- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabiee
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám van: Újraraktam a gépet (Asus k56cb) ugyanazzal a win 8.1 verzióval ami eddig is rajta volt, akartam felrakni a dedikált kártya (Nvidia gt740m) driverét, de nem talált kompatibilis hardvert. Eszközkezelőben ismeretlen eszközként van 3d videovezérlő és az elérési útjában SUBSYS_00000000 van.
Szerintem ez lehet a gondja, mert a telepítő config fájljában szépen meg van töltve számokkal minden típus útja. Szerintetek mi lehet a jelenség oka? Hardveres hiba, vagy valami szoftver csak? Valakinek van tippje?
Köszi -
csabiee
csendes tag
válasz
KillHates #22214 üzenetére
Köszönöm a tippeket mindenkinek.
Valószínűleg ez lesz a megoldás, mert így visszaemlékezve, amikor a fastboot be volt anno kapcsolva és működött is, akkor gpt-re volt konvertálva az ssd. Most viszont mbr-en van az tuti. Szóval akkor ez nem fér neki össze, hogy fastboottal akarok mbr partícióról indítani. Múltkor is szintén ez lehetett a gondja, nem is alaplap hiba, de legalább kaptam új alaplapot bele
A CMOS eleme, ahogy néztem az alaplap billentyűzet felé eső oldalán van, ahhoz hogy elérjem szét kellene kapnom a gépet teljesen (hűtés, minden kábel stb.), amit nem szívesen tennék meg.
Nem teljesen tiszta nekem ez a gpt dolog. A mostani win mbr-es ssd-n van, szóval ha konvertálnom kell, minden elveszik róla. Ha egy szűz ssd-t tennék bele, ami gpt-re van konvertálva, és arra raknám fel a windowst, akkor elméletileg el kell indulnia? Utána pedig be tudnék lépni a biosba, hogy visszaállítsam, és mehetne vissza a mostani mbr ssd?
Gpt telepítő pendriveot pl úgy tudok csinálni, hogy a normál windows iso-t rufussal gpt-re állítva felrakom rá?
Egyébként szimplán csak azért akartam bekapcsolni a fastbootot, mert 3-4 másodperccel hamarabb felállna a gép, de ha sikerül visszahoznom az életbe, inkább kivárom azt a plusz időt. -
csabiee
csendes tag
Sziasztok!
Asus K56CB notiról lenne szó. BIOS-ban be akartam állítani a fast bootot, (ahogy már régebben többször is megtettem), de a beállítások mentése és újraindulás után se kép, se hang. Most jött ki a szervizből szintén ez hiba miatt, de már nem garis sajnos.
Nem tűnik teljesen halottnak, mert bekapcsoláskor villog a HDD led, a num lock is, felpörög a venti és a hdd is, csak épp nem ad képet, és nem reagál semmi billentyűleütésre.
Fórumokat olvasgatva kipróbáltam a bios recoveryt, de sikertelenül. Asus oldaláról szedtem le a BIOS filet, elneveztem K56CB.bin , K56CB.205,BIOS.bin néven, hagytam eredeti néven, a pendriveot bedugtam az összes usb portba, és próbáltam F2,F9,ESC, win+b és ctrl+home kombinációval is indítani. Az eredmény mindig ugyanaz: Villog a pendrive, majd elalszik, a venti felpörög a gépben, de nem történik csoda. Szétszedtem, hogy reseteljem a CMOS elemét, de nem találtam meg az alaplapon. Létezik, hogy nincs is?? Vagy csak a másik felére rakták?
Ha valakinek van bármi tippje, vagy ismer valakit PH-n, aki rövid határidővel meg tudja csinálni nem szervizes árfolyamon, kérem segítsen.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!