2023. január 28., szombat

Gyorskeresés

Modding: Oázis ROG monitor

Egy Sony Trinitron síkképcsöves monitor került átszabásra csúcshardverekkel megspékelve és vízhűtéssel kiegészítve.

[ ÚJ TESZT ]

Vízhűtés

Elérkeztem az általam is nagyon kedvelt vízhűtés beépítéséhez, amihez mi mást, mint merev csövezést, egészen pontosan PETG típust használtam. Erről annyit kell tudni, hogy ellentétben a plexi csővel ez rugalmas, szebben lehet vele dolgozni, kevésbé érzékeny a túlhevítésre az előző fajtánál.
Elsőként a szivattyúnak kellett egy jó helyet kialakítani, hogy látszódjon is, no meg nem utolsó sorban jól tegye a dolgát, de azt is halkan. Ebből kifolyólag borult az az elképzelésem, hogy a 2 radiátor közé illesztem be a konzolra fogatva előre a tápegységet. Semmi gond, mint később kiderült, lesz annak jobb helye is.

Itt is mint a monitor rögzítésnél SSD tartó konzolokat használtam fel. Méretre vágva, visszahajlítva és hogy a szivattyú rezgés ne jöjjön át a fém részekre, habosított PVC lemezből vágtam ki rögzítő talpat. Ezt csavarokkal rögzítettem egymáshoz, majd az alapkerethez. A szivattyú gyárilag rendelkezik rezgés elnyelő gumibakokkal, amiknek az alján menetes rész van kialakítva. Ezeken keresztül rögzítettem a PVC lemezhez.

Így már kellően fog látszani a többi hardverrel együtt, illetve az elhelyezéséből adódóan a csövezést is megkönnyíti. Az eredeti tervhez képest menet közben változtattam a csőméreten, és a 12/10 cső helyett 16/13 csövet használtam, illetve a 2 radiátort összekötőt hagytam meg az előző méretben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.