Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robertosz91
tag
-
Callisto
őstag
válasz solfilo #36983 üzenetére
És jogosan. Az emberek többsége így működnek. Akkor is azt a márkát kell választani, ha abban a kategóriában van más márkában is, esetleg jobb, hiszen abból a márkából kell választani, amelyikbe a legjobb is tartozik. Ez pszichés dolog (is).
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
nagyúr
válasz solfilo #37078 üzenetére
ami proci, de nem ryzen és threadripper, de továbbra is a c&d terméke: athlon, sempron, fx, és a belőlük készült apu-k. de ugyanez a mondat 3 hónapja ugyanígy elhangzott, csak éppen 60%-kal, szóval erőteljesen jön fel a ryzen, és pörögnek ki a régi uarchok.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
HSM
félisten
válasz solfilo #37365 üzenetére
Nekem nem tűnik kevésnek hozzá a szintén 8Ghz-es VRAM, az Rx580-om is úgy vettem észre jobban meghálálja, ha felrántom 1400Mhz GPU órajel fölé, mintha a ramot piszkálnám. Szerintem jó lesz ez, bőven el fogja bírni a magasabb órajelű GPU-t.
(#37370) Petykemano: Szvsz itt már elfogy a 64ROP, plusz a sávszél hozzá. Hatékonyabb és több ROP kéne, ami takarékosabb a sávszéllel, jelenleg szvsz ez az Nv legnagyobb fegyvere. A többi területen szvsz bőven elég erős a két nagy Vega, akár egy 1080Ti ellen is.
Az RX580-on is a 32ROP kevés kicsit, főleg a 1060-hoz képest érezhetően itt-ott és ha belegondolsz, a Vega64 kb annak (RX570) a duplázása felépítésre.
Mondjuk ahol meg inkább számítási kapacitás kell, ott meg az 580 veri a 1060-et, nekem inkább ez a verzió jön be, de mindenképpen érdekes összehasonlítás szempontjából.[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz solfilo #37996 üzenetére
Persze azt nem írják oda nagy betűkkel, hogy csak 2 aktiválható a 3 játékból. De így is jobb mint a semmi.
(#37958) dergander: Ez engem is érdekelne, egy gombnyomással lehetne csökkenteni a fogyasztást, már ha tudja a kártya emelt órajelen. Jövő hétre ígérik az új meghajtót.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Televan74
nagyúr
válasz solfilo #38780 üzenetére
AMD semmilyen infot nem adott ki.Elégé felültünk egyes oldalak fake híreinek. Ez megint szopó kör volt. Mind Ryzen,mind Navi részről. Én például álmodni nem mertem volna egy egy 7nm -es Vega -ról, gaming vonalon.Azt tessék megkaptuk,de mást még nem.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Petykemano
veterán
válasz solfilo #38780 üzenetére
Utolsó napokban Jim azt próbálta hangsúlyozni, hogy a CES-en nem bejelentés, hanem leleplezés lesz. Ez valójában így is történt.
A specifikációk, amiket leközölt, válhatnak végül valósággá. Az idő az, amit nagyon benézett és ezzel tényleg túlságosan a hype-ot. Még ha ő nagyon odafigyelt is, hogy miylen szavakat használ, az ő hallgatósága már vehette sokkal inkább készpénznek, amit lát és hall.
Ha például kapott egy ilyen táblázatot, amiben esetleg benne is volt, hogy CES, valójában egyáltalán nem biztos, hogy az egy bejelentési vagy termékindítási dátum, hanem csupán egy belső mint milyenek ezen itt láthatókTalálgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
félisten
válasz solfilo #40352 üzenetére
Ennél markánsabb árazással is simán lehet jó. Ha a 3080 300-320 $ lesz akkor is már egy kompetens termék lesz. Nehezen hiszem el, hogy ma 8 GB GDDR6 rammal ki lehet dobni egy 7 nm terméket 199 dolláros MSRP vel és azon haszon is van.
De annyira nem követtem ezt, Nvidia híreket kerestem és ott találtam .
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Petykemano
veterán
válasz solfilo #40384 üzenetére
Az integrált apu vonal a picasso, ahogy korábban a raven ridge képviselte ezt 2200g és és 2400g néven.
A napokban meg is jelentek 3200g néven szivárgások, és utalás a 3400g-re.
Ebben jelenleg is 11CU van. Nyilván egy 15 és 20CU-s megoldás számozása ennél magasabb lenne. Mondjuk 3500g, 3600g. És ez már nyugodtan lehetne navi is, nincs kötve a picassohoz.
Ezekre a dolgokra van utalás. Az Intel 24CU-s lapkát.használ, igaz, HBM-mel. Abu folyamatosan arról papol, hogy az apuk (nyilván most már világos, hogy nem feltétlenül az egybe integrált megoldások) folyamatosan erősödni fognak és fel fogják falni a belépőszintű, és a mainstream diszkrét kártyák piacát (AMD, intel)
Létezik memóriakoherens interfész, Amivel külön gyártott CPU és gpu lapkálat össze lehet kapcsolni egy memóriavezérőre (IF, CCIX)
Forest Norrod.arról beszél, hogy ezek birtokában szabadon lehet a egy lapkára cpukat és gpukat válogatni.
Van egy lapka, amim van egy szabad hely - csak az io lapkát kell lecserélni másra, mint ami a matisse-hoz tartozik.Én azt nem értem, hogy ilyen információk birtokában miért kell ez a gusztustalan álértetlenkedés, mintha azt Mondta volna, hogy gyalog indul a holdra?
Ebből már bárki el tudna képzelni egy 3600g sku-t. A különbség, hogy neki ezt - állítása szerint persze - olyan valaki Mondta, aki már szivárogtatott olyat, ami bejött.
Ettől persze még semmi nem lesz igaz, a kérdések felvetése jogos. Például, hogy a 15-20CU-t mi és hogy fóbia etetni?
Mindenesetre hát majd meglátjuk.
Az biztos, hogy aki elemez, következtetéseket próbál levonni, hovatovább találgat, többször tévedhet, mint aki kényelmes karosszékből fanyalog, gúnyolódik, becsmérel.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Envo_
aktív tag
válasz solfilo #40396 üzenetére
A leak az egy olyan TÉNY, ami a kiszivárgás pillanatában, vagy az aktuális állapotot, vagy az aktuális tervezett állapotot jelenti. Innen ahogy telik az idő és haladnak az implementációval úgy változik a scope is, és a végtermék is. Ez egy valós kiindulási alap, és ebből lehet legpontosabb következtetéseket levonni.
Ne hidd már azt, hogy mindenki szerencsétlen, csak te látsz át a szitán.A leak, ha tényleg nem csak random kitalált számsorok (márpedig adored sose volt ilyen), akkor igenis rengeteg információtartalma van, ha más nem arról, hogy a termék tervezése közbeni egyik állapotot megismertük.
Az, hogy valaki készpénznek veszi, és elhiszi magában, hogy fél után sem fognak ezek az adatok változni ahogy halad a piac és a fejlesztés, az rosszul csinálja. De az is, aki teljesen figyelmen kívül hagyja, és képtelen felfogni, hogy miért beszélnek róla az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
.Ishi.
aktív tag
válasz solfilo #40773 üzenetére
Már múltkor is linkelni akartam azt, hogy az Adored-féle videóban a táblázat után még jött az ötödik pont:
Tehát maga a táblázat nem tűnik szörnyűnek, viszont utána jött a "disregard faith in NAVI" mondat. Persze ez csak a leakeléssel kapcsolatos, 27-én meg az E3-on végre megtudunk valami pontosabb infót is.
És valóban, Krisztus második eljövetele mellett én is örülnék csak egy Vega56 teljesítménynek jobb áron/fogyasztással, ami nem a 1660Ti
-
Devid_81
félisten
válasz solfilo #40809 üzenetére
Vagom vagom, de pont az ilyen melyviz beszelgetesek szoktak jonni eloszor. Architecture blabla stb.
Aztan majd legtobb nagy teszt is azzal indul mielott el lapozunk az FPS szamokig
Ertem, hogy ilyen mar volt, es ugy fest lesz is, csak megis fura (nekem)
Nah mindegy Majus 27-en sokmindenre fent derul....
-
Devid_81
félisten
válasz solfilo #40811 üzenetére
Valami lesz mert alaplapok is szepen szivarognak kifele a makdaralo chipset ventivel
Viszont szinte biztos, hogy nem lesz teljes termekskala eloszor.
Valami azt sugja hagynak meg a tarsolyban ezt azt
Meg most a nagy megrendeloket kell elobb kiszolgalniuk az Epyc-el. De hatha, en is bizakodo vagyok.
CES-en mar volt valamilyuk, es azota eltelt par honap azert...
-
törölt tag
válasz solfilo #40859 üzenetére
A morzsák még megvannak.
Én ilyet soha nem mernék tenni hogy árat és teljesítményt kiírok, azokkal nagyokat lehet bukni vagy letörlik Petyke bátor manó , de sokszor még AMD is fake árakat közöl boltokkal aztán árlista frissítés megy a megjelenés napján.
Azt meg hogy nem lesz fixfunkciós mag RT-re ebben a genben azt tudjuk.[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz solfilo #40859 üzenetére
Sapphire preparing two Radeon Navi models for July 7th launch
Ui: Lehet keresgelni a 731F: C1-re. Mar vannak 3dmark eredmenyek.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
sutyi^
senior tag
válasz solfilo #40942 üzenetére
(#40942) solfilo:
Az nVIDIA a különböző SoC designokon kívül kizárólag GPU-val foglalkozik. Ha megnézed az utolsó pénzügyi évet illetve a legutolsó negyedet, akkor láthatod hogy berendelések függvényében közel a felét már nem a desktop gaming piac adja a teljes árbevételnek, hanem minden más és annak túlnyomó része ez: Professional Visualization + Data Center. Sőt, lassan átfordul a mérleg és már több árbevételt termel a maradék, mint a gaming piac.
(#40943) TTomax & (#40944) Tyrel:
Nektek user szempontból jelentéktelen, de a tényen akkor sem változtat hogy kevés pénzből nem lehet hasraütés szerűen radikális design / paradigma váltásokat csinálni egy a konkurenciához képest kicsi félvezető ipari cégnél, ahol (mint általában mindenhol máshol is) több év egy teljesen új design tervezése (nem hogy gyártása). Ezt az időt rövidíteni meg elég nehéz, mert nemes egyszerűséggel nincs rá se humán, se financiális erőforrás.
Pár éve eldöntötték hogy lehet a legkevesebb elköltött pénz mellett lefedni a HPC, Desktop és SemiCustom piacokat, a dolog valószínűleg ott ment félre hogy nem volt belekalkulálva az hogy az NV piacra dob Maxwell után egy Pascal szintű fejlesztést.
De igazából nagy cégeknél is, mint az Intel, viszonylag lassan fordul a hajó új irányba. Lásd gyakorlatilag Skylake óta 98%-ban változatlan pipeline felépítéssel kapjuk ugyanazokat a CPU magokat, csak most már Coffee Lake Refreshnek hívjuk és 14nm++(+?)-on készül.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
sutyi^
senior tag
válasz solfilo #40947 üzenetére
A gaming részen ami küldtél, abban benne van minden ami GeForce, G-Sync, monitorok és TV-k, Shield termékek, laptop GPU-k, stb. Plusz még kérdés hogy az OEM-eknek SI-knek eladott ref. kártyák azokat OEM részre vagy hova kalkulálják...
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz solfilo #40967 üzenetére
Biztosan nem lehet tudni. Tippem szerint egy évközi nagyobb frissítés úgyis lesz a Navihoz, és abba beférhet, mert alapvetően be van építve a funkció. Speciel működik is.
Van még mellette más is, mert például a saját gépes RX 570-emnél megjelent az auto tuning. Mondjuk helyből le is fagyott, de nem tudni, hogy a funkció miatt-e, mert eléggé instabil ez a driver.
Szintén megjelent a flip queue control, szerintem bugos is, mert a 2-es beállítást beveszi, de 3-mal már olyan, mintha a default 1-gyel menne. Na mindegy.Ezeket látom most benne, a többit majd írom, ha tudok valamit, de ha nem írnám, akkor meg NDA van, ami eleve azt jelenti, hogy közeleg. A Navira sem véletlen, hogy nem reagálok.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
válasz solfilo #41168 üzenetére
Jó csak ez erősen VS-es tartalom erre megint jönnek majd olyan tartalmak amik nem biztos hogy ide valók sőt...
Viszont a teljes piac alakulása az érdekes mert abba kell belevetíteni AMD számait.
Q2be biztos nem szól még bele a Navi, 590 meg kevés fejlesztésnek. Azt a békát lenyeli, ebben az az érdekes hogy ha emlékeztek kielemezték annó a Vega árát is így tételesen és kijelentették hogy 170nél veszteséges még. most meg ilyen 100 körül megy az 56 , a híres drága HBM-es 56.
AMD olyan mint egy 8 kerekű holdjáró ha egyik kereke gödörbe van a többi egyenesbe tartja.
A részvények amúgy teljesen normálisan viselkedtek mindig van konferencia előtt egy beesés és utána ha normálisak a hírek visszamegy.
Lisa annyit mondott amikor rákérdeztek a 16 magosra hogy:
"Lisa Su: You don’t think we had enough content? You know how much stuff we took out? " -
Raggie
őstag
válasz solfilo #41252 üzenetére
Lehet róla cikket írni de hiába, ha 2 Mbit fölé nem megy sok helyen a belvárosban sem...
Azt elhiszem, hogy ahol jó a vétel és nincs interferencia ott jók vagyunk, de pl irodában sem megy a vodafone, annyira sem hogy telefonáljunk, nemhogy mobilnetezzek...[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Z10N
veterán
válasz solfilo #41511 üzenetére
Az az ultra gaz, hogy ezek alapjan erkezik egy full lineup frissites az NV-nel es sajat maguk ellen inditanak ar-polgar-haborut, addig az AMD meg lemaradva 1 evvel kiad egy darab gpu-t. Az igy mar masfel generacio lemaradas, illetve lineup lemaradas. Verik a melluket a 7nm-re, de a nativ 2GHz meg az anniversary edition-nel sincs meg (a Pascalt 2016-ban 16nm-n 2GHz oc-val demoztak). Es akkor meg jon az elobbi elb@szott arazas.
A tomeg majd szajkozza, hogy nincs buzzword RT. Igy a foldbe lesznek dongolve szo szerint. Anno a banyaszlaz megmentette oket, de most nem fogja. Mintha a Zen termekcsaladot nem is ok csinaltak volna.
Komedia az egesz...
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest