Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkesy
őstag
válasz Mákos7észta #5968 üzenetére
nálad valami nagyon nme stimmel...
most csináltam tesztet:
3DMark: 9529 3DMarks
SM 2.0: 4171 Marks
SM 3.0: 4046 Marks
CPU: 2704 Marks3Dmark06 v110 + hotfix (Basic) és Vista Ultimate
[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
tkesy
őstag
válasz keszegduda #7995 üzenetére
Catalyst Overclock, Rivatuner 2.06, Atitool....
[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
2007. november 15-én az AMD bemutatta RV670 kódnevű grafikus processzorára épülő videokártyáit.
Az ATI Radeon HD 3850 és 3870 néven piacra kerülő kártyákkal egy újfajta számozást is bevezetett a gyártó:
- a szám első jegye a generációra utal a PCI Express-időszámítás szerint,
- a második a termékcsaládot határozza meg,
- az utolsó kettő pedig az ezen belüli teljesítményviszonyokat hivatott tükrözni.Jelenleg az 50 a korábbi Pro, a 70 pedig az XT utótagnak felel meg.
A PCI Express 2.0-s verziójával kompatibilis RV670 55 nm csíkszélességgel készül. Az R600-hoz képest valamivel kevesebb, 666 millió tranzisztort tartalmaz, mérete csupán 192 mm2.
Az RV670 része a videolejátszást segítő, a HD 2000-es generációhoz képest továbbfejlesztett UVD+ motor. Ez a CPU-t tehermentesítve teljeskörű támogatást biztosít H.264 és VC-1 kódolású videók lejátszásához is. A hardveres és szoftveres funkciókat összefogó ATI Avivo HD technológia az 1080p felbontáson túllépve egészen 2560x1600 pixel felbontásig teremt lehetőséget. A HDMI kimenetet úgy valósították meg, hogy a hang továbbításához ne legyen szükség külön belső SPDIF átkötésre.
HD 3870
GPU kódneve: RV670
Gyártástechnológia: 55 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 666 millió
GPU órajele: 775 MHz
Vertex shader egységek száma : 64 komplex és 256 darab egyszerű stream processzor
Pixelfutószalagok száma
Pixel shaderek száma
Textúrázók száma: 16
ROP-egységek száma: 16
Támogatott Direct X verzió: 10.1
Memóriavezérlő: 256 bites Ring Bus
Memória órajele: 1125 MHz
Memória-sávszélesség: 72000 MB/s
Memória típusa: GDDR4
Memória mérete: 512 MB
Referenciahűtő: 2 slot-osHD 3850
GPU kódneve: RV670
Gyártástechnológia: 55 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 666 millió
GPU órajele: 670 MHz
Vertex shader egységek száma : 64 komplex és 256 darab egyszerű stream processzor
Pixelfutószalagok száma
Pixel shaderek száma
Textúrázók száma: 16
ROP-egységek száma: 16
Támogatott Direct X verzió: 10.1
Memóriavezérlő: 256 bites Ring Bus
Memória órajele: 830 MHz
Memória-sávszélesség: 53120 MB/s
Memória típusa: GDDR3
Memória mérete: 256–512 MB
Referenciahűtő: 1 slot-osA kártyák hűtése gyári beállítások mellett hangtalan lett, de ezt úgy érték el, hogy egy igen alacsony fix fordulatszámra lőtték be ventilátorokat. Sajnos ez magával hozza azt a tényt, hogy huzamosabb használat után a gpu-k hőmérséklete az egekbe szökik, főként némi tuning esetén. Ezt elkerülendő, ajánlott letölteni a Rivatuner 2.06-os verzióját, és elolvasni syn7h37ic fórumtársunk ragyogó írását a program használatáról...
forrás:
AMD
Prohardver[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
Kis "érdekesség":
Az Asus 3850-ese nehezebb, mint a Sapphire 3850-ese, és ugyanazon körülmények mellett, a Rivatuner majd 10 fok különbséget mutat teljes terhelés mellett az Asus javára...
És az Asus-hoz akkora dobozt adnak, hogy 6 kártya simán elférne benne, de így csak kong az ürességtől....
[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
Ez már alakul...
És itt vannak a kistesók: HD 34xx, HD36xx
[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
Egy kis karácsonyi "teszt":
HD3850 256 MB vs BFG 8800 GTS 320 MBVista x64 és 7.11 illetve 169.25
3Dmark06 1.1.0Mivel a 3850 amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan is ment el, így már én sem vagyok klubtag többé...
Szal Kellemes Ünnepeket, gyors és stabil Catalyst-okban gazdag új évet kívánok mindenkinek...szerk.: a konfig többi része a képeken... (1680*1050)
[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
válasz leviske #9817 üzenetére
Nekem a 7.11-el sok bajom nem volt, ellenben a 7.12-vel pl a TDU-ban a felére esett az fps...
igaz a 7.12-vel már nemvolt sok ídőm tesztelni, mert a megelenése után pár nappal visszakerült a kártya az eredeti tulajdonosához....
eredmények 7.11-el>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
tkesy
őstag
Helló
Olyan gondom lenne (unokaöcs gépével), hogy ha a benne lévő 3850-re DVI-HDMI kábellel rákötünk egy LG HD-ready tv-t, akkor a W7 kékhalállal elszáll...
Abban az esetben, ha csökkentett módban indítottam a W7-et, vagy analóg kábellel csatlakoztatom a tv-t, akkor normálisan működik. Minden frissítés fent van a W7-hez, és a Catalyst is a legújabb, de normál indításkor mikor meg kellene jelennie az Üdvözöljük feliratnak kapunk egy BSOD-t...
Találkozott már valaki ilyesmi problémával, és ha igen, tud rá valami megoldást?Előre is köszi a segítséget...
[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
válasz kovsol #45384 üzenetére
proci985 & kovsol
Kösz a válaszokat, de az a helyzet, hogy abban a pillanatban kékhalálozik a rendszer, amint bedugom a hdmi-t a tv-be (csak 1 port van rajta).. Tehát semmit nem tudok kezdeni, állítani rajta... A kábelnek a vége meg gyárilag DVI-s illetve HDMI-s...
Kipróbáltam úgy is, hogy letiltottam az msconfig-ban mindent, ami automatikusan indul a w7-el, de az sem segített, ugyanúgy BSOD lett a végeredmény...
Lehet, hogy egy teszt hdd-re felrakok egy új W7-et, hátha akkor kiderül, mi okozza a próblémát...a tápos részhez meg csak annyit füznék hozzá, hogy nálam egy lassan 4 éves 450W-os viszi az egész gépet... Igaz, ez a kis 450-es majd 400W-ot is képes leadni 12V-os ágon
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest