Hirdetés
Aktív témák
-
Prego
senior tag
Két kérdésem lenne:
1. Az irodai gépem szerencsére nem lefagyni vagy újraindulni szeret, hanem nem akar kikapcsolni. Elér odaáig, hogy a Windows leáll és másnapig úgy marad, ha hagyom...
Valószínüleg a Registy Cleaner tett be neki, lehet viszaállítok egy pontot. Vagy tud valaki valami más megoldást?2. Egy SMC Router és egy switchel van megoldva az irodai hálózat. Szépen ki vannak osztva az IP címek van rajta egy asztali masina, egy félig laptop, két hordozható masina meg egy nyomtató.
Ám van amikor teljesen lekapcsolódik a két asztali masina a hálózatról, a két laptop viszont vígan fennt van neten, csak a Router újraindításával oldódik meg a dolog.
Még mielőtt befektetnénk egy százezres Cisco routerbe, megkérdezném hogy ezen lehet e valahogy segíteni, vagy egyszerűen rossz az SMC. Haver szerint túlmelegszik, de direkt úgy tettem, hogy ne a melegedő oldala feküdjön a polcon.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
Tegnap megőrültem....
Bemegyek irodába, megyeget a net, aztán egyszerűen annyi neki. Router újrandít, Reset, semmi haszna, ugyanezt a T-Comos ADSL Modemmel. Semmi, a router is azt írja hogy internet Disconnected, Connectre meg sem nyikkan. Aztán adsl teszttel sikerült kicsikarni a masinából kb 1Mbitet a 4-ből, a közvetlen rákapcsolt notival. Visza a routerbe, 5 percig jól ment aztán megint kaputt. A belső hálózat tökéletesen működik. A router adminján az látszik hogy Internet Connected, de a gépig valahogy nem jut el egy deka bit sem. Firmaware frissít, de nem oldotta meg a problémát.
Van valakinek valami ötlete?Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
Sziasztok
Mit kell beállítani ahhoz, hogy a laptop WiFin keresztül csatlakozzon a netre és tudjak weboldalakat böngészni?
A WiFire azt írja ki hogy csatlakoztatva, és kiváló a jelerősség, de amikor próbálok bőngészőt nyitn, vagy pingelni a routert, mindig bejön a tárcsázó, és a listában csak a modemet meg a GPRS cuccát látom.
Ezeket le se lehet tiltaniAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
Kiírtam újraírható DVD-re a Windows telepítő ISO-ját (full legális, csak a sulitól kapom ISO-ba), telepítés után próbáltam többféle progival törölni, de mindig azt írja ki hogy a lemez nem törölhető, vagy nem újraírható.
Burn4Free
ISOBuster
CloneCD
NERO 7 és 8
kisebb, lemeztörlő programok már megadták magukat.
A lemezt nem ezen a gépen írtam, de a laptop az irodában van és Hétfőig meg használnom kéne a lemezt.
Köszi a segítséget (persze a legegyszerűbb lenne venni egy újat, de ezt most zárjuk ki).[ Szerkesztve ]
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
A laptopos részben nem találtam megfelelő totyikot, inkább itt kérdezem meg:
Vettünk 4 darab laptopot, de kettőn francia, kettőn pedi spanyol Vista van előtelepítve.
Ezt kéne lecserélni valami magyar oprendszerre.
Viszont állítólag a művelet eléggé bonyolult, boot manager és particionálással megy csak és a siker sem garantált.
Tud nekem valaki ebben segíteni? Milyen progikkal kell nekifogni és hasonlók.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
-
Prego
senior tag
-
Prego
senior tag
Sziasztok, kaptam kézhez egy masinát: 3GHz P4, P4P800-E Deluxe, 2*160GB Samsung vinyó IDE csatlakozón.
Teljesen poros volt, szétszedtem, összeraktam, jumperekhez nem nyúltam, bekapcsoltam és működött.
Majd félre a sarokba néhány hétre....
Pénteken próbálom elindítani, mert kellett volna az erőforrása konvertáláshoz, erre elkezdi hogy FastTrack betöltése-nem talál FastTrack BIOS-t, majd kiírja hogy nem talált semmit amiről bootoljon.
ha jól olvastam, a FastTrack az valami RAID szerű cucc IDE csatlakozón?
Próbáltam már egy vinyóval (Maser), kettő vinyóval (M+Slave), BIOS reset, de semmi.
Valakinek valami tippje?
KösziAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
Lehet már rég megoldott téma, de nem tudom hogy keressek rá:
P5B alaplap, ASUS passzív 6600 és Win Vista párosítás.
Azt csinállja, hogy a képernyőkímélő után ugye kikapcsolja a monitort, ám amikor megmozgatom az egeret, már nem történik semmi. Ha átváltom a monitor kimenetét, majd vissza (analóg), akkor kiírja a moncsi hogy nincs jel azon az ágon.
A gépet csütörtökön húztam fel, a legfrisebb driver van rajta, most egyenlőre kilőttem az autómata kikapcsolás funkciót. A kártya topicjában már feltettem a kérdést, de ott nem túl nagy a forgalom.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
Sziasztok
Kisebb fennakadást okoz nekem most a tűzfalam, egy BitDefender 2008, ugyanis amikor próbálok FTP-re csatlakozni a Total Commanderrel, kiírja hogy PORT failed, és nem tölti be a mappákat. Ha kikapcsolom akkor működik minden rendesen. A Total Coomander rajta van a White list-ján, és ha az Internet Explorerrel próbálok csatlakozni az FTP-re akkor is működik minden.
