Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
-
nagyúr
Valós használat alatt (Crysis-2 utra beállítás és 1920*1200. felbontás) 120-125.W körül kajál a 5850 ha alap órajelen(725/1000.MHz) és alap feszen(1,083.v) jár!
A 150.W -os max TDP -t FurMark alatt(beállításaitól függően) simán átlépi alap órajel/fesz mellett is ~160-170.W ot bekajál!
Azért annyira nem kell túl lihegni ezt a VRM -témát 250.W ot képes kipréselni egy ref karin a DiGi-PWM persze ha van megfelelő hűtése!
Ha meg nincs akkor se kell hajat tépve kapkodni mivel ha eléri 135.Fokot saját magát letiltja! Kárt nem tudsz tenni a kártyába mert egész egyszerűen kifagy a kártya!Ja még annyi amit GPU-Z és Furmark is mér Áram erősséget az KIZÁRÓLAG a GPU fogyasztása ehez még hozzá jön a memóriák fogyasztása (+15-30.W meg maga az átalakítás vesztesége amit elfűt a VRM)
[ Szerkesztve ]
-
Xbean
tag
Na ezt tesztelgettem egy kicsit. Túlnyomó részt szimpla órajel állítás is azonnali kékhalált eredményez, de még a reset gomb használata is. A legújabb catalyst van fent (12.8). Valaki próbálta már ezzel használni a trixx-et? Illetve van bármi lehetőségem a tunningra trixxen kívűl? Msi afterburner nem enged feszt állítani, ha módosítom a cfg fájlt akkor sem.
-
Papa18
tag
Igaz nem elvárás, de akkor nem kell írni, hogy elég a fullhd-hez, mert csak visszavett grafikával elég.
Az a 25 fps meg szerintem elég kevés, az már bőven nem folyamatos.
Az meg hogy illúzióromboló, szerintem nem így van, lényeg a lényeg aaa-val és adof nélkül nincs maxon a játék, mert az élsimítás zabálja legjobban a gépet. És ha minden maxon van, 5850-en jó ha megvan 10 fps. Bár van akinek még azis játszható. Egyik ismerősöm mindig mondja hogy nála milyen jól megy minden maxon, aztán mikor átmegyek hozzá, szemmel láthatóan kb 20-25 fps van mindenhol, de neki még azis folyamatos, igaz hogy nekem kifolyik a szemem, de neki jó. És a grafika sincs közel se maxon, a high beállítás élsimítás nélkül neki már maxot jelent. Mint hogy egy metrot sem lehet pl egy 4890-en sem maxon tolni, vagy egy gtx295-ön, mert nem is tudják a dx11-et.[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
Tudom hogy veszélyes,de az eddigi kártyáimon gond nélkül átírtam a BIOS-t,és rendesen működött.újra telepítettem megint a win-t,de most is össze-vissza szabályoz a kártya. pont az ilyen MSI AB meghülyülések miatt szeretem,ha nem kell azzal tuningolnom.
(#29259) Dealer95: Az lesz a következő lépésem!
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
Igazad van.pasziánsz-nak teljesen mindegy.
Meg persze attól is függ,hogy valakinek elég a 30FPS,valakinek nem.
Na meg persze én szeretem,ha összhangban van a gépem,nem tetszik mikor akad egy játék,a proci 100% kihasználtságon,a VGA meg malmozik..
Saját vélemény,de szerintem akkor lehet kijelenteni hogy elég a proci az adott kártya mellé,ha az MINDEN játékban elég.(#29271) DroiDMester:Szerintem pl BF3 alatt elfogyna az az i3 is.Az AMD-s 4 magos 4GHz-en kb épp,hogy elég!
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Nem akarok bele szólni a vitátokba de, akkor te miért i5 3570K val hajtod a 5850 et Ha elég neki egy 15.e FT -os x3 is! (vagy intel oldalon egy Q8200)
Amúgy meg nekem már a HD4870.-hez(ami ugye majd fele teljesítményű mint a 5850) kevés volt egy Q9550@4000.MHz Ahoz hogy jól érezze magát a 5850 legalább kell egy i3 amit fentebb írtam vagy AMD oldalon egy Phenom x4@4000.MHz
u.i. : BRIKLY milyen jó hogy 1 -re gondoltunk!
[ Szerkesztve ]
-
bookninja
tag
"csak arról volt szó, hogy maximumra húzva meghaladta a korában elérhető mainstream hardverek képességeit."
ott a pont. na meg ugyanez igaz volt mediumra is. mikor kijott a gta IV, a gepek jo reszen elvezhetetlen minosegben futott, vagy el sem indult (konkret adatot persze nehez lenne produkalni, viszont sokan panaszkodtak ra, ami teny). tegyuk hozza, hogy magyarorszagon az atlagember 2008-ban sem keresett annyit, hogy csak ugy pikk-pakk 50-60k-t koltson gepfejlesztesre. a grafikaja fullon egyebkent tenyleg szep, ezt alairom, az offot meg inkabb hagyjuk meg masoknak, elvileg ez 58xx topic.
-
Papa18
tag
Igen, próbáltam úgyis hogy minden maxon, és csak a felbontást csökkenteni, és az fps is felment 800x600-ra érve Csak épp ramatyul néz ki úgy a játék.
Sajnos az utóbbi nfs-ek elég ratyik optimalizálás szempontjából, és így hiába lenne jó a játék, az ember gyorsan törli is.[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
Ehhez a részéhez annyira nem értek,viszont tudom,hogy a VGA-k nagy része a hő miatt hal meg,ezért szeretem biztonságban érezni a cuccaimat.Viszont a tuningról nem mondok le,így kénytelen vagyok kitalálni valamit.Annyit még hozzá kell tennem,hogy nem szeretem a hangos gépet.
-
BRIKLY
veterán
A 2 dolog üti egymást.Ha normálisan le van hűtve nem lesz semmi baja a tuningtól.
Nem mondok le a tuningról,mert egy bizonyos játékban beállítottam a grafot húzott kártyához,aztán egyszer az MSI AB elfelejtette az OC-t,és alapon ment a kártya.A játékban meg lestem,hogy mi ez?S3 Savage 4 ?[ Szerkesztve ]
-
d3kk
senior tag
-
-
d3kk
senior tag
fentebb láttam hogy valaki karija (5850) jobban teljesített egy 11.12-essel mint egy 12.8-assal
namármost:
ezzel érdemes próbálkozni?
mármint valaki 5870-nél is tapasztalt ilyesféle teljesítménynövekedést egy older driverrel? és ha igen akkor legyen oly kedves és ossza meg velünk/velem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest