Hirdetés

2019. október 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Ritek


Ritek
(csendes tag)

Sziasztok

Érdemes lenne egy össznépi összefogás az Artisjus ellen : A szabadkereskedelem akadályozása, a piaci árverseny szándékos zavarása.

Vannak cégek akik csak 75Ft-ot fizetnek a matricáért (TDK-Verbatim-Fuji-Maxell)
Milyen jogon különbözteti meg az Artisjus a cégeket? A Versenyhivatal törvényei szerint ez ''törvényellenes és sértő''. Van akit megbüntetnek ''Kartell'' -re hivatkozva, de érdekes módon az Artisjus azt csinál amit akar.

A hivatalos weblapon (mert ugye az a ''törvény'') a dij értéke : 150Ft.
Ha Te szeretnél behozni valamit és legálisan bekerülni az üzleti körforgásba, akkor Te ennyit fizetsz. Viszont, hogy fogod eladni a terméked, ha a TDK csak a felét fizeti ennek? Miért olyan nagy a TDK Magyarországon, Mert neki minden olcsobb. Pedig a termékei zömét a Ritek gyártja, (Ridata,Traxdata) de ezekre a termékekre nincs 75Ft-ért matrica. Ez is csak nálunk lehetséges.

www.Ridata.hu * Hivatalos gyári képviselet - Minden ami Ritek és Ricoh CDR/DVDR kis és nagykereskedelme ( www.DvdrTeszt.hu - ha problémád van a dvd írással - firmware-ek, tesztek, leírások)

(#2) erdoke válasza Ritek (#1) üzenetére


erdoke
(titán)

Nyilván igazad van, de ez a vonat már elment a legális lemezkereskedelem előtt, és nem pár pillanattal...

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#3) Ritek válasza erdoke (#2) üzenetére


Ritek
(csendes tag)

De marhára bosszant, hogy senki sem tesz semmit, egyedül én b**gatom az Artisjust, az egész ország érdekében, és cserébe ők engem b**gatnak. (VPOP,Yard,Apeh,Ügyészség.)
Mindenki érdekeit képviselem, de már unom a terheket csak én vállalni.
Nem anyagi segítséget várok, csak a nép hangját.

www.Ridata.hu * Hivatalos gyári képviselet - Minden ami Ritek és Ricoh CDR/DVDR kis és nagykereskedelme ( www.DvdrTeszt.hu - ha problémád van a dvd írással - firmware-ek, tesztek, leírások)

(#4) Grafiqs


Grafiqs
(őstag)

Átraktam a topikot a Fáradt gőzbe, mert ott a helye. :)

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss

(#5) Loha válasza Ritek (#3) üzenetére


Loha
(veterán)

Lehet inkább a ''Versenyhivatalhoz'' kellene fordulni...

(#6) Thulcandra válasza Ritek (#1) üzenetére


Thulcandra
(senior tag)

Most ez komoly? Ez száz százalékosan biztos hír?
Sajnos nemhiszem, hogy magánemberként a verseny vagy akármilyen hivatal figyelmét feltudnánk kelteni.
Szerintem jó szaftos körítéssel lekéne passzolni az infót a Kókusznak, vagy a Passzívnak, és reménykedni, hogy azok közül valamelyik csinál akkora port az ügy körül, hogy történjen valami. Ez magyarország...

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#7) Agyzuzo válasza Ritek (#1) üzenetére


Agyzuzo
(addikt)

''Pedig a termékei zömét a Ritek gyártja, (Ridata,Traxdata)''

Ez tényleg így van? Csak mert a minőségbeli különbség a kettő között elég jelentős... Én azt hittem a TDK saját (TTG02-es) gyártású lemezeket árusít.

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#8) erdoke válasza Thulcandra (#6) üzenetére


erdoke
(titán)

Mármint Magyarország, nem? :Y :O

[Szerkesztve]

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#9) PPeter


PPeter
(addikt)

Sajnos tényleg igaz, az Artisjus attól függően (úgy is mondhatnánk, hogy pofára) méri a jogdíjmatrica árát, hogy az adott importőr, forgalmazó milyen viszonyban van velük. A fizetési feltételek is különbözőek, nagy cégek, bankgaranciával a hátuk mögött ráérnek utólag fizetni, míg ha egy kis céged van, akkor előre (a lemez behozata pillanatában) ki kell fizetned a matricák árát, ráadásul a cégek kölönböző mértékű kedvezményt kaphatnak a törvény szerint 150 Ft-os jogdíjból, tehát van aki 100 Ft-ért, van aki 75 Ft-ért kapja ugyanazt a jogdíjmatricát. Elvileg minden cég jogosult (lenne) a kedvezményre, de az Artisjus saját hatáskörében dönthet úgy, hogy céget meggyanusít azzal, hogy az adott cég nem tartja be a játékszabályokat (tehát matrica nélkül importál, ad el lemezt, esetleg a kapott matricákat továbbadja, így azok más lemezekre kerülnek rá, mint amire bejelentette) és így megvonja tőle a kedvezmény lehetőségét. A gond ott van, hogy a vásárló, amikor bemegy mondjuk a fukarbótba, akkor mit néz először? Az árat. Mit szokott - normális esetben, leszámítva egyes márkák kissé túlárazott stratégiájától eltekintve - tükrözni a fogyasztói ár? A minőséget. Namármost ha a lemez árát döntöen az befolyásolja, hogy az adott termék importőre milyen viszonyban van az Artisjussal, akkor a kialakított fogyasztói ár állatira nem a termék minőségét és nívóját tükrözi majd, hanem azt, hogy 75, 100, vagy netán 150 forintért került rá a jogdíjmatric. Így alapvetően sérül a vásárlók legelemibb joga - hogy ugyanazt a minőséget azonos áron kapják meg -, hiszen az Artisjus mesterkélten nyúl bele egy terméktípus árazásába. Ha kétszer annyi jogdíjat fizet rá mint a többiek, a forgalmazó hogy tudja eladni a termékét? Sehogy. Ráadásul amikor az Artisjus úgy dönt, hogy kegyeskedik csökkenteni a jogdíj összegét, akkor aki egy nappal korábban 100ezer darab lemezre még kétszer annyiért vette meg jogdíjmatricát, az mit csináljon? Mert utólagos kompenzációt nem ad az Artisjus, ha megvetted 150 vagy 100 forintért a matricát, és másnap már 75-ért adja a jogvédő hivatal a konkurens cégnek ugyanazt, akkor mit csinálhatsz a te 75 Ft-tal drágább lemezeddel? Feldughatod (már bocsánat). Ez az egész rendszer döglődik és felülről bűzlik. Nem baj, elvileg a nagy keservesen megalakult DAFKE (Digitális Adathordozók Felhasználóinak Közhasznú Egyesülete) megpróbál majd tenni valamit az ügy érdekében (elsősleges cél a jogdíjak ésszerű összegre csökkentése, valamint az, hogy minden importőrnek egyforma díjat kelljen fizetnie, hogy a vásárlók érdekei se sérüljenek), mert minden nagyobb márkaképviselet és forgalmazó belépett az egyesületbe. Persze nyilvánvaló, hogy közülük is van olyan jelenleg, akinek a mai helyzet kissé kedvezőbb, mint a többieknek (lásd az eltérő jogdíj-összegeket illetve a markánsan eltérő fizetési feltételeket).

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#10) faster válasza PPeter (#9) üzenetére


faster
(nagyúr)

Az Artisjus egy kib***tt maffia.
Elnézést.

(#11) Thulcandra válasza erdoke (#8) üzenetére


Thulcandra
(senior tag)

Hát ez nem a nagy magyarország. Más helyesírási hiba?

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#12) Ritek válasza Thulcandra (#6) üzenetére


Ritek
(csendes tag)

Szia

Ez 100%-an biztos.
Mi a külföldi gyárak képviselői február óta csinálunk egy hivatalos érdekvédelmi egyesületet DAFKE néven : Digitális Adatforgalmazók Egyesülete.
A 10 legnagyobb magyar képviselet a tag, de bárki beszállhat, ha ilyen céljai vannak. Sajnos van olyan partner (TDK) aki kétoldalra játszik. Megnézi az adott pillanatban melyik oldalon tud nagyobb profitot nyereni. Megalkuszik az Artisjussal és ö csak 75ft-ot fizet, így mivel más drágábban kapja, kiszorul a piacról. Nézzd meg bármelyik multi polcait. Nem látsz mást csak TDK , Fuji és Maxell terméket.
Viszont addig is akadályozza az egyesület alapítását, mert 8 hónap alatt alig lehetett elérni, hogy 10 ember aláírja a megfelelő papirokat. Szerencsére már a Cégbíróságon minden papír és talán a héten már hivatalosak leszünk.
Az Artisjus mindent elkövetett ez ellen, mert innentől kezdve, minden jogdíj kérdésben egyeztetnie kell velünk. (és ez nem nagyon tetszik nekik)

www.Ridata.hu * Hivatalos gyári képviselet - Minden ami Ritek és Ricoh CDR/DVDR kis és nagykereskedelme ( www.DvdrTeszt.hu - ha problémád van a dvd írással - firmware-ek, tesztek, leírások)

(#13) peterkeT válasza Ritek (#12) üzenetére


peterkeT
(nagyúr)

Viszont innét kezdve jöhet a média bevonása: hivatalos közlemények, tájékoztatók kiadása minden apró-cseprő ügyben az mti-nek, a hírszolgálatoknak, a tv-nek, az internetes hírportáloknak, érdekvédelmi szervként újságírók megkeresése, stb. Ügyes. Sok sikert hozzá. Őszintén.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#14) PPeter válasza peterkeT (#13) üzenetére


PPeter
(addikt)

Amint meglesz a bejegyzés, lesz sajtótájékoztató és megy sajtóanyag mindenhova, de egyelőre még a papírmunka húzódik. A pontos nevet írtam korábban (más topikban is), Digitális Adathordozók Felhasználóinak Közhasznú Egyesülete (a nevet én találtam ki , de az én cégem nem alapító tag, csak tiszteletbeli tag leszek és a sajtóval várhatóan én tartom majd a kapcsolatot). Az alapító tagokról és egyéb részletekről a bejegyzés előtt több információt szerintem nem ildomos kiteregetni. :U

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#15) Ritek válasza Grafiqs (#4) üzenetére


Ritek
(csendes tag)

Szia

Ezzel nem értek egyett.
Ez jelenleg a legfontosabb dolog és elég szomorú ha szerinted fáradt gőz.
Szerintem a ''mod''-ban a végére értelmesen el tudtunk beszélgetni, így ha megkérhetlek akkor tedd vissza a CD/DVD rovatba. Ugyanis se nekem, se a többi kereskedőnek nem mindegy, hogy itt mi történik. 8 hónapja küzdünk, elég sok pénzt beleőlve, és egyáltalán nem értem, miért érdeke mindenkinek a szolvákok gazdagítása, ha a pénz itthon is maradhatna. Ha attól félsz, hogy meghal a feketepiac, akkor ne izgulj, mert ez már örökre lesz, de legalább mi kereskedők el tudnánk adni a termékeinket Hivatalosan Magyar cégeknek és lenne mmunkahely, adó, áfa és stb.
Most a magyar cégek megkérezik : mennyi legálisan? 250ft, ja kösz akkor inkább a szlováktól 100-ért feketén. Csináltunk/tam egy elég nagy céges közvékutatást, és ha 100-120+áfa lenne az ár akkor szó nélkül megvenné tőlünk, vagy az összes magyar kereskedőtől. Ez az ár szó nélkül elérhető csak 15ft-ra kellene levinni a jogdíjat.

Kérlek tedd vissza a CD/DVD rovtba.

www.Ridata.hu * Hivatalos gyári képviselet - Minden ami Ritek és Ricoh CDR/DVDR kis és nagykereskedelme ( www.DvdrTeszt.hu - ha problémád van a dvd írással - firmware-ek, tesztek, leírások)

(#16) Ritek válasza Agyzuzo (#7) üzenetére


Ritek
(csendes tag)

Igen lézezik TTG02 és Ritek GO5.
A két lemez között van 8Ft differencia. Szerinted ebbe az országba melyik lemezből jön be több? (mi a 10millió zsidó országa, 2ft-ért képesek az emberek átutazi a város másik végére, mondván : bérletem van)

www.Ridata.hu * Hivatalos gyári képviselet - Minden ami Ritek és Ricoh CDR/DVDR kis és nagykereskedelme ( www.DvdrTeszt.hu - ha problémád van a dvd írással - firmware-ek, tesztek, leírások)

(#17) PPeter válasza Ritek (#15) üzenetére


PPeter
(addikt)

Szerintem egyelőre jó helyen lesz ez itt, amúgy sem itt és nem csak így kell megvívni ezt a harcot - sajnos.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#18) Ritek válasza PPeter (#14) üzenetére


Ritek
(csendes tag)

Bocs, a nevet illetően igazad van.

www.Ridata.hu * Hivatalos gyári képviselet - Minden ami Ritek és Ricoh CDR/DVDR kis és nagykereskedelme ( www.DvdrTeszt.hu - ha problémád van a dvd írással - firmware-ek, tesztek, leírások)

(#19) PPeter válasza Ritek (#18) üzenetére


PPeter
(addikt)

:B csak azért írtam le, mert nem lenne jó, ha rosszul rögzülne az emberekben.

[Szerkesztve]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#20) Ritek válasza PPeter (#19) üzenetére


Ritek
(csendes tag)

Teljesen igazad van, ezért kértem elnézést.

www.Ridata.hu * Hivatalos gyári képviselet - Minden ami Ritek és Ricoh CDR/DVDR kis és nagykereskedelme ( www.DvdrTeszt.hu - ha problémád van a dvd írással - firmware-ek, tesztek, leírások)

(#21) PPeter válasza Ritek (#20) üzenetére


PPeter
(addikt)

Ugyan már, nem történt semmi. Majd az óriásplakátokról megtanulják. ;]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#22) Lortech válasza Ritek (#3) üzenetére


Lortech
(addikt)

Üdv újra.. ;]
Mit tehet a ''nép''? De most komolyan kérdezem. Én támogatom a kezdeményezést, de mit tehetek ezenkívül?

(#23) Grafiqs


Grafiqs
(őstag)

A kérésnek megfelően visszaraktam a topikot a szakmai témák közé.

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss

(#24) Ritek válasza Lortech (#22) üzenetére


Ritek
(csendes tag)

Szia

Minnél több helyen beszélsz erről, annál jobb. Fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy ilyen anomáliák vannak. A 80-as évek végén, amikor megnyíltak a határok több milliárd forint került ausztriába. Most ue történik csak a pénz szlovákiába kerül. (fekete piac) Miért? Mert van egy CIVIL szervezet, mely a lehető legtöbb pénzt akarja kizsákmányolni belőlünk. Ez a pénz nem kerül be a költségvetésbe, az Artisjus elosztja úgy ahogy akarja. (ha rákérdezel, hogy hova is került akkor elhajtanak a francba, mondván mi közöd hozzá ) Ha bizonyos dokumentumok valósak akkor a pénz 55-60% külföldi bankszámlákra kerül. És, emberek, 12MILLIÁRD forintról beszélünk évente. Az Artisjus évi működési kltsge a befolyt összeg 18-20-%-a. Ez 2-2,2Milliárd forint évenete, és csak 150 alkalmazott van. Számoljatok kicsit.
Ha 15Ft lenne a jogdíj a DVD-re akkor kb évi 400-450Millió Ft-tal több áfa pénz érkezne az államnak. (mert lenne legális import) És ezek csak ovatos becslések, mert csak az álltalunk ismert illegálisan behozottmennyiségre vonatkozik. Valószinüleg sokkal nagyobb mennyiség jön, de ez biztos. (ismerve 3 szlovák cég forgalmát) De már minden határ mellett vannak importőrök. Ukrán, Román,Szerb,Horvát és már Osztrákról is tudok /csak nem ism a mennyiséget/)

www.Ridata.hu * Hivatalos gyári képviselet - Minden ami Ritek és Ricoh CDR/DVDR kis és nagykereskedelme ( www.DvdrTeszt.hu - ha problémád van a dvd írással - firmware-ek, tesztek, leírások)

(#25) mynames


mynames
(senior tag)

Tegnap előtt vettem egy memóriás mp3 playert. Hát b@sszák meg azon is van artisjus matrica!!!:Y
Ezeknek semmi sem szent?
Lassan már mindenre rakni fogják ezt a szart, a következők az mp3 lejátszós mobilok lesznek...
Áááá, ekkora népnyúzást...

(#26) Vangelis válasza mynames (#25) üzenetére


Vangelis
(nagyúr)

Leszednek ezerrel, nálunk még az adó is áfa köteles, akkor mit is várunk:):))

(#27) BandiT válasza Ritek (#24) üzenetére


BandiT
(senior tag)

Hi, bocs az OFF-ért, van még valamilyen cumód amiket hirdettél itt PH!-n? Írtam már több emilt is...

(#28) mynames válasza Vangelis (#26) üzenetére


mynames
(senior tag)

És az legális ha németből hozok be írható DVD-t amin nincs artisjus matrica? Mert az megjön távolkeletről, legálisan vámolják + egyebek. Onnatól már legálisan bent van az Únióban! Az pedig hogy egy terméket amit az unióban egyszer már megadóztattak és még 1X szeretnék (Artisjus), az sérti az uniós törvényeket.
Ez így van nem?

(#29) rup1u5 válasza Thulcandra (#6) üzenetére


rup1u5
(veterán)

Vagy a Jusztnak.
Egyébként felháborítónak tartom ezt az egész artisjust. jogvédés címen maffiáznak itt. Tiszta csikágó ez az ország. Büdös tolvaj parkolási társaságok, ''jogvédő'' tolvajbandák és korrupt politikusok. Ravatalra mindel! :(((

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#30) dystopia válasza mynames (#28) üzenetére


dystopia
(tag)

Szvsz nem a kerülőkön kellene gondolkodni. Az előzőekben elhangzott:
1) ''maffia'': gondoljatok bele, szó szerint védelmi pénzt kérnek, cserébe a jogászuk saját jogértelmezésével eteti a népet, rendrségi oktatást szervez: saját használatra másolhatsz. Ezt akár megtehetné emberbaráti szeretetből, csak éppen valszeg az óradíja annyi, mint az én éves fizetésem, hiszen ő a szervezet arca.
2) A hülye is látja, hogy ez egy profitorientált vállalkozás, akik a hasznukból feltehetőleg megvették a megfelelő embereket. A reprográfiai díj kapcsán az igazságügy szintén a lobbiérdekeknek engedett. Egyébként függetlenül attól, hogy ki volt kormányon. Most olyan köztársasági elnökünk van, aki érzékeny a civil érdekekre, és szerintem segíthet a parazitairtásban.

Lüke, én vagyok az APUd!

(#31) mynames válasza dystopia (#30) üzenetére


mynames
(senior tag)

Fogékony közt. elnököt hogy lehet elérni? Hogy tudna tenni valamit? Aláírásgyűjtés kell?
Esetleg fogyasztóvédelem?

[Szerkesztve]

(#32) Vangelis


Vangelis
(nagyúr)

Demonstráció, ne vegyen mártól egy hónapig senki itthon matricás lemezt, és kész.

Majd rájönek hogy ha nem fogy a cucc, tenni kéne valmit.

Ez az egy megoldás van csak, szerintem mmidnenki kibirja irható anyag nélkül egy hónapig.

(#33) rup1u5 válasza Vangelis (#32) üzenetére


rup1u5
(veterán)

sajnos az nem működik

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#34) Ritek válasza mynames (#28) üzenetére


Ritek
(csendes tag)

Szia

Az legális, A németeknél is van jogdíj, csak kb 43ft.
HA bárhol az EU területén te megveszed magadnak a lemezt az már a tied, arra semmilyen + kltsg nincs. Vagyis ha a szlovákoknál vásárolsz akkor az Artisjus mehet az anyjába. Ezt ők is tudják, de nem tesznek semmit. Csak a legális boltokat ba***gatják, mert őket el lehet kapni. Az meg sem fordult a fejükben, hogy ha leviszik az árat akkor, el lehetne adni az övékét is. Van olyan bolt ami kimondott Artisjus védelem alatt áll. Vagyis az Artisjus nem engedi bezárni, mert valakinek zsebbe fizet, és mellette minden kereskedőt feldob a rendőrségen. Már a rendőrök és a Vámosok is utálják, mert iszonyú gerinctelennek tartják a boltvezetést - ''mindenkit feldobunk'' ez az elv még nekik is sok.
Vagyis nem azt mondom hogy, vásárolj a szlovákoktól, de ha már megvettél valahol valamit akkor az a tied, senki el nem veheti, és nem tehet hozzá + adót.

Nézd meg a különböző jogdíjakat :
Bővebben: link

www.Ridata.hu * Hivatalos gyári képviselet - Minden ami Ritek és Ricoh CDR/DVDR kis és nagykereskedelme ( www.DvdrTeszt.hu - ha problémád van a dvd írással - firmware-ek, tesztek, leírások)

(#35) Vangelis válasza rup1u5 (#33) üzenetére


Vangelis
(nagyúr)

ok:O

(#36) Lala6 válasza rup1u5 (#29) üzenetére


Lala6
(őstag)

Teljesen egyetértek! Szörnyű ami itt folyik. Legalább titkolnák el, ne az emberek szeme előtt lopnának.

(#37) rup1u5 válasza Lala6 (#36) üzenetére


rup1u5
(veterán)

Nyugodt ember vagyok de az ilyenektől kinyílik a bicska a zsebemben és lámpavasra huznék néhány embert.
Aki néhány milliót lop azt lecsukják, aki milliárdokat azt soha. Tudják és a pofánkba röhögnek. Forradalmat! Élezzétek ki a cd-iteket és dobjátok torkon az összes öltönyös gengsztert!

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#38) gabe_


gabe_
(őstag)

Tehát, ha én külföldön (mondjuk az eu-n belül) veszek magamnak 500 db dvd lemezt, azt behozhatom magánhasználatra . De külföldön sem vásárolhatok artisjus matrica nélküli termékeket? Még a gyártótól sem?

Sovány szakácsban sose bízz!

(#39) coccolino válasza Ritek (#1) üzenetére


coccolino
(tag)

szerintem ha nep harag kell, vagy figyelem felkeltes masok szamara, akkor irj egy levelet az index.hu, sg.hu, es a tobbi nagy internetes hirportalnak, gondolom valaki csak felfigyel egy ilyen hirertekkel biro temara
eddig errol en sem tudtam, de ugyerzem nem csak en vagyok igy vele
hatamlas up neked, mert tisztelem az olyan embereket, akik nem csak a sajat anyagi erdekukert allnak ki, hanem az igazukert is[kép]

''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''

(#40) PPeter válasza gabe_ (#38) üzenetére


PPeter
(addikt)

Külföldről azt veszel magadnak és úgy, ahogy jólesik. Ha kereskedelmi forgalomba helyezed (viszonteladóként továbbadod) Magyarországon, akkor kell rá megfizetni az ennek feltételeként megszabott szerzői jogdíjat és felragasztanod rá az ezt igazoló matricát.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#41) Ritek válasza gabe_ (#38) üzenetére


Ritek
(csendes tag)

Szia

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam.
Minden országban van jogvédő szervezet (helyi Artisjus), de ha a beszedett adókat nézed akkor 25 eu tagból csak 5 helyen magasabb a díj mint nálunk, 2 helyen 50-100ft között és 17 országban max 8ft a díj vagy nincs is.

Bárhol megveheted a lemezt és már senki sem tud mégegyszer adóztatni.
Példa : Ritek Europe saját használatra Luxemburgból vásárolja a lemezt, mert ott ''0'' forint a díj, míg Hollandiában 250Ft.

Ez az eljárás teljesen legális. Ha megvan a számlád, amivel tudod igazolni hiteltérdemlően az áru eredetét, senki nem veheti el, és az Artisjus sem büntethet meg. (Ez csak magáncélra igaz, ha kereskedsz hivatalosan cégként akkor más a helyzet.)

Magánemberként eladhatod amid van, de 2-3 dőlés után már nem nagyon tudod kimagyarázni a dolgot.

www.Ridata.hu * Hivatalos gyári képviselet - Minden ami Ritek és Ricoh CDR/DVDR kis és nagykereskedelme ( www.DvdrTeszt.hu - ha problémád van a dvd írással - firmware-ek, tesztek, leírások)

(#42) gabe_ válasza Ritek (#41) üzenetére


gabe_
(őstag)

És külföldön vehetek-e artisjus nélkül cd/dvd lemezt?
Tehát volt, már, hogy külföldi utam alkalmával vettem pár guriga dvd-t :)) ,de nem láttam rajta artisjus matricát egy szálat sem... Ez szlovákiában volt, ha jól emléxem... számlát adott, úgyhogy az rendben volt...

Sovány szakácsban sose bízz!

(#43) PPeter válasza gabe_ (#42) üzenetére


PPeter
(addikt)

Szerintem világosan leírtuk/leírtam már többszörösen, hogy vehetsz. Amíg nem viszonteladói, kereskedelmi szándékkal hozod be az országba, addig nem kell rá megvenni a jogdíjmatricát. Utoljára írom le: a hazai kereskedelmi forgalomba helyezéshez kell a szerzői jogdíjat megfizetni.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#44) gabe_ válasza PPeter (#43) üzenetére


gabe_
(őstag)

:Y

De artisjus matrica nélküli lemezt is vehetek?

vauvauvau

Sovány szakácsban sose bízz!

(#45) LKW válasza gabe_ (#44) üzenetére


LKW
(tag)

Nem ! TE nem vehetsz !:Y:F

Minden hepe után jön egy hupa

(#46) PPeter válasza gabe_ (#44) üzenetére


PPeter
(addikt)

Hát küldöldön hogy a túróba vennél a MAGYAR közös jogkezelő szervezet matricájával ellátott lemezt? :F :DDD Az ARTISJUS magyar cég, magyar szervezet, külföldön nehezen találsz általuk matricázott lemezt, mivel az a magyarországi belföldi forgalomba helyezéshez kell.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#47) gabe_ válasza PPeter (#46) üzenetére


gabe_
(őstag)

Ezer bocsánat, hogy én ezt csunya halandó lélekkén nem tudtam! Azért bátorkodtam megkérdezni. De ezért nyugodtan leharaphatjátok a fejem... :P

Sovány szakácsban sose bízz!

(#48) bogel válasza mynames (#25) üzenetére


bogel
(tag)

Én is vettem! Az a @@@ hologramm mennyibe volt nekem?

Ni! Ni! Ni!

(#49) róland


róland
(veterán)

Hogy lehet megnézni azt a bizonyos kódot a lemezen? Asszem MID kódnak hívják.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#50) bogel válasza bogel (#48) üzenetére


bogel
(tag)

Az artisjus FAQ-jából:

Vásárolhat-e magánszemély matrica nélküli CD-t, DVD-t?

Az a magánszemély, aki nem kereskedik a hordozókkal, nem felelős a jogdíj megfizetéséért. Azzal sem követ el szerzői jogsértést, ha matrica nélküli hordozókra - azaz olyan hordozókra, amelyekre nem fizették meg a jogdíjat - készít megengedett magáncélú másolatot. Kétségkívül megkárosítja azonban az alkotókat.

[RAGE ON]
(A +ÁFA nem biztos, de valószínű)
Ennyit a jogdíjak nagyságáról, a bűnös az aki eladja matrica nélkül. ÉN megvettem a matricás mp3playert, 2500Ft+ÁFA jogdíjas matricát vettem vele meg. Ennyi pénzért átmegyek szlovákba, besörözök, megveszem a lejátszót (alacsonyabb áfával), hazajövök és még tök jó is nekem. Egy 512 megás mp3lejátszó jogdíja 20-szor akkora, mint egy 4700 megás DVD-é. Ebből látszik, az artisjus célja a hazai legális hang- és képhordozópiac szétverése után a zenelejátszók piacának gyors és szisztematikus megszűntetése. Mert egy 20 gb-os cucc jogdíja már 7000 Ft+ÁFA, 2 éven belül egy 20 GB-os lejátszó árának nagy része a jogdíj lesz, mert ügye jogdíj az nem csökken, technika elszáll. Már megjelentek a fekete lejátszók a piacon, csak hogy képbe legyünk.
Mindenki külföldre megy memóriát tartalmazó eszközökért, még a hűtőt is ott fogja megvenni, mert ugye az is fejlődik. A merevlemezek jogdíja se marad el, monjduk jegyen 500Ft/GB, egy korrekt díjtétel. Ekkor már azt sem vesz ember magyarba. Mert jogszerű. Mert senkinek nem a legyek hordják össze. Az Artisjusnak se.
Következő lépésben a csődbement magyar forgalmazók, alkalmazottainak segélyezése történik meg közpénzen. Majd a csődbement artisjus (egy idő múlva a vezetőség juttatásaira se lesz pénz) a nagy lemezgyártókkal együtt rájönnek, valamit nagyon elszámoltak. De akkor már késő, a magyar legális gazdaság romjain termő moha alatt a butafejű politikusok rájönnek, ha a 20-50 millió példányos üreshordozó-feketepiac legális lenne (magyarul az artisjus csak hódprémfeldolgozással és József Attila műveinek zártláncú megismertetésével foglalkozna), a befolyó ÁFÁból (kb. 30 Ft/lemez+tok, mp3lejátszókra 100-szor ennyi) többször annyi bevétel lenne, mint amennyit az artisjus legszebb éveiben benyelt és kiosztott a tagjai között.
[RAGE OFF]
De boldog vagyok, hogy a matrica boldog tulajdonosa lehetek! Értem az Artisjus nemes céljait, és messzemenőkig támogatom azokat! Aki egyetért velem, hordjon fehérneműt, így fejezzük ki egységünket!

Ni! Ni! Ni!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.