Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
KRISSTUS
aktív tag
Nézegettem használtban egy jvc avx800-as LCD kijelzős fejet. A leírása szerint tud időkorrt, 3pár 5V RCA, 192kHz / 24-bit Audio DAC, MP3/WAV, .. . Csak a BT külső modul, külön kell megvenni.
Esetleg ismeri valaki ezt a típust?[ Szerkesztve ]
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz jilian #56378 üzenetére
Szia!
Az LCD-t biztosan lehet cserélni, illetve a kép alapján az LCD nem törött hanem csak az érintőpanel.
Az érintőt is lehet külön cserélni és úgy még olcsóbb is lehet, csak az érintő eltávolítása az LCD-ről elég macerás dolog (könnyen sérülhet az LCD is).Én mindenképp az alkatrész cserét javasolnám, először is anyagi szempontból, másodszor ha másik nem gyári fejet/navit építesz be akkor elképzelhető, hogy bizonyos funkciók nem fognak működni.
-
KRISSTUS
aktív tag
Van valakinek dél Pest környékén Pio. CD-SR100 esetleg SR110 (bár ez lehet hogy nem kompatibilis az X560BT-vel) távja?
Vettem egy uni. távot és azt szeretném betanítani (5-10 percre rabolnám az idejét). -
KRISSTUS
aktív tag
-
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
7 év után lecseréltem az autóm (Cordoba), aminek az első ajtóit annó "átépítettem":
bitulap, hangszóró szett csere + MDF gyűrű, kábelcsere - 2.5mm2.
Mondhatni teljesen elégedett voltam a hangzással.
A mostani autóm egy Focus, amibe ugyanaz a h.sz. szett került + műanyag gyűrű és nagyjából (kevesebb) ugyanúgy bitulapoztam és kábeleztem - 1.5mm2.
A problémám az, hogy a mélyek valahol "elvesznek". Belül gyengének érzem, de ha kiszállok az autóból és becsukom az ajtótt - ott meg "dübörög".Így néz ki az ajtó lemez (netes kép).
A szürke habszivacs szerű anyag sülyesztett részei mögött nincs lemez, így oda nem tudtam bitulapot rakni lehet, hogy az nyeli el a mélyeket?
A Cordobánál egy zárt lemez volt a kárpit alatti rész is. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz Ear001 #75535 üzenetére
A gyári fej mélyei alapból nem igazán jók, ezért tegnap leszedtem az egyik ajtóról a kápitot és egy régebbi Pio. fejet kötöttem a hangváltóra, de nem volt sok javulás. A polaritást is megcseréltem, de az sem változtatott.
Valószinű, hogy a szivacsos részt kellene valahogy lezárni/megkeményíteni.
A kábelcserét még megpróbálom.A műanyag kiemelő gyűrű is okozhat még ilyen problémát?
-
KRISSTUS
aktív tag
-
KRISSTUS
aktív tag
Bár az ajtó problémát még nem oldottam meg (#75534) de azon agyalok, hogy fejleszteném a rendszert a h.sz. szett cseréjével. A jelenlegi egy u-Dimension EL Comp 6-os és a Proz Comp 6-ra gondoltam.
Vagy ebben az árkategóriában mást ajánlanátok? -
KRISSTUS
aktív tag
válasz czanga #75574 üzenetére
Szia!
Mind a kettő lehet rossz.
Ezen az oldalon megtalálod az ISO csati kiosztását.
Hasonlítsd össze a tiéddel, majd ha ott nem látható hiba (törött tüske, felcserélt kábel), akkor keress rá a Lenco fejegység csatlakozójának lábkiosztására és azt is nézd át - kövesd végig az ISO-ig. Ha it sem találtát hibát akkor lehet, hogy valamelyik (több is) kábel meg van törve vagy a Lenco a rossz. -
KRISSTUS
aktív tag
Szia!
Ha nem a csere az elsődleges cél akkor érdemes volna megkeresni a hibaokozót.
Valószinű az USB vonalon (adat/táp) van a gond.
Először próbáld ki az adattároló lecsatlakoztatásával (HDD/SSD/Pendrive) és nézd meg, hogy akkor is jelentkezik e a hiba a BT-FM átkapcsolásánál. -
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok! Egy Excursion HXA45-ös erősítő helyett kellene valami kisebb méretű (minimum sz.:5cm, h.:5cm). Esetleg D osztályúban van ami nem rosszabb hangminőségben (2 ch is lehet)?
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz gyenesmartin #76810 üzenetére
A méret rendben és az optikai bemenet is pozitívum, de mint írtam a hangminőség is fontos számomra.
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz gyenesmartin #76813 üzenetére
"Minden lánc olyan erős, amilyen a leggyengébb láncszeme"
Lehet akármennyire High End a DSP ha végére egy jóval gyengébb minőségű erölködő kerül.
Vagy pl a hsz. kábel:
Axton hsz. kimetenén lévő csatlakozóra, talán 0.5mm-es kábel még rámegy a másiknál meg max 1mm-es.Így ezek az erősítő + DSP kombók részemről tárgytalanok.
-
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
U-dim. ProZ COMP 6 árkategóriájában van esetleg ami "jobb"?
Milyen RCA kábelt (méterre/szerelhető) + RCA csatlakozót (dugó és aljzat) és h.sz. kábelt (2.5-ös) ajánlanátok? -
KRISSTUS
aktív tag
és #76934 Lusu
Köszi szépen !
Először csatikat veszek, mert közben eszembejutott, hogy van itthon egy Neotech KM és egy KáCsa KHS "xy" RCA-val szerelt kábelem, a KM-est be is szereltem.
Gyári RCA - lengőaljzat :
Ezt a részét még cserélnem kell jobb minőségűre, mert valamelyik "motorzajt" szed össze.
Csak az a két Neo. kábel eléggé vastag így lehet, hogy átalakítok egy Audison Connection BT-t aljzatnak. Bár nem tudom mennyire jó, ha több féle RCA-n megy keresztül a jel. -
KRISSTUS
aktív tag
Szia!
Ebből a leírásból kiindúlva (Devices without a reset button) kikapcsolt állapotban nyomd meg a Home és a Option gombot 2-5mp-ig, majd kapcsold be a készüléket. Ha nem működne akkor probálj ki más kombinációt.
Ha ezek sem hoznak eredményt akkor áramtalanítsd a készüléket. -
KRISSTUS
aktív tag
Tudnátok ajánlani 2 utas 16-os szettet előre MK3-as Focus-ba, 80-100eFt körül?
Az előző autómba (Cordoba 6L) ugyan ezt a szettet és erősítőt építettem be (HXA45 + EL Comp 6), de ott sokkal jobbak voltak a mélyek, itt mintha elveszne az alja.
Sub.-ot nem tervezek, ezért jó volna olyan ami elég mélyre le tud menni. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz Tristis #77112 üzenetére
Hát én nagyon nem voltam megelégedve a Focus-om gyári rendszerének (Sync3) a hangzásával.
Úgy voltam vele, hogy szigetelek, szettet cserélek + egy erősítőt beépítek, de a gyári erőstő (AHU) modult nem lehetett átprogramozni alacsony jelszintre. Ezért:
Először szigeteltem + szettet cseréltem - jobb lett, de még messze az élvezhetőtől.
Fejet cseréltem - ez már sokat segített
Erőstő is bekerült - itt kiderült számomra, hogy kissé felületes voltam a szigeteléssel.A kimaradt részeket még le kell szigetelnem és még a h.sz. kábelt is be kell húzni az ajtóba, hogy ne a gyári kábelezésről menjen.
Még nem vagyok teljesen megelégedve a hangzással, de a gyárihoz képest sokat javult.
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz atesz19910 #77154 üzenetére
Valahol kontakthiba lehet a fej betápja felől (pl: biztosítékház környékén). Kölön tápot adj a fejnek (pozitív, negatív) ha meg tudod oldani és teszteld úgy.
Vagy még zárlat lehet a hangszórók irányában, de mint írtad kábelt cseréltél, átnézted így feltételezhetően nem ott van a hiba. -
KRISSTUS
aktív tag
Be lett húzva egy h.sz. kábel az első ajtókba, és lecseréltem a szettet is. Most azon gondolkozom, hogy a gyári h.sz. kábelt felhasználva (magasnak) érdemes volna a szettet aktívban halytani?
Illetve, korábban már ajánlottatok D oszt. (DSP-s) kicsi méretű erősítőt, ezekből az optikai bemenettel rendelkezők felelnének meg számomra.
AXTON A592DSP
Mosconi Gladen D2 100.4 DSP (kb 10 éves konstrukció)
MOSCONI GLADEN PICO 4/8 DSPAz Axton és a Gladen D2 (használt) kb azonos árban volna a Pico kb 2x-ese a másik kettőnek.
Melyiket ajánlanátok, vagy a Pico árárban max. van jobb alternatíva (méretben a HXA 45-öst ne haladja meg)?atesz19910
Akkor ezt megúsztad, hogy nem füstölt le semmi. -
KRISSTUS
aktív tag
Az 592 elírtam (az 594-re gondoltam), illetve a haza üzletek kínálatában csak az 592 van.
Aktívozással kapcsolatban.
Ezeknél a készülékeknél az analóg/digitális bemenő jelet (sztereó) szét lehet osztani 4 csatornára és ezek után vágni a magasaknak és a mélyeknek + időkorr?
A vágási frekvenciákat a szett adatlapja alapján kell majd beállítani és mi alapján tudom a kersztezési frekit megadni?[ Szerkesztve ]
-
KRISSTUS
aktív tag
Az állítható kerettel építem be a magassugárzókat a tükörháromszögbe, milyen irányba ajánlatos állítani a sofőr szempontjából?
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz V8engines #77225 üzenetére
Ne halogasd a szigetelést, szerintem nagyon fontos része az autóhifinek.
A szigeteléssel csak az a gondom, hogy nem merek "sokat" rakni mert attól félek, hogy a plusz súly miatt hamar tönkremegy a zsanér.
Már kezdtem azt hinni, hogy csak én vagyok "megbolondulva" ebben a korban (+3 év).
benmarcll
Én meg azt gondoltam, hogy a Focus-ban sok a szerelőnyílás, de látom tévedtem.Az ajtó nem egy hangfal (fából) ami össze van hangolva a benne lévő hangszóróval,
ezért szerintem egy olyan hangzást nem is lehet elérni/várni, csak megközelíteni.
Ezt mondom úgy, hogy az első szettől várom a mélyeket, mert Sub-ot nem szeretnék beépíteni. -
KRISSTUS
aktív tag
Nemrég lecseréltem az első szettet, de ehhez 2db hangváltó van (külön magas és mély) és csak egyet tudok elhelyezni a kárpit allat.
Jelenleg be van húzva egy 2.5mm kábel (erről megy most a szett), plusz a gyári (kb 0.75mm) használaton kívül.
Ami problémám, hogy a hangváltón kb egy 0.5mm kábel van beforrasztva a bemeneti és a kimeneti oldalon is.
Rontana a hangzásban ha a mély váltóját az erőstőbe kötném (közvetlen), majd onnan menne tovább a 2.5mm kábelen a mélyig (a magasat meg rákötném a gyári kábelre)? -
KRISSTUS
aktív tag
A korábban emlitett Kenwood DMX8021-es fejnél tudja valaki, hogy hol van a Canbus decoder csatlakozása?
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz hatala #77295 üzenetére
Ha a hangminőség másodlagos és olcsóbb megoldást keresel, akkor az az Android.
"Minden" aplikáció fut rajta ami egy Androidos telón is.
Androidos fejegységekHa a hangminőség fontos, akkor mindenkép márkás (Pioneer, Alpine, Kenwood, ..) készüléket javasolnék, ez a drágább. Android Auton keresztűl érhetőek el az alkalmazások.
Ebben itt majd segítenek a többiek. -
KRISSTUS
aktív tag
-
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
1 Din-es (új) fejet keresek a testvéremnek 40eFt körül. BT kihangosítás és USB zenelejátszás az elvárás - esetleg az USB hátlapi kivezetéssel.
Más semmi extra, met a hagszórók fejről lesznek hajtva. -
KRISSTUS
aktív tag
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz Speeedfire #77612 üzenetére
Szia!
Az Android fejegységek nem támogatják (100%-ban) az USB DAC-okat.
Esetleg a PX5, PX6, azt nem igazán ismerem, de azzal kapcsolatban sem találtam most rákeresve leírásokat.
Bizonyos audió lejátszók (pl: USB Audio Player Pro) esetében támogatott az USB DAC, de más alkalmazások (rádió, telefon, Youtube, Spotify, ....) már nem fognak "megszólani".Android-ban vannak optikai/koax (és 5db RCA) kimenettel rendelkező készülékek, erre rá lehet kötni egy DSP-t és utána egy erősítőt vagy DSP-s erősítőt.
'Android fejek meg aux-al kommunikálnak a gyári egységgel.'
Ezt hogy érted?
Ha egy Android fejet akarsz beépíteni, akkor a gyárit ki kell szedni. Pontosabban pl. az autóm esetében már láttam "öszvér" megoldást, de nem értettem mi értelme (esetleg a parkoló aszisztens funkció megtartása). -
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
Sedan-ba mi volna a leg optimálisabb beépítés/elhelyezés Sub esetében: pótkerékbe, ülés mögé láda vagy épített láda a kerék mellé, kapaltartóba?
Az (első)ülés alá helyezhető passzív Sub-ok (JBL FUSE, Excursion PX US79) mennyire "életképesek"? -
KRISSTUS
aktív tag
A kalaptartóba zárt rendszerű, 1db 25cm-es lapos kialakítású (pl: : 75mm beépítési mélységű) Sub is jól "működhetne"?
A kalaptartó kb 90%-ban zárt fém részét nem szívesen vágnám ki/szét, inkább leszigetelném és a kárpítozott részt erősíteném meg és ha kell középen a Sub-nál pár centit megemelném.
Kérdés még, hogy a kalaptartóba épített Sub mennyire árt a hátsó szélvédőnek? -
KRISSTUS
aktív tag
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz RobbeV0201 #78278 üzenetére
Szia!
Ki kellene mérni, hogy melyik a gyújtás szál lehet, hogy az előző tulaj mind a két vezetéket állandó áramra kötötte. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz aviator #78398 üzenetére
Szia!
A leírás/kérdésből nem derül ki, de feltételezem a bent lévő gyári fejet nem szeretnéd lecserélni.
Vannak olyan erősítők amihez lehet csatlakoztatni BT modult, mint pl az AXTON + a BT modul (korábban itt már szó volt róla többször is).
Így pl a telefonról Stream-elhetsz zenéket az erősítőre, illetve erre még rá tudod csatlakoztatni a fejegység hangszóró kimenetét is (bemenet ként), vagy ha van vonalkimenete akkor azt.
De vannak más gyártók is: Mosconi, Helix, Blam, ... . -
KRISSTUS
aktív tag
Tudomásom szerint a JR szériát már régóta nem gyártják nem is kapható, ezért nekem kicsit fura az a Szlovák oldal. Elvileg a PRO sorozat van helyette (Z vagy X).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest