Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• smkb

őstag

válasz Petykemano #32093 üzenetére

Nincsenek. Pont ezért kértem. Tényként kijelentett valamit a szerző, én meg csak tudni szerettem volna mire alapozza. Mert amit jelenleg látni a paicon, aszerint lehet az is, amit Raymond is vázolt, vagy amit én is, hogy szimplán annyira kicsi a kihozatal, hogy a kötbér riogatta Apple szerződést is örülnek hogy kielégítik, nem pedig az előzeteshez képest lett nagyobb az igény. Abu csak ez utóbbi hajtogatja, mert ez felel meg a szájízének.

Abban meg nincs semmi kötözkodés, ha valaki állít valamit, nem feltételez, hanem kijelentő módban állít, hogy akkor a hallgatóság megkérdezze, hogy mire alapozza az állítást. Ez egy teljesen normális dolog. Egy szakmai konferencián az előadó, vagy egy szakmai cikkben a szerző akkor használ kijelentő módot, akkor közöl tényként valamit, ha alá van támasztva, és ott vannak a források amikre alapoz. Jelen esetben, az alapozná meg a kijelentéseket, ha látnánk a számokat. De nem látunk semmit. Sem számokat, sem forrásokat. Így semmi alapja az állításnak. Maximum feltételezés, fikció lehet, ami pont annyira valószínű mint bármilyen másik lehetőség.

Új hozzászólás Aktív témák