Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
borat26
aktív tag
válasz punish3r #52706 üzenetére
Ez a Voce beleférne! Már ha nem csak új dolgokat akarsz venni. Ha érdekel, írj rám.
Tudom, azt írta új szett, de érdemes amúgy elgondolkodni, hogy mennyit is tudnál pl csak itt megspórolni. És nem okoskodni akarok, csupán tele a piac jobbnál jobb használt szettekkel.[ Szerkesztve ]
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
kacsa7
őstag
válasz punish3r #52706 üzenetére
RCA-ból legalább egy Kácsa KHS321-ben gondolkodj. Alatta pénzkidobás. Hangszóró kábelből vagy Cordial CLS225 vagy Kácsa FLW-LSW-t nézegess. Erősítőt csak használtan vegyél, különben 100eFt-ig nem fogsz találni olyan új erősítőt, ami fel fog érni a rendszer többi eleméhez. 20-40eFt között már vannak jó hangú 2-4 csatis erősítők használtan. Nekem is van pl egy Phoenix Gold ZX200-am, ami magasra nagyon jó választás lehet. Szettből a Rainbow SL abszolút mindenes. Én a DL szériát próbáltam, nekem már az is nagyon bejött. Ezen kívül a Tempo 6 még elég jó lehet, de a kolléga Voce szettjére is rámennék, mert hangváltó úgysem kell a PRS miatt, úgy az egy nagyon jó vétel lehet! Ráadásul akkor a kereted alatt megvagy belőle. Gyakorlatilag abban az árkategóriában amiben nézelődsz, a Kicx 6020-on kívül semmi sem biampolható váltós. Utána a legközelebbi biampolható a Focal PS165. 80PRS-el tudod vágni a szettet, így a váltót úgy sem fogod használni.
-
nagyúr
válasz punish3r #52736 üzenetére
No. Passzívban ugye van váltód, akkor a 4 csatornádat hidalhatod és lesz 2 hidalt kimenet, váltónként egy. Ha aktív lesz a rendszer, akkor 4 csatornára lesz szükséged, tehát nem tudod hidalni, mert ugye úgy csak 2 csatorna lenne.
RCA-ból magasra hicon ambience, audison best vagy khs321 mehet, utóbbi kicken is nagyon jó
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz punish3r #52739 üzenetére
A PRS-el semmi gond nincs aktívon, a kicx6020 az, amivel küzdök. Bár most egész jó beállítást sikerült összehozni aktívban is, ennek ellenére elképzelhető hogy visszaállok passzív-biampra. Majd meglássuk...
"csatornánként mekkora terhelhetőségű erősítőket nézzek (4 csatis)?"
Ami a csövön kifér Amúgy nem feltétlen a wattok a fontosak, a karakter néha sokkal többet számít. Pl. nekem a zx450 ~600w RMS-ével kevesebb kickem volt mint az MPS 2*36W-jával...
A hangszórónak van terhelhetősége, az erősítőnek teljesítménye.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
törölt tag
válasz punish3r #53655 üzenetére
Ha jó a kaszni akkor felesleges a testnek is kábel,csak egy potenciálra köss mindent. Rca-k mehetnek egymás mellett,nem kell 40-50 centire egymástól menniük.A 80 amperes bizti lehet jó,persze csak ha 4 ohm-on lesz hajtva.de akár a 100-as is mehet. Ha szeretnél másik erőt később,akkor inkább egyből vegyél 50-es tápot,a test árát tedd hozzá. Hicon Rca jó választás lehet Hangszóróvezeték mehet a táp mellett,kicsi esély van rá,hogy zajos lesz
-
kacsa7
őstag
válasz punish3r #53655 üzenetére
A Hicon jó választás, de járatni kell!
Én nem használnék különböző hangszórókábelt a mélyközépen és a magason, mert lehet egész máshol vesz el, vagy ad hozzá. A CLS-t sokan dícsérik. Én kácsából LSW15-öt használtam magason. Jó a teteje, de kissé ideges kábel. Ez néha jól jön, néha viszont már sok.
Egy ilyen rendszernél bevenném a kalapba a Sommer Orbit 225-öt is. -
simi811118
aktív tag
válasz punish3r #54196 üzenetére
A magasat én 3,15 - 2.5 - 2.0 kHz -en vágnám, 12dB-vel. Fentről indulva. Fordított polaritással a középhez képest. Közepeket meg fülre engedném fel hozzá, szintén 12dB-s vágással.
Hallózd meg, hogy ugyanazon a frekin összeszólnak-e. (Valszeg igen, de nem biztos) Ha igen, menj lentebb a közép vágásával.
A magasat 2k alá már nem engedném, a mélyközép meg - legtöbb esetben, főleg a bal oldali, a beépítési szöge miatt 3 - 3,5 kHz körül erősen esni kezd. Valahol itt kell megtalálni a jó beállítást. -
Lusu
aktív tag
válasz punish3r #54237 üzenetére
a Mid HPF-et és a High LPF-et cseréld fel és jobb lesz Mert ahogy te írtad egymásba érne a keresztezési frekvencia és csúnyán kiemelne abban a középső 3kHz körüli tartományban.
Nekem pl. a mélyközép (ha jól emlékszem) 2kHz-nél a magas 3,5-nél van vágva és így tűnik jónak. Ja igen 12db/okt meredekséggel
-
Joe fiú
senior tag
válasz punish3r #60921 üzenetére
Kettőször is, eszebe ne jusson és eszedbe ne jusson. Test kábelt mindig legalább akkorára méretezünk mint pozitívat. Hátul biztonsági övnél is testelheted, vagy ahol a legvastagabb fémfelület van a karosszérián.
Attól, hogy nincs benne belső biztosíték nem jelenti azt, hogy nem is kell. 60-80A biztit kell az erősítő elé tenni ami az erősítőt védi.
A szűrő modul kikapcsolható, opcionális, ha aktívan hajtod akkor felesleges.
-
Lusu
aktív tag
válasz punish3r #60921 üzenetére
A lényegi részét Joe Fiú elmondta, még annyiva egészíteném ki, hogy a freki modulokat mindenképp vedd ki. Elég hallgatag eredményt kapnál, ha mondjuk az első szetted alját 80Hz-nél vágod a fejen, az erősítőn meg 70Hz-nél több nem megy át Magassugárzókat ne is említsem.
-
PiciPeti
őstag
válasz punish3r #60949 üzenetére
Az bizony megégett, mindenképp vidd el szerelőhöz, ilyenkor érdemes az egészet átnézni, az az ellenállás könnyedén cserélhető.
Tápot úgy vidd, hogy a pótakksi leendő helyééig, onnan meg mehetsz kisebb keresztmetszettel. A pozitív ágra úgyis kell majd biztiház, szóval ott toldhatod azzal is, negatívot pedig rendes szemes saruval érdemes toldani.
Pótakksihoz leválasztórelét találsz a Ripca-ban, 100A-os, valami 3-4e Ft. Az bevált.
-
zsolt19900
őstag
válasz punish3r #61028 üzenetére
köszönöm mindenkinek, megfogom tekinteni a dolgot codeccel és nélküle is
punish3r: van esetleg forrásod rá, hogy honnan sikerült vásárolnod? itthonra vásároltál onnan vagy esetleg ismerős volt vagy te magad aki elhozta, elküldte?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amatőr csillagászat
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Elektromos autók - motorok
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest