Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dia_
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Már több szemüveget viseltem, kiskoromban üveget, utóbbi években Hoya szférikus lencsés szemüvegeket.
Illetve egyet az Ofotértben is csináltattam. A problémám, hogy bár a dioptriák papíron jók (rengeteg szemészeten és optikusnál voltam) a PD értékeknél mindenhol más mértek, magánál a kész szemüvegeknél is, én mégis trapézosan látok, túl közel érzem a padlót, minden dönt. Amit most viselek nem dönt, de maga a szemüveg kényelmetlen és dioptriában is kevesebb. Van 2 használhatatlan szemüvegem, mert nem értik meg a gondomat, el sem tudják képzelni mi ez. Amúgy amit most hordok balra -2,75, jobbra -3,50. A bal oldalit szeretném negyeddel emelni, habár egy régebbi keretemnél (amin utólag szintén vmit csináltak és elrontottak) mindkettőnél negyed-negyed emelés volt.
Nem lehet megszokni azokat, mert abnormális. Kiskorom óta szemüveget viselek, tudom mikor nem jó és mikor csak a hozzászokás kérdése. Mégis érdekelne, ki milyen tanácsot tudna nekem adni, mert már eléggé padlón vagyok ettől. -
Dia_
újonc
Kérem válaszoljon nekem vki erre a jelenségre:
Ha van egy szemüveg és papíron jól van bejelölve minden, akkor mégis miért érzem torzítva a tárgyakat?
(halszem szerű hatás). Nem vagyok cylinderes, csak sima egyfókuszú szférikus 1,6-os lencsékről van szó.
Természetesen nem múlik a torzító hatás akárhogy próbálom. Ha megemelem a szemüvegemet kb fél centit akkor vmennyire jobb. Ez mitől lehet? -
Dia_
újonc
Sztem nem tudom elviselni ,ha alacsonyan fekszik a szemüvegkeret és ha túl közel van a szememhez.
Sajnos hiába tűnik úgy, hogy szépen fekszik ,gyakorlatban nálam egy olyan hatást eredményez, ami közelebb hozzá a tárgyakat vagy a padlót és amolyan halszem hatás is generál pluszban, ezért érzem azt , hogy gödörbe lépek.
Ha feljebb emelem a keretet a szemöldököm irányába és kissé távolabb tartom az arcomtól sokkal jobb.
Még megbeszélem az optikussal ahova mentem, ilyen esetben mit javasol keret ügyileg. Fémes papuccsal vagy szűk orrnyergű műanyag. -
Dia_
újonc
Ma megint megnéztem alaposan a szemüvegeimet.
Tök érdekes, mert amit hordok és el tudok viselni (egyfókuszú 1,6-os szférikus Hoya) az a pupillám alá van csiszolva. Az a két szemüveg, amelyeket feljelöltek a pupillámra vmiért használhatatlan, torzít és kényelmetlen.
Tudom, hogy ilyen nagyon ritka, igazából én sem tudom ez miből adódik, de már minden megvizsgáltak rajtam, a dioptriám változatlan. -
Dia_
újonc
Egy kérdésem lenne, hátha vki megért:Létezik az, ha túl közel van a keret az arcomhoz, akkor számomra kényelmetlen és egyben torzító hatást vált a lencse?Mármint nem jól mérem fel a távolságokat és nagyító hatással bír? (egyfókuszú szemüvegről van szó).
Milyen keretet érdemes választani ilyes esetben? -
Dia_
újonc
*vált ki.
Illetve ha az előző szemüvegemhez képest alacsonyabban és mélyebben ül be a keret.
-
Dia_
újonc
Hm...hát nem tudom. Itthon latolgattunk és orrnyereg okozza, ahogy beesik az arcomba.
Más kérdés, elkészült az új szemüvegem, jobbra egész oké, de balra egyszerűen kényelmetlen/húz és ahogy forgatom a fejem nem az igazi, pedig élesen látok vele. Korábban is hordtam ilyen dioptriát.
Szerintetek elronthatták a PD-t? -
Dia_
újonc
Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy képtelen vagyok elviselni, ha a szemüveglencse közel kerül az arcomhoz.
A széli torzítások ezáltal nőnek és megszokni sem tudom, pedig sokat próbálkoztam vele előzőnél is. A széli torzítások miatt nem tudok biztonságosan közlekedni, rosszul mérem fel a tárgyak helyét.
Ha magasabbra emelem és távolabb rakom az arcomtól csökken ez az érzet.
Másnál nem jelentkezett ilyen tünet? Remélem lesz optikus, aki tud nekem segíteni -
Dia_
újonc
Köszönöm!
Igen ez igaz, nem játék.
Ma bementem egy optikába. Szerettem volna egy szemüvegbeállítást végeztetni, de azt mondták csak a saját termékeikre vállalják a felelősséget. Régebben úgy rémlett rugalmasabbak voltak, de természetes megértem, ha nem akar "kárt tenni".
Egyszer csak megoldódik a problémám.
Mindent összevetve azért furcsának találom azt, hogy sokaknál mégis elrontják a szemüvegeket. Ez nem tudom miből fakadhat a dioptrián túl.
-
Dia_
újonc
Én júniusban eleve megyek szemvizsgálatra, megkérdezem a doktornőt, hogy ez mitől van nálam.
És mindig csak a bal szemnél van ez. Középen élesen látok, de ahogy eltekintek balra meggörbíti a teret.
A jobb szemnél ez nincs. :S
Most nyilván a negyed dioptriával kevesebbet hordom, mert ennél jelentkezik a legkisebb mértékben. -
Dia_
újonc
Elvittem pár szemüvegemet egy másik optikába, mindegyikre 59-es PD-t mondtak (akkorára van becsiszolva).
Ebből az egyik szemüveg eleve átcsiszolt egy kisebb keretbe. Ilyen esetben nem kellene a PD-nek is kisebbnek lennie?
Azt sem értem, hogy egyikre azt mondják A ,helyen ez 58-ra van , B, helyen 60-ra.
Tudom...mindegyik helyen másra van kalibrálva a gép, de ennek alapján hogyan lehet biztos az ember, hogy jó szemüveg készül? -
Dia_
újonc
Sziasztok!
Csináltattam új szemüveget, most fémes, papucsosat, alul nincs keret. Szépen feljelöltek mindent, de kb 3 nap hordás után is van gödör érzés (majdnem elestem) és kicsit mintha nyúlnának a tárgyak. Ha lentebb viszem a keretet, a tünetek mérséklődnek. Szerintetek ez mitől lehet?
-
Dia_
újonc
Pontosabban messzinek érzek dolgokat, meg picit kisebbnek látom.Mínuszos a szemem, negyed-negyed dioptria emelés történt.
-
Dia_
újonc
Tudom ez most furcsa lesz, de egyszerűen mászkál a szemüvegkeret a fejemen, ezáltal nem adja meg azt a képet, amit látnom kellene. Direkt ezért vettem fémes, papucsosat, hogy stabil maradjon.
1. Nem tudom úgy feltenni, hogy mindig ugyanabban a pozícióban üljön
2.Ha felteszem érzem, hogy csúszik bentebb, hol feljebb.Nagyon el vagyok keseredve...Hiába állítottunk az optikussal az orron, ha ezt csinálja.
-
Dia_
újonc
válasz #42308056 #3750 üzenetére
Napokig nem jöttem rá, miért van az, hogy akárhányszor felveszem más, és ahogy telnek a percek mászik bele az arcomba, ezáltal olyan fura képet közvetít. Még eleve a dőlésszögén is állítani kell, de ezek után kb.mindenen. Pedig nem zsíros a bőröm, ezért sem értem. Nem tudom mit csinálok, ha ez továbbra is megmarad :S
Egyébként az első alkalommal, amikor elhoztam és levettem itthon pár percre, akkor magától alakot változtatott,és mikor visszavettem totál csálén állt rajtam. A jobb szára olyan feszes volt, mikor kinyitottam mozdult minden, most ez tök laza, magától lecsapódik. Nyilván visszaviszem, mert ez így nem oké, csak nem tudom mihez kezdjek vele... -
Dia_
újonc
Bocsi, a kérdésért, de egyszerűen tényleg próbálkozom megszokni a szemüveget.
-A mélységérzékelés még mindig nem jó, ha lenézek és minél hátrébb van az út vagy bármi, akkor mintha legurulnék egy lejtőn. De, ha lefelé nézek, akkor is távolabb látok mindent.
-A szemüvegkeretemnek alul nincs kerete és az alakja is más mint az előzőnek
-Illetve, ahogy forgatom benne a fejem zanzás lesz, mintha gyorsabb lenne az előttem "levetített kép" mint, amit az agyam tolerálni tudna. Konkrétan mintha végig ráznák a fejem és nem tud alkalmazkodni.
-Dioptria -3,00 és -3,75. Hoya 1,6os szférikus lencse van benne, előbbiben is ez volt.
-És a legnagyobb bajom, hogy összevetve mindent semmire sem tudok figyelni, koncentrációm nulla, nem felszabadító érzés, hanem inkább korlátoz -
Dia_
újonc
12 éves korom óta vagyok szemüveges. A problémák olyan 27 évem körül jöttek elő, de azóta csak rosszabb.
Egyszerűen hiába van már 3 szemüvegem ugyanarra a dioptriára amit régen viseltem.
1. 4 db szemüveglencsét, ami egy keretben volt (dioptriaváltás) átcsiszoltak 2 db keretbe. Az egyiket amit viselek kb egyből jó lett, bár tény, hogy ezt is magamnak hajtogattam össze, hogy komfortos élményt adjon.
A másik használhatatlan lett, összevissza érzem az üvegrészt magam előtt, torzít veszettül, homályos és nagyít. Tehát érdekes mód amit tudtam hordani A keretben B-ben nem működik.
2. Második Szemüveg az Ofotértes volt, a szélei torzítnak és nagytanak, gödörérzés, hánytam tőle stb.
3. Szintén magánoptika,de a keretet én vittem. Teli vastag keretes, Essilor lencsével. Megint csak az üveget összevissza érzem a szemem előtt, nincs meg a jó póz, ráadásul lépcsőn is majdnem elestem vele.
4. Negyedik szemüveg, szintén ugyanazon dioptria. Ez már távolabb ül a szememtől, de ugye a messziérzet, meg a lejtő nem múlik. Egyszer állítottunk rajta. A kép tiszta, rettenetesen élesek a színek, ahogy forgatom a fejem ugye nem tudja lekövetni az agyam a látott képet. Tudom, furcsának hat, de így tudom leírni.Ami közös a szemüvegekben pluszban, hogy a baloldali lencse mindegyiknél, vhogy húz.
Balra ezt érzem kb. Vagyis ilyenhez tudnám hasonlítani:A lejtős meg ehhez hasonló, csak még jobban:
Nekem ezeket ne mondják, hogy normális dolog...
Természetesen mindegyik szemüveget hetekig hordtam. -
Dia_
újonc
Ami még kimaradt:
Az ofotértesen kívül mindegyiket feljelölték.
Sztem igenis számít, hogy az arctól az adott keret milyen távolságra van.
Illetve az egyik fülem fentebb van mint a másik, ez nem tudom,mennyit befolyásol, de úgy gondolom sokat.
26 évem után az összes szemüvegen állítani kellett a dőlésszögén is, egyszerűen elkap a rosszullét és remegés, nem tudok semmire sem koncentrálni. És tényleg nagyon igyekszem, de nem megy.
Elvittem az összes szemüveget mindenre csak azt mondják, hogy jól van berakva, csak én nem látok vele, tehát igazából nem jó, csak nézegethetem a polcon.
Szemüveg nélkül pedig semmilyen szédítő érzésem sincs, azonkívül, hogy a mínuszos dioptria miatt homályosan látok. -
Dia_
újonc
Ha leveszem nincs baj, semmi nem dől, semmi nem torzít, csak ha szemüveget veszek fel, akkor vannak a gondok. Amit most csináltattam utoljára, az még a legjobb, leszámítva ezt a lejtős érzetet, plusz nagyon kilátok a szemüveg alatt és a széli vastagságot eléggé érzem. Pedig csak -3.00 és -3.75 a szemem. Oké ez a lencse kisebb is mint az előzőm és direkt ezt is ajánlották a széli hibák elkerülése végett. Nem tudom, hogy kéne hajolnom vagy forognom, hogy ne érezzem ezt a messzi érzetet és lejtőzést.
-
Dia_
újonc
Nagyon sajnálom, hogy kicsit behalt a topik, viszont hátha egyszer kapok rá választ, mert technikailag érdekel.
Van egy keret, ami mondjuk kicsit nagyobb, szélesebb orrnyereggel bír, közelebb ül az arcomhoz, akkor olyan mintha egy pohár aljába néznék, a széli torzítás elviselhetetlen, ellenben, ha távolabb viszem az arcomtól, majdhogynem eltűnik.
Ugye így jártam egy szemüvegemmel. Átcsiszolták másik keretbe a lencsét. Előző papucsos volt, másik műanyag. A papucsosnál távolabb ült a lencse a szememtől, magasabb ponton állt a keret,kb. semmilyen széli torzítást nem észleltem, amint másikba került (műanyag), ami legalább egy vagy másfél centivel közelebb került a szememhez és a széles orrnyereg miatt a dőlésszöge is megváltozott (pedig ugyanaz a PD ) a lencse által alkotott kép totál más lett, erős homályos széli torzítást és alapvetően a látott kép középen is domborúvá vált, nagyító hatást csinált.
Ez mitől lehetséges, ha elvileg minden keretbe minden lencsének ugyanolyan élesnek és tökéletesnek kell lennie?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest