Hirdetés
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #14200 üzenetére
Nem, de már fel is falták mire hazaértem, csak egy folt maradt belőle.
Amúgy eddig semmi baja sem volt..
Az biztos, kevesebbet kell adnom enni, ezek iszonyat sokat ennének, ha lenne nekik.havri
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14234 üzenetére
Ilyet nem biztos hogy találsz mert nagyjából a végtelennel egyenlők a lehetőségek.
Ugye egyszer van a szűrő aztán az sem mindegy melyik tálcára mit teszel és abból mennyit, aztán ami még nagyon fontos hogy hol van az a szűrő magasságilag a vízszinthez képest.
Én szerintem mérd le. Fogsz egy nagyobb vödröt pumpa bedug és stopper indít. Ekkor megvan az arány ebből már tudsz viszonyítani nagyjából a többi szűrőre.
...vagy valami ilyesmi. -
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14235 üzenetére
Én megmértem anno a csapvizünket itthon mert tudtam hogy ezzel is számolnom kell és 12nk-t mértem , majd megnéztem a honlapon és ott is ennyit írt a vízszolgáltató.
Azt tudod vele csinálni hogy teszel az akváriumba növényeket amik felveszik de ehhez szükségük lesz a foszfátra és káliumra is, és segíteni kell még nekik mikro tápanyaggal hogy hatékonyabb legyen.
Mennyit mértél mert nem biztos hogy érdemes vele foglalkozni a vízcserén kívül....és mennyi a csapvíz?
Amúgy jelenleg én is 50ppm-et mérek a halak miatt nitrátból, ezért azt nem is adagolom, csak a többit. -
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14239 üzenetére
Lehet ha cső nélkül méred már 600l/h lenne mert a cső hosszával is csökken a vízszállítás az ellenállása véget. Meg ha új lenne már meg lenne a 700l/h, meg biztos van még egy-két trükk amit a gyártók bevetettek és megkaphassa a 900l/h-t.
Ha informatikus vagy és tudsz honlapot csinálni(bár ilyen jellegű ha összekapom még nekem is menne) csinálj egy nemzetközi összehasonlító oldalt ezekből. Videókártyákból is van ilyen, miért ne lehetne ebből is. Biztos lenne pár "csaló" de a nagyja igaz lenne amiből már lehet viszonyítani. -
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14240 üzenetére
Echenodorus-t nem eszik meg? Szerencsés vagy, sok sügér ahogy olvasom még az anubias-t is megeszi.
Anubiasok, cryptocoryne aponogetifolia mehet még bele meg növeld a mennyiséget és kiveszi.
Amúgy arra vigyázz, hogy a papíros tesztek nem a pontosságukról híresek(finoman fogalmazva) még a csepegtetősekkel is vannak gondok, de azért azok jók szoktak lenni. Nem vmi medencéhez valót kaptál(?), mert egy medencénél lehet mindegy hogy 50 vagy 100ppm-et mérsz nem kell olyan pontosnak lenni, de egy akváriumnál mint tudjuk nagyon nem mindegy hogy 20 vagy 50ppm a nitrát. Amúgy a csapvíznél kicsit sokallom az 50ppm-et. -
myk74
senior tag
-
BK87
senior tag
válasz Silentfrog #14246 üzenetére
Naponta kétszer szoktam etetni őket, egyszer lemezes táppal másodszor pedig szárított bolhát szoktam nekik adni. Plusz minden nap szoktam dobni nekik két algatablettát is. Próbáltam már salátát is forrázva, meg anélkül is, de nem vettem észre, hogy egy darab is hiányzott volna belőle.
-
janinitez45
tag
válasz Silentfrog #14251 üzenetére
Köszönöm válaszod ! Szűrés külsőt szeretnék 20 000 ft-ig . Ha van ilyen árban ?
[ Szerkesztve ]
-
myk74
senior tag
-
myk74
senior tag
válasz Silentfrog #14267 üzenetére
Nekem egyszer volt pár darab planáriám,az akkori kolibri csapat szétkapta őket!
Mondjuk a kis garnikat is szerették![ Szerkesztve ]
Nincs kéz Nincs csoki!
-
janinitez45
tag
válasz Silentfrog #14253 üzenetére
Szia !
Ezt néztem ki 30 000 ft-ért Atman at-3338 ajánlott aksi 300-700 literig . Jó lesz ?
-
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #14288 üzenetére
Igen, egy kicsit más világ.Lassan, de biztosan kezdenek feltörni a ledes cuccok, és ez minden szempontból jó.Csak sajnos a megszokott piac még jó ideig el fogja nyomni ezt a termékpalettát a megszokott dolgok miatt.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #14294 üzenetére
Szia!
Nemtudsz véletlen egy webshopot ami olcsón le is hoza?
Más: A növényeim még levelének fonákján ugye buborékok jelennek meg.(ezt tudom, hogy normális!), de mivel nincsenek túl jó bőrben ezért aki megnézte aztmondta poénosan, hogy biztos még mindig rohad es ez ch4 ami a bomlás mellékterméke. Ez lehet? -
biomassza
tag
válasz Silentfrog #14315 üzenetére
A kisebbik Sera - számomra - döbbenetesen alulteljesít.
[ Szerkesztve ]
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14315 üzenetére
Nekem van egy eheim 2211-es ha gondolod lemérem.
Úgy is folyamatban van az átépítés.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14318 üzenetére
Rendben, felírom hogy nehogy elfelejtsem, hétvégén rakom a halakat az új helyükre akkor lemérem az értéket.
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
biomassza
tag
válasz Silentfrog #14320 üzenetére
Az alábbi fórumban (ánglius) szerepel csomó mérés:
http://www.fishforums.net/index.php?/topic/370607-external-filter-tests/
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14320 üzenetére
Lemértem
~200l/h, dugig tömve dörzsi szivaccsal, hétvégén üresen is lemérem.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14326 üzenetére
Ma raktam be a manado aljzatot és 2 napja ragasztottam be a hátteret.
Mivel elég zavaros a víz így kipucoltam a szűrőt teletömtem szivaccsal és úgy mértem. Hétvégén lesz egy siporax/perlonvatta mérésem is.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14328 üzenetére
Szürke, zöld, sárga
Lesz majd kép csak még elég opálos a víz.[ Szerkesztve ]
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14330 üzenetére
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14332 üzenetére
Az csak egy lábtörlő hogy ne karcolja össze.
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14334 üzenetére
Én ezt úgy csináltattam, csak befaragni kellett nekem.
5e ft volt postával együtt, ennyiért én nem taknyolok itthon.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14336 üzenetére
Ha annyi időm lenne mint amennyi nincs biztos én is megpróbáltam volna, de szolgálat után másodállás plusz még a gyerkőc is. Erre talajcserés háttér ragasztós műveletre is 2 hónapot készültem
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14339 üzenetére
Azon vagyok
De itthon a pöcsös nem ismeri azt hogy szabadságHazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14342 üzenetére
Attól csak jobban pörögne
Vélemény a háttérről?
Középre megy majd a fa, 2 szélén valiznéria, elől gömbmoha és még egy kis körakást gondoltam.
Vagy talán az már zsúfolt lenne?[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14342 üzenetére
Pálinkás kenyérrel nem? A cukortól csak energiád lett volna, kenyérrel szokták, aztán alszik a kölök mint a bunda.
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14345 üzenetére
De, működött!
Meg amennyire tudom ezt leginkább a szántóföld mellett csinálták ám ahol az asszonyoknak is sokszor dolgozni kellett nem volt idejük 5percenként babusgatni a gyereket hogy jajj vajon most miért bőg.
Le volt rakva a fa alá az árnyékba és aludt...ennyi.[ Szerkesztve ]
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14345 üzenetére
Hungarocell
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14379 üzenetére
Nálunk a padláson, régen ilyen volt az ajtó kitámasztóm.
Amúgy pl Nagyharsány szoborpark.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #14379 üzenetére
Asszem Kecskeméten az ásványmúzeumban vettem.
De akkor belerakhatom? Anubiast tehetek rá?[ Szerkesztve ]
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14381 üzenetére
Van az a pénz
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14401 üzenetére
Biztosan besokkol kicsit, lehet pár héten keresztül nem hoz levele, de sztem túléli ha nem piszkálod többet mostanában.
Ha nem ültetted át akkor a többi levél is úgy fog járni, nem?
Meg esetleg azt gondold át mit csináltál az elmúlt időszakban amitől előjöhetett, mert a vízáram csak az egyik okozója. Szereti pl. a co2 ingadozást meg ugye az ammóniát sem veti meg mint a legtöbb alga. -
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #14452 üzenetére
Túlszűrt akvárium márpedig nemlétezik: )
Szerintem ráhúzok egy női harisnyát az hátha segít, de az is lehet, hogy csak akkor rakok be szűrőt ha már stabilan úsznak(akkor is harisnyával)
EZEK AZ IKRÁK IS PENÉSZEDNEK? -
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #14531 üzenetére
A kicsi megvilágítási szög azt is jelenti, hogy sok modul kell, vagy sok spot verzió, mert "árnyképes" lesz a háttér.
-
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #14534 üzenetére
Igen, a COB és smd fénye teljesen más mint egy hagyományos csöves megoldás.Van itthon egy GU10-s izzóm, amilyet még sosem láttam, és egy villamossági nagykerben is utána kérdeztem mi lehet, de ők sem láttak még olyat.Lényegében egy DIP ledbe épített SMD.Na ez közel hozza azt a fényintenzitást mint a COB, csak amikor ezt vettem, akkor a COB forgalomba még nem is létezett.Ennek se a fényereje, se az intenzitása, se a színspektruma nem csökkent az évek alatt.Most ezt tervezem wabi világításnak, de erról majd írok egy logout bejegyzést úgy is
-
orion1025
őstag
-
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #14539 üzenetére
Valami hasonló lesz.Ami a képen van, az kicsit másabb az enyémnél, de az elv ugyanaz ahogy látom.
-
_seth_
veterán
válasz Silentfrog #14543 üzenetére
135 viszont 50 centi magas.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz Silentfrog #14547 üzenetére
Igen, panelben igazodva az ablak-fal-ajtó hármashot ez volt a max ami befért, magasabb persze még lehetett volna
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz Silentfrog #14549 üzenetére
Végülis egy olyan akváriumot kaptam ami semmivel sem használható ki jobban mint egy 50 literes elleneben több vele a macera. Egy 120 literes is már 80 centi hosszú ez csak 60 ami miatt kicsinek tűnik, a magasság sem előnyös a mélysége miatt lehet bele növényt pakolni és ennyi Jelenleg red cherry, amano, neon, páncélos, pleco halak vannak benne, ezek jól érzik benne magukat A növények is mivel kb 2 hetente kell ritkítani
-
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #14541 üzenetére
Alapból nem is veszek noname márkákat, nálam a legalja a Kanlux.Az ominózus kép formájában linkelt spot pedig már évek óta kapcsolgatva van, megy huzamosabb ideig, de még így is fényerőben lenyom 2db hasonló kaliberű SMD-s verziót.
Ami olcsó, az nem véletlenül az.Ezekben a nagyobb gyártók által kipotyogtatott gyengébb minőségű elemek vannak felhasználva, a ledszalag pedig a totális legalja, abban csak a selejtek vannak.Így nem mindegy a márka sem, lehet leddel növényezni, de csak kis vízoszlopnál meg szárazon, de még így sem a gagyi márkákkal.
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #14552 üzenetére
Pontosan ez az egyik olyan gyártó, ami selejtből dolgozik.Nem jutott eszembe tegnap a neve, arra emlékeztem, hogy sötét színű a doboza.
Mellesleg nálunk 2000Ft alatt már kapható.
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #14554 üzenetére
Pontosan fogalmaztál.A névtelen dolgok már csak ilyenek, a nagyáruházi márkák a másik kedvenceim, mint például a Landlite.Az ipari hulladék fogalmát meríti ki, és mégis árulhatják üzletekben...
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Silentfrog #14558 üzenetére
Vagy elmaradt vízcsere.. Akár nem megfelelő arányban, ha lágy vizezik jegenye.
Vagy túltápozás vagy hiány. Egy ekkora akiban nem kell nagy tudomány felborítani valamit, ami ilyenhez vezet.[ Szerkesztve ]
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
jegenye77
addikt
válasz Silentfrog #14568 üzenetére
Újra csináltam az egészet
bringasisti
Nem párolgott el túl sok víz addig?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #14557 üzenetére
Akkoriban még lehet tudtak valamit...
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #14573 üzenetére
Azért írtam 2 hetet mert van amelyik tovább nyomja de lazán kajál úgy hogy teszi a dolgát
BENEFON DELTA--------N8
-
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #14573 üzenetére
Ezek a nevek gyanítom európai gyártók illetve forgalmazók.Minden kis név, vagy a nagyokkal hyártat, vagy tőlük veszik meg a "selejtet".Az Osram, Ledon, GE Light a nagyok, ők amit a gyártás során kidobálnak, az megy a noname cuccokba.Biztosan ennek is van valami szortírozási menete, és van az ultra gagyi minőségű led is, ami még ugyan használható, de csak a kicsi gyártók veszik meg.
Mint említettem már, itthon kapható nevek közül nálam a Kanlux a legalja, mást többet nem is veszek,Árban elfogadható, ellenben minőségben is hozza azt, amit el lehet tőle várni.Például egy GE Light kétszer olyan drága, nem is véletlenül, de ott minőségben a maximumot kapod.Ettől függetlenül nem vennék sosem, ezért választom a középutat.
-
Jamby18
senior tag
válasz Silentfrog #14611 üzenetére
Rendben, köszi azt monda félévente kell adagolni, jó sok idő mire felszívódik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest