Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Nem. De a +30-40W esetén is benn van az 5850, szval az is az üresjárati 5850-hez képesti érték, ugyanis az UVD az üres órajelet 157/300-ról felnyomja 400/900-ra, és ez adja az említett fogyaszásnövekedés igen nagy részét. Így viszont az 5850 marad üresjáratban, az IGP meg lejátszik 1-2W-ból.
Netezni is jó az IGP, mert nem kapcsolgatja 2D/3D órajel között magát, takarékosabb. Egyedül az bosszant, hogy az Intel IGP jelenlegi drivere nem tud 72Hz-en monitort használni, tehát az IGP-t egyenlőre csak youtube-ra használom (ami sokszor megy nálam), és bízom benne, hogy idővel kijavítják ezt a driveres hülyeséget. -
HSM
félisten
Egyáltalán nem. Üresben, 20% ventivel halk, hűvös, terhelve 30-33%-körül megy, az játék közben abszolút tolerálható zaj, 1700-1800 rpm a kis mókuskeréknek. Egyedül filmnél, zenénél zavar, ha nem 20%-on teker. Az se katasztrófális, csak arra nagyon (kicsit túlzottan is talán) háklis vagyok.
-
HSM
félisten
Megnéztem TPU-n, többféle Sapphire 5870 van, van amelyik 1,05V üresben, van amelyik 0,95V. Nekem az 5850 0,95V. Lehet, akkor mégis valahol bő 1,05V-nál kéne próbálkozni. És mégvalamit megnéztem, amit először ki kéne próbálni, van fenn az 1GB-s Vapor-X-hez BIOS. Csak úgy keresd, hogy nem jelölsz ki OS-t, csak a karit, vagy MS-DOS-t.
"Dec 1, 2011
Pure dos flash tool - atiflash
MS DOS
V3.95
0.57 MB"[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
Az eredményre lennék kíváncsi, hogy mennyi fps-t kap a kártya.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
Kipróbáltam, tesztelgettem kicsit. Nem is kell kézzel szerkesztgetni a profilt, egyszerűbb trixx-szel beállítani, majd abból ki is lehet lépni. Most 900/1150-en van, mikozben a gpu fesz 1.085 V-on áll. Kb. két órán át játszottam így a WoT-tal, szólav sztem nagyjából stabil. De majd még kipróbálom más játékokkal is.
-
HSM
félisten
xxx alatt a hozzá tartozó órajelet. Most megnéztem, 400/1000-re vált ilyenkor. Ha viszont húzom, marad 157/300-on, és villog, ahogy leírtátok.
Az 5800-aknál is csak az új driver csinál ilyeneket, a régivel úgy rémlik jó volt. Sőt, nagyon régen AB-vel húzva pl. teljesen ki is kapcsolta az energiatakarékosságot, ha húztad, azon az órajelen maradt állandóra.(#29575) d3kk: Ha üresben nem a 3D órajelen szalad, akkor van energiatakarékosság, ilyen egyszerű. Az AB config-filejában tudod állítani, legyen-e húzva energiatakarékosság, avagy sem.
-
HSM
félisten
Nem a game a lényeg... Hanem hogy nekem csak filmezéshez kellett a 72hz, ami ugyanazt a hibát produkálja tuningolva, mint nálatok a többmonitor, ugyanúgy a 400/1000-es lépcső kéne neki.
Nekem is bárhol ugrált a kép asztalon, böngészőben, ha úgyhagytam....Ezekszerint nálad akkor is ugrál, ha minden teljesen alapon van? Az fura, mert nálam akkor minden 100%-os, ha AB-ben resetelek alapra/nem állítgatok el semmit.... Szépen felvát egyből 400/1000-re, ha 72Hz-re váltok, ha nincs tuning.
-
d3kk
senior tag
q6600-at 20kért paszzoltam ugyanennyiért vettem az i3-2100-at ill a lapot hát na.. ez megusztam volna olcsobban is de haver rádumált hogy hagyjam az mATX lapokat. de ha maradtam volna annál akkor:
az msi g41m-p28 -at eladtam 8500.-ért vehettem volna matx-et 13kért de lett belőle a b75-d3v ami 16k-ba fájt
összesen kb 8k-ba került a váltás..
-
Trebron09
őstag
Nekem is az van 4Ghz-en, igaz még az "öregebb" fajta.
dredbiro:
S775-be ha nagyon olcsón tudsz szerezni egy Q6600 vagy Q8200-8300-as procit mondjuk olyan 20-22k körül akkor még az jó vétel lehet, de én már többet nem költenék a "régi" rendszerre.. akkor már inkább egy 1155-ös cuccba ruháznék be (vagy olcsón egy Lliano-t).- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
HSM
félisten
Nálam a 12.3 tökéletes volt, 3 hónapig nyúztam. Utána a 12.6-al se volt bajom, de az újak nem olyan frankók, tán a 12.3 volt eddig a legjobb.
Mondjuk azt is érdemes megjegyezni, hogy friss címekhez érdemes mindig feltenni a legfrisebb drivereket, mégha itt-ott nem is olyan jók, mint a korábbiak. Most elvileg nekem a legfrisebb hivatalos van fenn, és nincs azzal se nagy baj. (Néha fújnak egymásra az AB-el, de mivel most nem tuningolok, így nem zavar, a ventit meg kezeli most is jól.) -
NEISSE
tag
Én mondtam nektek nem sok értelme van váltani Ameddig tisztán újat nem tudnak mutatni addig szerintem felesleges ezek a 6xxx 7xxx széria csak raktár söprésre jó meg egy kis plussz bevételhez.
De egyébként szívesen megnéznék egy olyan tesztet ahol UGYANAZZAL a Cpu-val a két kártyát letesztelné(5850 vs 7850). percre pontosan megmondaná mennyi fps-t hoz az egyik ás a másik és akkor kilehetne számolni hogy mennyi +teljesítményt hozz azért a magas árért cserébe. -
HSM
félisten
Na, a ventidnél ami számít, hogy milyen a csapágyazása. A golyóscsapágyak általában zártak, azokat ezért nem tudod utólag zsírozni, ott nem érsz el eredményt. Ha csúszócsapágyas, akkor viszont a zsírozással új életre lehet kelteni. Először ennek kéne utánajárnod. Ezenkívül nem vagyok zsírszakértő, nekem sima lítiumbázisú zsírom van, oldószeres alapolajjal, EP adalékkal. A legelső útbaeső kerékpárboltban vettem (mivel ott a műhelyben ez "munkaeszköz"), egy komplett 5dkg tégely volt szűk 1000ft.
-
HSM
félisten
A venti alján lévő matricát ha leszeded, ott ki tudod biztosítani a zéger gyűrűvel a ventit, és utána a felső rész lehúzható az alsóról, és akkor ott vagy egy csúszócsapágyat találsz, vagy golyósat. Golyósnál a csapágycsere a megoldás (nem tudom hol árulnak olyat ekkora méretben) csúszócsapágynál meg a csapágyház és a tengely zsírozása mgoldja a gondokat.
(#30178) d3kk: Hű, ez egy érdekes darab... Ilyennel még nem találkoztam. Neten kéne keresgetni, ez a faja venti hogy van összerakva. Az alján a kis réseken középen nem látni bele?
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Itt a megoldás, pár hsz-el a kezdés után, jó sok képpel.... [link]
Csak szépen, óvatosan le kell szedni a tetőt, és bezsírozni, ahol kell. Csak vigyázz, azt írják, a lapátok könnyen letörnek, ne fejts ki rájuk erőt.
Csávóka motorkerékpárokra való láncolajat fújt rá, az is elég kemény dolog, bazisűrű, azt még szánt szándékkal is marha nehéz leszedni bármiről. Én azért inkább maradok a csapágyzsírnál.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Hálózati / IP kamera
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- RAM topik
- További aktív témák...
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest