Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
válasz GeronimoTama #36381 üzenetére
Bahco 40 cm-es ~8000 Ft (ha jól emlékszek az árára). Pontos. Egyszer kell megvenni.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz serfozotibi #36513 üzenetére
7,5 cm-es szalagcsiszolót max. akkor vennék ha nem létezne szélesebb vagy csak kis felületeket csiszolnék. Makita 9404-es jobb választás.
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Jön a kisebb kapex: ks 60
-
Winner_hun
titán
Ha megszáradt akkor kicsit át kell csiszolni, lekenni ismét, utána jó lesz.
Lakknál az oldószeresek nem húzzák fel a fa szálait, de legalább büdösek.* A vizes bázisú felhúzza (1. rétegnél, ami a szállekötés) de azt át kell csiszolni, majd még egy alapozó rá, azt is átcsiszolni, utána mehet a fedő. Fafajtól függően vizes bázisú lakknál sokat segít ha előtte vízzel át van kenve a felület, száradás után pedig átcsiszolva. Persze nem mindegy az sem hogy a csiszolás hogy volt elvégezve, milyen fajta csiszolóval és azon milyen szemcseméretű papír volt, illetve azzal mennyi ideig történt a csiszolás.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
Az csoda hogy érthetően sikerült éjjel azt leírni. Valóban, köszönöm a kiegészítést, szalaggal általában 2 irányból szoktam én is (fafajfüggő).
Oldószeresek közül mindegyik, amelyik nem tartalmaz vizet. Bár lazúrból találkoztam már olyannal amelyik valamennyire felhozta a szálakat, de ott a felület nem volt elég alaposan, finom szemcsemérettel átcsiszolva (nekem csak kenni kellett...)
-
Winner_hun
titán
Na jó, hogy ezt említetted, mert egy ideje meg akartam már kérdezni, de mindig elfelejtettem, mire ideértem. A zajcsillapított lapokon van némi hullámos lézeres bevágás és annyi. Ha nem zajcsillapított lapra lézerrel csináltatok ilyen hullámos vágást akkor azzal csökkenthető a lap zajszintje úgy, hogy a lap alakjára ne legyen kihatással?
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Arra válaszoltam hogy rontja a vágásképet. A vágáskép élezés után romlott egy kicsit, mikor az egyik oldala sorjás volt a fogaknak. Előtte mintha polírozva lett volna a felület. Ha a nem zajcsillapított lap ennél a polírozottnál jobbat tud akkor az már csak mikroszkóppal mutatható ki - de ez már teljesen jelentéktelen, semmi érdemi haszna nincs.
-
Winner_hun
titán
válasz yooccoo #36717 üzenetére
160-as 60 foggal, igaz alumíniumhoz.
-
Winner_hun
titán
Ilyennel találkozott már valaki? Gőzölt bükk, pác utáni lakkozásnál az erezetnél néhány helyen feljött a lakk és fehér felület keletkezett:
Még a nyár folyamán történt, volt jobb kép is de elszállt a gépem, csak ez a két telefonos maradt meg. A pác száradt 1 napot... csiszolás, a fehéres helyen pácolás, majd lakkozás.. 4. rétegnél már nem jött fel, addig csak egyre kevesebb helyen. Fogalmam sincs mi okozhatta, de hátha más már találkozott ilyennel.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #36576 üzenetére
Első tippre az alap gép 180-190 000 Ft körül lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz roka1989 #36970 üzenetére
Ilyesmi lehet ott, bár ez műanyag:
Nem tudok olyanról amit lehetne állítani, csavar ki, új helyre be (lehetőleg ne 1-2 mm-rel legyen odébb téve, ha mégis csak keveset kell rajta állítani akkor a régi csavarok helyétől messzebb érdemes rakni).
-
Winner_hun
titán
Ami akrillal dolgoztam az bútorlapra volt ráragasztva. Frontcentrumban készítették.
Akril a legsimább, olyan mint a tükör. Festett polírozva se olyan mint az akril.Festett:
[1], [2], [3], [4], [5], [6]Most hogy kikerestem a képeket látom az akrilnál hogy kicsit torzít, hullámosnak tűnik. Beszerelésnél fel se tűnt és nem is szóltak hogy gond lenne vele.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Winner_hun
titán
válasz #05304832 #37074 üzenetére
Az 55 Q-nak és az R-nek is van az oldalára fedlap, sokat javít az elszíváson. Utóbbihoz műanyag oldalsó ablak is jár, azzal kiváltható a fedlap. Előre nem porol, csak lefelé, ahol kilép az anyagból a fűrészlap.
Én csináltam egy porgyűjtőt, amire rárakva az anyagot, a kilépő fűrészlap által kihordott por körbe van zárva és el is van szívva, így szinte teljesen pormentesen vágok (egy porszívó, Y elosztóval).Hátránya hogy kicsit pozícionálni kell az anyagot. Ha hungarocellre teszed az anyagot az is segíthet amíg nincs összevagdalva a felület. Az MFT asztalra kell majd még egy ilyen elszívást csinálnom. Az ötlet már megvan, idé még nem volt rá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Gumi és felni topik
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Battlefield 2042
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest