Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
orbano
félisten
válasz k-feri65 #23344 üzenetére
"de az betudható a bemásolás gépbe kimásolás pendrájvra műveletnek"
a pendrivera másolásnak _biztosan_ nem tudható be. a rippelés okozhaz némi minőségvesztést, ha nem jó szoftvert és/vagy nem elég jó meghajtót használsz. de simán elérhető majdnem bitre pontos rippelés, onnantól pedig már nem torzul sehol a bináris adat.
viszont hangbeli eltérés lehet ettől még, meg a CD beolvasásakor a fejegységben keletkezhetnek hibák, amit az elektronika javít. a WAV-os lejátszásban pedig nincs ilyen, a hibátlan jel kerül a DAC-hoz.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Ahogy Beri is írta, a többek tapasztalatából marhaságot vontak le következtetésképpen. A számítógépben, a CD lejátszókkal ellentétben akárhányszor újraolvashatsz egy bitet a lemezről. Nyilván nem mindegy, hogy egy atomratyi olvasód van-e, mert az esetlegesen soha nem fog jól kiolvasni egy-egy szarabbul sikerült szektort, de ilyen szintű dolgok, mint a rezgéscsillapítás, meg házon kívül elhelyezés nem számít (csak írásnál, ahol egyszer égetheted meg a lemez felszínét és nem hibázhatsz), mert nem real-time kell olvasni, így az alkalmi hibák könnyen javíthatók, és nem kunszt a 100%-os kiolvasás.
A számítógépen belül pedig minden más kommunikáció bitre pontos, így az USB kábel. Gondolj bele mi lenne, ha nem így lenne. Egy többezer processzoros szuperszámítógépen, ami betölt egy csarnokot, hogy számolnának ki egy több tízezer számjegyű prímszámot? és gondolhatod, hogy nincsenek mindenhol arany-ezüst-kriptonit vezetőjű, kézzel font, telfon dielektrikumos USB kábelek. itt egy jobb minőségű kábel legfeljebb az elérhető maximális sávszélességet növeli, mert a hibátlanabb jelbe kevesebb alkalommal kell belejavítani.
az a baj, hogy a nem hozzáértők az audio CD szabvány szarságából indulnak ki, és azt hiszik minden más digitális jelátvitel olya tré. pedig kb. az az egyetlen a PC-s történelemben. a CD-ROM szabvány (tehát pl. az MP3-as vagy WAV-os adat CD) például már TÖKÉLETES kiolvasást tesz lehetővé. A pendriveokról, merevlemezekről ne is beszéljünk. Gondolom te sem láttál még olyat, hogy egy CDről beolvasott fotóalbumban homályosabbak a képek, mint máshogyanA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz kavics325i #23383 üzenetére
RSII-vel hogy lehet karos frekit raengedni egy magasra?
amugy tudtad, hogy kijelento modban az igekotot egybeirjak az igevel?[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
teljesen más a protokoll ha LEJÁTSZOD a lemezt, és teljesen más, amikor RIPPELED. És nem az USB-n keresztül más a protokoll, az pontosan ugyan olyan... a dolog addig érdekes, amíg a CD író elektronikája össze nem állítja a kiolvasottnak vélt biteket. Onnantól a kábeleknek teljesen mindegy, hogy a bitek egy ferritgyűrűs adattárolóból, floppylemezről, CD-ről, vagy egy HP P2000-es storage unitról érkezett.
Az meg egy jól hangzó dolog, hogy nem egyesek meg nullák vándorolnak. Persze. És tud is sérülni az adat. És sérül is. De van H I B A J V Í T Á S
baj egyedül akkor lehet, ha szinkron adatátvitelt használ a meghajtó (ami elég nagy baromság, és nem nagyon fordul elő, az USB audio pedig egy másik téma, semmi köze az USBs meghajtóóról rippelésnek, vagy még csak a zenehallgatásnak sem). de abban az esetben is digitális jelátvitel van, amiben legfeljebb jiter keletkezhet, ahhoz meg aztán a CERN sem fog építeni neked szupravezető kábelt, ami ki tudná küszübülni, mert nem a kábelen múlik.
az a baj, hogy a roppant gyenge audio cd szabvány túlmisztifikálta a laikusoknak a digitális jelátvitelt... pedig egyetlen gyenge pontja van egy modern digitális rendszernek, az pedig a DAC.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
CD rippelésről beszéltünk... az nem szinkron átvitel. nekem van hogy egy CD-n több, mint egy órát dolgozott az EAC...
egyébként az ilyen dolgokhoz mit szólsz?"contrasts here are washed out, with the sunny brightness of the Shire in The Fellowship Of The Ring looking distinctly overcast, and skin tones having the caste of a freshly embalmed corpse. Images too, aren't as crisp as we'd like, with fuzziness and noise creeping in throughout"
hdmi kábel teszt
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
rippelésnél akkor szok baj lenni a rezgésekkel, ha nem értesz a rippeléshez és nem EAC-ot használsz, vagy azt használsz, de valami tökéletesen szarratyi CD olvasóval. Egy normális olvasónál addig olvassa újra és újra a lemezt az EAC, amíg bitre pontosan nem kapod vissza azt, ami a CD-n rajta van.
egyébként pedig az eredeti témához: az anyagaim jelentős hányada 24/96-os studio master, ami CD-t életében nem látott. No annál mi fogja színezni a hangját a filenak, mire elér a fejegység DACjába?
Ja a másik fele meg csúcsinőségű orosz vinyl ripA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
kérem az EAC logot és a bit szintű összehasonlítását a két WAV-nak
egyébként a laptop meghajtója lehet simán nem támogat bizonyos funkciókat ami kell az EAC-nak. a korrekt összehasonlítás az akkor lenne, ha rendes pcben is egy pio vagy plextor belső meghajtó üzemelne...
ja és kérdés: bekalibráltad EAC-ben a meghajtókat? megnézted, hogy minden feature támogatott-e a meghajtókban, amivel az EAC dolgozni tud? azért nem olyan egyszerű jól rippelni EAC-val sem. én is csak pilláztam első alkalommal, pedig programozó vagyok, tizenéves koromban már ismertem a különbséget a red book és a yellow book szabványok között[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
az első dolog amit nekem régen, még a modemes időkben megtanítottak a netről az az volt, hogy kisbetűvel kezdjük a mondatokat sőt, eleve mindent kisbetűvel írunk. én speciel ebben _szocializálódtam_. nem megszoktam, hanem ez volt a norma, az elvárás.
és azért lássuk be, egy nyelvtanilag helyes, csupa kisbetűvel írt, de rendesen tagolt hozzászólás kevésbé zavaró, mint egy kavics-féle agymenés, amiben a magyar helyesírást még nyomokban sem lehet felfedezni...A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
na ez az. tehát a tapasztalatod helytálló, hogy lehet különbség RIP és RIP között, csak a levont következtetésed helytelen trükkös dolog ez, még Az-X-szel sem igen jutottunk dűlőre, hogy mi mit mennyire befolyásol, egyszerűen tesztelni kell. De az tény, hogy ha a digitális technikában valami valamit befolyásol, azt precízen mérni lehet. Nem úgy, mint az analóg jelátvitelnél, ahol soha nem fogod kimutatni a két RCA/hsz kábel közötti különbség okát.
Pl. én még nem láttam olyan HDMI kábel tesztet, ahol valami kábeltesztelő elektronikával mérték volna, hogy egy adott kábel adott hosszon milyen hibarátát produkál. Sőt, azt sem tudják megmondani, melyik TV melyik elektronikája alkalmaz korrekt hibajavítást, azaz kér újra adatot, ha hibás, és melyik interpolálja inkább a kért pixelt a szomsédosok alapján. Mert ugye ez is erősen implementációfüggő.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Viktor26 #23412 üzenetére
az ok, hogy 5kh, de milyen magas vágás mellett? mindig külön említed a kettőt, pedig egymástól függetlenül nem állíthatók.
a 6 és 12db szubnak nem feltétlenül jó tudtommal. bár én is próbálkoztam ilyenekkel a mostani szubommal. 80 meg édeskevés szvsz alul a kicknek. ha rezonál az ajtó, meg kell szüntetni. de 80hzen jól összelőni a szubbal, hogy ne legyen szar... hát... 60hz-et megcélozhatnád legalább.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
attól függ az egészre mennyit szánsz költeni. érdemes azonos kvalitású komponeneseket összevásárolni, mert a leggyengébb láncszem határozza úgyis meg a hangot. olvasgasd kicsi az első hsz-t, jobban képbe kerülsz kicsit, aztán "gyere vissza" segítünk
A vér nem válik VAZZE!™
-
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
válasz PowerBuldog #23667 üzenetére
mi köze az autó árának a hifi árához? ha nem értékes a kocsid, akkor csak szarul szólhat a hifi?
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
nem szokás külön magassugárzót odabiggyeszteni sehova. szettben lehet összeillőket kapni, hangváltóval, ami gondoskodik róla, hogy minden rekvenciatartomány egyenlő mértékben szóljon. mid van most? árat is mondhatnál, gondolom nem ilyesmiben gondolkodsz
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
hirtelenjében? meg aztán cserélgetsz? ez nem karácsonyfa kicsit agyalj mit is akarsz az autóhifitől, találd ki, szedd össze rá a pénzt, aztán menj el valahova és csináltasd meg egyben, hogy _RENDSZER_ legyen belőle, ne alkatrészek szarul szóló halmaza... például
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest