Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
válasz Osynho #32341 üzenetére
Szia!
Az ajtó gyári (Megane II). Nem kapott még semmilyen csillapítást stb... Gyári helyen van bent egy Mac szett, amit egy Z4100 hajt, ciripek aktív hangváltóval leválasztott selyemdómosak, szintén Mac Audio. Sajnos a kocsiban csak 1 erölködő van, így a Subot 2 csatorna hajtja hídban. Emiatt egy aktív láda vagy ha passzív, akkor +erősítő kéne hozzá, mert így meg nincs fader.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
PiciPeti
őstag
válasz Osynho #32398 üzenetére
Illetve ha a sub meg van vágva 70-80Hz körül, akkor az emberi fül jóformán képtelen behatárolni, hogy honnan jön. Ezen analógia miatt kell a magasakat kb fejmagasságba tenni, és így épül ki a színpadkép, legalábbis a magassága. Szóval ha mélyközepet teszel oda, ami felmegy 5-6KHz-ig biztosan, azt hallani fogod.
Élhető, magas jelszint bemenetes erősítőnek meg pl Crunch P480. Volt ilyenem, egy alap rendszert simán kiszolgál, csomó beállítási lehetőség, stb.... Kábelezéssel együtt kijön 20-ból.
-
opeter70
senior tag
válasz Osynho #32398 üzenetére
+1
MC Pite:
Ha meg tudod oldani, hogy a hátsó ajtókba szerelt "mélynyomó" az emberi fül számára érzékelhető és értékelhető hangnyomással le tudja sugározni a 30 (uram bocsá' 20) és 80 Hz közötti frekvenciatartományt torzítástól és káros rezgésektől mentesen, akkor természetesen lehet. De ez fizikai képtelenség 16 cm-es hangszóróval, néhány literes légtérben egy "fémdobozba" zárva.
Nem véletlenül készül a mélynyomók ládája 18mm-es (esetenként 2x18 mm-es) MDF lapból és nem pedig 1,5 mm-es acéllemezből. A bennük levő hangszóró a nagyon ritka kivételektől eltekintve nem 16 centis, hanem legalább 25-30. -
MC Pite
veterán
válasz Osynho #32402 üzenetére
Kerestem lowpass filtereket, mittomén 120Hz környékén, de alig találok, autóhifis shopokban nem találok, sztem bénán keresek...
Tudom hogy a láda, cső, egyéb dolgok eléggé fontosak, sőt, még a jól kiszámolt gyárilag összedobott eszközök normális újra összerakása, gyenge láncszemek kicserélése is sokat számít, meg ilyen valószínűtlen hülyeségek is mint 4 tüske... Ha lenne autóhifi alatti topik oda írnék, de nincs, így írok ide. Amit 20-30K befektetéssel meg tudok tenni hogy kicsit javítsak, megteszem; többet nem fogok kocsiban lévő zenébe ölni, csak azt akarom hogy 'fájjon' az autóban a zene. Már megvan ez a szint, csak elindult a vezérhangya hogy a hátsó részbe esetleg woofert rakjak (a kétutas skippelve); esetleg mindegyik 16 centis lóghat erősítőn, főként, ha van line out. Az meg hogy ne rakjak akkor ajtóba mélyet, jó...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz Osynho #32404 üzenetére
Elvileg nincs, egyetlen doksi írta hogy a not used pinek lehetnek line outok, enyém a szarabbik RD3-as, megmérem, de szerintem nem lesz. Nem akarom többet fejtegetni, láda nem lesz, nem véletlen van egyterűm, hanem mert sokat cuccolok. Az egyetlen elérhető helyen korábban volt; de igazán szépen akkor szólt ha nyitva volt, ami ugye nem járható, ill nem teljesen arányosan változott a hangja a többi hangszóróval [link]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
PiciPeti
őstag
válasz Osynho #32723 üzenetére
Jah ezt nem írtam, nem akarok kapcsolgatni...
Főleg, hogy a fejet elég nyögvenyelős kikapcsolni (Sony 7750), mert van egy készenléti állása is. Szóval ha röviden megnyomom, akkor csak készenléti, és utána hosszan kell nyomni hogy ki is kapcsoljon.
Bekapcsolásnál dettó.
Ehhez nincs türelmem.[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz Osynho #32726 üzenetére
Olcsóbbnak olcsóbb, az biztos, de nekem egyszerűbb lenne nem foglalkozni vele.
Műszerfalat meg miért kellene szétbarmolni? Egyszer beállítom, lezsugorozom, aztán elfér a fejegység mögött. Sose lássam többet kategória...
Tápkábelre valami ötlet? 8asnál vékonyabbat nem találok sehol, az meg azért túlzás lenne sztem.
-
DarkByte
addikt
válasz Osynho #32881 üzenetére
Ja hogy úgy, hogy azt a 7.5A-t ez a büdös életben nem éri el. Jó, hát én ezt így tudtam elmagyarázni hogy ha olyan kábelt vesz amin ez az áramerősség biztonságosan mehet az biztos jó, de mint írtam is, nem tudom pontosan milyen vezetékek vannak autókba és melyik mire képes. Az tuti hogy nem vastag a gyári táp kábele sem és tesóm sem használt túl vastag kábelt amivel kiegészítette. Nem értek az autó villamossághoz, csak elmondtam amit láttam. Ha bemegy a boltba és elmondja hogy egy ilyen paraméterű ládához keres kábelt, biztos mondják hogy "ja hát az hülyeség, elég kisebb", de sajnos nekem itt megáll a tudásom.
Az a 150W abból a ládából sehogy nem jön ki, nyilván, ezzel én is tisztában vagyok Töredéke igaz. Egyébként ehhez képest meglepően hangosan szól szerintem, én sokkal kevesebbre számítottam egy ekkora kis vacaktól. De igazából tök mindegy is, a kis autómban nekem megfelel, arra a heti pár óra utazásra kielégíti az igényeimet. Majd ha egyszer lesz valami komolyabb autóm abba talán én is építek valami komolyabbat. Mint tudjuk evés közben jön meg az étvágy. Arra már én is rájöttem az itthoni 3 utas Jamo hangfalszetem mellett hogy a mély nem igazán ér össze a közepekkel ezzel a ládával, illetve nem egyformán erősíti a mély tartományt. Még egyszer leírom, ennyiért nem vártam többet már mikor megvettem sem. Nekem ennyi most elég a kocsiba az eddig nulla mélyek helyett.
De akkor is megkaptam érte mikor elsőnek kérdeztem itt hogy bolond vagyok mikor megvettem és most is, úgyhogy már igazából nem is tudom miért tépem a számat emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
mm89
őstag
válasz Osynho #32884 üzenetére
Nekem azért kell aktív sub, mert az erősítőt nem tudnám hova tenni külön. Az autóban semmit nem akarok szétfúrni, ez a láda is szíjjal lesz rögzítve (még a szíjakat kell valahogy úgy rögzíteni, hogy még a kárpitot se kelljen kivágni... ) , meg arra gondoltam, hogy teszek az aljára tépőzárat, hogy ne csúszkáljon.
Ha külön erősítő lenne, akkor azt kb két helyre tudnám elképzelni:
1. első ülés alá. --- Na oda nem fér
2. Hátsó ülés támlájára. --- na azt nem fogom megfúrni, ráadásul, ha lehajtott üléssel szeretnék vinni valamit, akkor meg vagy útban lesz, vagy szedhetem szét.
Mp3-mat fogok hallgatni, pendrive-ról, vagy rádiót. Hip-hop, rock, pop. Jelenleg ILYEN hangszórók vannak az első ajtókban, és a műszerfal tetejébe építve két gyári kis csipogó, amikre nincs írva semmi. Most úgy hallgatom, hogy az EQ superbass-ra van állítva. Menet közben nem sok mélyet hallok, nem járó motornál meg ugyan hallok mélyet, de elég csúnyán torz.. Szerintem ennél bármi jobb lesz.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
footy
addikt
válasz Osynho #33025 üzenetére
Arra szamits, hogy rengeteg munka lesz, foleg hogyha elsore csinalod. Leirast mindenkepp keress, hogy hogyan kell szetszedni az ajtodat. Szivacsnak Sinus Live DSM-et vettem, ez eleg jo, de osszhasonlitasi alapom nagyon nincs. A butizashoz az ADM kifejezetten jo, vagy az STP Silver is nagyon ajanlott. A szivacsnal az elegge cumi tud lenni, hogy hiaba osszenyomhato, picit lehet hogy akkor is kitartja a karpitot, vagy az egyik rogzitobolha nem ugrik vissza miatta.
A motorhangot nehez elszigetelni az utastertol. A VW es Audi is dupla tuzfalat hasznal ra. Nekem a fabiam tuzfala volt belulrol szigetelve a kerekjarati ivek aljaig, de ez nem sok valtozast hozott.
A motorteret en nem bantanam, mert ott ha rossz helyre megy a cucc, akkor eleg nagy galibat tud okozni.
A kerekjarati ivre viszont jo lehet az anyag amit kineztel,de ez csak a futomuzajat fogja csillapitani.
Egyebkent a gyartok sem mindig a szuntetik meg a zavaro hangokat, sokszor csak elhangoljak a zajt olyan tartomanyba ami mar nem zavaro. Jah es ha szigetelsz, akkor az idot es a penzt sem szabad sajnalni, mert a feleredmeny semmit nem hoz. -
PiciPeti
őstag
-
footy
addikt
válasz Osynho #33033 üzenetére
Nekem az ADM valami 20X50-esnek remlik, de amugy a mazdanal csak a kritikus helyekre raktam. Hangszorofeszek, nyitott reszek athidalasa, stb.
(#33038) Drago1
Sajnos 200 alatt nehez talalni olyan fejet ami jol szol es navi is megy rajta. Talan azoknal erdemes nezelodni ami tudja a mirror-link-et, MHL-t , vagy az iphone-nal osszekotheto. Viszont a gyari kinezet itt is felejtos.
Garancia van a tiedre? Csak azert kerdem, mert eleg hamar meg szoktak makkani ezek akinainoname fejek.[ Szerkesztve ]
-
tib-bee
tag
válasz Osynho #33106 üzenetére
Persze én tudom, és teljesen megértem. Szerintem itt inkább az van, hogy újat akarnak venni (garancia miatt, stb), meg egyszerűbb bemenni egy boltba és a polcról leemelni, mint a neten vadászni és az elején nincsenek tisztában a márkákkal se. Mert gondolom, hogy az M.N.C, SAL, Mac Audio azért létezik még többek között, mert ezekhez a legegyszerűbb hozzájutni egy kezdőnek, nem pedig a minőségük miatt.
Én is úgy kezdtem, hogy bementem a legközelebbi autóhifi boltba és vettem egy Sal aktív mélyládát, ami talán a legalja mindennek Manapság pedig csak netről nézelődök használt cuccok után.
-
Chesterfield
őstag
-
borat26
aktív tag
válasz Osynho #33621 üzenetére
JVC KD-X40-et váltom a kocsiban nem vagyok megelégedve vele, szeretnék feljebb váltani, és a linkelt Kenwoodoktól megválnak a gazdáik. Kell az időkorrekció, az usb, így ezek megfelelnénk. Hangminőségben hozzák a felsőkategória szintjét? Érdemes bele fektetni pénzt, vagy inkább Clarion CZ702e 60k-ért. újonnan?
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
borat26
aktív tag
válasz Osynho #33623 üzenetére
Szett: ESX Quantum QX 6.2
Erő: Monacor Carpower 4/400
Mélynyomó: DLD 500+/52 literes br. ládábanGladen CH-ECO RCA kábel
Audison onnection Ft212 hangszóró kábelfooty: Rendben, nem akarom elkapkodni a vásárlást.
[ Szerkesztve ]
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
borat26
aktív tag
-
borat26
aktív tag
válasz Osynho #33630 üzenetére
De nekem kell a, usb, mert nincs cd lemezem és nem is szeretnék. IPod meg + pénz.
De ezek a Kenwoodok a felsőkategóriába tartoznak? Vagy nem?ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
Weareus
addikt
válasz Osynho #33697 üzenetére
A jó tág fogalom.
Nyilván jót szeretnék, de nem akarok diszkózni az autóban.
Nem hiszem el, hogy ennyiből nem lehetne valami épkézláb cuccost összerakni.
Nem stúdiminőség kell meg nem 100k-s fejegység.
Fejegységre gondoltam egy 40-50k-t, erősítőre kb. ugyanennyit, fennmaradó 50k a hangfal+mélynyomó+kábelek.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz Osynho #33699 üzenetére
Hát ha ez a helyzet, akkor max nem egy fizetésből fog összeállni.
Zajszigetelés? Ez komoly?
Figyelj, az egész autó egy trezor. Az ajtajai olyanok, mintha páncélszekrényt csuknék be, 180-nál nagyobb a szélzaj mint a motorhang.
Mit szigeteljek rajta?Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz Osynho #33711 üzenetére
Ok, köszi a tippeket, megfogadom.
Az hogy lenne, hogy mélynyomók a csomagtartóba?
Ki tudom vitelezni, mert ritkán pakolok bele meg nagy is, de akkor a csomagtérbe nyomná a mélyeket?
Vagy az utastér felé nézne a sub-rész; de akkor ugye ott vannak a hátsó ülések, amik megfogják a mélyet.
Hogy van ez? (Nem tamáskodom, csak szeretném kicsit érteni a dolgot).
A fejegységre lenne egy link, ill. ötlet részedről esetleg, h. 40-50-es keretből mit érdemes venni? (Csak új cucc érdekel, még ha ezzel "lejjebb" is csúszok egy kategóriát.)Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz Osynho #33715 üzenetére
Igen sedan.
Amiről szó volt, ő lenne az?
Bár itt még van egy "e" betűjel a végén, nem tudom ez min változtat, de (ahogy írtad) ~ 60 ropi. (Na feltéve ha friss az ár és van is belőle, de ez egy másik kérdés...). Ha ez megéri az árát, akkor belefér még... max. kitolódik a project, de addig marad a régi cucc, 1-2 hónapig elvagyok még vele...[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
zalman90
őstag
válasz Osynho #33782 üzenetére
azt gondoltam de , megindokolhatnátok miért
gagyi schneider házimozim 30W os hangfalakkal , reflexcsöves subbal, rezgeti a dolgokat a szobámba, megnézném mit tud a kocsiba
(#33783) opeter70 : úgy gondoltam valahova el rejtem
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
Shokkolo
addikt
válasz Osynho #33817 üzenetére
A szett tuti marad, de ez "privát" kattanás számomra.
Mindig is arra vágytam, hogy legyen... hosszas gyűjtögetés után sikerült megvenni, és baromi elégedett vagyok velük. Relatíve erős, és amennyire ebben a kategóriában lehet, tiszta a hangja. (bár a magasa kicsit "sok").
Itt nagyon jó kis helyük is van:Egyébként ez az RCA akár a Subnak is jó lenne?!
Akkorl ehet rászánom magam a 3 pár behúzására"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok