencia8
őstag

Az offline térkép linkjét kihagytam, innen tölthető le.

(#1041) MLmot válasza turbulencia8 (#1040) üzenetére


MLmot
tag

Köszönöm mind a kettő linket, vész esetén jól jöhet.

(#1042) Etkinsz


Etkinsz
újonc

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adva van 1 z10 stl-2 a és szeretném valahogy a telefonra varázsolni az iroda belépőmet. A berryblogon olvastam, hogy ez NFC-én keresztül ez lehetséges. Valakinek ötlete, vagy konkrét leírása, hogy hogyan kezdjek hozzá? :N

(#1043) lugosi válasza Etkinsz (#1042) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Na ez tetszik, mármint jó ötlet. Ha sikerült írd már meg hogy kell mert érdekel engem is!

(#1044) odrif válasza lugosi (#1043) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Engem is érdekelne de szerintem nem kivitelezhető.

20 éve a Prohardveren

(#1045) cris78 válasza Etkinsz (#1042) üzenetére


cris78
őstag

Celluxxal ragaszd a telefonra :D

Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217

(#1046) turbulencia8 válasza Etkinsz (#1042) üzenetére


turbulencia8
őstag

Rákerestem erre: nfc rfid emulator.
Találatok összefoglalása: biztonsági okokból nem alkalmas erre az nfc, pedig hardveresen kezelné a 125kHZ és a 13,56MHz-es szabványokat is, de inkább a banki fizetésre fejlesztenek.

(#1047) turbulencia8


turbulencia8
őstag

Ma frissült a Mireo 4.7.6-ra. Aktuális kelet-európai térképállomány: Tom-Tom 2013/12.

(#1048) Polarstar


Polarstar
nagyúr

Szeretnék mindenkinek egy nagyjából mindenkinél ott lévő kis progit ajánlani.

Számológép a neve!

Tessék megnézni a másodlagos beállításokat! Vannak ott nagyon finom kis váltók.
Semmi extra App nem kell, hogy ha pl az usa Fahrenheit-et akarod átváltani mondjuk emészthető Celsius formába. Megjegyzem, Kilógrammra nem fog menni. :D

Igen hasznos volt ez nekem, mert ugyebár a nagyrabecsült BBM jelenleg nemzetközi.
Az amerikai főzőműsorok Fahrenheti-je az örületbe tudott kergetni - eddig! :DDD

További infók a Foodplexumon! :R

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#1049) turbulencia8 válasza Polarstar (#1048) üzenetére


turbulencia8
őstag

Mérnököknek a Panecal Scientific Calculator-t ajánlom, de a rezgést érdemes kikapcsolni, hogy minél gyorsabb legyen. Konverter nincs benne, ahhoz valóban a gyári a legjobb.

(#1050) Polarstar válasza turbulencia8 (#1049) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Már kérdeztek tőlem ilyent, és a kéznél lévő - nyilvánvaló dolgokat hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni - ahogy látható is. Érdemes néha ezekkel is foglalkozni, pici időt szánni a tanulmányozásra. Megéri!

Megjegyzem, de igen brutál számoló alkalmazások vannak még mindig a régi OS-re is. Olyanok is, hogy leesne az állad rögtön. Biztosítás-matematikai alkalmazások, részvény-kötvény számító progik. De találtam drágakő karát érték számító progit is.

[ Szerkesztve ]

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.