Megpróbáltam a Profil Resetet, és a kézi hozzáadást is, de nem segített. A profil listában persze csak az Any és az Allowed szavak szerepelnek a TC sorban.
U.I.: csak az én irodai gépemet tiszteli meg evvel, a többi irodai, illetve az otthoni gépemen tökéletesen működik minden.[ Szerkesztve ]
-
Prego
senior tag
-
Prego
senior tag
Milyen videovágó szoftverrel, és annak melyik funkciójával lehet videót "rajzfilmesíteni"?
-
Prego
senior tag
Kaptam ma egy beteg gépet, ami először csak második nekifutásra állt fel, aztán a felálással már nem volt gond, viszont töredezettségmentesítés közben folyton újraindult. Memtest86 is kifagyott (mindig máshol), szal RAM hibára gyanakodtam. Kivettem a RAM-okat, egyesével próbáltam, de mindkettővel újraindult tör mentesítésnél. Fogtam egy modult egy másik gépből, avval lefutott a tör.ment is, és az Orthos is futott 20 percet, ám a memtest86 szintén kifagy. A memtest lemezt kipróbáltam másik gépben, ott szépen futott.
Mi lehet még a gond? Milyen tesztprogit ajánlotok még?Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
Sziasztok
Az mitől lehet, hogy amikor a gép kikapcsolja a monitort (Sleep módnál és hasonlóknál) és utána megmozdítom az egeret, többé már nem kapcsol vissza, sőt, újraindítás után sem hajlandó, csak akkor, ha lekapcsolom a tápot és vissza?Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
Sziasztok, lenne egy fura kérdésem:
Van egy ACER AL1714-es monitorom 1 darab pixelhibával (bal felső sarokban, nem zavaró), 2003-12-15 vásárlási dátummal. Most gondolkodom egy Samsung Wide 22" beszerzésén, és ettől megválnék.
Rokonom felajánlotta hogy megveszi tőlem, de nem akarom átverni, őszintén szólva sztem 25 ezret nem ér meg a készülék még úgy sem, hogy 4,5 éve 30% fényerőn használom, napi sok órában, szóval nem éppen egy kiégett készülékről van szó, az ő 14" GABA monitorjánál valszeg jobb .
Szerintetek mennyi lenne az ideális ár?Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
Sziasztok!
Hogy lehet kikapcsolni a Vistában azt az effektet, hogy amikor több ablak van nyitva, mindig az lesz aktív amelyikre rámegyek az egérrel.
KösziAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
Két kérdésem lenne:
-CD/DVD írás után a gép elkezd meghalni: ha új progit indítok nem indul el, csak megjelenik a processek között, ahonnan lelőni sem tudom, ha új weboldalt szeretnék (a már megnyitott böngészőből) akkor az nem jön be de pingelni tudok (MSN üzenetváltás simán zajlik). Újraindítani is csak gombbal tudok.
Format C-t már próbáltam, Eredeti windows van fent SP3-mal. Szerintetek író, chipset, vagy szoftveres probléma.
-Lecseréltem a gyári hűtőt Freezer 7-re, visszaszerelés után nem indul a gép (előző ezüst pasztát gondosan eltávolítottam). Végül kideritettem hogy csak akkor indul ha a Front panel USBket lehúzom az alaplapról (tök mindegy melyik tüskesorra dugom), egyszer még a biztosítékot is kiverte. A házikót nemrég vettem, a lapra is van még bőven gari. hátsó USB panelem sajnos nincs ehhez a laphoz és másik házam sem hogy kipróbáljam.
Melyiket vigyem el gariztatni?Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Prego
senior tag
Van egy meglehetősen kínos problémám, 250GBos vinyó fel volt particionálva a köv módon:
10GB az XP-nek
4GB a lapozónak
50GB progiknak
50GB játékoknak
maradék 120 doksik, mentések, letöltések, főiskolai anyagok, virtuális gépek
Gondoltam Win 7-re fel, a 10-4-50 egybeolvaszt, tökéletes lesz.
Csakhogy a 10GB és a 4GB külön fizikai partición volt, szal nem tudta megcsinálni, az 50es logikaira meg nem engedte. Sebaj, mondom holnap be irodába, ott van vinyó dögivel, mentés stb, addig is vissza XP hogy legyen legalább TV.
Erre XP (és utána már a 7es is) azt írja:
64GB unallocated space
50GB Primary
108.9GB Extended
10GB UnallocatedNah most mi a franc van? holnap oké hogy beviszem irodába, de mivel tudnám visszaállítani a dolgokat?Leginkább a főiskolai anyagok zavarnak, szakdogámról van 4 másolat is 3 gépen, szal az nem annyira gáz
[ Szerkesztve ]
-
Prego
senior tag
válasz Sk8erPeter #43456 üzenetére
Úgy tűnik látja minden adatomat a GetDataBack, köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Prego
senior tag
Nem tudom hogy van e valakinek ASUS k50ij laptopja Windows XP-vel.
A Wireless drivert nem tudom ráberhelni (gyártó honalpjáról szedve), először a Console progit kell feltenni, aztán az Atheros Drivert, ilyenkor be is jön az új hardver varázsló, de azt írja nem talált illesztőprogramot az eszközhöz.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm Black Titanium Black Milanese Loop - M
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÉPSÉGHIBÁS
- Bontatlan - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD - Magyar
- HP EliteBook 840 G5, 14" FHD IPS 120Hz!, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, 2GB AMD VGA, SZÉPSÉGHIBÁ
- Eladó Synology RT6600ax Router WiFi6
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest