Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
danilla
őstag
Elért minek az Ati árcsökkentése elég komolyan...xfx 4850 512mb xxx 27k, xfx 4870 1GB xxx 39k, xfx 4890 1gb 47k, Sapp. 4870x2 75k kimondottan szép árak ennek köszönhetően szerdán már én is 4870 tulaj leszek
-
danilla
őstag
válasz FoBCRaistlin #962 üzenetére
Én is azt szerettem volna venni, meg is van rá a pénzem, de nem fekete nyákos, az csak a Black Edition, de azt meg nem lehet kapni szó szerint sehol (Magyarországon), nekem meg mindenképpen fekete kártya kellett, és ati
-
danilla
őstag
válasz butcher eu #1169 üzenetére
Én is a két kártya között vacilláltam, de max 5-10fps volt a különbség a játékokban a tesztek alapján, és egy jó dolgot mondott az egyik barátom ami meggyőzött, ahol a 4870 elvérzik, ott a 4890 is. Egyedül a feszültségszabályzója jobb a 4890, a pici +teljesítményen kívül, meg nem melegszik annyira, de ha a 4870-en jó a bios akkor ott sem lesz gond ezen a téren. Persze ott van az 1ghz-en járó 4890, de az meg már jóval drágább a 4870-nél (39k az 1gb-os újonnan). Ha a pénz dominál mint nálam, akkor érdemesebb a 4870.
-
danilla
őstag
válasz 8nemesis8 #1180 üzenetére
Sokkal egyszerűbb és viccesebb oka van a cserének Fekete corsair tápom/ramom van, fekete procihűtő, most festem le feketére a belsejét az új cm 690-es házamnak, augusztusban meglesz a fekete dfi lapom, és szerettem volna egy fekete kártyát bele a kék sapp. 4850 helyett (amit szerencsére el tudtam adni). Ha meg már újat veszek, akkor lépjek is előrébb teljesítményben. xfx 4890 Black Edition kártyát szerettem volna, de azt sehol nem lehet kapni, és mivel 39k az iponba az xfx 4870 1gb, így gyorsan (még a juliusban-ban bevezetésre kerülő 25%-os áfa előtt) lecsaptam rá.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz 8nemesis8 #1194 üzenetére
Hát erről még nem tudok nyilatkozni, tegnap délelőtt jött meg a kártya, és amint megjött kijöttem barátnőmékhez, hogy itt le tudjam fújni kompresszorral a házat, ha ma végzek a festéssel (több réteggel) ami több mint valószínű, akkor este megyek haza 8 körül, és össze is szerelem a gépet, akkor majd írok, hogy mi is a helyzet a kártyával, állítólag jó az xfx 4870-ek hűtője (a bios beállítás)
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Motaba78 #1276 üzenetére
Nekem nem veszi vissza az órajeleket. 68°C a GPU-ra vonatkozik, de már javult a helyzet, a ventivezérlést saját szájízem szerinte beállítottam, így idle-be fanspeed 21% / 59°C, és hangtalanul végzi a dolgát a kártya. Cod 4 alatt 29% a fanspeed, így 76°C-ig melegszik.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
-
danilla
őstag
válasz Motaba78 #1286 üzenetére
Én mindent megoldottam a gputool-al. Visszaveszi 2D-be a kártya órajelét, és tökéletesen szabályozza a ventit.
fagy53: nem kell auto startot beállítani, újraindítás után, szépen megmarad minden beállítás amit te elmentettél, és alkalmazódik is, nem kell elindítani megint a progit.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Alapból 70-75°C reális, nekem elég jól szellőzik a házam és 68°C volt (sajna az xfx lusta volt megcsinálni így normális biost, így az órajeleket sem veszi vissza és még a 20%-ot sem éri el a ventilátor) Én GPUTOOL-al átformáltam a ventilátor kezelését, így windows alatt 57-58°C, terhelve Crysis alatt 74-76°C. (így is alig van hangja a hűtőnek, mivel olyan 25%-ig teljesen hangtalan) Szerintem a 70-75°C folyamatos használat mellett semmi baja nem lehet a kártyának.
-
danilla
őstag
Biosba nem nyúltam, bele, gondolkodtam rajta, hogy ventilátort meg az órajeleket ott állítom át, de mivel a ventilátorvezérlést a gputool-ba is szépen be tudtam állítani, így nem tettem. Az meg annyira nem zavar, hogy az órajeleket nem veszi vissza.
Így van nekem beállítva: -
-
danilla
őstag
-
danilla
őstag
válasz BullZeye #1519 üzenetére
Hát akkor érdemes megnézned az a tesztet amit lsc linkelt, és nézd meg 1680*1050 felbontásnál szűrők bekapcsolása mellett az értékeket. Ne nevettessük ki már magunkat, nem parasztvakítás az, hogy vannak 1GB-os kártyák (és nem véletlenül drágábbak).
De ha neked erről megvan a konkrét elképzelésed, akkor miért kérdezel meg másokat?lsc: én 4870-ről beszéltem, és gondolom el tudod olvasni mit írtam ... vagy? Nem írtam semmilyen 35-40%-ot, azt írtam ami oda van írva 28%
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Gekko: "ahogy a tesztek is mutatták 30 - 40 % azért már nem elhanyagolható"
én: "az 1GB-os 4870 28%-al (majdnem 30%) erősebb mint az 512MB-os. Szóval Gekko nem állt mesze a valóságtól"
te: "Mondjuk ha 28 szerinted 35-40 % akkor nem szóltam"
... mindegyA lényeg a lényeg, erősebb az 1GB-os 4870 az 512-esnél magas felbontásban szűrőkkel, az meg, hogy többe kerül és hogy mennyivel, ki mit engedhet meg magának. Én továbbra is tartom magam ahhoz, ha valaki magas felbontásban akar játszani, az jobban jár egy 1GB-os kártyával.
Motaba78: Ha kész vagy, én megköszönném ha átküldenéd a bios filét.[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Amit megígértem: 4870 512MB vs 1GB magas felbontásban szűrőkkel, amiről szó volt. Így alakulnak az eredmények.
4850 512MB vs 1GB, itt annyira nincs nagy különbség, sőt szinte elenyésző.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
De még mindig kötöd az ebet a karóhoz én nem mondtam semmilyen 35-40%-ot! Azt sem állítottam, hogy szerinted nem gyorsabb az 1GB-os... Annyit mondtam, hogy átnézek pár tesztet, és linkelem majd, hogy mégis, hogy állnak egymással szemben százalékos arányban a kártyák, megtettem, mindenki azt szűr le belőle amit akar.
Véleményem maradt, aki magas felbontásban akar játszani, jobban jár az 1GB-os kártyával, SZERINTEM8nemesis8: Teljesen igazad van, de szűrők nélkül, még egy 4850-is elég a FUllHD-hoz is.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
1. nem 35-40% volt
2. nem bizonygatok semmit, mint írtam az előbb is, megígértem, hogy átnézek pár tesztet és belinkelem, hogy tisztábban lássunk, én nem a 28%-ot bizonygatom, hanem azt akartam megmutatni mennyi a tényleges különbség.
3. ki a fene írt olyat, hogy te azt állítottad, hogy nem igaz a saját véleményem?Szerintem én semmibe nem vagyok belezavarodva, max abba, hogy téged nem értelek.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Azt meg lehet oldani valamelyik programmal, hogy könnyedén windows-ból bios-t, cseréljek a videokártyán?
Ha igen akkor valaki tudna nekem adni, egy jó bios-t az xfx 4870-re, amiben rendesen visszaveszi a kártya az órajeleket/feszt 2D alatt, és a ventivezérlése is nagyon pöpecen van beállítva? -
danilla
őstag
válasz Dj Dekko! #1642 üzenetére
Köszönöm, a programokat már le is töltöttem, már csak egy igen jól beállított bios kell. Ha mondjuk én általam megszerkesztett bios-t töltök fel, az a garanciáztatásnál nem lehet gond? Vagy végül is akkor visszarakhatom az eredetit, és akkor nem, ugye?
lsc: bal lábbal keltél vagy mi? nem unod ugyan annak a szajkózását?
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Dj Dekko! #1645 üzenetére
Rendben köszönöm. Akkor szerintem amint hazajöttem (most elmegyek itthonról), át is írom a biosban a ventivezérlést.
Bár lehet értekezek még előtte motabával, mert neki is ilyen kártyája van, és ő is éppen a kártya biosának módosításával foglalatoskodik.[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
-
danilla
őstag
válasz Motaba78 #1683 üzenetére
Szia
Köszönöm szépen a részletes leírást, természetesen érdekel, mert nekem sem árt egy kis órajel visszavétel és picit kevesebb fogyasztás, mivel a gépem 24/7-be megy. Megköszönném ha eljuttatnád nekem a módosított biost-t Azon én még finomhangolok majd, de csak annyit, hogy átállítsam a ventivezérlést, mert 25%-ig hangtalan a venti ez fix, és idlébe 54°C-on tartja a GPU tempet.
ui.: nekem is el kezd villogni a kép a memória órajelhez nyúlok, ha fel ha le próbálom húzni. Fura.
-
danilla
őstag
Nem értelek 100%-an, ezért inkább kérdezek. Memória frekvencia alatt mit értesz pontosan, az órajelet? Mert az nekem magától nem állítódik/ugrál, mivel a kártyám nem veszi vissza az órajeleket.
Viszont ha jól értelmezem ezt az önteszt dolgot, akkor én nem tudom anélkül felhúzni a memória órajelét, hogy ne ugráljon a kép? Sőt vissza sem tudom venni, csak akkor ha valamit átállítok biosba? De mit?[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
Az órajel visszavétel teljesen normális, a legtöbb ref. 4870 valamennyire visszaveszi az órajeleit, ezt a bios szabályozza, csak az xfx 4870 bioskészítői lusták voltak olyan biost írni, ami visszaveszi az órajeleket és a feszültséget. Amúgy az ugrálás azért van, mert ugye amikor nem éri terhelés a gpu-t akkor az órajeleket visszaveszi a kártya, viszont icipici terhelésnél rögtön visszaugrik a 3D-s órajelre.
Katt777 írásából idézek: " További hibák a GPU órajelek szüntelen ugrálása (akár már egy ablak-váltás esetén) a nem túl alacsony 2D 500MHz, és a 3D 750MHz között, valamint a ventilátor hasonlóan véletlenszerű felpörgése."
De mivel nálam ilyen gond nincs, mert ugye nem veszi vissza az órajelek a kártyám, így nem ez a bibi, még mindig talány, miért villog a kép ha átállítom a memória órajelét.
[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
-
danilla
őstag
Kipróbálta a CCC-vel és a GPUTool-al is, ha felfele vagy lefele állítom a memória órajelét villog a kép 2-3másodpercenként. Windows alol "tuningoltam" már ott villogott, így nem is próbáltam meg 3D alatt.
virkir: Ha mondjuk 940-re vagy 960-ra állítom (950 az alap), amikor már át van állítva akkor már folyamatosan villog a kép pár másodpercenként, de csak a memóriánál van így, mert a GPU-t már tuningolgattam. Természetesen nem egyezik meg a biosban lévő órajel azzal amit én állítok be, de hát ez természetes(tuning). CCC-vel és GPUTool-al is próbáltam már, nem hiszem, hogy a programokkal lenne a gond, de majd ha hazamegyek, megnézem a rivával.
-
danilla
őstag
válasz Axel pRo #1734 üzenetére
58 fok az szerintem nagyon, jó egy sapphire dual slotos hűtőtől, nekem is volt ilyen kártyám 512MB-os változatban, az még a 70 fokot is elérte...
A 60fps nem azért van mert a vsync be van kapcsolva a Cod4-be? Mert akkor annyi a max fps ahány hercen működik a monitorod.
-
danilla
őstag
válasz Dj Dekko! #1761 üzenetére
Abban igazuk van a többieknek, hogy elég egy 450w-os táp egy 4870x2-nek, de nem akármilyen mezei 450w-os, pl egy corsair vx450, az már megfelel. De neked meg abban van teljesen igazad, hogy a jövőre gondolván, nem érdemes ilyet venni, inkább egy 500 vagy 550W-at, azért érdemes megadni a módját, akinek van pénze egy 4870x2-re, az ne sajnálja a pénzt egy nagyobb minőségi tápra, biztos ami biztos alapon.
-
danilla
őstag
-
danilla
őstag
Én is jobban aludtam, hogy tudta, hogy egy halk cooler master venti folyamatosan hűti a kártyámat.
Viszont, miután eladtam a 4850-et, az accelero továbbvándorolt unokatestvérem 9600GT-re, amit neki elég rendesen lehűt passzívan. Windowsba 44°C, Cod4 és Rfactor alatt meg nem érte el a 60°C-ot és még arra sem lehet ráfogni, hogy jól szellőzik a codegány háza.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest