Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Azonnali navigációs kérdések órája (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5201) szafrinka válasza gipsztigris (#5200) üzenetére


szafrinka
csendes tag

Köszi a választ!

(#5202) Biqci válasza gipsztigris (#5200) üzenetére


Biqci
aktív tag

Nagyszerű, köszi! :R
Most már csak azt kellene megoldani, hogy BT-n kapcsolódjanak. Most villog minden, de nincs BT kapcsolat és a pl. Google navi, meg egy "másik" is követeli a gps vevő bekapcsolását.

"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin

(#5203) Biqci válasza gipsztigris (#5200) üzenetére


Biqci
aktív tag

Ja, még annyit, mi akar lenni a főoldalon a Mock GPS Provider, amit be lehet pipálni?

"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin

(#5204) gipsztigris válasza Biqci (#5202) üzenetére


gipsztigris
addikt

Enable mock GPS provider mellé tegyél pipát!

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#5205) Biqci válasza gipsztigris (#5204) üzenetére


Biqci
aktív tag

Wow! Kiváló! Tökéletesen működik! :C
Hihetetlen, hogy bekapcsolás után pillanatokon belül kapcsolódik és a szobában kb. pontosabb, mint a telefonom (ami nem MTK-s ;] ) a szabadtéren tiszta időben.
Tényleg igazad van, nem kell a telóra bízni a dolgokat, potom összegért (nekem 7 EURO-ba fájt) és egy pici kényelmetlenségért cserébe le lehet zárni mindennemű gps-okosteló vitát!

Köszi még egyszer! :R

"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin

(#5206) Tapu


Tapu
csendes tag

Sziasztok Guruk! Egy TOMTOM GO 720-t szeretnék frissíteni. Eddig még nem kezdtem el. A rajta lévő szoftver és a térkép is több éves.
Le tudom cserélni IGO Primora?
Tulajdon képen a teljes folyamathoz kellene segítség. Előre is köszönöm!

ÜÖdv: TAPU :C

Szép Napot! Zsolt

(#5208) Csuesz


Csuesz
újonc

Adott egy NAVON N670-es navigáció. Frissítés után nem indul rajta a navigáció.
A menüpontra kattintva, még az animáció is lefagy.
Sajnos már nem garanciális. A szervízt felhívtam, azt mondták, hogy a szoftver összeakadhatott.
Milyen programoknak kell lennie a kártyán? Lehet valami letörlődött?

(#5210) Prime110 válasza Csuesz (#5208) üzenetére


Prime110
aktív tag

Az iGO-n kívül gyakorlatilag semminek, a WinCE a belső ROM-ban van égetve, amire az egész főmenü is épül. De az ROM-ba van építve ahhoz nem lehet csak úgy hozzáférni.

(#5211) Csuesz válasza Prime110 (#5210) üzenetére


Csuesz
újonc

Köszi!
Akkor mi lehet a probléma.
Volt egy biztonsági mentésem, de abból sem tudta visszaállítani, így kézi vezérléssel visszamásoltam a fájlokat, de a probléma ugyanaz!

(#5212) Prime110 válasza Csuesz (#5211) üzenetére


Prime110
aktív tag

Persze, mert a WinCE lesz a ludas, ahhoz mindegy, hogy lett e biztonsági mentés az iGO-ról vagy sem, ezt egy WinCE újratelepítés tudná tartósan megoldani és akkor mehet a biztonsági mentés visszaállítása.

(#5213) Csuesz válasza Prime110 (#5212) üzenetére


Csuesz
újonc

Köszi!
:((

(#5214) runner 125


runner 125
nagyúr

Sziasztok,

Garmin Nüvi 660:

Arra a következtetésre jutottam, hogy 2 GB-nál nagyobb térkép-képfájlt egyszerűen nem képes lekezelni. Ha normál SD kártyára másolom, ha 4 vagy nagyobb SDHC-ra (hozzáteszem olvassa az SDHC szabványt is) nem látja. Viszont a friss teljes EU térkép kb 3,5 GB.

Noh most arra van mód, hogy két részletben tömöríttetem a MapSoure-csel a full EU térképeket?

Ha, igen, hogy tudom megnézni, hogy most mely országot tömörítettem be? Megmondom őszintén csak a 2gb alatti méretre koncentráltam, a de közép EU-t jelöltem ki a MapSoure-ben, viszont jó lenne ha teljes EU lenne rajta.
Mert, ha gond nélkül látná a kát térkép-képfájlt, akkor a menü-ben a térkép info alatti részen be tudnám pipálni mindkét adatbázist, így elvileg kezelné az 1 x 2gb és 1 x 1,5gb-s térkép-képfájlt.

Köszi a választ!

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#5215) #79335424


#79335424
törölt tag

Megpróbálom itt is, hátha... Van egy CNS Globe HD -m. Szerintetek lehetséges lenne usb -n, kékfoggal, vagy esetleg soros porton olyan kapcsolatot összehozni, amivel egy Androidos eszközön futó navi a PNA vevőjét használná a helymeghatározáshoz?

(#5216) PLaci58 válasza #79335424 (#5215) üzenetére


PLaci58
őstag

Röviden : Nem!
A fő ok az, hogy az androidos eszközhöz nem tudnád csatlakoztatni.
Újra kéne írni hozzá a romot.

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#5217) #79335424 válasza PLaci58 (#5216) üzenetére


#79335424
törölt tag

Köszönöm! Szomorú. Van OTG-soros port támogatás a kernelemben, de titkon a BT. -ban bíztam egy kicsit, esetleg némi WinCE driver -faragással. Esetleg azt tudod, hogy az Android -kompatibilis BT. vevők milyen profilt használnak? HID?

[ Szerkesztve ]

(#5218) gabor_01 válasza runner 125 (#5214) üzenetére


gabor_01
senior tag

Melyik térléppel próbáltad és nem ismerte fel?
Firmware-t frissítettél?

(#5219) PLaci58 válasza #79335424 (#5217) üzenetére


PLaci58
őstag

A WinCE-nél meg lehet oldani, hogy USB-n kiküldje a GPS adatokat (ezt valamikor 2008-ban megcsináltuk), de az android az egy elég speciális szoftver.
OTG-n csak azokat az eszközöket ismeri fel, amiket gyárilag beprogramoztak. Ezek általában a pendrive-ok (adattárolók) és a mobil stickkek (ezt mondjuk nem értem, hogy egy mobiltelefonra készült szoftver miért akar mobil stickken keresztül kommunikálni :) )
Annyit tudok, hogy alapvetően az android BT-jét kihangosításra tervezték.
-Headset
-A2DP
és az újabbakban Health profil is van (orvosi eszközökhöz).
Nekem néha még fényképek átküldésével gondom volt :D

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#5220) gipsztigris válasza #79335424 (#5217) üzenetére


gipsztigris
addikt

Minden bluetooth GPS vevő Bluetooth SPP (serial port profile) protokollt használ. Szerintem olyan, hogy android kompatibilis nem létezik. Az androidot tették kompatibilissé a bluetooth vevőkkel.

A másik kérdéshez kapcsolódva a CNS BT chipje csak BT kihangosító funkcióval bír, és azt is csak egyirányban. Egyetlen PNA készülékről tudok ami támogatta szinte az összes Bluetooth szabványt, ez az iPAQ316-os. Ennél a GPS jelet át tudtam vinni laptopra. Androiddal szerintem nem biztos, hogy össze lehetne hozni, de egy próbát megérne.

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#5221) Imi91 válasza #45553408 (#5207) üzenetére


Imi91
aktív tag

port = 1 -et át kell írni auto-ra akkor biztos menni fog :)

Eladó!!!: ----> <----és----> <----NÉZZ BE!! :)

(#5222) runner 125 válasza gabor_01 (#5218) üzenetére


runner 125
nagyúr

2014.10. térképekből pakoltam fel.

Nem, de ahhoz viszont lövésem nincs h kell. :F
Nüvi 660 a kütyü, nem mai darab, de korrekt vas.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#5224) #79335424 válasza PLaci58 (#5219) üzenetére


#79335424
törölt tag

Elnézést, hogy "akadékoskodok", de úgy érzem, hogy itt lehet némi félreértés. Az Android ebben a tekintetben sztem egyáltalán nem "speciális". Linux kernelre épül és ennek megfelelően olyan eszközöket támogat, amiknek a driverét tartalmazza a kernel. De ez akár bővíthető is. Pl. az én telómban sincs gyárilag soros port támogatás, de custom kernelekben lehetséges. Az Android miniPC -k sem támogatják alapból az USB wifit, de Vargalex az egyik kernelhez készített modult. Ehhez nyilván kell kezelőszoftver is, de mivel a Linux kernelparancsok nagyrészt működnek Androidon is, ezért pl. a hálózati interfészt terminálból is be lehet konfigolni (mármint hogy a rendszer a beépített wifi modul helyett, az USB -st használja).
Ami a mobil stickeket illeti, Android nem csak telón lehet. Pl. ott vannak a Tabok, amelyek nagyobb része nem tartalmaz SIM modult. Ha egy ilyen Tab támogatja az USB xG modemet, akkor így megoldható a "közvetlen" mobil adatkapcsolat.
Sztem az is a dolgok erős leegyszerűsítése, hogy az Androidban a kékfogat "kihangosításra tervezték". Azt a profilt tudja, amit az adott BT modul + driver. Pl. a Sony Xperia mini (st15i) ugyanazzal az Android verzióval (2.3.4) jött ki, mint az SGS2. Az előbbi valóban szinte csak az A2DP -t ismeri, míg az SGS2 pl. a HID (Human Interface Device) profilt is. Ezt a beviteli eszközök (pl. egér, bill.) használják. Apple bill. -t és Logitech M555b egeret használok. Ezt kezeli az S2 és a miniPC -k is, out of the box. De a BT fájlátvitel is régóta támogatott, ami szintén nem lenne lehetséges audio profilokkal. Ezen kívül, lehetséges vmi virtualizáció is (ennek nem ismerem a működését), mert pl. a DUN (Dial-up Networking) az Androidban nem volt támogatott, de egy alkalmazás telepítése után lehetséges volt BT. net tethering.

Gipsztigris:
Teljesen igazad van, az "Android kompatibilis" nem volt helyes megfogalmazás. Viszont a CNS GHD BT. képességei sztem nem csak az audióra korlátozódtak. Gyárilag van benne böngésző, ami a korábban említett BT DUN profilon keresztül kommunikál. Biztos, hogy működik, mert használtam Symbian -nel és Androiddal is. Ez viszont mindenképpen kétirányú kommunikáció. Erre alapoztam azt, hogy ezen keresztül talán küldhető pozícióadat is.

[ Szerkesztve ]

(#5225) gipsztigris válasza #79335424 (#5224) üzenetére


gipsztigris
addikt

Igaz, a DUN-t kifelejtettem. :)

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#5226) gabor_01 válasza runner 125 (#5222) üzenetére


gabor_01
senior tag

Telepítsd ezt, majd ő felteszi a legújabb firmwaret.

A térképből csak az NT jó hozzá, NTU-val ne próbálkozz.

(#5227) PLaci58 válasza #79335424 (#5224) üzenetére


PLaci58
őstag

Akadékoskodj nyugodtan, ebből tanul az ember :D
Az androidot azért neveztem speciálisnak, mert telefonra tervezték. A tabletekre csak ráhúzták a telefonra készült androidot, némelyiket mindenféle átalakítás illesztés nélkül. Bedobálták a kernelbe a HW-hez szükséges drivereket "oszt kész". Persze vannak komoly gyártók, akik szépen kidolgozzák a tabletjeik szoftberét. Ezekbe viszont benne is van minden gyárilag (WiFi, G3, GPS, BT ...).
Azért írtam, hogy ROM frissítés (kernel driver, illesztő, kezelő szoftverek, jogosultság engedélyek ... nélkül nem fog menni). Ha nincs beépített BT, akkor el lehet felejteni a külső USB-s BT-t. Körbejártam már a dolgot, ennyi. Nagyon bele kellene mélyedni az androidba ahhoz, hogy működjön.
ROM frissítés = Custom kernel, egyről beszélünk.
A fájlátvitel természtesnek tűnik a mai telefonoknál, tableteknél, hiszen a képeket "fel kell tölteni a netre" :)

A BT azt a profilt tudja amit betettek a szoftverbe. Alapvetően mégis kihangosításra tervezték :D
Nem mondom, hogy manapság nem használják sok egyéb dologra is. Ha megfigyeled a kihangosítást minden BT-s eszköz tudja.
Telefonnál nem sok értelmét látom a HID-nek, tabletnál már több létjogosultsága van, főleg a billentyűzetnek.
Mindenesetre nem láttam még olyan tinit, aki a telefonja mellett cíholta volna magával az egeret és a billentyűzetet :D

Konkrétan, ha nincs beépített BT az eszközben, akkor kell egy módosított szoftvert csinálni.
BT eszköz drivere a kernelbe, ellenőrzés, engedélyezés;
BT eszköz azonosítója az androidba, engedélyezés, jogosultságok, profilok, szolgáltatások, kezelő programok.
Virtuális soros port létrehozása, kezelése, modem kezelő szoftver (ez általában benne van, csak hozzá kell rendelni a BT-hez).

Ha már ilyen BT-s megoldáson gondolkodsz, akkor inkább egy BT-s GPS vevő.
Ha mindenképpen a CNS-el akarsz küszködni, akkor inkább az USB-n keresztül érdemes megpróbálni.
Konkrét megoldást nem tudok.
Inkább vegyél egy GPS-t tartalmazó tabletet, pl Wayteq.

Hidd el sokkal jobban jársz :D

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#5228) #79335424 válasza PLaci58 (#5227) üzenetére


#79335424
törölt tag

Úgy voltam vele, hogy egy kérdést és esetleg némi kísérletezést ér a dolog, de megfeszülni nyílván nem fogok csak azért, hogy megspóroljak egy BT GPS vevőt. Tudom, hogy telón, Tabon általában meddig terjed az Android buherálása. Én viszont kb. 2 éve foglalkozgatok miniPC -kel. Ezeken nem ritkák a sokkal merészebb belenyúlások (pl. Linux, Android dualboot).
Lehet, hogy csak azért, mert nem vagyok már tini, :) de én látom értelmét telón is a HID -nek. Pl. megmarad a hasznos képernyőfelület, mert a virt bill. nem takarja ki a fél kijelzőt. Otthon pedig MHL adapterrel kiadhatom a képet és a teló maradhat a monitor mellett, mert a kezeléshez nem kell fizikai kontaktusban lennem vele.

(#5229) PLaci58 válasza #79335424 (#5228) üzenetére


PLaci58
őstag

Akkor itt az alkalom, hogy megcsináld.
Szívesen olvasnám a megoldást.
Nem foglalkozom miniPC-vel és nem is vagyok mai gyerek, de ezt meghagyom másnak :D

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#5230) kidkid


kidkid
csendes tag

Sziasztok,

Mio DigiWalker H610-et szeretnék frissíteni mert jelenleg a miomap v3.2 van rajta ami eléggé elavult már ha jól tudom 2007-es térképek...
Nem az én navim, nem is használtam még soha sem ilyet :) Ezért ha tudtok rám szánni pár percet akkor kérnék tőletek egy részletes leírást (mit honnan - hová - mikor).
Eléggé fontos lenne.

Előre is köszönöm!

(#5231) DM43 válasza kidkid (#5230) üzenetére


DM43
őstag

A H610-en tetszőleges program elindítható úgy, hogy azt a kártya gyökerébe teszed, és az exe-t átnevezed H610Auto.exe-re. Ha a kártyát bekapcsolt gép mellett bedugod, akkor a program el fog indulni.

(#5232) kidkid válasza DM43 (#5231) üzenetére


kidkid
csendes tag

köszönöm!
de honnan tudok hozzá letölteni friss térképet? vagy melyik programot ajánlod?

(#5233) KD6-3.7


KD6-3.7
őstag

Sziasztok!

Remélem jó helyen járok! Adott egy Yamoto Seven GPS amire szeretnék olyan térképet feltelepíteni amiben van traffipax figyelő is! Melyik térképben/térképekbe található ilyen és honnan tudom beszerezni?
Inkább offban írom mert nekem a virágbolti verzió lenne jó...

(#5234) @matthew@


@matthew@
őstag

Üdv.
Most jöttem haza nyaralásból és egy Garmin nüvi 50-esel navigáltunk, a ketyere nagyon jól vizsgázott, egyetlen dolog van ami furcsa volt h mielőtt mentünk, lefrissítettem, kért egy SD kártyát az új mapokhoz. A régi navigációmból volt itthon egy 4GB-s Class 4-es kártya, be is tettem. Viszont néha a térképeket kicsit lassabban töltötte be és amikor pl 150-200km-es szakasz jött akkor gondolkozott egy kicsit, ez lehet a microSD sebessége miatt?

Matthew 24:42

(#5235) __H4X0R__


__H4X0R__
senior tag

Sziasztok!

Garmin Nüvi 50-nel kapcsolatban lenne egy kérdésem. A legutóbbi utam során nem szerettem volna fizetni matricát az autopályára, ezert a beállításokban be is kapcsoltam az Elkerülések alatt a Fizetős utak funkciót. Ennek ellenére barhogy terveztem az útvonalat, gond nélkül fel akart vinni az M6-osra. Tudtommal az M6-os teljes szakasza fizetős.

Tapasztalt mar valaki hasonlót, ötlete lenne valakinek hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?

Kristóf

www.kristofnagy.com

(#5236) gabor_01 válasza __H4X0R__ (#5235) üzenetére


gabor_01
senior tag

Hol akart rávinni?
Fizetős szakaszok

(#5237) __H4X0R__ válasza gabor_01 (#5236) üzenetére


__H4X0R__
senior tag

Diósdnál a 7-es utról át akart vinni az M0-ra es arrol az M6-osra Martonvásár előtt még, majd utana megint vissza akart vinni a 7-es útra.

Az útvonalbeállításnál a legrövidebb idő van beállítva, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy fel kéne vinnie az autópályára. Egyébként kipróbáltam azt is ha kiszedem a pipát a fizetős utak elől, akkor végig az M7-esen akart levinni Szántódra, de az ebben az esetben fizetős opció alatt normális.

www.kristofnagy.com

(#5238) gabor_01 válasza __H4X0R__ (#5237) üzenetére


gabor_01
senior tag

Ahogy linkeltem az előbb, pont addig nem fizetős az M6.

(#5239) ReSeTer


ReSeTer
senior tag

Valaki tud valami érdemi információt a legújabb top map HU frissítésről? Még tavalyi a legutóbbi térkép. Elvileg azt írták, hogy a márciusi kiadást május második felében valószínűleg kitudják adni. Na most július közepe van és sehol.

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#5240) lovi8


lovi8
tag

Sziasztok,

M-TECH MT-350FEU típusú navigációs kütyühöz milyen IGO-t lehet használni?

Segítséget előre is köszi

(#5241) Imi91 válasza lovi8 (#5240) üzenetére


Imi91
aktív tag

Használni bármelyiket használhatod. Bár a Primo-nak már ez a hardver eléggé kevésnek tűnhet, de még szerintem a 3D épületek és hasonló grafikai elemek kikapcsolása után már egész jó lenne szerintem :)

Egyébként az Igo 8.x lenne a legmegfelelőbb, rá talán egy kicsivel gyorsabb lenne mint a primo.

Eladó!!!: ----> <----és----> <----NÉZZ BE!! :)

(#5242) Imi91 válasza ReSeTer (#5239) üzenetére


Imi91
aktív tag

Fogalmam sincs, hogy mikor lesz elérhető az új térkép. Kb 1 éves már a jelenlegi verzió :)

Eladó!!!: ----> <----és----> <----NÉZZ BE!! :)

(#5243) lovi8 válasza Imi91 (#5241) üzenetére


lovi8
tag

Köszi szépen :C

(#5244) Imi91 válasza lovi8 (#5243) üzenetére


Imi91
aktív tag

Igazán nincs mit :)

Eladó!!!: ----> <----és----> <----NÉZZ BE!! :)

(#5245) csabyka666


csabyka666
addikt

Üdv mindenkinek!

Szükségem lenne egy kis segítségre. Adott egy TomTom XXL Canada 310 típusú készülék, térképet kellene frissítenem rajta. Körülnéztem a TomTom weboldalán, de úgy értelmeztem az ottani infókat, hogy csak pénzért lehet hozzájutni a térképekhez, viszont abban bízom, hogy csak rosszul értesültem, és ti tudtok nekem segíteni.

Félreértés ne essék, nem akarok csúnya dolgokat kérni, de nem volt még dolgom ilyen GPS-sel, és talán nem megy rá a fél életem, ha ti segítetek. :)

Köszi a válaszokat előre is! :R

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#5246) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Volna egy olyan gondom, hogy a Mio C520-as PNA-mon egy kis idő után teljesen elhalkul.
Ez mitől lehet szerintetek mit nézzek meg rajta?

THX

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#5247) PLaci58 válasza Predator2 (#5246) üzenetére


PLaci58
őstag

Házilag legfeljebb a fülhallgató kimenetet érdemes megnézni.
Párszor beledugni egy fülhallgatót, esetleg megnézni, hogy azon jól szól-e.
Ha azon sem jó, akkor komolyabb baja van.

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#5248) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

udv!

a gps-em töltője elkallódott (vezeték+autós töltő).
van másik töltő, de ha bedugom a szivargyújtóba, azonnal elmegy a kép.
próbáltam másikkal is,ami biztosan jó, de a helyzet ugyanaz.
viszont normál hálózati aljzatra dugva semmi gond, pc-re kötve is jó, szivargyújtóba inverter, abba a gps és szintén megy rendesen.
hol lehet a gond?

#?*@&!

(#5249) gipsztigris válasza zeon.hu (#5248) üzenetére


gipsztigris
addikt

A kábellel van a gond. Egyes kábeleknek rövidre vannak zárva a 4-es és 5-ös lábai másoknak pedig nem.(USB és OTG mód) Az egyiknél ha rádugod egyből PC adatátvitelre vált, a másiknál pedig marad a töltés.

[ Szerkesztve ]

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#5250) Hege1234


Hege1234
addikt

sziasztok!

van egy tomtom xl 1.9gb-os készülék
8.083-as verzióval
lehet e frissíteni 10-re ?

+
most ez van rajta
Europe Central 870.3513
van e ennél frissebb ami a 8.083-on elmegy?

Útvonal

Fórumok  »  Autó+mobil  »  Azonnali navigációs kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.