Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz LordDarkness #3963 üzenetére
Tudtommal nincs és nem is terveznek 3GHz-es 3magost, de lehet, hogy tévedek. A 940 és 955 közül talán abból az okból érdemes a 55-ös felé hajlani, mert az már AM3-as (bár gondolom ezzel újdonságot nem mondtam) és az eddigi rekordok alapján mintha egy kicsit jobban lehetne húzni... (A 940-re 6,5GHz rémlik, míg a 955-re 7GHz)
-
Pero
senior tag
az x3asokból gyári 3GHz-s ugyan nincs de ahogy eddig látom mindegyik viszi bőven. nekem 720asom van és prime stabilan 3,8GHz-ig tudtam húzni eddig 3 maggal. én is 1280*0124en játszom, és ahogy én látom proci bőven elég mert manapság a játékok inkább VGA limitesek, és a másik az h ez a felbontás már "megy ki a divatból" mert ugye nagy szélesvásznú monitor a menő, így én azt mondom h még sok is ez a konfig.
persze vannak erőforrás igényes játékok pl sakk, meg egy 2 stratégiai, de oda kell a 4mag. -
Én is a 955-öt mondom, minnél magasabb órajelen.
-
Thrawn
félisten
válasz LordDarkness #3967 üzenetére
Fel lehet, ha elegendő folyékony nitrogén birtokában vagy
Jó léghűtéssel 3,5-3,6 GHz kihozható belőle, vízzel még 100-200 MHz-cel több is.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Pero
senior tag
válasz LordDarkness #3969 üzenetére
szerintem ha veszel bele egy x3 710/720 at azzal rosszul nem jársz, elvileg a lapod kezeli, max BIOS-t kell frissíteni. elég erős, és mostanában best buy procik
-
Pero
senior tag
válasz LordDarkness #3971 üzenetére
az új am3as Giga lapoknál egész jó arányban lehetett aktiválni a 4.magot, bár azért erre nem szabad építeni. 3maggal is megy szépen.
-
Cadal
őstag
válasz LordDarkness #3971 üzenetére
A DQ6-ban SB600-as déli híd van, úgyhogy elvileg azzal nem fog menni az X3 @ X4 móka.
-
Nikk
senior tag
válasz LordDarkness #3974 üzenetére
Hát ASRock AOD790GX...
Én 26.000-ért vettem a 940 BE-hez, és elég jó kis deszka... Annyira sok cuccot nem adnak hozzá, de azért van benne 4 SATA kábel, meg egy IDE. Egy-két átalakító Driver CD-k, aztán ennyi. De igazából nagyon jó lap és tudtommal ez vollt az, amivel megtalálták az X3 @ X4 lehetőségét. Arról nem is beszélve, hogy sebességre odavág némely Gigabyte deszkának is.
Tuning terén még nem tudok nyilatkozni. Még nincs rendes házam és hűtőm. A gyári Stock venti pörög a procin és az 3,3 - ig tudta vinni stabilan, ami nem sok. De azért nem rossz egy teljes mértékben szellőzésmentes háztól és Stock hűtőtől... 3,4-en 55 fokos volt a proci terhelve...
Node a lényeg az fentebb van...
DIGIC
-
Cadal
őstag
válasz LordDarkness #3974 üzenetére
Itt a fórumon úgy írják, hogy SB750 vagy SB710-es déli híddal szerelt lap kell hozzá és hogy támogassa az alaplap a ACC-t (Advanced Clock Calibration). (Cikk!)
Amúgy arra alapozni egy procivételt, hogy majd sikerül aktiválni a negyedik magot, őrültség lenne. Jó kis alaplapod van, abba egy akármilyen Ph II X3 (ha tuningolni akarsz akkor inkább 720BE.) vagy PhII X4. és tökéletes lesz a konfigod. Szerintem![ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
válasz LordDarkness #3978 üzenetére
Az attól függ, hogy mire használod a gépet. Ha otthoni+játék, akkor egy 3 magos proci tökéletes választás lehet, ugyanis jelenleg elég kevés játék profitál a 4 magból, viszont a magas frekvenciát minden játék és videókártya szívesen látja. Tehát ha nem használsz olyan programokat amik több szálra vannak optimalizálva, akkor jelenleg a kedvezőbb árú Ph II X3 jó választás lehet. Ezeket pedig jó eséllyel fel lehet húzni ~3,5Ghz.-ig. (legalább is a topikjában sok szép eredményt láttunk már). Amúgy a tuningolhatóság mennyire mozgat meg Téged?
-
Joshi
titán
válasz LordDarkness #3978 üzenetére
Addig ne is cserélj procit amíg azok a játékok és alkalmazások gond nélkül megfelelő sebességgel futnak amiket használsz/játszol. Egyébként se szabad 70k-t kiadni egy prociért aminek az ára fél éven belül 30-40%-al csökkenni fog.
-
Nikk
senior tag
válasz LordDarkness #3983 üzenetére
940-et se kell tuningolni akkora felbontáshoz. Szerintem nem is igazán van értelme húzni ezeket a procikat... 4 mag 3Ghz-en... Innentől már csak az számít, hogy milyen Vidkarit veszel hozzá...
Mint sokan mondják: 4 magot nem sok játék használ ki, de még hármat sem... Mivel frekvenciára bőven jók ezek a processzorok, ezért az sem lehet akadály. Ha netán még is, akkor még mindíg van benne 6-800 Mhz-nyi plussz...
DIGIC
-
Nikk
senior tag
válasz LordDarkness #3985 üzenetére
Csak a tokozásuk más... ERGO 945 már lekezeli az 1333-mas RAM-okat is... Illetve még annyi, hogy 940 ugye BE, tehát nincs rajta szorzózár, úgyhogy könnyen tuningolható, de minden másban egyeznek...
A rendszerbusz nem tudom, hogy mennyiben tér el...
DIGIC
-
Pero
senior tag
válasz LordDarkness #3988 üzenetére
OCZ platinumot nem ajánlanám, vmiért AM3 nem szereti, ha találsz AMD editiont az más, de simával lehetnek Gondok.
ui: bár asrock lapban még nem próbáltuk, de Giga UD4Pnem szerette, enyém sem rajong érte[ Szerkesztve ]
-
sith7
nagyúr
válasz LordDarkness #5999 üzenetére
Nagy különbséget nem fogsz észrevenni, szerintem felesleges húzni
-
sith7
nagyúr
válasz LordDarkness #6004 üzenetére
Ezen a felbontáson, igen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés