Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
- Építkezünk 6. rész (2024)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Nemrég telepítettem egy új gépet. Egy 3870-es kártya van benne.
A gond: a windows nem ismeri fel a monitort, a catalyst is azt írja, hogy default monitor.
A monitor saját driver-ét is felraktam (Dell P1130/crt), de így sem állítja a képfrissítést.
A szoftverek kiírják a beállított értéket, de a monitor 60 Hz-en megy.
Valami ötlet? (3 féle drivert tettem már fel a kártyához.)A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz DigitXT #35879 üzenetére
Nincs hol letiltani így, hogy DDC. A ccc-ben van valami észlelés letiltás, de az nem változtat semmin. A baj, hogy mivel a kártyán keresztül az winfos default monitornak ismeri fel, így hiába adok meg bármit, mintha nem is kommunikálna rendesen a monitorral. Rossz a kártya?
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz DigitXT #35887 üzenetére
Az alap problémám a kártyával, hogy a win nem tudja rajta keresztül normálisan detektálni a monitort. Ha rákényszerítem a monitor gyári driverét akkor sem jó, mert a Catalyst akkor is "default vga"-nak látja. Ez azért elég gáz, régen nem voltak ilyen gagyik a radeon kártyák.
A CCC-ben van egy olyan opció a monitor jellemzőknél, hogy a "Kibővített megjelenítő azonosítók bla-bla-bla...". Ott kivettem a pipát és kiválasztottam a megfelelő értékeket. Újraindítás után már megy a kívánt frekin, de ez akkor is gáz. Ha bármiért felbontást váltok, akkor megint jön a macera vagy a "szemkifolyás"
Kipróbálok egy REForce-ot, hátha az segít a többi felbontás felülírásában.
De az eszközöknél akkor is marha xarul néz ki az a "DEFAULT VGA"
Azt hiszem most a pont a "zöldeknél" van.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz DigitXT #35889 üzenetére
A kártyához kapott átalakítót használtam, de a 8600 GT-hez valóval sem megy.
Most egy darabig így marad.
Már kinéztem a nekem megfelelő TFT-t, de ahhoz kicsit gyüjtögetni kell.
Köszi az ötleteket.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
Megnéztem. Most, hogy írtad.
(Nem feltétlenül nézek át olyan témát ahol több tízezer a hozzászólás.)
Nézem katt777 írását.
Hát, kezdem bánni ezt a kártyát.
Nem szeretem amikor mindenféle segédprogramot kell futtatni a háttérben ahhoz, hogy valami normálisan működjön. Ez a Zallman hűtő egy fo.talicska.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
Jelenleg a 3DMark 03 és 05 (ez volt kéznél) el sem indul. Így még egyetlen kártyával sem jártam. Lehet, hogy a hibásan detektált monitor, vagy a kényszerített frissítési frekvencia miatt? Ha meg tudom valahogy oldani és marad a kártya, akkor a hűtésére viszont áldozni kell. Azt hiszem egy Arctic Cooling S1 megteszi, viszonylag elfogadható az ára.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz katt777 #35913 üzenetére
Ja, a Vantage-hoz rendelek egy Paks II-t.
ollie: Arra még nem volt időm, hogy játékot kipróbáljak.
Azt hiszem a Vantage-el megizzasztom egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
Visszavontam. CCC idióta kapcsolói.
De azért gáz az ATI.[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Az CCC-ben meg lehet valahogy adni egyedi felbontást?
A 8.4-es (kártyához adott) tudja azt a felbontást ami nekem kellene, de az újabbak nem ismerik. Megoldható ez valahogy?A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz katt777 #35945 üzenetére
Most a 8.4-es van fenn (ez is csak alapnak látja a monitort /de nem csak a Dell-t, hanem egy régebbi 19"-ost is/), ezen van a nekem kellő felbontás, Reforce-al megy a frissítési frekvencia.
Most tudom így használni, csak esetleg majd egy-egy újabb játéknál gond lehet a driver.
Ezért a kérdésem.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz katt777 #35947 üzenetére
3DMark06-ot néztem. 8.7 XG-vel 11207, 8.4 Giga driverrel 11049. A különbség nem sok (ebben).
Hiába teszem fel a DELL driverét, nem változik semmi.
Nem használok semmilyen segédprogramot, minden automatikus xart ki szoktam kapcsolni, sőt, még a CCC ikonja is "idegesít" ott a sarokban.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz katt777 #35956 üzenetére
Játékot még nem volt időm feltenni, játszani meg főleg.
Most két gépem van (egyik persze a gyereké), de a Radeon alatt most egy 3,2 GHz-en járó E7300 van. (Egyébként messze nem mindenben gyorsabb ez a proci, mint a másik gépemben lévő 4850e/3GHz AMD.)
A Gagyibájt által a kártyához adott driver 8.43-as.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
-
Picturemaker
őstag
válasz norbalia87 #37534 üzenetére
Üdv!
Viszonylag jó az a hűtés rajta. Az egyik gépemben nekem is ilyen kártya van.
A CRT monitorokat nem szereti (nálam kettővel is problémázott), de TFT-vel nincs baja.
Crysis minden HIGH-on, 1280*1024-ben szépen megy vele, persze élsimítás nélkül.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz Májsztró #37619 üzenetére
A 3dmark06-al van mérési eredményem:
3870 + Amd 4850e - 3 GHz: 9800 pont
3870 + Intel E7300 - 3.2 GHz: 11200 pont.
A játékok alatt viszont nem érezhető különbség.
Ha egy játék akadozik az nem a proci miatt van.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Gainward 3850, 3870 tapasztalata valakinek?
Érdemes megvenni, vagy kerülendő márka?A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hardcore café
- Milyen mosógépet vegyek?
- Politika
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest