Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
-
degu
senior tag
Mondtam!
Ez nem itélet...hanem személyedtől teljesen független tény!
/De a megoldás brilliáns! Tegyük hiteltelenné a véleményalkotót,tereljük személyes síkra a vitát.és mindjárt nem kell foglalkozni az elhangzó érvek igazságtartalmával. /
Na! Ezt is letudtuk!verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
Dzsano
tag
"Hetente 1x, max 2x járok el"
Beléptél az alkoholizmus végső stádiumába
Hetente a 0-a megfelelő, maximum évetne 1-2 alkalom, amikor szabad inni. (írom én, komoly alkesz) mert szétb*i-k a májad, azután azonnal a veséd, osz' tepsi.
Aha. Bizony, sajnos Konyec Filma. Hamar megvan ám a halál, baszki!Akkor írj majd, ha havonta maximum 1x ittál valamit, de az 1 fröccs volt. Csak 1x. Akkor OK, amúgy a piát azonnal fejezd be!
(Nekem már fáj a májam, vesém, és nem esik jól a pia sem, mint utolsó időkben Beethovennek se.)
Nem is iszom alkoholt, talán regenerálódom valamit.
Apám is alkoholizmusban halt meg, gyomorvérzésben... nem szép halál, megfulladsz a vértől![ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Azért jó, hogy így 27évesen rám akarja mindenki tukmálni, hogy alkoholista vagyok, bár mint írtam, elég ritkán iszom, és eddig kb 3x volt csak "kimaradásom", minden más alkesz ismertetőjel hiányzik.
Szerintem kevesebb előítélettel kéne írni.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
törölt tag
Jé, milyen barátságos topic
-
homeless09
őstag
Tele vagyok...pont.
'Nobody, nobody does it better than Manchester United'. |
-
urbi73
senior tag
14 korsó sör az már önmagában is 7 liter folyadék .Egyébként jobb ha a többieknek hiszel. Az alkoholizmus nincs életkorhoz kötve .Láttam én már 19 évesen is ,olyan kollégát ,aki nemtudta aláírni reggel a jelenlétit ,úgy remegett a keze.Nagyon nagy mennyiséget iszol szerintem.
-
-
addikt
Nagyon hullaszagu ez a topik, de azert megkerdezem, hogy milyen whiskey-t ajanlanatok ami beszerezheto Mo-n(budapesten) s lehetoleg az ara nem haladja meg a 15e-t, annal dragabb max akkor erdekelne, ha nagyon jo az ar/ertek aranya.
Nem vagyok egy szakerto, a kb mindenhol kaphato fajtakat(Walker, Jack Daniels, Chivas Regal, Black velvet stb) vegigkostolgattam, meg par minipalackosat(Glenfarclas 15 Years, Buffalo Trace Bourbon, Crown Royal) rendeltem whiskynet-rol, de karacsony kornyekere akarok valami normal meretu minosegibbet, ami egy casual whiskey-s szamara annyira nem ismert alapbol, de mindenkepp erdemes lenne megkostolni.
Max jeggel szoktam inni, de kivancsi lennek pl olyanra is amire azt mondjak, hogy minden nelkul is nagyon kellemes sot, akar egyenesen ugy ajanlott.
Barmi tipp? -
Tothgera30
Ármester
Tuzséri Pálinka manufaktúra alma, és vegyes -pálinka kedvelők nyugodtan keressenek.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
titán
válasz Tothgera30 #3515 üzenetére
40 %-ost max likornek hivnam, nem palinkanak. Van itt nalam finom tiszta szilva, 50%-os.
-
titán
válasz Tothgera30 #3517 üzenetére
Hanem mennyi? Ezek nem igazi palinkak, be vannak higitva 40-re.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Ez HÁZI PÁLINKA, csak ott van kifőzetve. Tehát nem összekeverendő a 40%-os bolti és kóstolásra készített demo/prezentációs/welcome drink pálinkákkal. A többit privátban.
#3520 Lauda: Az más... azzal versenyt nyertek külföldön . Arrafelé biztos nem isznak erősebbet .
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
titán
válasz Tothgera30 #3519 üzenetére
Ertem, csak ott van, hogy 40-es, ebbol kovetkeztettem arra, hogy annyi.
-
-
titán
válasz Tothgera30 #3519 üzenetére
Az mar jo! Enyem is olyan most, hogy 3-4 utan atmesz a betonfalon es eszre sem veszed.
-
rwin5
őstag
Sziasztok, van egy kb ~10 éves red label whiskeym, arra lennék kíváncsi, hogy pontosan meg lehet állapítani a korát? mert nem találtam semmit (díszdoboza is van) képet tudok csatolni ha kell
-
Goblin12
őstag
Sziasztok,
ivott már valaki ilyet:
1. Bushmills Single Malt Irish Whiskey 16
Ha igen akkor esetleg vélemény?
Köszi.
-
Drizzt
nagyúr
Na látom itt a régi hozzászólásaimat. Akkoriban még váltogattam az ivós/nemivós időszakokat, de ennek rég vége, kb. 5 éve nem ittam alkoholt, s nem is vinne már rá semmi, hogy igyak.
I am having fun staying poor.
-
Goblin12
őstag
-
addikt
Sziasztok,
Az ilyen hutokockakkal van valakinek tapasztalata?
Gondolkozom, hogy ki kellene probalni, bar altalaban szobahomersekleten iszom a whisky-t, de neha jol esne egy hidegebb verzio s jegelni nem akarom, mert nagyon felhigitja.
Igazabol az erdekelne, hogy milyen hozzaerni ezekhez mikozben kortyolgatja az ember az italat?
Nem kellemetlenebb mint egy jegkocka? -
Tarill
őstag
üdv! egy kérdésem lenne, egy ~35 éves bontatlan díszdobozos eredeti görögországból származó Metaxa érhet valamennyit? köszi aki ért hozzá
-
haromegesz14
aktív tag
Kókuszlikőrt szeretnék venni. Itthon melyik márka számít közülük minőséginek?
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
G.Zs.
senior tag
Mai melo utani sor:
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
cocka
veterán
válasz #81556480 #3528 üzenetére
Hi!
Ja van tapasztalatom a kérdéses vodkával. Kemény cucc.. igen a vodkának kell a minimum 40 fok és ez jó is. Nehéz megfogalmazni, jellegzetes árpa vagy krumpli szaga van, ha tudsz venni valami jó kis pékségből minőségi kenyeret, annak az illatában is visszaköszön valami hasonló. Egyébként édeskésségre emlékeztet az íze. Más vodkákkal összehasonlítva, ízben teljesen jó, homogén nincsenek ilyen kósza "hú de fos ez bazmeg" típusú kortyok. Valószínűleg a tisztaságának is köszönhető. Sajnos Platinumot nem tudtam szerezni, pedig annak jobban érdekelt volna az íze, mint a Goldé.
Én mostanában Goldot iszok, sajna csak 1 literes verziót tudtam szerezni, ez lágyabb ízű, mint a sima Russian Standard. Állítólag ginseng van benne, de egyáltalán nem ismerem a ginseng ízét. Eddig még csak a gyömbérgyökér ízéhez volt szerencsém, az csíp, mint állat és van NÉMI citrusosságba hajló aromája és emiatt kb. az illata sokkal jobb, mint az íze. Az íze effektíve keserű.
No de hogy én is kérdezzek itt.. Nektek melyik a kedvenc ginetek? Nekem a Tanqueray. A Bombayhez meg a Beefeaterhez képest nagyon durván borókás. Imádom az aromáját, az ízét. Sokkal jobb, mint bármelyik vodka, mert ízben sokkal többet ad.
[ Szerkesztve ]
-
Chp
őstag
Én úgy berúgtam tegnap, mint a veszedelem. Rég volt már ilyen.
-
-
Dr.Zoo
őstag
Üdv a Kedves egybegyűlteknek, gyakorló alkeszként köszöntök mindenkit!
Nem vagyok képben a vodkákkal, valaki tudna nekem segíteni, hogy ez mi a lócsöcs? Olyasmi, mint itthon a Kalinka, vagy attól jobb cucc?
[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
rwin5
őstag
Él még ez a topic? Ismer valaki prémium minőségű vodkát?
-
rwin5
őstag
Állandó fogyasztásra nekem sincs, viszont olyanra, hogy havi szinten 1x egy jobb minőségűt (de kedvfüggő lehet, hogy csak 2 havonta) megízlelnék. Absolut vodkát szoktam venni amúgy, az ami még szerintem tűrhető. A crystal head-et ismertem egyedül, de azt sem kóstoltam csak láttam már. Köszi a listát!
-
rwin5
őstag
Pont tegnap beszéltem haverral a vodka témáról miután olvastam amit írtál, és ő is egyből mondta a Russian-t Mondta, hogy az Absolutnál sokkal jobb, én meg eddig amellett raktam le a voksot, úgyhogy az első ami a hétvégére tervben van az az lesz.
Én sörös voltam olyan 19 éves koromig utána egy hatalmas
bekúrásóta nem nagyon iszok max nyaranta fesztiválon, vagy Balatonon 1-2 üveg de ennyi. Azóta inkább tömény, egy időben még a jager csúszott nagyon de most már szerintem 3 cent nem csúszna le a torkomon. -
cocka
veterán
Engem meg sosem érdekelt a sör. Sokáig masszívan boroztam (ha ezt lehet masszív borozásnak nevezni) szinte mondhatni naponta lecsúzott egy üveggel. LOL
Aztán mivel a savak miatt szétcseszte a fogaimat áttértem a töményekre.
A Jägerrel úgy vagyok, hogy egyetlen egyszer ittam nagyobb mennyiséget, köszi soha többet. Aztán volt Unicum, de abból inkább a Nextet szeretem jobban.
De szerintem a best a tátratea.
Bár most éppen egy Stroh rumnál tartok. Ez valami iszonyat torokmaró cucc.
De semleges töményből nekem a gin az ász. Ízben a vodka uncsi a ginhez képest szerintem. De még százszor inkább vodka, mint tequila. Még a whiskyt is jobban szeretem, pedig azt is utálom.
Meg halkan hozzáteszem, hogy a ginekből vannak erősebbek is elérhető áron, míg ha 40 feletti vodkát akarsz venni, az igen durván zsebbe nyúlós sztori.
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
Na majd rápróbálok a hétvégén, úgyis családon belül névnapozás lesz, 3 hét múlva meg ha munka engedi lemegyünk a Balatonra 3 napra oda is akarok vinni valami alkoholt. Most is láttam előbb hűtőben a vodkát gondolkoztam, hogy iszok egy kortyot, de mondom reggel 7-re megyek munkába inkább majd holnap meló után kikapcsolódásnak.. (12 órázni szoktam)
-
morfondőr
őstag
Üdv mindenkinek! Lehet nem a legjobb helyen kérdezem, de tudtok valami olyan szert, ami segít az alkohol lebontásában? Mostanában nem szoktam szeszelni, de egy olyan buliba megyek, ahol a mértékletes ivás nem opció és előre félek a következményektől!
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Chp
őstag
válasz morfondőr #3546 üzenetére
Ami nálam tuti tipp: a buli végére bármennyire is elmegy az eszed, s ha nem is esik jól már, de lefekvés előtt fájdalomcsillapító + 0.5l víznek be kell jutnia a szervezetbe! Másnap felkelésnél ha kinyögted magad a szenvedéstől, szintén 0.5l víz, vagy ha teheted és van ki elkészítse, egy bitang jó húsleves!
Sőt, kiegészítésképpen: a Cola csodákat tud művelni a pocival másnap! Lefekvés előtt azonban NE igyál kólát!
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Hát fél liter víz az picsafüst. Hajítófát sem ér.
Ha jót akarsz magadnak már közben is kb. négyszeres mennyiségű vizet iszol a tömény mellé. Főleg ha csak tömény van!
Mellesleg mást nem is javaslok... bor, sör és egyéb gyengébb szarokat kerüld!
Meg a cukros piákat, mert a másnapod még szörnyűbb lesz!
A lényeg: már közben is igyál rengeteg vizet. Közben szét fog robbanni párszor a hólyagod, de gondolj arra, hogy a másnapot sokkal jobban bírni fogod.
Ja és ami nyilvánvalóan tuti tipp, az szerintem az, hogy mivel nyilvánvalóan egy idő után úgy is érezni fogod hogy rosszul vagy, menj ki a friss levegőre, sétálj, mosakodj le stb.. frissítsd fel magad. Az se baj, ha tartasz egy órás szünetet. Utána megint fogsz tudni inni.
Miután gondolom akarod is hogy hasson a pia, ne egyből toljál le a rövidek után vizet, hanem hagyd hatni, amíg jólesik.
A vizet pedig egyre kevésbé fogod kívánni, de a túlélés érdekében muszáj lesz.
Ja és persze fontos jó tanács! Ha a vízivás miatt úgy érzed nem hat eléggé a pia, ne kezdd el még jobban fullba nyomni a kretént, mert egy idő után a víz sem ment meg a KO-tól és onnantól kezdve már vizet sem fogsz tudni inni, sőt kihányod.
Meg persze zabálj közben mint az állat. Nem baj, ha lecsúszik fél disznó!
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Ja meg ugye ásványvíz legyen, mert sókat is pótolni kell.
Meg én a helyében azt is megnézném, hogy ezek a feltételek egyáltalán adottak-e a kérdéses buliban, mert ha semmi sincs, csak a pia úgy nehéz a "tűzoltás".
KAJA és VÍZ! Nem sör, meg nem cukros vagy édesítős üdítőital, hanem víz, lehetőleg ásványvíz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen monitort vegyek?
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest