Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
Valaki 9.7et XPre próbálta már?
Nem akarok vele szívni, ha véletlen mégis bugos lenne.[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Olvasgattam a Dx11 et és igaz ez hogy tényleg a dx10.1 kártyákon teljesítmény növelés tapasztalható majd, mert egy újabb utasítás készlet is helyet fog kapni a dx10,1 es karikon?! ... Ki tudja?!
-
- = Zk = -
félisten
Sziasztok
A VGA-m (4870 1GB SE)ugynézki interferál(?) a gépembe, gépemmel.. Nemistudom, hogy mondják szakszóval
A szitu: Amikor terhelésre kerül a kártya, ugyebár a venti elkezd dolgozni, annak rendje és módja szerint. Namármost a monitoromon, ilyenkor gyönyörűszépen szaladgálnak a csíkok. Tehát csíkozza a monitort. (Mint mikor TV-n keresztül nézünk, egy CRT monitort... Olyan csíkok)
Szakszavakkal sajnos nemtudom elmagyarázni, mivel ez nekem nagyon új... De remélem tudatlan írásom érthető volt
Kérdésem: Miért okozza ezt, és hogyan orvosolhatom?Köszönöm....
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
P00By
nagyúr
válasz - = Zk = - #3556 üzenetére
Hőfokot néztél? Most igen meleg van.
Egyébként én úgy tudom, h ez valószínűleg memória hiba Reméljük a legjobbakat... -
- = Zk = -
félisten
Hm...! Mivel ugyebár memória hőfokot nemtudok nézni, ezért csak GPU-t. Gondolom erre gondolsz...
Egy pillanat és megnézemHát ha memória gond, akkor azon csak nevetek. .Ugyanis nem volnék meglepve.. Már a 3870 X2-m is okozott fejfájást Igaz, már kínomban nevetek....Nemvagyok egy szerencsés típus...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz - = Zk = - #3558 üzenetére
Nos... RT szerinti adatok:
Fan speed: 70-75%
Core Temp: 80-85C
Ezek a max adatok, amik a grafikonon szereplenek. De ezeken is áll folyamatban a rendszer, tehát üzemben. Egyedül a venti ugrándozik néha, 6200! RPM-re... De azt kétlem...Igaz néha bődületesen felpörgeti..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
törölt tag
válasz - = Zk = - #3559 üzenetére
Ez a ventiugrándozás - ha jól tudom - a 4800-as szériára jellemző BIOS hiba.
-
- = Zk = -
félisten
válasz #19617792 #3560 üzenetére
Akkor ezaz amit olvastam. Értem. ezt köszönöm
A másik jelenségre vmi 5let?" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
GrG1210
aktív tag
válasz - = Zk = - #3559 üzenetére
Hali , a catalystban húzd visszább a ramokat , nekem az segÍtett a régi ati kártyámon , előőszőr csak oan 5-10 MHz -et húzz vissza , addig csipegess vissza belőőle amÍg nem csÍkozza a monitort , tudom mirőől beszélsz , mert én is jártam máár Így , és ahhogy az előbbiekben is mondták , a nemoria miatt csinálja .
-
bnorci71
addikt
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Májsztró
addikt
Azért ez nem olyan sok :
- Crysis - performance at very high quality preset increases by up to 8% on HD4800 series products
- Lost Planet Colonies - performance increases by 7-11% when 8x Anti-Aliasing is used on the HD4800 series products
[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
válasz Májsztró #3569 üzenetére
Kifutó szériánál már nem is lehet sokat várni driverektől. Azért persze megéri felrakni, de nem dől össze a világ ha nem teszed fel. Új kártyáknál mint például most volt a 4770, az első driver sokat számított, meg majd az 5xxx-es szériánál az első pár hónap biztos lényeges lesz, de sztem túl vannak ezek lihegve.
[ Szerkesztve ]
-
gyiku
nagyúr
xfx 4850 xxx-esek, mi hir a kartyatokrol?
hüllő
-
der_
tag
Sziasztok
4850-et szeretnék venni, mit ajánlotok? Amivel nem voltak gondok és esetleg jól is húzható... -
- = Zk = -
félisten
válasz GrG1210 #3567 üzenetére
OK. Kipróbálom. De eztmár próbáltam, és nem segített...
Hátha most...[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Felnyomtam a Catalist 9.7-et. Hibátlanul megy, és ezzel a verzióval se engedi magát a kártya legalábbis a CCC-ben húzni egyetlen HZ-et sem. Ha feljebb tolom bármelyik csúszkát, akár 10 MHZ-el, és teszteltetem a CCC-vel, failed üzenetet kapok.
Az ATT nem indul, (nem fér össze a CCC-vel ahogy tudom) az AT szintén nem ismeri a kártyát, a GPU Toolsban meg nincs önteszt, és semmi kedvem elkalibrálni az órajeleket önteszt nélkül.
Nem mintha húzni akarnám nagyon a kártyát, csak kíváncsi lennék rá mit tud.
Amit nem értek, az hogy a CCC-ben miért nem megy egy lépéssel sem feljebb az órajel.
-
- = Zk = -
félisten
válasz GrG1210 #3567 üzenetére
Látszólag most megoldódótt... Köszönöm.
Ez mitől lehet amúgy? Mi a hiba forrása? Lehet memória hűtésbeli gondok? Vagy tuning probléma...?" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Axel pRo
aktív tag
Felrakta már valaki Catalyst 9.7-et meg drivert XP-re
"Cogito ergo Sum."
-
Axel pRo
aktív tag
válasz 8nemesis8 #3587 üzenetére
A link amugy ittvan de az érdekelne hogy müködik is-e Mert addig nem akarom felrakni hátha van valami "hibája"
athomi: Mükszik?
der_: Én is, ez a dual slotos De ha nem sajnálod rá azt a + pár kilót akkor amit Danilla ajánlott az tényleg nagyon megéri
[ Szerkesztve ]
"Cogito ergo Sum."
-
danilla
őstag
Biztos jól jársz majd vele. Számolj is
D1Rect: végül is igen, csak alacsonyabb az órajel, nem termel annyi hőt, és olcsóbb. Itt egy teszt.
der_: ezzel a kártyával is jól járnál, de ha tudsz + pénzt rá áldozni, tényleg megéri az a DDR5-ös Gainward.
[ Szerkesztve ]
-
Axel pRo
aktív tag
Igen, elsősorban. Ráadásul ha jól láttam az egy OC verzió és így meg pláne meg éri azt a + pénzt. És még azt sem tartom kizártnak hogy a Gainwardot jobban lehet huzni sőt biztos (bár ennek nem sok értelmét látom amugy is gyári OC melett)
8nemesis8: Valóban mükszik. De azért ATI kitalálhatna valami jobb design-t ennek a CCC-nek
"Cogito ergo Sum."
-
fanfany65
tag
Az az igazság,hogy a Sapphire kártyák nem egy tuningbarát tipus ,de ettöl még egész jó a kártya!Nekem egy 4850 Dual Slot van az sem engedte húzni magát,de amúgy tökéletesen müködik kb 7 hónapja!Viszont van 1-2 mázlista aki kifog egy húzható tipust!Szerintem emiatt ne bánkodj ha jól müködik!
-
Axel pRo
aktív tag
Feltűnt valakinek vagy csak nekem hogy a 9.7-es CCC-ben a manual fan control eddigi minimum 20%-os sebessége helyett 36% a legkisebb érték amire lehet állítani a ventit
"Cogito ergo Sum."
-
- = Zk = -
félisten
válasz Axel pRo #3594 üzenetére
Van benne. 3-4 skin változtatási lehetőség Érd be annyival..
(#3596) Axel pRo: Ha módom és lehetőségem nyílik rá, ezért csak a drivert frissítem. A CCC-t nem havi rendszerességgel...
[ Szerkesztve ]
-
Axel pRo
aktív tag
válasz - = Zk = - #3597 üzenetére
Nekem csak egy skinem van
Az meg nem árt ha a driverrel együtt megy a cata is
"Cogito ergo Sum."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs