Hirdetés
Aktív témák
-
Zsolti1987
aktív tag
Sziasztok az alábbi 1 hónapos configom van:
Core i5-750, Gigabyte P55-UD4, Kingston HyperX 1800 CL8 4Gb, nvidia 9800GT 1Gb, Samsung 500Gb, 550w-os lc táp
Olyan problémám van, hogy egyik pillanatról a másikra felforrósodott a vga-m és kikapcsolt a gépem. Nem volt terhelés alatt és tuningmentes. Azóta be se kapcsol már a gép, ha benn van a kari. Kiveszem, akkor egyet sipol, ez egy rövid- közepes sipolás, nem az a rövid ami akkor van, ha jó a bios teszt, annál hosszabb, 1-1,5 sec hosszú.
Tápomat mondták már h cseréljek, azt most hétfőn megpróbálom.
Szerintetek mi mehetett gajjra a gépben?
A vga tápcsati részén elég erősen látszik a forasztózsír, ebből lehet vmire következtetni?
Sürgős lenne, mert szakdolgozatot írok, és kellene a gép! és már cak 2 hét van...
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz Zsolti1987 #31264 üzenetére
Meg előzmény, hogy egyre többször csinált olyat, hogy minden ötödik bekapcsolásnál bootolás közben megállt. Újra benyomtam, akkor ment. Lehet h a táppal is gond van, és az tette tönkre a vga-t is?
-
Zsolti1987
aktív tag
Előre boscátom, hogy most lehet hogy hülyeséget kérdezek, de lehet-e két különböző videokarit sli-be kötni?
9800gt
gts250Csak megnézni hogy mit tud, nem tervezem h állandóan így menne.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz szekfizsolt #32371 üzenetére
Hello!
Először is én egy kis ellentmondást érzek. Ha kicsit komolyabb gépet raksz össze, akkor a videokarira azt mondod sok a 20ezer... hát. Na mind1.
Én is tervezésre használom a gépet. Mondjuk attól függ mit akarsz vele terveztetni, hány ezer alkatrész, milyen szimulációkat futtatni,stb.
Ha 3D-s tervezés, modellezés pl gépészeti akkor tényleg a quadro kártyák ajánlottak, azokkal jobb és gyorsabb megjelenítést érhetsz el. Az nvidia direkt ilyen célra fejlesztette. De nem muszáj azt venni, ha nem akarsz költeni rá, vegyél egy sima nvidia kártyát. Lehetőleg minnél nagyobb ram legyen benne.
Ha szimulációkat akarsz futtatni, akkor teljesen felesleges a jó videokari, akkor proci kell meg sok ram. (Nem mellékes, hogy modellezéshez is szükséged van hozzá.)
Egy jó tervezőgéphez hihetetlen összegeket rá lehet költeni, de tényleg.
Jó lenne ha pontosítanál, és akkor tudok segíteni. -
Zsolti1987
aktív tag
válasz szekfizsolt #32384 üzenetére
Ha 3d-s tervezéshez kell, akkor azon az 5-10 ezer forinton nem érdemes spórolni, főleg azért, mert pont az kell hozzá a legjobban. Az alatt, hogy
ne 20 percet kelljen várni, amíg elkészül a 3d-s "végeredmény"...
mit értesz? tudsz programnevet írni? Mert folyamatosan használja a videokarit.1, szerintem atit ne válassz tervezéshez.
2, 10 ezer forintért "Matrox P650 128MB PCIe" amire azt írja, hogy tervezésre van. Vagy nem tervezésre van, vagy olyan szar, hogy már egy játékra való kártya is jobb nála, főleg h 128-as.
3. 512 mb-os, 128 bites kártyára gondoltam, ami kizárólag tervezésre való: ezt meg kell fizetni, quadroSzerintem nyugodtan írhatsz konkrét dolgokat is, pl program, milyen proci, mekkora összeg, mert úgy azért könnyebb.
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz szekfizsolt #32388 üzenetére
Hát az már az a kategória, amit szerintem nem érdemes bele venni, akkor inkább egy mezei 512-eset válassz, vagy ha belefér egy 1gb-osat.
A maróprogramok azok inkább szerintem szimulációk, mint 3d-s tervezés. Oda nem muszáj szerintem quadro.
Mondjuk a rhino-t én nem ismerem, nem tudom milyen igényei vannak. -
Zsolti1987
aktív tag
Mondjuk nem tudom, de gondolom tisztába vagy vele, hogy sok cégnél nem használnak legális szoftvereket. Lehet h ez volt meg nekik legálisan, aztán kimész az ajtón, és már telepítik a többit. És úgy már szükség is van a komolyabb gépre, ez meg csak a látszat volt, hogy arra fogják használni.
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz schawo #32413 üzenetére
Én is hasonló dolgokkal dolgoztam/dolgozok. Korábban laptopom volt, benne egy ati x1400 mobility kártya. Ez 256-os volt, és 512-re egészítette ki a ramból.
Solidworksben már ~200 alkatrésznél megadta magát a rendszer. Viszont hozzá kell tenni hogy ezek az alkatrészek viszonylag bonyolultabbak, sok features-ből álltak.
Most amin dolgoztam legutóbb, az már az asztali gépemen volt, az 2700 alkatrészből és 350 alösszeállításból állt. Nem mondhatom azt se, hogy húde gyors volt, de a bonyolultabb műveleteket is megcsinálta pár másodperc alatt. Az egész betöltése kb 30-40 sec volt.
Amikor zárlatos lett a 9800gt-m be kellett érnem egy kölcsön kapott 7800gt (talán) az 256 mb-os volt. Azt hittem megőrülök, annyira szar volt, minden forgatásnál 30-40 mp-et kellett várni. (Ezt most nem csak neked írtam. )
Párhuzamosan használok Catiát is, annál is ugyanezt mondhatom...
Biztos hogy nagy a különbség amúgy quadro meg sima kari között, szomszédom használ vmi kisebb quadrot, és tényleg nagyon jó, ahhoz képest, hogy azis csak vmi 128vagy256 mb-os.
És ez a softmod csak az új atikkal jó, vagy van megint nvidiákra, ha tudsz vmi jó megoldást ne fojtsd magadba kérlek Amúgy a fenti kijelentésemmel az nvidiákra gondoltam Az ati terén nem ismerem őket, nvidia párti vok...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs