Hirdetés
- Egy kamionos és a múlt.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építkezünk 6. rész (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- 🖥️⛅
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok!
Adott az alábbi config:
CPU: AMD Phenom II X3 720 2.8Ghz
Alaplap: Gigabyte MA770T-UD3P
RAM: 2*4 Gb Kingstone
Táp: 500W ChieftechVGA: ASUS R7260X-DC2OC-2GD5 R7 260X 2GB GDDR5 PCIE (HD4850-ről váltottam az megadta magát
Cataliyst:
Win7 64 bit 13.12 ( Próbáltam a Win7 14.3-as beta driverrel is de ha felraktam többet nem bootolt be a win7)
Win8 64 bit 14.3A lent leírt probléma mind a két esetben előjött.
A gondom az alábbi lenne:
A képen látható probléma minden játékban fent áll, csak nem teljesen így. Valahol a kép egy bizonyos részén szétesik a kép, valahol pedig fehér lesz ahogy a képen látható. Általában ( nem mindig kb 50-50% ) az alt+tab kombináció eltünteti ez a hibát de pár perc után megint előjön. Szerintetek mi okozhatja? A kártya kb 1.5 hónapos már az eleje óta csinálja.
Továbbá azt is rendszeresen csinálja, hogy amíg a gép bootol és a win8 betölt addig van kép, amint betöltött a Win onnantól kezdve se kép se hang, olykor még resetelni sem lehet a gépet csak egy idő után újraindul.
[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
válasz kalozhun100 #623 üzenetére
Eleinte Win7 64bit alatt ment a kártya 13.12-es driverrel ( mással és régebbivel sajnos nem) de ott ugyan úgy fent állt a probléma ezért is tértem át a Win 8-ra hátha ott nem.
És most nézem, hogy korábban írták hogy a kártya 0%-os kihasználtság alatt nem veszi vissza az órajelet. Ez a "probéma" nálam is fent áll maximális órajeleken fut a kártya...
[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
válasz pendre54 #628 üzenetére
Köszönöm az infót, "örömmel" hallom. Azt hiszem az első és utolsó Asus termékem volt... Az ember azt gondolná, hogy egy neves márka tudja hogy mit csinál, de ilyenkor döbben rá az ember hogy nyugodtan megveheti a legolcsóbb kínai gagyi terméket is nem nagyon lesz különbség...
Ezek a grafikai hibák amit felsoroltál nálam is rendszeresen előjönnek. Mondjuk tegnap este visszaraktam a Win 8 64 bites 13.12 -es drivert azóta nem tapasztaltam grafikai hibákat szerencsére, bár ez még tesztelés alatt van, sóval reménykedem hogy csak szoftveres hiba. De az órajel miatt szerintem visszaviszem a kártyát hogy nézzenek rá.
Ezzel a vegyem vissza az órajeleket kapcsolatosan pedig szerintem felháborító... Az ember nem azért ad ki pár ezer forintal többet egy OC kártyára hogy az nem működik megfelelően OC beállításokon és még én vegyem is vissza.
Szerintem fel fogom venni a kapcsolatot az Asus-al kíváncsi leszek mit reagálnak ezekre a dolgokra.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz pendre54 #631 üzenetére
A hűtéssel nem hinném hogy gond lenne. +3db 12cmes venti van a házban. Elől ami befújja a levegőt, oldalt ami pont a VGA-ra fújja a levegőt és hátul ami kiszívja a levegőt. De most nem akar előjönni a hiba szóval érdekes... De ha most melegszik akkor mi lesz vele nyáron...?
Meg azt ne mondja nekem senki hogyha a Sapphire HD4850 Vapor-X es kártyának nem volt meleg ebben a házban ezekkel a ventikkel akkor ennek a kártyának melege lenne.. nehéz elhinni. ( A HD4850 egy igazi áram zabáló volt, tudtommal jóval többet zabált mint ez a kártya )
[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
válasz #00983040 #636 üzenetére
Valóban a két kártya TDP-je nagyjából megegyezik, szóval nehéz elhinni hogy a melegedés miatt lenne ilyen gondom a képpel néha. 14.3-as beta driver törlése óta és a 13.12-es feltelepítése óta Win8 alatt nem tapasztaltam hibákat.
Az alaplap pedig:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3096#ov
Rev 1.0 -
HopeckoR
aktív tag
válasz pendre54 #628 üzenetére
Asus válasza erre az estre:
AMúgy egyre jobban nem értem.. Akkor neked honnan kapartak elő másik BIOS-t?..."Tisztelt Ügyfelünk!
Egyeztettem a kollégákkal és ennél a típusnál azaz az OC verzióban ez normális műkődés, mert a gyári túlhajtás mellett a kártya stabailitására helyezték a hangsúlyt és emiatt vannak a fix órajelek a kártyán. Másik, hivatalos BIOS nincs ehhez a típushoz ellenben szerepelne a honlapunkon.
Tisztelettel,
ASUS szerviz-ügyfélszolgálat
ASUS Magyarország Kft. (ACHU)
Ügyfélszolgálat: +36-1-505-4561
www.asus.com/hu/support/ | www.asus.hu/rma"[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
válasz NyuszyCaster #668 üzenetére
Nem tudom honnan van neki, de nekem az Asus válaszából az jön le hogy ez az OC kártya egy instabil s*** ami a folyamatos maxon járatásnak köszönhetően valószínűleg a 3 év gari letelte után mehet majd a kukába mert kb addig fogja bírni. De kíváncsi volnék, hogy a többi gyártó OC kártyája is így van megoldva?
-
HopeckoR
aktív tag
válasz NyuszyCaster #670 üzenetére
Valóban innen van neki, emlékszem is arra a verziószámra.
Enyémen: BIOS verzió 015.042.000.003.000000
Ami ezen az oldalon van pedig: 015.039.000.003.000000De én nem akarok belepiszkálni, nem is értek hozzá nem is akarok... de elvárható lenne szerintem hogy alapból normálisan működjön...
Hát mind1 használom így és kész..
-
HopeckoR
aktív tag
válasz pendre54 #675 üzenetére
Tudom hogy nem te raktad fel rá a BIOS-t de szerintem nem is úgy írtam de ez már mind egy is
A ZeroCore hogy működik? Hm.. Nagyon "remekül"Ha a gép úgy van beállítva hogy magától X idő után nyomja ki a monitort akkor az esetek 99%ban nem lesz kép csak reset után...
Ha én nyomom ki a monitort akkor ugyan úgy futnak tovább maxon az órajelek ( az előbb próbáltam ki ). Loggolt közben a GPU-Z kíváncsi voltam rá én is...
Lehet ahol vettem megpróbálom visszavinni hátha kapok más típust.. Igaz 1.5 hónapja használom de őket is zargattam pár napja ezzel kapcsolatban ők azt mondták hogy vigyem be és leküldik a szervizbe.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz pendre54 #675 üzenetére
Nah de most próbáltam úgyis hogy a gép magától nyomta ki a monitort úgyis uygan úgy maximális órajeleken ment a kártya, 55fok körül... ( várható volt )
De ezzel jó ötletet adtál vissza is írom nekik kíváncsi leszek hogy erre mit reagálnak majd...A neten is fent van ez a ZeroCore power tech. sőt a dobozán is rajta van. Bár most kicsit utána olvastam ennek a dolognak. ez a ZeroCore etch nem csak több GPU-s rendszerre vonatkozik?
Véleményem szerint ez valamilyen szinten az Ügyfél megtévesztése már egyszer mérnök leszek nem jogász, szóval valaki ezzel kapcsolatban mondhatna valamit
[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
válasz #85552128 #679 üzenetére
Válaszoltam neki egyenlőre ezzel kapcsolatban. Leírtam a véleményemet pl a ZeroCore így nem jó semmire akkor minek is van az ott? Megvárom erre a választ, ha hasonló visszajelzés jön mint korábban akkor elindulok a külföldiek felé hátha ott értelmesebb választ kapok majd.
Nekem is csak ez a gondom.. az élettartam.. 40e Ft-ot adtam ki érte nem ingyen hoztam el és nem akarok egyből majd a gari lejárta után másik kártyán venni, szerintem ez érhető jó persze tudom nekik az lenne a jó...
-
HopeckoR
aktív tag
Hát eddig 2/2 ilyen kártya volt itt a fórumon. Azon a fórumon is kérdezgettem ahol vettem de oda még nem érkezett válasz, hogy másnak is ilyen e.
Ha feljebb mész olvashatod, hogy felvettem a kapcsolatot az Asus-al hogy mizu az első levélre nem kaptam számomra elfogadható választ, most erre reagáltam de az első e-mail alapján kereken 48 óra alatt válaszolnak ahogy azt az automatikus e-mailben is írják szóval ha dolgoznak szombaton majd talán akkor lesz rá valami reakció azt amint megkapom beírom ide a fórumra.
Ha erre sem lesz semmi tényleges reakció akkor megyek tovább a központi e-mailjükre.
-
HopeckoR
aktív tag
-
HopeckoR
aktív tag
Hát annyira nem értek a BIOS dolgokhoz de nem hangzik hülyeségnek De inkább egy hozzáértőt kéne megvárni ezzel kapcsolatban.
Végül is az én látásmódom szerint felrakod rá, akkor a sima órajeleken fog menni de mivel ez a kártya tuti bírja az OC frekvenciákat fogod és felhúzod annyira
Én még kicsit levelezgetek az ASUS-al most már kíváncsi leszek mi fog ebből kisülni
ha nagyon nem lesz semmi max én is tolok rá egy jó BIOS-t...[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
válasz #85552128 #706 üzenetére
Én írtam, miután tegnap visszaírt a Magyar Support, meg is írtam nekik, hogy ez akkor mi várom még a választ.
GPU-Z -vel teszteltem ott van ilyen opció, hogy loggolja a kártya adatait folyamatosan.
Először kinyomtam én a monitort, hogy úgy mit reagál rá. Nem volt semmi kb 10 percig hagytam úgy a gépet.
Később megnéztem úgy is, hogy a Windowsban volt beállítva a monitor kikapcsolása de logolás alapján ugyan úgy max órajeleken futott a kártya.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz #85552128 #711 üzenetére
Köszi Minél többen annál jobb... Mondjuk én a textúra hibát nem írtam bele az sajnos kimaradt... de ha nem jön értelmes válasz majd a külföldi brigádnak majd leírom minden bajom a kártyával...
Meg hova kéne emelni a venti sebességet? de komolyan.. annyira 1 játék alatt sem melegedett , hogy bármi gondja kéne hogy legyen.. de ha ígyvan kezd egyre jobban az lejönni nekem hogy ez egy összetákolt s*** kártya akkor szépen fizessék vissza az árát és dugják fel oda maguknak ahova akarják...
első és utolsó asus termék...
[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
Megjött a válasz az Asus-tól: ...
Tisztelt Ügyfelünk!
A tuning és az energiamegtakarítás egymással ellentétes, sem alaplapon sem videókártyán nem működnek a speciális energiamegtakarítási funkciók. Az AMD Zerocore kizárólag DVI csatlakozón összekötött és éppen kikapcsolt állapotú monitor esetén működik, de ha a háttérben történik asztal frissítés akkor szintén kikapcsol. Az AMD zero core OC-s kártyák esetén nem működik csak gyári AMD referencia órajelek esetén, mindegy milyen gyártóról van szó. A DirectCU hűtéssel rendelkező kártyák esetenként akár 20 C°-al is hűvösebbek a referencia modelleknél ahol a 100-110 fok is megengedett az AMD részéről.
Tisztelettel,
ASUS szerviz-ügyfélszolgálat
-
HopeckoR
aktív tag
válasz NyuszyCaster #735 üzenetére
Jah -20 fok.. ha csak megy a gép 50 fok felett van a kártya...
-
HopeckoR
aktív tag
válasz pendre54 #744 üzenetére
Igen ezt tudom. Eleinte én is csak a textúra hibákkal kezdtem problémázni. Korábban nekem is feltünt a folyamatos maximális órajelen járatás de nem foglalkoztam vele, mondom biztosan csak hibásan írja... hát nem.
De látom, hogy a magyar supportal semmi sem értek szóval elindulok az Asus globál supportjához, más ötletem nincs egyenlőre.
Mellékesen azért még visszaküldöm azt a BIOS-t amit a te kártyádra raktak fel, hogy az akkor mégis micsoda..
[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
Akkor lenne hozzád 1-2 kérdésem
Mivel neked is OC-d van emiatt érdekelne a dolog.
A te kártyád vissza veszi az órajeleket? Illetve a ZeroCore neked működik?
Előre is kösziTovábbá lehet írok már az AMD-nek (ATI-nak), hogy ők ehhez mit szólnak... Ez valóban így normális e stb... mégis csak ők a kártya gyártói vagy hogy is nevezzem őket
[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
Jah már megvettük ez tény, remélem aki így találta ki csuklik egész nap...
Csak a következőt már nem biztos, hogy innen fogom venni..Nah viszont a véletlen folytán megnéztem valamit..
Netezés közben előjött a Windowsban a textúra hiba, ekkor ránéztem az ASUS GPU Teak softverére ahol látható, hogy 7000Mhz-ről valamiért leesett az órajel 4752-re. Ötlet? Akkor ezek szerint ennyire stabil ez a kártya?[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
-
HopeckoR
aktív tag
válasz #85552128 #827 üzenetére
Szia!
Ennyit tudtam hirtelen összeszedni hozzá.
Esetleg azt még hozzá tehetnéd, hogy a ZeroCore sem működik pedig a weboldalon fent van és a dobozán is szerepel. Opsz látom ezt hozzátetted nem szóltamÉn is láttam videót de sajnos én sem találom Az Pedig WoW-al volt.
[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
Hát biztos van olyan akinek annak örül, hogy működik a VGa karija és nem "hisztizik" ilyen problémákon amiken én/mi... Amúgy azt a fránya fórumot nem nagyon olvasgatják...
De szerintem az Asus-nak ezt az OC kártyáját kerüld el ha nem muszáj bár nemtom honnan szerzed 30e Ft-ért annyiért viszont nem rossz. csak pár hibája van...
Én már írtam oda is ahol vettem hátha ki tudom cseréltetni ( a remény hal meg utoljára )
[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
Én ma be próbálkozom az Asus-nál egy panasz levéllel, lesz ami lesz.
Esetleg akinek Asus R260X 2GB kártyája van ( NEM OC ) , meg tudná nekem mondani, hogy
Power Saving üzem módban mi az alábbi érték?
-GPU órajel
-Memória Órajel
-FeszültségMert amíg nincs semmi változás addig marad a manuális szabályozás...
-
HopeckoR
aktív tag
Nah ma visszaírt végre a bolt ahonnan vettem a VGA-t.
Holnap vigyem be szervizbe és amennyiben igazam van és nem szoftveres a hiba meglátjuk mi lesz
Felcsillant egy halvány reménysugár Mondjuk mire a garancia idő lefut nem 1-2 nap lesz -
HopeckoR
aktív tag
válasz NyuszyCaster #877 üzenetére
Kártya leadva várom a fejleményeket Kb 2 hét mire lesz belőle valamit. Addig is marad a korábban meghalt ( később sütőben megsütött ) HD4850
-
HopeckoR
aktív tag
Kb így néz ki az egész: ( ha van egy halott VGA-d ami már úgyis kuka, de később még pótnak jól jöhet akkor nincs sok veszíteni valód vele). Nekem működött
Ebben a videóban nagyjából minden benne van ami szükséges hozzá:
Próbáld meg a videó szerint csinálnihttps://www.youtube.com/watch?v=NiL-xHX-jOo
Amire szükséged lesz közben:
-Csavarhúzó
-Hő paszta
-Zsebkendő vagy egyéb más amivel lel hete pucolni
-Sütőpapír
-FóliaLényeg, hogy lebontasz a VGA-ról mindent ami csavarozható, ventilátor, hűtőborda stb...
A GPU-ról lepucolod a korábbi HőpasztátÚgy kell becsomagolni, hogy sütőpapír és rá a fólia a csatlakozókhoz és a kondikhoz is, ezek nagyjából védenek a "közvetlen" hőtől mivel a csatlakozók megolvadhatnak illetve a kondik eldurranhatnak, így van a videóban is.
Amire figyelni kell nagyon, az a sütés része már. Próbáld meg a 200C fokot eltalálni lehetőleg ne többet ha picit kevesebb az nem gond de azért ne sokkal legyen kevesebb.
Ami a másik nagyon fontos, az idő! 9.5 percet írnak a videóban az enyém is annyit volt bent szerintem semmiképp ne legyen több nagyon maximum 10 perc, de inkább 9.5. Nem vagyok benne biztos hogy 10 perc fölött 200 fokon nem e kezd már el olvadni a többi alkatrész is, szóval ezekre nagyon figyelj.Ha elkezded majd összeszerelni akkor pasztázd be a GPU-t és utána mehet rá a borda és a venti.
Sajnos nem jelent biztos működést ez a sütögetés, és az élettartam is véges.
Sok szerencsét!
A végére pedig itt egy kép, az enyém kb így nézett ki becsomagolva:
(#926) NyuszyCaster válasza HopeckoR (#897) üzenetére
NyuszyCaster
(fanatikus tag)most egy picit megijettem azon amit irtál..... mi a jó fene tart ezen 2 hétig?? kb 15-20 perc kideriteni a dolgot és ha nem tartasz erre a karira igényt akkor csere akár ráfizetéssel is ha meg igényt tartasz rá akkor csere ugyan ilyenre de úgy is ez lesz a vége mint most..
ezt a sütős dolgot nekem is ki kellet volna próbálnom a 6770 el de nem mertem hogy csináltad leirhatnád igaz nincs légkeveréses elektromos sütőnk csak gáz..Nekünk is csak gázos van, igazából sok különbség nincs csak annyi hogy el kell találni a 200 fokot
[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
válasz NyuszyCaster #969 üzenetére
A Sapphire-al eddig nekem sem volt sosem gondom a Sapphire HD4850 Vapor-X is kb 5 évig bírta.
Persze ez a fránya Asus..De azért az ördög sosem alszik, meggondolandó az a 3 év gari...
Sapphire-nál (HD4850) esetén nekem is 0%-os fordulatot mutatott mindig a ventire nem tudom miért, ettől elvileg még szabályozza a ventit nem kell félni, ha mégsem tenni akkor egy MSI afterburner azzal szépen be lehet lőni a fordulatszámot hőmérséklet függvényében.
Sőt mivel most is az van a gépben, most is annyit mutat de attól még forog az és az AIDA ki is írja, hogy mennyit forog
[ Szerkesztve ]
-
HopeckoR
aktív tag
válasz NyuszyCaster #971 üzenetére
Úh bocsi, azt hiszem fáradt vagyok ma és teljesen azt olvastam, hogy 0% venti nah mind1
Viszont ezzel a Gigabyte valami az már csak rossz lehet és tuti szervizben lesz dologgal nem értek egyet. Szerintem csak volt néhány darab amit kifogtak és az alapján lett elterjesztve a rossz hírneve nem tudom elképzelni, hogy olyan rossz lenne.
Nekem pl Giga alaplapom van és semmi gondom nincs vele.Én úgy vagyok a gari idővel ha nagyjából ugyanazért a pénzért +1 év garit kapok azzal rosszul nem járhatok, ugyanis ami elromolhat az idővel el is fog. Sajnos.
Korábban vettem egy egeret alapból 2 év gari volt rá, de volt ugyan ilyen egér +500Ft-ért +1év garival, amit végül nem bántam meg mert kb 2.5 évesen megadta magát...
-
HopeckoR
aktív tag
Ha nekem is szólnak, hogy mehetek az Asus R260X-ért és cserélhetem olyanra amire akarom ( ebben reménykedem ) én akkor ráfizetéssel egy R270X-et szeretnék elhozni vagy ezzel egy szintű 7000-es szériát.
Kb. 10-15e Ft különbség van köztük de ahogy nézegettem a teszteket teljesítményben igencsak sok.De gondolom te is Ipon-ban vetted azért tart 2 hétig Ha minden igaz jövőhét szerdán lejár a 2 hét nekem...
De tűkön ülve várom a gariztatás eredményét[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest