Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz banderasz77 #13999 üzenetére
4850 GPU 800on? Kifogtad, vagy vmodos Elég szép lenne stock fesszel..
-
Májsztró
addikt
válasz banderasz77 #14002 üzenetére
3Dmark-ba magasabb órajeleken is lefut mint amire valójában képes tartósan játék alatt FurMark ?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz banderasz77 #14002 üzenetére
Az 1Gs VaporXel 15kt ugrottam csak meg, nem tudtam belőni a Quadot P45ben 3.5re, ahogy P35ben ment..kellett nekem P45. A vegyes CFX (4830/512+4850/1024) még trébb lett, kemény 17.6k..nem is küldtem listára inkább..
Elvileg kaphattál 800on stabil GPUt ha újabban készült a kari, lehet, hogy már nem válogatják le annyira a GPUkat és jut jobb is a 4850ekre..de teszteld ki azért mással is, ne csak trémárkkal. VRAM mennyit megy?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #14006 üzenetére
Biztos jobb a Maximus II Gene is, mint a P5E-VM HDMI, csak nyűgösebb az OC. P35ben nem kellett GTLekkel meg. ref./skew értékekkel babrálni, csak a lényegi feszeket (vCore/VTT/MCH) emelni..más kérdés, hogy ha lett volna elég időm, valszeg többet hoztam volna ki belőle az MIIGben. Mindegy..majd ha hozzájutok egy 9550hez, meglátom mit tud, de addigis elvagyok a Q6600al 3Gn.
[ Szerkesztve ]
-
-
Korcsii
őstag
valaki találkozott már azzal a fagyástípussal, hogy megmerevedik a kép, és a hang ismétlődik? semmi bluescreen utána, csak reset...
eddig csak cod4 alatt jött elő ez a hiba, igaz ez az egyetlen játék, ami maxon pörgeti a kártyát... a RAM-ra tippeltem először, de annak adtam nem kevés plusz kakaót, és így is csinálja (nem beszélve arról, hogy FSX-el repülhetek hosszú órákat, semmi)... szóval ezért gondolom ,hogy valami a VGA körül nem stimmelhet...
a hőfok magas, ref hűtős a 4850-em, szóval 90 fok környékén jár game közben... de gpuz-vel logolva bőven nem az utolsó (fagyás előtti) érték a max...
cod4 tegnap teljesen törölve, újratelepítve, catalyst 9.9 felrakva (10.1-ig mentem havonta frissítva, aztán kezdődött a fagyás, visszatértem 9.8-ra, majd tegnap a mostani üziket olvasva felraktam 9.9-et)... win reinstall nem lesz, akkor inkább egy mapra korlátozom a játékidőm....
tipp?
[ Szerkesztve ]
-
dashed
senior tag
Sziasztok
Sapphire Radeon HD 4870 Silent Efficiency 512MB
Giga p35c-ds3r lapban csak pcie-1x uzemmodban hajlando menni. Ismert bug, megoldas nagyon nincs ra. Kulfoldi forumokon probalkoznak vele de keves sikerrel.Mivel en is igy jartam vettem egy Asus p5q-se2 lapot, de ebben a lapban mar kepet se ad.
Amiket probaltam- cmos reset
- kari ki/majd be ujra
- biosban pcie freki fix 100 ra allitva
- legfrissebb bios
- probaltam csak 1 memoval es vinyo/dvd iro nelkul is.(tap miatt)Amit tudni kell a geprol=
- intel q9400 (def)
- corsair vx450es tap
- 4 giga 800mhz ram
- 1 vinyo
- 1 dvd iroMasik kartyaval tokeletes a gep (hd3850)
Tapra nem gondolnek mert elvittem egy haveromhoz ahol egy corsair vx550 (550W) tappal is kiprobaltuk a karit, de nala se indult be. Sotet kep.+ a kartya hatuljan levo 3 led (D1601, D1602, D1603) folyamatossan vilagit pirosan..
Nalam csak inditas utan felvillan 3szor es latszolag minden renben van.Viszont a speaker csipog 1 hosszut es 3 rovidet. ( utanna neztem . gyakorlatilag nincs vga a gepben azt jelzi)
A kartya term.en normalissan benne van a foglalatban.Ha van vkiken otlete ne tartsa magaban, en mar feladtam
ui.:
a p35-os lapban volt meg egy olyan bug ,hogy amikor betoltodott volna a win csak egy fekete kepernyo fogadott. Ilyenkor csokkentett modban kellett inditanom, majd ujra normalissan es ment a rendszer.(de csak pcie 1x-ben)
ui2.:
p31-ds3l lapban is ki lett probalva. ugyan azokat a tuneteket produkalja mint a p35os lapban. csak pci-e 1x es uzemmodban megy, illetve itt is csak fekete kepernyo fogadott win inditasanal
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Hogy lehet az ati overdrive oc értékeit kitolni?
790/1100at enged max -
Lokids
addikt
Na megoldottam a túlmelegedési problémámat. Nem kellett hozzá más, cska egy kis sűrített levegő a hűtőbordába.
Most teljes terhelésen (legalábbis amit a furmark tudott) nem ment 95c fölé. És a játékokban sem ahol eddig produkálta.
Néha nem ártana, ha nem csak a kártyáról söpörném le a port, hanem a bordát/ventit is kitakarítanám.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
deedee
őstag
vga gariztatás:2-3 hét...ipon.hu
mi lenne,ha az egész gép lenne rossz?2-3 hónap? -
emre
veterán
Azt mondom hogy a linkelt teszt alapján egyelőre nem érdemes eladni a lapodat. Szerintem futtass le 1-2 tesztet, ha a neten fellelhető eredményektől jóval rosszabbat kapsz akkor érdemes lehet kipróbálni a vga-kat egy 2x16-os crossfire lapban is.
Én csak minimális mértékben, kiváncsiságból próbáltam ki a corssfire-t a lapomban, és nem is ezért vettem, hanem mert olcsóbb volt mint egy hasonlóan felszerelt P45-ös deszka.
Illetve azt hittem hogy a PCI-E 2-es csatolóval jobb vga eredményeket fogok kapni. Hát jobbakat is kaptam, de nem volt számottevő a különbség a P35-DS4, és az EX38-DS5 között ugyanazokkal a beállításokkal.
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Telda
addikt
Sziasztok!
Van nekem egy 4850es vapor-x kátyám és olyan problémám van vele hogy random a elsötétedik a kép, ventilátor felpörög és csak a gép ki bekapcsolása segít. Korábbi hozzászólásokat olvasva ez tipikus vapor-x betegség, sikerült valami megoldást találni a problémára vagy szerviz?
Ha szerviz akkor azzal annyi a hiba hogy mivel teljesen random csinálja, van hogy naponta van hogy egy hétig semmi és ha nem fogják tapasztalni ezt jelenséget akkor visszakapom hogy semmi baja. -
RootRulez
félisten
Én is jártam már így (nem vapor-x-emmel). De ami érdekes: Volt, hogy FurMark ment 10 percig, semmi hiba (az pedig agyig leterheli a karit) Máskor meg egy játék alatt elkezdi csinálni, ami azért nem képes annyira adni a kártya arcának, mint a FurMark...
═════════════════════════════════════════
-
Tex
senior tag
Üdv!
Gondolkodom azon hogy a 9600gt karimat lecserélem egy XFX 4850 512-s vga-ra. Átfutottam a fórumot és valaki írta hogy az XFX 4850 XXX-l vannak problémák.
A kérdésem az hogy a sima XFX 4850-ről mi a vélemény, esetleg van-e valakinek?"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Volna nekem egy olyan gondom, hogy időnként, ha egy játékot elíndítok, akkor ez lesz a képpel:
Nem tudom mi lehet a hiba oka. Próbáltam több drivert (9.9,9.11,9.12,10.2), de minddel ezt csinálja. Illetve van a súlyosabb eset, mikor elszáll kékhalállal, újraindításkor pedig alap felbontáson indul, aero nélkül (Win7), majd közli, hogy "nincs ATI driver telepítve, vagy nem működik megfelelően." Ilyenkor se törölni, se telepoíteni nem tudok drivert, mert egyszerüen nem engedi. Ha indítok egy telepítést, vagy uninstallt, a listában a CCC-n kívül semmi se jelenik meg. A következő újraindításnál már minden megy normálisan. Van aero, a driver is meg, és enged(ne) telepíteni/törölni...
Ha valaki tud kérem segítsen.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Májsztró
addikt
válasz TESCO-Zsömle #14034 üzenetére
Ilyesmivel akkor találkoztam utoljára amikor a 640*480-as monitoromra a VGa ráküldte a 800*600-as felbontást. Sztem ez kártya halál. Főleg ha többször is csinálja más és más driverekkel.
-
Májsztró
addikt
válasz TESCO-Zsömle #14037 üzenetére
Lehet véletlen egybeesés is . Mindenesetre ez nem jó jel. Másik gépben nem tudod próbálni ?
-
fagy53
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #14037 üzenetére
Máj 1-én lejárt az RC, később jár le, legfeljebb márc 1.-től kétóránként kávészünet..
Valóban érdemes letörölni és install. egy normal verziót. Lehet kártya és szofverhiba is. Valóban az lenne a megoldás, ha kizárnád a VGA hibát azaz egy másik gépben kipróbálnád. -
katt777
félisten
válasz -Solt- #14019 üzenetére
Hé, Mr. Rock&Roll detektív, egyáltalán minek telepít driveren kívül mást a Catalyst csomagból? Booty time, booty time, across the USA...
Szerintem az lehet, hogy a hiba a másik könyvtárra volt kódolva valahol a rendszerben, így bárhova máshova telepítve megoldódott volna. Ha felülírta, most már vsz. jó lesz. Azért figyelj, hátha más cseszte el (gyf ).dashed: VGA lesz az. Az első SE-m "csak" a PCI-E2.0X16 módot felejtette el, a tiéd könnyebb esetnek tűnik gar. szempontjából.
Korcsii: Rossz tuning. CoD4 messze nem pörgethetné fullon a VGA-t, annyira igénytelen (ebből a szempontból is).
deedee: "Expert" Computer: 3 hónap, már gyári gar a végén. Be happy!!!
Tex: Nehogy XFX4850-et vegyél!!!!!!!! itt kilóra vitte vissza mindenki 1 héten belül, aki anno vett.
TESCO-Zsömle: Újabb reinst. Vagy megmekkent a VGA.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Tex
senior tag
válasz katt777 #14042 üzenetére
Pedig 25k-ért 2 év garival jó ajánlatnak tűnik.
Egyébként nincs bajom a 9600GT-vel sem, visz minden játékot olyan felbontásban ami nekem most elég, de szeretnék venni egy 22-es széles monitort és azt lehet nem bírja majd natív felbontásban. Úgy tünt a 4850 az kitudná hajtani fullHD-n is."Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)
-
Kloss
őstag
válasz Májsztró #14036 üzenetére
Ez nem kártya halál. Az istenített Win7 nekem is csinál olyat, hogy megfagy a kép néhány másodpercre, majd jön az üzenet, hogy a képernyőillesztő leállt majd újraindult. Néha becsíkozza a képet, nem ennyire, de van néhány vízszintes vonal. Ugyanezen a gépen van még két XP, egyikkel sincs probléma.
Ja és ez csak azóta, mióta ATI kártyám van.
(nem is lesz egy darabig, ha ezt eladtam )[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
4870 már van az apróban 30k alatt garival, csak tudj választani
4850-ért 20k a reális, az XFX-et meg tényleg felejtsd el.
Viszont ha újat akarsz venni nem tartalak visza.[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
-Solt-
veterán
válasz katt777 #14042 üzenetére
Mert ha hiszed ha nem, nekem semmi bajom a CCC-vel! Próbáltam az ATT-t, de nekem az volt tele buggal... például DCS-hez nem hajlandó indító exet csinálni, mivel az egy kicsit bonyolultan indul... aztán az IL2-t csak ablakban indítja el, akkor meg nem megy az egér, szóval nálam voltak hülyeségei az ATT-nek...
Arról nem beszélve, hogy a plusz funkcióira sincs jelenleg szükségem... nálam a hőmérséklet jó, profilok itt is vannak... szóval kiszolgál a CCC...
www.smart-bus.hu
-
katt777
félisten
A kaktuszba ugrás is...
1680x1050-be a mai játékokhoz már DX10 miatt kell az 1GB VRAM (8XAA-hoz biztosan!), szóval akkor jársz jól, ha 1GB-os HD4870-et keresel használtan (v. újan), esetleg veszel egy eleve 1GB-os HD5770-et. Minden gyengébb kártyával egyre inkább garantált a laggolás magas grafikai minőség mellett (és nyilván azt akarsz használni, ezért erre nézelődsz).Kloss: Nem azóta, hogy esetleg leszabályoztad az órajeleket ATT-szal? Mert ha túl alacsonyra veszed le őket, akkor bizony ez a hiba garantálható. Szintén előfordulhat, ha a rendszertuning maga nem 100% stabil (teszt attól még lefuthat). De pusztán W7-től nem lesz ilyen hibád.
-Solt-: Az ATT nem olyan, mint a CCC (bolondbiztos), azzal finoman kell bánni. Amúgy teljesen fölöslegesen akartál indítót csinálni hozzá, mert ha magát a progit beállítod, és azt a saját parancsikonjáról futtatod, akkor úgyis az eltárolt profilt alkalmazza a játék exe-jét érzékelve, csak megszabadultál a warezolt játékok okozta loader-es problémáktól, amelyek miatt "nem egyszerű" egy program indítása.
Vagy CoP-nál van olyan, hogy más a programkönyvtár és a parancskönyvtár, ez esetben szintén az a megoldás, hogy a profilt beállítod a játékhoz, de a saját parancsikonjával futtatod, és máris elmúlt a futtathatatlanság-hiba. Szóval mindenre van megoldás, csak kérdezni kell. De ha jó a CCC, és a lassúsága sem zavar, akkor használd egészseggel![ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Korcsii
őstag
-
Tex
senior tag
Jó ötlet, ámbár jobb' szeretek újat venni.
Katt777: Még átgondolom kösz az infót.
Az a gond hogy vagy monitort veszek vagy kártyát. Lehet hogy monitort talán azon filmet nézni elég a 9600, játszani egy darabig úgy sem fogok most. Így megvárhatom hogy lejjebb menjen az 5770 ára.
[ Szerkesztve ]
"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)
-
emre
veterán
Nekem az utolsó új vga-m egy 9800pro volt, asszem 55k körül adtam érte.
Ezt többet nem csinálom meg.
Én mindig a kifutó kategória "csúcs" modelljei közül választok az apróban, lelalább egy év garival. Az elmúlt pár év alatt nem bántam meg hogy így csinálom.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest